Sahaya inip soru sorulmayı geç kendi sitelerinden yapılan önerilere bile kapalı olabiliyorlar. İşin özeti en tepede ki yöneticiye ulaşılmadığı müddetçe kimse aksiyon almak istemiyor. Halbuki gelen önerileri geliştiren kişilere prim olayı olsa nasıl tıkır tıkır işlerAslında onların sahaya inip halka soru sorması lazım ne eksik ne yanlış yapılıyor diye ama bizim ülkede tam tersi işliyor maalesef.
Sahaya inip soru sorulmayı geç kendi sitelerinden yapılan önerilere bile kapalı olabiliyorlar. İşin özeti en tepede ki yöneticiye ulaşılmadığı müddetçe kimse aksiyon almak istemiyor. Halbuki gelen önerileri geliştiren kişilere prim olayı olsa nasıl tıkır tıkır işler![]()
Birebir görüşme fırsatı yakalayabiliyorsanız bence cebinizde bir kağıtta (tabi telefonda olabilir) sorularınız ve fikirleriniz hazır bulunsun
Fahrettin reise lahmacun ısmarlayalım o yerken herşeyi söyleriz.Kesinlikle. Biz bu konuyu @subwayspotter 'ın dediği gibi yüzeysel/anlaşılır biçimde Fahrettin Beşli'ye değil de daha ayrıntılı (kullanılacak tabela markası, ölçüsü vb. teknik detaylar barındıran) bir şekilde ilgili birime iletmeye çalışsaydık muhtemelen geçiştirilirdik. Onun dışında Burulaş'ta Bursakart Elektronik Ücret Toplama Sistemleri bölümünün müdürü ile de tanıştım. Kendisiyle samimiyetim oluştu. Beni Burulaş'ın proje ekibi ile tanıştırdı. Bu birime fikirlerimi ilettim ve fikirlerim olumlu karşılandı. Özellikle "akıllı telefon ile Bursakart bayiliği" fikrim ilgilerini çok çekti, Asis ile bunu görüşeceklerdi sanırım. Bayiler kendi telefonlarına kuracağı cep pos uygulaması ile bayilik yapabilecek. Bu da Burulaş'ı pos cihazı masrafından kurtarır.
Vallahi abi ben de tekrar Fahrettin bey ile bir araya gelmek isterim ama grevdi bayramdı derken bir daha göremedim ki kendisine ulaşmam da Bursakart EÜTS müdürüne ulaşmam kadar kolay değil. @Yiğit Efe Aras ile bu yaz Fahrettin bey ile tekrar görüşmeyi düşünüyoruz bakalım.
Önceki yönetimlerle biz çok uğraştık artık bayrak sizde![]()
Bence tüm halk otobüsleri yeşil beyaz renklere boyanıp önlerinde yüklenicilerin isimleri yazsınBursa'da Burulaş, Özel Halk Otobüsleri ve alt yüklenicilerin daha rahat ayırt edilebilmesi ve araçlarına "özel halk otobüsü" yazılamayan alt yüklenicilerin kurumsallık kazanabilmesi amacıyla araçlarının ön ve arka cephesinde Bakü'deki otobüslerde olduğu gibi yüklenici şirketin/kooperatifin adının yazması gerektiğini düşünüyorum.
Ekli dosyayı görüntüle 14970
Bursabeyi'ne ait bir Isuzu Citibus'ta bu durumun örneğini montajla gerçekleştirdim. Sizce böyle olmalı mı?
Bir anlam ifade etmez bu sayfaları okumayan biri bursabeyi nin bir alt yüklenici olduğunu nerden bilecek ki
Özel Halk Otobüsü dediğimiz araçların sağ ve sol cephesinde ön tekerin civarında 2 3 tane dikdörtgen yapıştırma vardır (Resimdeki araçta bulunmaktadır) . O yapıştırmalarda neyin aracı olduğunu yazar. Batı özel halk otobüslerinde Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Bursa Özel Halk Otobüsleri Odasının logosu olur. Bursabeyi gibi firmalarınkinde Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Burulaş (Burulaş alt yüklenici, hattın ve aracın asıl hakları Burulaş'ın) logoları bulunmakta. 35C vs. hatlarının verildiği araçlarda ise Bursa Minibüsçüler Odası ile Bursa Büyükşehir Belediyesi logosu bulunmakta. Mustafakemalpaşa ilçe içi araçlarında Bursa Büyükşehir Belediyesi, Burulaş ve Hotkop logoları bulunmakta.Bursa'da Burulaş, Özel Halk Otobüsleri ve alt yüklenicilerin daha rahat ayırt edilebilmesi ve araçlarına "özel halk otobüsü" yazılamayan alt yüklenicilerin kurumsallık kazanabilmesi amacıyla araçlarının ön ve arka cephesinde Bakü'deki otobüslerde olduğu gibi yüklenici şirketin/kooperatifin adının yazması gerektiğini düşünüyorum.
Ekli dosyayı görüntüle 14970
Bursabeyi'ne ait bir Isuzu Citibus'ta bu durumun örneğini montajla gerçekleştirdim. Sizce böyle olmalı mı?
Resmi araçların plakasından, kahverengi şeridinden ve komple Sarı olmasından resmi araç olduğu bellidir. Özel araçların boyasından sivil plakasından, yarım/etek altı sarı/yeşil boyasından belli olmaktadır. Ki İETT bile araçların hepsinin üstüne İBB ÖHO olduğunu belirten bir etiket yapıştırmaktadır. İETT nebzinde İOAŞ ile ÖHO farkı yoktur. Hepsinin üstünde ÖHO yazar. Ama sistemden bakınca şu şirketin altında şu firmaya ait diye belirtir.Yanlış düşünüyorsun aracın önünde Bursabeyi, Güzel Gemlik, Yaztur gibi yazıları gören bu araçların özel bir işletmeye ait olduğunu anlayacaktır. Bu sayfalara bakmasına gerek yok.
Servis araçlarının her iki yanında işletmenin adı yazar, DevAlp, Ayhan Işık vs. gibi. Buna bakarak servisin kime ait olduğu anlaşılıyorsa bence otobüslerde yazan işletme adı da anlaşılır.
Asıl işletme adı yazmayıp Büyükşehir Belediyesi yazması bilmeyenlerin gözünde bu araçların belediyeye ait olduğu algısını oluşturabilir.
Resmi araçların plakasından, kahverengi şeridinden ve komple Sarı olmasından resmi araç olduğu bellidir. Özel araçların boyasından sivil plakasından, yarım/etek altı sarı/yeşil boyasından belli olmaktadır. Ki İETT bile araçların hepsinin üstüne İBB ÖHO olduğunu belirten bir etiket yapıştırmaktadır. İETT nebzinde İOAŞ ile ÖHO farkı yoktur. Hepsinin üstünde ÖHO yazar. Ama sistemden bakınca şu şirketin altında şu firmaya ait diye belirtir.