Öylede olsada eğer bbbus bu işten ihaleyle çıkarılırsa belediye taşımacılık yapamaz bence buna kimse izin vermez.Eldeki otobüslerde satılır.Bare şehir içi otobüs alsalar.Kartal Metro bu iş için güzel bir örnek.
Öylede olsada eğer bbbus bu işten ihaleyle çıkarılırsa belediye taşımacılık yapamaz bence buna kimse izin vermez.Eldeki otobüslerde satılır.Bare şehir içi otobüs alsalar.Kartal Metro bu iş için güzel bir örnek.
Bence intouro gibi bagajlı alçak girişlilere yatırım yapılmalı. Hem bursa içi uzak hatlara hem şehirlerarası hatlara verilirÖylede olsada eğer bbbus bu işten ihaleyle çıkarılırsa belediye taşımacılık yapamaz bence buna kimse izin vermez.Eldeki otobüslerde satılır.Bare şehir içi otobüs alsalar.
İlk şehir içine otobüs alsınlar ben budo harici başka şehirlere taşımacılık yapmalarına karşıyım ilk bursa içini halletsinler diğerleri kusur kalsın.Bence intouro gibi bagajlı alçak girişlilere yatırım yapılmalı. Hem bursa içi uzak hatlara hem şehirlerarası hatlara verilir
gebze otogardan kalkıp esenlere de gidiyor hatta kbb ile anlaşmalı kentkart geçiyor nakdin yanında kocaeli uygulamasında nerede olduğunu da gösteriyor. 4. levent'e de gidiyor ama hala duruyor mu bilmiyorumBBBUS diğer firmalara göre nerdeyse 200 tl daha pahalı
@Yarmaray Düşkünü o Gebze Koop nasıl şehirlerarası sefer yapıyor esenlere gitmiyor muydu o Koop ?
Mesafe ve bagajdan yana sorun olmayacağını bilsem Mercedesleri satıp 1-2 tane Iveco Crossway alınsa kalan paralar ile BMC Procity falan alınsa o tarz otobüsler ile 250G hattı gibi bir hat olurdu. Tabelasına BURSA-GEMLİK-O.GAZİ-SABİHA GÖKÇEN olarak yazılırdı.İlk şehir içine otobüs alsınlar ben budo harici başka şehirlere taşımacılık yapmalarına karşıyım ilk bursa içini halletsinler diğerleri kusur kalsın.
İlk şehir içine otobüs alsınlar ben budo harici başka şehirlere taşımacılık yapmalarına karşıyım ilk bursa içini halletsinler diğerleri kusur kalsın.
Hat 200/250 ve 250G gibi 3 hat olmalı aslında 1.Hat yine talep olursa Görükle-Terminal-Sabiha Gökçen 2.Hat Kestel İstasyonu-Kent Meydanı-Terminal-Sabiha Gökçen ( duruma göre Kent Meydanı devre dışı kalabilir. Hatta ilçelerden bile Sabiha Gökçen'e araç çalışabilir ama o da ilçelerdeki talebe bağlı.Burada zaten şehir içi dururken şehirler arası ulaşıma öncelik verilmesi gerektiğini düşünecek insan yoktur.
Benim gözümde de deniz yoluyla şehirler arası ulaşım (BUDO) ile kara yoluyla şehirler arası ulaşım (BBBUS) arasında bir fark yok. BUDO destekleniyorsa BBBUS ta desteklenmeli.
Vaktinde şehir içine otobüs alımlarında gösterilmeyen özenin BBBUS'a otobüs alımında gösterilmesine de tepki göstermiştik.
Kaldı ki şu an BBBUS tarifesi, bu işin belediye tarafından yapılmasının sağladığı tasarruf ve avantajları bilet ücretine ucuzluk olarak yansıtmış şekilde değil. BBBUS'tan çok daha ucuza İstanbul - Bursa ulaşımı sağlayan özel taşımacılar var.
Şehir içini ideale / mükemmele en yakın hale getirdikleri takdirde BBBUS'un kapsamının genişletilmesini ya da Ulaşımpark Hat 200 modeliyle taşımacılığı daha ayrıntılı konuşabiliriz. Şu an öneri aşamasında kalsın.
Hat 200/250 ve 250G gibi 3 hat olmalı aslında 1.Hat yine talep olursa Görükle-Terminal-Sabiha Gökçen 2.Hat Kestel İstasyonu-Kent Meydanı-Terminal-Sabiha Gökçen ( duruma göre Kent Meydanı devre dışı kalabilir. Hatta ilçelerden bile Sabiha Gökçen'e araç çalışabilir ama o da ilçelerdeki talebe bağlı.
Ulaşımpark 250’de böyle bir şey var mesela. Alıntıyorum: “ULAŞIMPARK A.Ş HATLARINDAN TAMAMLAYICI AKTARMA ALIR. (200-700-800CK-T1 nolu hatlar hariç)”Sabiha Gökçen'e ulaşım için bu kadar varyanta gerek yok Bursa Terminal'den bir araç yeter. Hatta bu konuda Burulaş güzellik yapmak isterse BBBUS bileti ile Terminal'e ulaşım için 38, T2, 93 gibi hatlara ücretsiz biniş hakkı tanıyabilir. Güzel bir seçenek olur bence.
O zaman araçlara validatör takılıp aktarmalar için olması gereken o eğer para yükleme konusunda falan sorun olacaksa da QR bilet veya tek okutmalık bilet ile biniş sağlanabilir sadece yolcular koltuk seçerken numaralı değil kafalarına göre oturabilecekler. Aslında bu şekilde olabilir. Validatörleri sadece biraz daha hızlandırmak gerek.Sabiha Gökçen'e ulaşım için bu kadar varyanta gerek yok Bursa Terminal'den bir araç yeter. Hatta bu konuda Burulaş güzellik yapmak isterse BBBUS bileti ile Terminal'e ulaşım için 38, T2, 93 gibi hatlara ücretsiz biniş hakkı tanıyabilir. Güzel bir seçenek olur bence.
O zaman araçlara validatör takılıp aktarmalar için olması gereken o eğer para yükleme konusunda falan sorun olacaksa da QR bilet veya tek okutmalık bilet ile biniş sağlanabilir sadece yolcular koltuk seçerken numaralı değil kafalarına göre oturabilecekler. Aslında bu şekilde olabilir. Validatörleri sadece biraz daha hızlandırmak gerek.
Bana kalırsa Ferdi Koltuk Sigortası Yenişehir-Bursa Bursa-İnegöl arası çalışan araçlar da da olmalı hani Allah korusun ama ne olur ne olmaz.Numaralı koltuk uygulamasının terki şehirler arası yolcu taşımacılığında zorunlu olan Ferdi Koltuk Sigortası uygulamasından dolayı mümkün olmayabilir ya da sorun olabilir.
Ulaşımpark'ın 200, 250 hatları ile Burulaş BBBUS'ın faaliyetlerinin yasal dayanakları göz önünde bulundurulmalı ve buna göre hareket edilmeli. Mesela 80 ve 80T kapatılıp Yenişehir Havalimanı'na biletli BBBUS hizmeti verileceği zaman UKOME'de bir yetki muhabbeti çıkmıştı. Bu il mücavir alanı içerisinde kolay olur ancak bahsettiğiniz şehirler arası ulaşımda bu yetkilendirmeler uğraştırıcı.
Tamamıyle siyasi bir karar bursa halkı için yenişehir havalimanının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anlamış olduk.Saçma sapan istanbul havalimanlarına bi ton para döküp gitmek yerine yanımızda duran havalimanı için kamuoyu oluşturmak gerekli artık yazık giden paralara ve zamana ayrıca bbbus otobüsleri satılarak burulaş filosuna takviye yapılmalı biran önce.29/12 Sabiha Gökçen Havalimanı İşletmesinin Bursa seferi yani durak hakkını ihale ile başka bir firmaya verdiğini duymuş bulunuyorum.
Nisan 2026'dan sonra, yeni bir gelişme olmaz ise BBBUS olmayacak .
O zaman Yenişehir H.Limanı'nın hareketliliğini arttırmaları gerek o da galiba siyasi bir durum tam bilmiyorum onu. İstanbul H.Limanı-Sabiha Gökçen hattı bir yandan Bursa'da kullanan kişiler için avantaj çünkü herhangi bir yere girmiyor 2.Seçenek olarak Gemlik-Orhangazi uğramalı var. İstanbul H.Limanı hattını kullandığım günü hatırlıyorum BBBUS'ın gerçekten avantajlı ve hızlıydı fakat BBBUS'ın geldiği konum gerçekten üzücü oldu. Bencede araçları yavaş yavaş eğer seferler olmayacaksa elden çıkartıp Burulaş'a en kısa zamanda araç takviyesi yapılmalı.Tamamıyle siyasi bir karar bursa halkı için yenişehir havalimanının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anlamış olduk.Saçma sapan istanbul havalimanlarına bi ton para döküp gitmek yerine yanımızda duran havalimanı için kamuoyu oluşturmak gerekli artık yazık giden paralara ve zamana ayrıca bbbus otobüsleri satılarak burulaş filosuna takviye yapılmalı biran önce.
Hem siyasi hemde duygusal yani parasal bunu tam 20 yıldır bursa üzerinde uyguluyorlar.O zaman Yenişehir H.Limanı'nın hareketliliğini arttırmaları gerek o da galiba siyasi bir durum tam bilmiyorum onu.
Tamamıyle siyasi bir karar bursa halkı için yenişehir havalimanının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anlamış olduk.Saçma sapan istanbul havalimanlarına bi ton para döküp gitmek yerine yanımızda duran havalimanı için kamuoyu oluşturmak gerekli artık yazık giden paralara ve zamana ayrıca bbbus otobüsleri satılarak burulaş filosuna takviye yapılmalı biran önce.
O zaman abi Bursa'daki havalimanını en iyi şekilde değerlendirmeleri gerekiyor ki kimse o zaman İstanbul H.Limanı ile Sabiha Gökçen'i kullanmasın başka alternatif yok çünkü. Yenişehir halkı da bu konuda destek verse İnegöl halkı da iki yakın ilçe den de sağlam destek gelse o bölgenin hareketliliği artar.Hem siyasi hemde duygusal yani parasal bunu tam 20 yıldır bursa üzerinde uyguluyorlar.
Hhaha nerede devreye girecek her yıl bir hat açıyorlar konuşuyor sayın vekil sonra hat kapanıyor kimseden ses yokKamuoyundan ziyade Yenişehir Havalimanı konusu açıldığında adını her andığımız Mustafa Esgin'in bayrağı devretmesi gerekiyor.
Hhaha nerede devreye girecek her yıl bir hat açıyorlar konuşuyor sayın vekil sonra hat kapanıyor kimseden ses yok![]()
Hee bir gün inşallah devrederBayrağı devretmeli dedim abi. Yani bu işi Mustafa Esgin yerine başka yapmalı...