Bursa - Burfaş Sosyal Tesisleri (B Kafe, Restoran ve Kent Lokantası)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Efe16
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ürün gamı artmış güzel çok aşırıya kaçmadan yeni ürünler eklenebilir.

Daha önceden poğaça çeşitleri daha fazlaydı mesela, hatırladıklarımdan dereotlu poğaça sonra kaldırıldı. Tatlı, sandviç ve poğaça çeşitlerinde fazla olmamak şartıyla çeşitlilik iyidir. Fazlası işletim maliyetlerini arttıracaktır.

Şu an Burfaş B Kafe'de dikkat ettiğim kadarıyla en geniş ürün gamı sandviçlerde. Onlarda da bir sadeleşmeye gidilse güzel olur. Tatlı çeşitlerinde Donut (Amerikan çöreği) ve Berliner (Alman çöreği) olması iyi oldu. Özellikle bu iki çörek filtre kahveyle güzel ikili oluyor.

İçecek çeşitlerinde de şu an kahve harici soğuk içecek çeşitleri güzel. Kahve içeceklerinde de hangisi kolaylarına gelecekse Cold Drip veya Cold Brew'i ürün gamına eklemeleri gerekir. Hatta bunu Mayıs ayı başında yapsalardı daha iyi olurdu ama hâlâ geç değil. Bir süredir aktif olmayan üyemiz @Marmaray 'ın bu konudaki görüşünü merak ederim.

BAŞKAN VEKİLİ BİBA’DAN İZNİK’E ‘KÜLTÜR MERKEZİ VE B KAFE’ MÜJDESİ

İznik sahilini bir bütün olarak ele alacaklarını ve kapsamlı bir sahil düzenleme projesi hazırlayacaklarını ifade eden Biba, “Çocukların ve gençlerin eğlenip spor yapabileceği alanların yanı sıra insanların keyifle vakit geçirebileceği seyir terasları ile yürüyüş ve yeme-içme alanlarının bulunduğu bir sahil düzenlemesi olmalı. Bunları sahilin genelinde farklı konseptlerde ve farklı bölgelerde yapmalıyız. Ayrıca ilçeye hızlı bir şekilde B Kafe de kazandıracağız” dedi. İznik genelinde altyapı ve üstyapı çalışmalarının devam ettiğini belirten Başkan Vekili Biba, yeni bölgelerin de planlamaya dahil edilebileceğini anlattı.

Kaynak: Bursa Büyükşehir Belediyesi

37379_MTZhNDc1Mj_9.webp

Burfaş B Kafe konsepti şu an çok iyi ama belediye kafelerinin esas ve temel amacı olan ucuza hizmeti sürekli sağlayabilmesi için maliyet düşürücü politikalar uygulanması lazım.

Örneğin;

• Kasiyer iş yükünü azaltmak için banka/kredi kartlarıyla ödeme yapacak müşterilerin yönlendirilebileceği bir self servis ödeme noktası (zincir restoranlardaki gibi)

• Elektrik maliyetini düşürmek için eğer uygunsa şubelerin çatılarına güneş paneli (özellikle yazın klima kullanımından ötürü çok faydalı olur)

• Çayı daha uyguna satabilmek için demlik poşet çay yerine dökme çay kullanılması (B Kafelerde demlik poşet kullanılıyor)

• Fırsat maliyetinin hesaplanmasının ardından pilot uygulama olarak birkaç şubede cam/porselen bardağa geçiş (plastik bardak maliyetini azaltır)

Aklıma gelenler şimdilik bunlar.

Burfaş B Kafe konsepti şu an çok iyi ama belediye kafelerinin esas ve temel amacı olan ucuza hizmeti sürekli sağlayabilmesi için maliyet düşürücü politikalar uygulanması lazım.

Örneğin;

• Kasiyer iş yükünü azaltmak için banka/kredi kartlarıyla ödeme yapacak müşterilerin yönlendirilebileceği bir self servis ödeme noktası (zincir restoranlardaki gibi)

• Elektrik maliyetini düşürmek için eğer uygunsa şubelerin çatılarına güneş paneli (özellikle yazın klima kullanımından ötürü çok faydalı olur)

• Çayı daha uyguna satabilmek için demlik poşet çay yerine dökme çay kullanılması (B Kafelerde demlik poşet kullanılıyor)

• Fırsat maliyetinin hesaplanmasının ardından pilot uygulama olarak birkaç şubede cam/porselen bardağa geçiş (plastik bardak maliyetini azaltır)

Aklıma gelenler şimdilik bunlar.
Katılıyorum özellikle elektirik maliyeti için güneş paneli kendini kısa sürede amorti edip kara geçirecek bir yatırım

Katılıyorum özellikle elektirik maliyeti için güneş paneli kendini kısa sürede amorti edip kara geçirecek bir yatırım

Ben de bu yüzden önerdim çünkü B Kafe'lerde her şey elektrikle çalışıyor. Espresso makinesi, Türk kahvesi makinesi, çay kazanı, filtre kahve makinesi, buzdolabı, limonata vb. içeceklerin makineleri, klima, aydınlatma...

Burfaş yönetimi bunu ele almalı çünkü bu iş sadece elektrik maliyetini düşürme nezdinde değil çevrecilikle de ilgili (yeşil enerji). B Kafe'lerde güneş paneli takıldığında yapılacak tanıtımı düşünsene 😉

Ben de bu yüzden önerdim çünkü B Kafe'lerde her şey elektrikle çalışıyor. Espresso makinesi, Türk kahvesi makinesi, çay kazanı, filtre kahve makinesi, buzdolabı, limonata vb. içeceklerin makineleri, klima, aydınlatma...

Burfaş yönetimi bunu ele almalı çünkü bu iş sadece elektrik maliyetini düşürme nezdinde değil çevrecilikle de ilgili (yeşil enerji). B Kafe'lerde güneş paneli takıldığında yapılacak tanıtımı düşünsene 😉
Ben sana boşuna devir orkların(elektiriğin) devri diye boşuna demiyorum:D

Bursa’daki belediye plajlarına zam geldi! İşte yenilenen giriş ücreti ve loca fiyatları…​

Bursa Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren BURFAŞ’a ait Mudanya Plajı’nda giriş ve loca ücretlerine zam geldi.​

Bursa Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren BURFAŞ’a ait Mudanya Plajı’nda giriş ve loca ücretlerine zam geldi. Yapılan fiyat artışıyla birlikte plaja giriş ve konaklama bedelleri güncellendi.

GİRİŞ VE LOCA ÜCRETLERİ YENİDEN BELİRLENDİ

Gerçekleştirilen fiyat güncellemesinin ardından Mudanya Plajı’na hafta içi giriş ücreti 200 TL’den 275 TL’ye, hafta sonu giriş ücreti ise 250 TL’den 325 TL’ye yükseltildi.

KİRALAMA BEDELİNE DE ZAM

Özellikle aileler tarafından yoğun ilgi gören locaların günlük kiralama bedellerinde de artış yaşandı. Yeni tarifeye göre loca ücretleri hafta içi 1.250 TL, hafta sonu ise 1.500 TL olarak belirlendi.

KAPASİTE YETERSİZLİĞİ NEDENİYLE KUYRUKLAR OLUŞUYOR

Fiyat artışlarının yanı sıra, plaj tesisindeki mevcut kapasitenin yetersiz kalması sebebiyle tesisten yararlanmak isteyen vatandaşlar, kapıda sıra beklemek durumunda kaldıklarını da dile getiriyor.
Kaynak: olay.com.tr

Geri