Bisikletler Genel Sohbet

Emirhan Sevdalı

WT Moderatör
Bu başlıkta bisikletin sportif amacı dışında bir taşıt olarak bisikletler, bisiklet kullanımı, bisiklet yaygınlığı ve bisiklet kültürü ile ilgili konuşabilir, bu amaçla yerel yönetimler tarafından gerçekleştirilen icraatları paylaşabilir, bisiklet ile yapılan kuryelik vb. ticari faaliyetler ile birlikte gündelik hayatta motorlu taşıtların yerine bisiklet kullanımı gibi konuları değerlendirebiliriz.

Sizce Türkiye bir Hollanda veya Danimarka gibi bisiklet ülkesi olabilir mi?

Bende phyton dinamica var güzel bir bisikletir 14 yıl oldu alalı hala ilk günkü gibi

Uzun yıllar kullanman dileğiyle. Bisikletlerde marka sadece kadro, maşa ve kadro üzerindeki kaynak noktalarının kalitesi bakımından önemli oluyor, geri kalan kısımlar (fren, aktarıcı gibi) OEM parçalar oluyor. Bu OEM parçalarda da en yaygını Shimano bildiğiniz üzere.

Yerel yönetimlerin biskiklet yollarını arttırması gerekli. Motorlu taşıtların fazla olduğu büyük şehirlerde bisiklet kullanımı zorlu olabiliyor.
Özlüce ve balkan özelinde bisiklet kullanmak çok kolay bursada her sokakta neredeyse bisiklet yolu mevcuttur.

Özlüce ve balkan özelinde bisiklet kullanmak çok kolay bursada her sokakta neredeyse bisiklet yolu mevcuttur.

Nilüfer'de evet ancak Yıldırım'da bisiklet yolu bulmak zor. Siteler - Bağlaraltı - 75. Yıl aksında sağ şerit UKOME kararıyla bisiklet - diğer taşıtlar paylaşımlı yolu olarak belirlendi o kadar.

Maalesef partiden bağımsız olarak yöneticilerimizde değil bisiklet, toplu taşıma kültürü dahi yok. Toplu taşıma sistemlerinin durumu da ortada gördüğünüz üzere. Bisiklet kültürü yaygın olsa her şey çok daha farklı olurdu tabii

Bursa'da halk tarafından bisiklet kullanımı yaygın. Bursa'ya gittiğimde bunu ben gözlemledim.

Evet evet öyle. Bisiklet yolu benim bölgemde olmasa dahi ana yollarda insanlar gayet bisiklet kullanıyor. Bir de elektrik destekli bisikletler yaygınlaştı şimdi. Onu da insanlar çok kullanıyor. Çok güzel.

Bursa'da halk tarafından bisiklet kullanımı yaygın. Bursa'ya gittiğimde bunu ben gözlemledim.
Merkezde kullanamazsın ama nilüfere geçersen çoğunlukla bulabilirsin hatta nilesipit vardı nilüfer belediyesinin bir çok noktada kiralayıp binebilirdin kaldırdılar belki tekrar aktif hale gelir.

Merkezde kullanamazsın ama nilüfere geçersen çoğunlukla bulabilirsin hatta nilesipit vardı nilüfer belediyesinin bir çok noktada kiralayıp binebilirdin kaldırdılar belki tekrar aktif hale gelir.
İzmir’de de Bisicab diye bir uygulama hayata geçirdiler proje olarak 1.Kordonboyu’nda Pasaport İskele-Alsancak Liman arası çalışıyorlar (aslında part-time iş ilanı asıp onlardan onaylayanlar bisikletle maks. 2 kişi taşıma kapasiteli yolculuk yapılıyor. Bir çoğu diğer forumdaşlr tuktuk diyor siz ne diyeceksiniz bakalım :))

@Berktuğ abiyle bunu konuştuğumuzda Nilespit'in vandalizm sebebiyle kaldırıldığını söylemişti. Aktif olduğu dönemde de doğrusu, Nilüfer Belediyesi, Nilespit hizmetini çok iyi yürütmüyordu. Üyelik kısmında çok zorlanmıştım, kioskları çalışmıyordu, mobil uygulamayla yapabilmiştim, üyelik kartı verilmedi, mükerrer üyelik oluştu vb.

Ben başka başlıkta söylediğimi burada yinelemek istiyorum. Bursa'da paylaşımlı bisiklet hizmetini ilçe belediyeler yahut Tazı gibi özel şirketler değil bizzat Burulaş'ın sunmasından yanayım. Maliyeti düşük, etkisi yüksek bir hizmet. Onun dışında metroda sık sık bisikletle binen yolcular görüyorum, bundan dolayı otobüslerde de öne bisiklet aparatı takılsa çok iyi olur. Körüklü otobüslere takılamıyor maalesef o ayrı tabii.

İzmir’de de Bisicab diye bir uygulama hayata geçirdiler proje olarak 1.Kordonboyu’nda Pasaport İskele-Alsancak Liman arası çalışıyorlar (aslında part-time iş ilanı asıp onlardan onaylayanlar bisikletle maks. 2 kişi taşıma kapasiteli yolculuk yapılıyor. Bir çoğu diğer forumdaşlr tuktuk diyor siz ne diyeceksiniz bakalım :))

Ben "tuktuk" diyen tarafta değil, "mikromobilite" diyen taraftayım. Araçlar elektrik destekli olduğu için ortada "kölelik" diye tabir edilecek bir durum yok. Ayrıca uzak doğudaki bisiklet formunda ya da motosiklet formunda olan araçlar gibi köhne değil, yeteri kadar modern duruyorlar.

Kordonda çalışması bence yerinde. Bursa'da da bu hizmetin Mudanya - Güzelyalı kordonda sunulması iyi olabilir.

Ben "tuktuk" diyen tarafta değil, "mikromobilite" diyen taraftayım. Araçlar elektrik destekli olduğu için ortada "kölelik" diye tabir edilecek bir durum yok. Ayrıca uzak doğudaki bisiklet formunda ya da motosiklet formunda olan araçlar gibi köhne değil, yeteri kadar modern duruyorlar.

Kordonda çalışması bence yerinde. Bursa'da da bu hizmetin Mudanya - Güzelyalı kordonda sunulması iyi olabilir.
Photo by BİSİCAB (İZULAŞ A.Ş) on April 20, 2026. şunu diyen bir yazı 'Bisicab SÜRÜCÜ ARIYORUZ! Bisicab Ailesine Katılın! 19-26 Yaş Arasında Üniversite Öğrencisi Olmak B veya A2 Ehliyet Sahibi Olmak Esnek Çalışma Saatlerine Uyum Sağlayabilmek İzmir'd İkamet Ediyor Olmak LINK BIO'DA' görseli olabilir.

Ya üni okumuyorsam ama 19-26 yaş arasıysam … o ne olacak Bisim bey?

Geri