Bursa Özel Halk Otobüsleri 🚌

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Efe16
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Batı ÖHO
296 Minibüs
~151 12 metre
1 8 metre (2245 kazalı sefere çıkmıyor)
~10 8 metre (BURUTAŞ sarı Ataklar)

Doğu ÖHO
29 minibüs
55 9 metre

~ ile belirttiklerim yaklaşık olup net sayısını bilmediğim için öyle belirttim.
542 yapıyor sayı filo yeniden değerlendirilmeli ve gerekli alımlar yapılarak 6 metre sayısıyla 8 metre sayısı dengelenmeli 12 metre sayısı arttırılmalı.

542 yapıyor sayı filo yeniden değerlendirilmeli ve gerekli alımlar yapılarak 6 metre sayısıyla 8 metre sayısı dengelenmeli 12 metre sayısı arttırılmalı.

Doğunun 29 ek aracı iptal edilip 55 adet 9 metreyi 30 adet 12 metre - 25 adet 8 metre (değişebilir) şeklinde dönüştürseler daha iyi. Hatta direkt 55 - 12 metre de yapılabilir.

Çünkü doğunun 29 ek aracı minibüsçüler cephesinde çok göze batıyor.

Batı için zaten seçenekleri konuştuk.

Bursa Özel Halk Otobüsleri resmi Instagram hesabındaki paylaşımlara göre iştirakleri Burutaş'a ait Karsan Atak'lar bugün B2, B20C ve B33K hatlarında takviye amaçlı çalıştırılmış.

Özel Halk Otobüsleri'nde yetkili olan biriyle görüşüp Burutaş üzerine daha fazla Atak / Novociti Life türü araçlar alınması gerektiğini önerdiğimde bu iş için elektrikli otobüs almayı planladıklarını söyledi.

Hadi hayırlısı ☺️

Özel Halk Otobüsleri'nde yetkili olan biriyle görüşüp Burutaş üzerine daha fazla Atak / Novociti Life türü araçlar alınması gerektiğini önerdiğimde bu iş için elektrikli otobüs almayı planladıklarını söyledi.

Hadi hayırlısı ☺️
Öho ya bak sen elektirikli planlaması yapıyorlar he ne güzel.

Öho ya bak sen elektirikli planlaması yapıyorlar he ne güzel.

Şimdilik sanıyorum sadece takviye araçlar için bunu düşünüyorlardır. Küçük Sanayi içerisindeki işletmelerine bu iş için şarj istasyonu kurup araçları burada şarj edebilirler. M plakalı araçlar için daha zaman var. Bir de mikrobüs sisteminden çıkarlarsa çok iyi olacak.

Bursa Özel Halk Otobüsleri resmi Instagram hesabındaki paylaşımlara göre iştirakleri Burutaş'a ait Karsan Atak'lar bugün B2, B20C ve B33K hatlarında takviye amaçlı çalıştırılmış.

Hadi hayırlısı ☺️
Şaşırdım doğrusu, cesur hareket

Kamu olmadığı için yararlanamaz.Ancak burulaş devreye girer alıp onlara satarsa bu iş olur.

Kamu iştiraklerinde AB fonu için ortaklık yapısına bakılmıyorsa aslında sırf bu alım için Burulaş'a Burutaş'ın belirli bir yüzdelik hissesinin verilmesi sağlanabilir. Böylece araç al-sat olayı olmadan direkt araçlar Burutaş'a alınabilir.

Kamu iştiraklerinde AB fonu için ortaklık yapısına bakılmıyorsa aslında sırf bu alım için Burulaş'a Burutaş'ın belirli bir yüzdelik hissesinin verilmesi sağlanabilir. Böylece araç al-sat olayı olmadan direkt araçlar Burutaş'a alınabilir.
Aman hisse devri yapılmasın, işler değişir.

Burulaş aslında düşünebilir AB fonundan yararlanıp burutaş’a satma işini. Mali açığı kapatmada iyi olabilir
AB fonları ile alınan araçların hemen devri yapılamıyor diye biliyorum

Aracın işletimi burutaş’a verilip kiralama gibi bir şey de düşünülebilir. Süre bittiğinde devredilir. İETT çift katlılarına benzer bir şey yapmıştı. 3 yıl ÖHO’ya kiralanıp sonra devredilmişti diye hatırlıyorum
Şuan ki Ab fonları özellikle elektrikli araçlar için olanı ulaşması biraz kolay ama epey şartları vardı. Devir ve kiralama için ayrıca bir bakmak lazım

Böyle bir planlarının olmasına şaşırdım ama bence şu an için özel halk otobüslerinde elektrikli araçlara gerek yok. Onun yerine mikrobüs sistemini terk edip 600 esas plakalarını 8 veya 12 metrelik araçlarda değerlendirip, yapılacak bir ana ulaşım planıyla 600 aracın yakıt tasarrufu ve yolcu verimliliği açısından en iyi şekilde işletilmesi sağlanmalı.

Böyle bir planlarının olmasına şaşırdım ama bence şu an için özel halk otobüslerinde elektrikli araçlara gerek yok. Onun yerine mikrobüs sistemini terk edip 600 esas plakalarını 8 veya 12 metrelik araçlarda değerlendirip, yapılacak bir ana ulaşım planıyla 600 aracın yakıt tasarrufu ve yolcu verimliliği açısından en iyi şekilde işletilmesi sağlanmalı.
Elektrikli araç olayı sadece Burutaş araçlarında olur. Şuan için esnafa bunu diretemezler. Burulaş'ın dahi adam akıllığı elektrikli aracı olmadığını düşünürsek Bursa'da esnafa diretmek afaki olur.

Elektrikli araç olayı sadece Burutaş araçlarında olur. Şuan için esnafa bunu diretemezler. Burulaş'ın dahi adam akıllığı elektrikli aracı olmadığını düşünürsek Bursa'da esnafa diretmek afaki olur.

Esnafa diretmeden ziyade kooperatif/şirket ortak aracı olmayan, şahıs mülkiyetindeki araçlarda elektrikli mantıklı değil çünkü dizel araçlara göre çalışma alanı daha kısıtlı ve özel bir işletim sistemi istiyor. Şahıs araçlarının olduğu yüklenicilerde bu durum iş barışını bozar. Minibüs durakları ve Özel Halk Otobüsleri'ni kast ediyorum. Çünkü bu tip yükleniciler aynı tip araçla tüm hatlarda rotasyonlu çalışmak ister. Onun dışında ÖHO'nun Burutaş'ı, minibüsçülerin Minibüs Koop.'u gibi hisseli araçların olduğu yerlerde elektrikli araç mantıklı.

Burulaş'taki elektrikli araçların da sayısı arttırılabilir ama ben yine söyleyeyim. Efe abi kadar elektrikli araç yanlısı, ilgilisi biri değilim. Faydalarını göz ardı etmiyorum elbette ama elektrikli araç yanlıları gibi bir algıya (herkesin elektrikliye geçmesi gerektiği gibi) sahip değilim. Bursa'da elektrikli otobüslerin mümkünse troleybüs (trambüs) olarak işletilmesi, uygun olmayacak yerlerde gereken bataryalı elektrikli otobüs işletiminin de besleme hatlarıyla sınırlı olması düşüncesini benimsiyorum.

Örneğin Burulaş'ın yeni ama henüz dikiş tutturamamış hattı olan 17T tam elektrikli otobüs hattı. Bence bu hat için elektrikli otobüs işletimi çalışmaları yapılmalı.

Geri