Bursa Atış Yapı Babylon

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Efe16
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Orası biraz ilginç ortasından yol geçiyor alttarftan bağlantı yapacaklar mı bilmiyorum şimdilik 1.etap bitsin yeterli.

Üst taraftan da bağlayabilirler. Projede üst taraftan binalara geçişler var.

2.etapın aksamaması lazım çünkü orada da bağımsız bölümlerin çok büyük bir kısmı satıldı
1.etapta şuan 2.ve3.kule inşaatlarına başladılar burda bir yol almadan 2.etaba geçmezler tahminimce yıl sonu daha net konuşabiliriz gidişata göre benim tahminim 2026 sonuna kadar 1.etabın kaba inşaatını bitirecekler.2.etabında bir bölümüne başlarlar zaman içinde.

2. etapta AVM'nin devamı yapılması lazım Ahmet Atış Babylon'daki AVM'nin Türkiye'nin 5. büyük AVM'si olacağını söylemişti.

Babylona yapılacak AVM'nin büyüklüğü 115 bin metrekare alana sahip. Downtown'un 1,5 katı. Bursa'nın en büyük AVM'si olacak.

Bu projenin bursaya büyük kazançları olacak.İnşallah 2028 e kadar komple biter.
Gerçi erken ama AVM'nin marka karmasını merak ediyorum. Umarım bursada olmayan kaliteli markalar olur. Projenin yeri çok güzel. Otel bölümü de kaliteli bir otel markasına verirler. Downtown'ın otel bölümü de hâlâ boş.

Bölge yb yapı ile canlandı ve Babylon projesi ile level atlamıştı tabi inşaatın durması ruhsat izinleri felan bu bölgede gecikmeler yaşandı ama bölgenin potansiyeli Özlüce ile 23nisan ataevler arasında yer alması ve yandaki parsellerin düzenlenmesi yeni bir silüet kazandıracak tek sorun İzmir’deki gibi inşaat firmalarının önü açık değil buradaki yerel basın ve siyaset Bursa’da gökdelen karma proje ve benzeri projelerde gereken emsaller yerine normal toplu konut emsallerini örnek göstererek çoğu projenin önü kapanıyor Bursa’nın avantajı şehir içinde arsa bulma sorunu Yok ama imar emsal ve izin sorunu var evet her yere gökdelen her yere yüksek yogunluklu inşaat yapılmaz ama bir yerde önü açılması lazım . İzmir Ankara en iyi karma projelerle gelişirken Bursa yerinde sayar

IMG_2753.webp

Bölge yb yapı ile canlandı ve Babylon projesi ile level atlamıştı tabi inşaatın durması ruhsat izinleri felan bu bölgede gecikmeler yaşandı ama bölgenin potansiyeli Özlüce ile 23nisan ataevler arasında yer alması ve yandaki parsellerin düzenlenmesi yeni bir silüet kazandıracak tek sorun İzmir’deki gibi inşaat firmalarının önü açık değil buradaki yerel basın ve siyaset Bursa’da gökdelen karma proje ve benzeri projelerde gereken emsaller yerine normal toplu konut emsallerini örnek göstererek çoğu projenin önü kapanıyor Bursa’nın avantajı şehir içinde arsa bulma sorunu Yok ama imar emsal ve izin sorunu var evet her yere gökdelen her yere yüksek yogunluklu inşaat yapılmaz ama bir yerde önü açılması lazım . İzmir Ankara en iyi karma projelerle gelişirken Bursa yerinde sayar

Ekli dosyayı görüntüle 19269
Söylediklerinize katılıyorum. Bu konuda hem Bursa halkında hem de yerli müteahhitlerinde sorun var. 3,5 milyon nüfuslu şehirde 10 katlı binaya bile çok yüksek gözüyle bakanlar var. Yüksek katlı bina hayranı değilim ama Bursa büyüklüğünde olan her şehirde gökdelenler, yüksek binalar ister istemez var. Bursa’da 30 katlı bir proje açıklansın, bir sürü laf eden olur. Öztimurlar Inşaat’ın Odunluk’taki ofis projesini, Bursalı bir köşe yazarı Odunluk’a 19’ar katlı ikiz gökdelen projesi geliyor diye ele aldı. 19 katlı binaya adam gökdelen gözüyle bakıyor.
Diğer bir sorun müteahhit firmalar estetikten uzak binalar yapıyor. Ben de YB inşaattan örnek vereyim. Babylon’un yanındaki iki sitesi, hemen karşıda Küçük Sanayindeki sitesi neredeyse birbirinin aynısı. TOKİ gibi her yere aynı binaları dikiyor Bursalı müteahhitler. İzmir’de Folkart’ın yaptığı projelerin hepsinde, binaların yüksekliğinden öte, şık ve birbirinden farklı mimariler var. İzmir’i, Ankara’yı bir tarafa bırakalım Anadolu’da Bursa’ya nazaran daha küçük şehirlerde bile çok daha kaliteli mimariler var.

Efe çalışmalar devam ediyor mu. Şu anda son durum nedir.

Son düzenleme:
Geri