Fiyatlar çok uçtu piyasada maalesef ne zam gelirse gelsin ucuz kalacaklar.Zam gelmesine rağmen piyasaya göre yine ucuz, hala tercih nedeni olacaklar
Piyasa da kahve fiyatları öyle bir uçtu ki alkollü içecekler daha ucuz kaldıFiyatlar çok uçtu piyasada maalesef ne zam gelirse gelsin ucuz kalacaklar.
Talep fazla olunca herkes zam yapıyor bizim ülkenin özeti.Piyasa da kahve fiyatları öyle bir uçtu ki alkollü içecekler daha ucuz kaldı
Ürün gamı artmış güzel çok aşırıya kaçmadan yeni ürünler eklenebilir.Burfaş B Kafe'ye Donut ve Berliner tatlıları gelmiş.
Ürün gamı artmış güzel çok aşırıya kaçmadan yeni ürünler eklenebilir.
Katılıyorum özellikle elektirik maliyeti için güneş paneli kendini kısa sürede amorti edip kara geçirecek bir yatırımBurfaş B Kafe konsepti şu an çok iyi ama belediye kafelerinin esas ve temel amacı olan ucuza hizmeti sürekli sağlayabilmesi için maliyet düşürücü politikalar uygulanması lazım.
Örneğin;
• Kasiyer iş yükünü azaltmak için banka/kredi kartlarıyla ödeme yapacak müşterilerin yönlendirilebileceği bir self servis ödeme noktası (zincir restoranlardaki gibi)
• Elektrik maliyetini düşürmek için eğer uygunsa şubelerin çatılarına güneş paneli (özellikle yazın klima kullanımından ötürü çok faydalı olur)
• Çayı daha uyguna satabilmek için demlik poşet çay yerine dökme çay kullanılması (B Kafelerde demlik poşet kullanılıyor)
• Fırsat maliyetinin hesaplanmasının ardından pilot uygulama olarak birkaç şubede cam/porselen bardağa geçiş (plastik bardak maliyetini azaltır)
Aklıma gelenler şimdilik bunlar.
Katılıyorum özellikle elektirik maliyeti için güneş paneli kendini kısa sürede amorti edip kara geçirecek bir yatırım
Ben sana boşuna devir orkların(elektiriğin) devri diye boşuna demiyorumBen de bu yüzden önerdim çünkü B Kafe'lerde her şey elektrikle çalışıyor. Espresso makinesi, Türk kahvesi makinesi, çay kazanı, filtre kahve makinesi, buzdolabı, limonata vb. içeceklerin makineleri, klima, aydınlatma...
Burfaş yönetimi bunu ele almalı çünkü bu iş sadece elektrik maliyetini düşürme nezdinde değil çevrecilikle de ilgili (yeşil enerji). B Kafe'lerde güneş paneli takıldığında yapılacak tanıtımı düşünsene![]()
Ben sana boşuna devir orkların(elektiriğin) devri diye boşuna demiyorum![]()