Bursa Özel Halk Otobüsleri 🚌

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Efe16
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bazı araçlar hâla 0 jestle yenileniyor. Ve bazı hatlarda mikrobuse geçişten sonra değişim yaşandı. Ör:6F1 gibi bu revize edilen hatlarda atak araçlar çalışabilir ama 12 metrelik araçlar muamma :) daha önce bahsedildiği gibi mikrobus araçlarına ya 12 metre ya da 9 metre ile yenilemeleri şart koşulmalı.Jestler yoğunluğu kaldıramıyor.B31,B16A gibi hatlarda yolcular durakta kalıyor.Bu hatlara büyük araç lazım ne yazık ki
En azından 300 minibüsün 150 sini 9 metre yapsınlar oda iş görür.İlk dönüşüm böyle olsaydı hiç sorun yaşanmayacaktı pik saatler 9 m ler çalışıp yoğunluğu alır normal saatler minibüsler işi bitirirdi.

O konuda size katılmıyorum.Bence özel halk otobusleri çok disiplinsiz ve davranabiliyorlar.101 hattı mesela araçlar ara duraklarda hiç durmuyor.Tonla şikayet var
Belediye otobüs taşımacılığı işinden tamamen çekilirse daha rahat şekilde özel halk otobüslerini denetleme imkânına kavuşur. Dediğiniz bu tür vakaların sayısı azalır.

O konuda size katılmıyorum.Bence özel halk otobusleri çok disiplinsiz davranabiliyorlar.101 hattı mesela araçlar ara duraklarda hiç durmuyor.Tonla şikayet var

Bu şikayetleri ben de duymuştum. Durmadığı ara duraklar Merinos - Ovaakça arası mı yoksa Ovaakça - Gemlik arası mı onu merak ediyorum.

101 ve 102 hatlarının artık Terminal'den kalkması gerektiğini düşünüyorum.

Ayrıca hangi yüklenici olursa olsun yükleniciye yönelik çok fazla şikayet alındığında ceza olarak Burulaş yedek araç ve şoförleriyle veya hattakilerden kaydırmak yoluyla o yüklenicinin en değerli hattına girip yükleniciyi o hatta geçici süre çalıştırmayacak.

Ayrıca yine bahsi geçen kooperatifin şoför çalıştırmayla ilgili sıkıntılarını da duydum. Düşük ücretlerle çalıştırıldığı için araçlarda şoförler uzun süre çalışmıyor, sürekli şoförler değişiyormuş. Bu da iyi değil.

Bu şikayetleri ben de duymuştum. Durmadığı ara duraklar Merinos - Ovaakça arası mı yoksa Ovaakça - Gemlik arası mı onu merak ediyorum.

101 ve 102 hatlarının artık Terminal'den kalkması gerektiğini düşünüyorum.

Ayrıca hangi yüklenici olursa olsun yükleniciye yönelik çok fazla şikayet alındığında ceza olarak Burulaş yedek araç ve şoförleriyle veya hattakilerden kaydırmak yoluyla o yüklenicinin en değerli hattına girip yükleniciyi o hatta geçici süre çalıştırmayacak.

Ayrıca yine bahsi geçen kooperatifin şoför çalıştırmayla ilgili sıkıntılarını da duydum. Düşük ücretlerle çalıştırıldığı için araçlarda şoförler uzun süre çalışmıyor, sürekli şoförler değişiyormuş. Bu da iyi değil.
Her ikisinde de durmuyorlar ben panayır tramvay durağından gemliğe geçecektim.Ancak 3.araç durdu

9 metre özel halk otobüslerinin işine gelir. Bence 9 metreyi kabul etmeleri gerek.

Belediyenin zaman içinde 9 metre veya 12 metre dönüsümününe razı etmesi gerekecek çağreleri yok
9 metre veya 12 metre daha çok müşteri demek, daha çok müşteri daha çok kazanç demek. Yeni otobüs alma maliyetine katlanmak istemiyorlarsa kusura bakmasınlar. Harcadıkları parayı kat kat kazanacaklar.

9 metre veya 12 metre daha çok müşteri demek, daha çok müşteri daha çok kazanç demek. Yeni otobüs alma maliyetine katlanmak istemiyorlarsa kusura bakmasınlar. Harcadıkları parayı kat kat kazanacaklar.

Mevzu maliyet değil, bu minibüs işletenlerin çoğunun bayiden sıfır 12 metre otobüs çıkarabilecek maddi gücü var. Zihniyet olarak minibüsçüler o yüzden :)

Mevzu maliyet değil, bu minibüs işletenlerin çoğunun bayiden sıfır 12 metre otobüs çıkarabilecek maddi gücü var. Zihniyet olarak minibüsçüler o yüzden :)
Adamlar hâlâ minibüsçülük mantığından kopamadılar. 2G, 1K mikrobüs hatlarında koltukları sökerek daha fazla yolcu almanın derdindeler. Belediyenin bunları denetlemesi lâzım.

Bu arada 9D hattında 11 piton 11 plakalı araç görünüyor son durakta acaba M 00140 ın yeni aracinin validatorü henüz sisteme kayıt ettirilmediğinden mi öyle görünüyor bir de 6E hattinda yavaş yavaş mikrobus dönüşümü başlamış. 16 m 10153 plakalı jest hatta şu anda.

Bu arada 9D hattında 11 piton 11 plakalı araç görünüyor son durakta acaba M 00140 ın yeni aracinin validatorü henüz sisteme kayıt ettirilmediğinden mi öyle görünüyor bir de 6E hattinda yavaş yavaş mikrobus dönüşümü başlamış. 16 m 10153 plakalı jest hatta şu anda.

140'ın validatör değişimi yapılmadı Atak'taki validatör Cobra'ya takıldı. 11 PITON 11 olarak gözüken validatör Asis'in test validatörü. Sinyal verdiği yer de Asis Bursa Şubesi (Beşevler tarafı) 2019'dan bu yana Bursa'da denenen otobüslerde ilk kez Skywell'e takıldığı için bu validatör sinyal verdiğinde yeni araç düşüncesi oluşturuyor ama öyle bir durum yok.

Minibüsçülerden dönüşen hatlarda minibüsçülere tıpkı belediye şoförlerinin aldığı öfke kontrolü, sürüş teknikleri ile ilgili eğitimler verilmeli.

Durakta yolcu yanlışlıkla 2G'yi durdurdu. 2G'nin şoförü araçtan inip araca binmediği için yolcunun üstüne üstüne yürüyüp dövmeye kalkıştı. Kesinlikle minibüsten dönüşen hatlardaki şoförlere öfke kontrolü eğitimi şart.

Durakta yolcu yanlışlıkla 2G'yi durdurdu. 2G'nin şoförü araçtan inip araca binmediği için yolcunun üstüne üstüne yürüyüp dövmeye kalkıştı. Kesinlikle minibüsten dönüşen hatlardaki şoförlere öfke kontrolü eğitimi şart.
Herkes gergin bu gerginliği işe yansıtmamak lazım araçlarda kamera var gerekli ceza verilsin bi daha yapmaz

Karsan'ın yüzde yüz elektrkli E-ATA modeline birkaç kez binme şansım olmuştu. Çok güzel otobüslerdi. Karsan'ı tebrik ediyorum gerçekten güzel otobüs yapmışlar. Keşke bütün burulaş filosu Karsan'ın yüzde yüz elektrikli E-ATA modelinden olsa.

Karsan'ın yüzde yüz elektrkli E-ATA modeline birkaç kez binme şansım olmuştu. Çok güzel otobüslerdi. Karsan'ı tebrik ediyorum gerçekten güzel otobüs yapmışlar. Keşke bütün burulaş filosu Karsan'ın yüzde yüz elektrikli E-ATA modelinden olsa.
Keşke yeni otobüs alımı yapılabilse şuanki halde alımlar bir elin parmaklarını geçmez.

Tüm filonun elektrikli otobüslerden oluşmasını istemen pek gerçekçi değil. Bu araçlar daha H4, F1, 1M gibi dur kalkı çok olmayan hatlarda zorlanıyor, şarjı tüm günü çıkarmıyor. Tüm hatlarda aynı araçları çalıştırman çok büyük risk ve mağduriyet oluşturur. Ayrıca bahsettiğimiz 600 küsür aracı şarj etmek için bu şehrin santrali de Burulaş'ın altyapısı da yetmez. Daha dört elektrikli otobüsün şarj dolumunda dahi zorlanılıyor, elektrikli araç atölyesi olmadığı için araçlar yetkili servislere ya da fabrikaya gidiyor...

Tüm filonun elektrikli otobüslerden oluşmasını istemen pek gerçekçi değil. Bu araçlar daha H4, F1, 1M gibi dur kalkı çok olmayan hatlarda zorlanıyor, şarjı tüm günü çıkarmıyor. Tüm hatlarda aynı araçları çalıştırman çok büyük risk ve mağduriyet oluşturur. Ayrıca bahsettiğimiz 600 küsür aracı şarj etmek için bu şehrin santrali de Burulaş'ın altyapısı da yetmez. Daha dört elektrikli otobüsün şarj dolumunda dahi zorlanılıyor, elektrikli araç atölyesi olmadığı için araçlar yetkili servislere ya da fabrikaya gidiyor...
Ben otobüsü çok beğendiğim öyle söyledim. Elektrikli araçların menzil ve şarj süresi sorunu çözülmesi gerekiyor. Bu konuda teknoloji maalesef çok yavaş ilerliyor. Bunun en önemli sebebi de Ford, Volkswagen, Renault ve Stellantis gibi büyük otomotiv üreticilerinin hâlâ elektrikli otomobillere tam anlamıyla geçme konusunda isteksizlikleri.

Geri