Bursa Özel Halk Otobüsleri 🚌

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Efe16
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Batı özel halk otobüsçülerine çağrımızıdır artık 6 metre minibüs taşımacılığından vaz geçip 300 minibüsü 8 metre otobüslerle yenilemek lazım bunu burulaşla oturup konuşmak lazım
Aslında olması gereken o mikrobüslerin direkt 8 metre veya 10 metre araçlar ile değişip mikrobüs sistemini de yoğun olmayan hatlarda veya köylerde vs. Değerlendirilebilir.

Aslında olması gereken o mikrobüslerin direkt 8 metre veya 10 metre araçlar ile değişip mikrobüs sistemini de yoğun olmayan hatlarda veya köylerde vs. Değerlendirilebilir.
Aynen öyle batı bölgesi nüfusu oldu 600 bin artık burda minibüs falan işletilemez millet sabahlari aksamlari binemiyor araclara 8 metrelerle hizlı tasımacılik gerekli.Araçlar hep aynı nüfus 3 kata çktı artık ona göre arabalarıda büyütüp arttırmak lazım.

Aynen öyle batı bölgesi nüfusu oldu 600 bin artık burda minibüs falan işletilemez millet sabahlari aksamlari binemiyor araclara 8 metrelerle hizlı tasımacılik gerekli.

Kendilerinin de bunun farkında olduğuna eminim. Beş parmağın beşi bir değil kaç yüz minibüs sahibi var, illa ki içlerinde bu sistemden rahatsız olan vardır ama yaklaşan oda başkanlığı seçimi ve özel halk otobüsçüleri odasının karışık iç siyaseti malum. Mart 2026'da seçim yapılacak ondan sonra her şey belli olur.

Aynen öyle batı bölgesi nüfusu oldu 600 bin artık burda minibüs falan işletilemez millet sabahlari aksamlari binemiyor araclara 8 metrelerle hizlı tasımacılik gerekli.
İnegöl de sabah ve aksam SULTAN LF ler zor yetiyor mesela kapasiteleri zorluyorlar resmen bazen mikrobüsle hayal etmek bile istemiyorum. Ondan Bursa da en azından o yoğun saatlere veya günün belli saatlerinde bir mikrobüs 1 8 metre veya 12 metrelik araç gönderilebilir önden dolu mikrobüs durağı pas geçse bile arkadan gelen 12 mettelik araca binmek kolay olur.

Bu arada ek olarak belirtmek isterim sormak istedigim bir durum var. Çift şöför olan araclar söför degisiminde kendi söför kartını okutmuyor aynı kart ile devam ediyorlar şimdi farkettim de ?

Bu arada ek olarak belirtmek isterim sormak istedigim bir durum var. Çift şöför olan araclar söför degisiminde kendi söför kartını okutmuyor aynı kart ile devam ediyorlar şimdi farkettim de ?

Halk otobüslerinde şoför kartı okutmak o kadar mühim değil, Burulaş'ta şoför kartı okutma ile aynı zamanda şoförlerin mesai takibi yapılıyor o yüzden özen gösterilir.

Halk otobüslerinde yevmiyeci şoförler sürekli çalışmadığı için kendilerine şoför kartı çıkarılmaz, genelde aracın sahibinin kartı kullanılır ya da hiçbir şekilde kart okutmadan hat açılır.

Eğer minibüs işletimine devam etmek isityorlarsa Hatlara sabah akşam yoğun saatlerde burulaşın girmesine izin verecekler. İnsanlar mağdur oluyor

Halk otobüslerinde şoför kartı okutmak o kadar mühim değil, Burulaş'ta şoför kartı okutma ile aynı zamanda şoförlerin mesai takibi yapılıyor o yüzden özen gösterilir.

Halk otobüslerinde yevmiyeci şoförler sürekli çalışmadığı için kendilerine şoför kartı çıkarılmaz, genelde aracın sahibinin kartı kullanılır ya da hiçbir şekilde kart okutmadan hat açılır.
Evet bu yüzden ehliyeti sınıfı yetmeyen koca otobüsü sürer sonra Altıparmak'ta polise denk gelip araç hattan çektirilir.

Valla merak ettiğim hep bir konuydu teşekkür ederim çünkü denk geliyor bazen. Geçende diğer kapalı olan aracı direkt çalıştırdı belki kart okutmuştur diğer araçta bilemem ama mevcut şöför yatarda olan araca geçti diğer şöför hiç kart okutmadan bindiğim araçta devam etti ve kart okutmadan hat açılınca şöförün durumu vs. nasıl oluyor ?

Valla merak ettiğim hep bir konuydu teşekkür ederim çünkü denk geliyor bazen. Geçende diğer kapalı olan aracı direkt çalıştırdı belki kart okutmuştur diğer araçta bilemem ama mevcut şöför yatarda olan araca geçti diğer şöför hiç kart okutmadan bindiğim araçta devam etti ve kart okutmadan hat açılınca şöförün durumu vs. nasıl oluyor ?

Burulaş şoförlerinde de şoförün kartını unutması vb. durumlarda kart okutmadan hat açılabiliyor.

Halk otobüslerinde de şoför mesailerini vs. kendi içlerinde kara düzen bir şekilde hallediyorlar. Kimin ne kadar hangi araçta çalıştığını biliyorlar sonuçta bunu şoför kartı uygulamasına dökmeye ihtiyaç görmüyorlar.

Dikkat ettiğim kadarıyla şoför kartı uygulamasına en çok kartlı sistemde faaliyet gösteren Gürsu minibüsleri dikkat ediyor. Geri kalanlar o kadar özenli değil.

2002 Güleryüz Cobra Gd 272 LF
Hat : 1T/K

Ekli dosyayı görüntüle 24380

Öndeki yeşil beyaz olan Allah'ın lütfü, arkada gözüken sarı beyaz şey de Allah'ın cezası işte 😂

Tez zamanda şu küçük sarı hilkat garibesi sözde toplu taşıma araçlarından kurtulmak dileğiyle. B35 hariç oradan kalkan hiçbir hatta o araç yakışmıyor.

2355 Otokar Kent
Hat : 1T/K
Hat tabelası bozulmuş dün çalışıyordu.

Ekli dosyayı görüntüle 24381

Bursabeyi'ne ait Citibus'ların da tabelası sık sık bozuluyor. Bir aracın şoförüne bunu sorduğumda tabelaların değişken hava koşullarından, nemden, sıcaktan vs. çok etkilendiğini, bu yüzden bozulduğunu söylemişti.

Gözlemlediğim kadarıyla Çin malı tabelalar bu koşullara daha dayanıklı ancak programlamaları Polaris kadar verimli olmuyor.

Öne kağıt asılmış, fark ettim. Aslında bu durumlara hazırlık açısından eski ÖHO'larda kullanılan pleksi tabelalardan yaptırılıp araçlarda bekletilmeli ya da aracın çakmaklık girişinden beslenerek çalışabilecek ve sadece hat numarasını gösteren portatif bir LED tabela (32x16) amirlik tarafından aracın şoförüne verilebilir.

Şimdi b33 e bindim Allahın cezasıyla gidiyorum @Emirhan Sevdalı :D :D

Yakında cadı avına çıkar gibi sokaklara dökülüp Jest avlayacağız. Abi hiçbir halt olmaz bu araçtan ben boşuna "hilkat garibesi" demiyorum. İyi bir şey olsa servis sektöründe tutardı. J10 kadar olamadı.

Mazot 60'a dayandı anlarım ama yetmeyen araçlarda da yolcular aracın kapısına dayanıyor o ne olacak?

Elektirikli 8 m ler ne güne duruyor alsınlar işi bitirsinler

Ya dizel de olur. 600 adet 8 metre diyoruz ya bununla zaten daha fazla hatta daha fazla yolcuya hizmet verecekler. Üstelik araçların büyük olduğunu, tıklım tıklım olmadığını gören insanlar da şahsi araçlarını bırakıp toplu taşımaya yönelecek her halükarda kârdalar.

Eğer bu tip bir dönüşümde toplu hareket edebilirlerse kurulacak yakıt ikmal ağıyla birlikte CNG'li araçları bile düşünebilirler.

Ya dizel de olur. 600 adet 8 metre diyoruz ya bununla zaten daha fazla hatta daha fazla yolcuya hizmet verecekler. Üstelik araçların büyük olduğunu, tıklım tıklım olmadığını gören insanlar da şahsi araçlarını bırakıp toplu taşımaya yönelecek her halükarda kârdalar.

Eğer bu tip bir dönüşümde toplu hareket edebilirlerse kurulacak yakıt ikmal ağıyla birlikte CNG'li araçları bile düşünebilirler.
Evt cng li arabada ideal şuan

Şu konuda Kocaeli Ulaşımpark'ı tek geçerim. Adamlar resmen BakuBus gibi CNG ağırlıklı filo kurdular. Dizel otobüsleri var mı onu bile bilmiyorum o derece.
Var BMC procity araçları var ama sayılı 10 tane filan vardır izmitte hiç görmedim Gebze'de var.
Diğer araçların hepsi doğalgazlı. BMC Neocityin doğalgazlı halinde arkada 2 koltuk yok

Var BMC procity araçları var ama sayılı 10 tane filan vardır izmitte hiç görmedim Gebze'de var.
Diğer araçların hepsi doğalgazlı. BMC Neocityin doğalgazlı halinde arkada 2 koltuk yok

Burulaş'ta da Ulaşımpark gibi bir CNG altyapısı olup otobüsler CNG'li olsaydı hava kirliliği bir nebze azalırdı. Yüzlerce Karsan Jest yerine onlarca solo ve körüklü CNG'li otobüsle bu sağlanabilirdi.

ho_plaka_page-0001.webp ho_plaka_page-0002.webp

Nisan 2023 UKOME toplantısı 2023/99 sayılı karar doğrultusunda Bursa'da faaliyet gösteren özel halk otobüsleri için araçların tahdit (86/10553 hükümleri) kapsamında yahut sözleşmeli olup olmadığına bakılmaksızın tümüne verilecek HO serisi plakalar için ilçe sayı aralıkları ve HO plaka geçiş yönetmeliği fotoğraftaki gibidir.

Geri