Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun dün ekonomi muhabirleriyle bir araya gelmiş. Bursa hızlı tren projesi hakında şu açıklamayı yapmış:
2026 yaza kadar testler başlasında ben razıyım bi sorun olmadan şirket hazır etsin yıl sonu kullanalım mühin değil önemli olan hattın tam hazır halde tcddye teslim edilmesi.
Bakan Bursa’ya söz verdi: 2026 sonunda hızlı trenle Ankara’ya!
Bursa’nın… 1991’de konuşmaya başladığı, 2012’de temeli atılan hızlı tren projesinde şantiye gözlemini 19 Haziran Perşembe aktardık.
“Bakanın hedefi şantiyeye uymadı: Tren en az 1.5 yıl daha gecikecek” başlıklı yazıda önce Ulaştırma Bakanı Abdülkadir Uraloğlu’nun şu sözünü anımsattık:
“Osmaneli-Yenişehir-Bursa hızlı tren hattında yapım çalışmaları 2025 sonunda tamamlanacak, 2026’da test sürüşleri başlayacak, 2026 ortasından itibaren de yolculu seferler yapılacak.”
Sonra da…
Son günlerde Bakan’ın hedefiyle şantiye programının uyuşmadığı haberleri geldiğini anımsatıp, şantiye bilgilerine yer verdik:
Müteahhit firma iş planlamasına göre Bursa-Yenişehir-Osmaneli hızlı tren inşaatı 2026 ortasında bitecek. Hattın teslim alınması, test sürüşlerinin bitmesi, yolculu seferlere geçilmesi için de en az 1.5 yıl daha beklemek gerekiyor.
İşte…
Bu son durum bilgileri üzerine AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan aradı.
“Ulaştırma Bakanımız Sayın Abdülkadir Uraloğlu ile bu gecikme konusunu görüştüm, telefonu kapatıp seni aradım” diye söze başladı.
Ardından da…
Uraloğlu’nun kendisine söylediklerini aktardı:
“Sayın Bakanımız verdiği sözün arkasında duruyor. Görüşmemizde bana, hedeflerinin inşaatı bu yılın sonunda bitirmek olduğunu tekrarladı. 2026 yılı içinde test sürüşlerinin başlayacağını, buradaki hedeflerinin de 2026 ortasına kadar test sürüşlerini bitirmek olduğunu özellikle söyledi.”
Şunun da altını çizdi:
“Hedef 2026 ortasında test sürüşlerini bitirmek. Fakat hesapta olmayan aksilik çıkarsa, maksimum 2026’nın üçüncü çeyreğinde test sürüşleri kesinlikle bitmiş olacak.”
Sonra da…
“2027’ye kesinlikle kalmayacak” deyip, Ulaştırma Bakanı Abdülkadir Uraloğlu’nun sözlerini bize tekrarladı:
“Bu konuda Sayın Bakanımız çok hassas. Kesinlikle 2027’ye kalmadan Bursalıları hızlı trenle Ankara’ya götüreceğimizi söyledi.”
Bakan kafasına göre söz verse ne olur ahmet emin bey 2025 sonunda söz verdi 2024 sonu 2023 sonu 2016 sonu vs inşaat şirketi bitti demeden bitmiyor işte boş haber hepsi.