Bursa Burulaş Otobüs Hatlarında Yaşanan İlave, Güzergah Değişimi, İptal Haberleri ve Yorumlar

mustafag

Moderatör
Puanlar
1,217

17/A Otobüs Hattı Güzergah Değişikliği​

Değerli Yolcularımız, UKOME kararı ile 17/A otobüs hattımızın güzergahında değişiklik yapılmıştır.

YENİ GÜZERGAH

GİDİŞ:
CAVİT ÇAĞLAR İLKÖĞRETİM OKULU – 7.CAD.- YASEMİN PARK SİTELERİ – 4.CAD.- 3.CAD.- PANAYIR CAD.-3. PINAR CAD.-2.SERDAR SK-4.NİLÜFER CAD.- 6.SELVİLİ SK – 2.DERMAN CAD.- 9.YAVUZ SK. – 3.PAZAR SK. .- PANAYIR CAD.- BURSA CAD.- YENİ YALOVA YOLU CAD.- KENT MEYDANI – FEVZİ ÇAKMAK CAD. – CEMAL NADİR CAD. (TİMURTAŞPAŞA) – ATATÜRK CAD.

DÖNÜŞ: İNÖNÜ CD. – KIBRIS ŞEHİTLERİ CAD. – KENT MEYDANI – YENİ YALOVA YOLU CAD. – BURSA CAD.-2.DERMAN CAD. – 6.SELVİLİ SK-4.NİLÜFER CAD.-2.SERDAR SK. – PANAYIR YOLU CAD. – 3.CAD. – 4.CAD. – YASEMİN PARK SİTELERİ – 7.CAD. – CAVİT ÇAĞLAR İLKÖĞRETİM OKULU

ESKİ GÜZERGAH

GİDİŞ:
CAVİT ÇAĞLAR İLKÖĞRETİM OKULU – 7.CAD.- YASEMİN PARK SİTELERİ – 4.CAD.- 3.CAD.- PANAYIR CAD.- 9.YAVUZ SK. – 3.PAZAR SK. – 2.DERMAN CAD.- 6.SELVİLİ SK.- 4.NİLÜFER CAD.- 2.SERDAR SK.- PANAYIR CAD.- BURSA CAD.- YENİ YALOVA YOLU CAD.- KENT MEYDANI – FEVZİ ÇAKMAK CAD. – CEMAL NADİR CAD. (TİMURTAŞPAŞA) – ATATÜRK CAD.

DÖNÜŞ: İNÖNÜ CD. – KIBRIS ŞEHİTLERİ CAD. – KENT MEYDANI – YENİ YALOVA YOLU CAD. – BURSA CAD. – PANAYIR CAD. – 2.SERDAR SK. – 4.NİLPF£R CAD. – 6.SELVİLİ SK. – 2. DERMAN CAD. – PANAYIR MAH. – PANAYIR CAD. – 3.CAD. – 4.CAD. – YASEMİN PARK SİTELERİ – 7.CAD. – CAVİT ÇAĞLAR İLKÖĞRETİM OKULU

Burulaş

Bursa'ya yeni otobüs hattı! Güzergahı ve bilet fiyatı belli oldu

Bursa Büyükşehir Belediyesi ulaşım şirketi BURULAŞ'ın yeni bir otobüs hattı kurulması talebi UKOME tarafından onayladı. Kurulacak yeni hattın güzergahı ve fiyat tarifesi açıklandı. İşte detaylar...

BURULAŞ, Bursa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi'ne (UKOME), 1/T-K adlı yeni bir otobüs hattı kurulması için başvuruda bulundu.

Alt komisyona sevk edilen talepler hakkında rapor hazırlandı.

Hazırlanan raporu inceleyen UKOME Kurulu, hattın kurulmasına onay verdi.

HATTIN GÜZERGAHI BELLİ OLDU

Kurulması için onay çıkan otobüs hattın güzergahı da açıklandı.

12 metrelik 6 aracın çalışacağı besleme hattı kullananlar; tam bilete 24,15 TL, indirimli bilete 22,25 TL, öğrenci biletine 6,05 TL, mezuna kalan öğrenci biletine 16,95 TL ödeyecek.

İşte 1/T-K isimli hattın güzergahı...

Kaynak: Bursa Hakimiyet

1tk_otobus_guzergahi.webp

BURULAŞ'ın talebiyle Bursa'da çok sayıda otobüs hattının güzergahı değişti!

Bursa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Kurulu, BURULAŞ'ın 6 otobüs hattının güzergahının değiştirilmesi talebine onay verdi. İşte güzergahı değişen otobüs hatları...

UKOME Kurulu, Bursa ulaşımının gündemindeki konuları görüşmek üzere toplandı.

Toplantıda BURULAŞ'ın otobüs hatlarının güzergahında revizyon yapılması talepleri görüşüldü.

Otobüs hatlarının güzergahının revize edilmesi talebini değerlendiren UKOME kararını verdi.

Yapılan açıklamada, "21/C-K, B/8, 17/M, B/3, 28/A ve 1/T hatlarında güzergah revizyonu yapılmasının uygun olduğuna oy birliği ile karar verilmiştir." ifadeleri kullanıldı.

İşte alınan karar sonucu söz konusu hatların yeni güzergahları...

Kaynak: Bursa Hakimiyet

otobus_guzergah_degisimi.webp

BURULAŞ, Bursa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi'ne (UKOME), 1/T-K adlı yeni bir otobüs hattı kurulması için başvuruda bulundu.

Alt komisyona sevk edilen talepler hakkında rapor hazırlandı.

Hazırlanan raporu inceleyen UKOME Kurulu, hattın kurulmasına onay verdi.
Hadi hayırlı olsun naim süleyman oğlu bulvarına gerekliydi.

1 T/K ve 1/T güzergahları bu şekilde olmuş.Naim süleymanoğlu bulvarı ve kızılcıklı mah otobüsle tanışmış oldu.

1TK.webp 1T.webp

Son düzenleme:
IMG_1513.webp

Burulaş'ın yeni ve Acemler'deki 2. hattı 1/D bugün hizmete başladı.

Acemler İstasyonu - Odunluk - Doburca güzergahına sahip hat 24.15 tarifesinde ve saatte bir sefer sıklığı ile hizmet verecek. 2C ile aynı perondan kalkıyor

Fotoğraf bana ait olup Burulaş'a ait hatların sayısının artmasını diliyorum.

Ekli dosyayı görüntüle 12065

Burulaş'ın yeni ve Acemler'deki 2. hattı 1/D bugün hizmete başladı.

Acemler İstasyonu - Odunluk - Doburca güzergahına sahip hat 24.15 tarifesinde ve saatte bir sefer sıklığı ile hizmet verecek. 2C ile aynı perondan kalkıyor

Fotoğraf bana ait olup Burulaş'a ait hatların sayısının artmasını diliyorum.
O bölgeden acemlere gelmek sıkıntıydı yararlı bir hat olmuş

16/S ve 2/MU Otobüs Hattı Güzergah Değişikliği​

19.04.2025 Tarihi itibarıyla 16/S Hat Güzergâhı:

Veysel Karani Mah.- 3.Vakıf Sk.
– Gazi Cad.- 2.Ceviz Sk.- 3.Ceviz Sk.- Vardar Sk.- Doğan Sk.- İnönü Cad – Kıbrıs Şehitleri Cad – Fevzi Çakmak Cad – Ahmet Hamdi Tanpınar Cad – Cemal Nadir Cad – Atatürk Cad – İnönü Cad – 8. Doğan Sk – Vardar Sk – 3 Ceviz Sk – 2 Ceviz Sk – Gazi Cad – 3.Vakıf Sk – Veysel Karani Mah

15.04.2025 Tarihi itibarıyla 2/MU Hat Güzergâhı:

2/MU GİDİŞ :
Küçük yenice Mah.- Küçük yenice 9.Sk.- Dede köy 5.Sk.- Dede köy Mah.- Dede köy 11.Sk.- Gümüş Cad.- Ülkü Mah.- 3.Ülkü Sk.- Mürsel 16.Sk.- Mürsel 1.Sk.- Mürsel Mah.- Mürsel 2.Sk.- Mürsel 10.Sk.- 1.Dikilitaş Sk.- 6.Cad.- Sarı Cad.- Mudanya Devlet Hastanesi – Göynüklü Kavşağı – Bursa Mudanya Yolu – Mudanya İskelesi – Halit paşa Cad.- Mustafa Kemal Paşa Cad.- Kum yaka Cad.- Yeni Cad.- Mudanya(Arnavutköy)

2/MU DÖNÜŞ: Mudanya(Arnavutköy) – Yeni Cad.- Değirmendere Cad.- İpar Cad.- Bursa Mudanya Yolu – Göynüklü Kavşağı – Sarı Cad.- Mudanya Devlet Hast.- 6.Cad.- 1.Dikilitaş Sk.- Mürsel 10.Sk.- Mürsel 2.Sk.- Mürsel Mah.- Mürsel 1.Sk.- Mürsel 16.Sk.- 3.Ülkü Sk.- ülkü Mah.- Gümüş Cad.- Dede köy 11.Sk.- Dede köy Mah.- Dede köy 5.Sk.- Küçük yenice 9.Sk.- Küçük yenice Mah.

1/D Doburca - Acemler / Yeni Hattımız Hizmete Açılıyor!​

1/D Hattı Güzergah Gidiş:

Dobruca Mah.- 1.Alan Sk.- Dobruca Cad.- Seyran Cad.- Bent Cad.- 3.Nilüfer Cad. Odunluk Cad.- Eski Orhaneli Yolu Cad.- Hayran Cad.- Acemler Aktarma Merkezi.

1/D Hattı Güzergah Dönüş:

Acemler Aktarma Merkezi – Hayrdan Cad. – Eski Orhaneli Yolu Cad. – Odunluk Cad. – 3. Nilüfer Cad. – Bent Cad. – Seyran Cad. – Dobruca Cad. – 1. Alan Sk. – Dobruca Mah.

95A – 43H – 43HB – 38B Otobüs Hattı Güzergah Değişikliği​

95/A Hat Güzergâhı :

GİDİŞ :
Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminali – İstanbul Cad.- Avrupa Konseyi Bulv.- Acemler Kavşağı Mudanya Bulv.- Sanayi Cad.- Esentepe Kavşağı – Fatih Sultan Mehmet Bulv.- Tuna Cad.- Kanuni Cad.- Nilüfer Hatun Cad.- Gazi Cad.- Nilüfer Hatun Cad.- Yılmaz Akkılı ç Cad.- Nene Hatun Cad – Eğitim Sk.- Cihan Sk.- Umut Sk.- Belde Sk – Ata Bulv.- Durmazlar Kavşağı – 75.Yı l Bulv.- Arıtma Cad.- Köroğlu Cad.- Yunus Emre Cad.- Uğur Mumcu Bulv.- Ahmet Taner Kışlalı Bulv.- Özlüce Kavşağı – İzmir Yolu Cad.- Nilüfer Cad.- Dumlupınar Cad.- Denizciler Cad.- Kavaklı dere Cad.- Gümüşlük Cad.- Gülnar Sk.- Koşuyolu Cad.- öğretmen Cad.- Arda Cad.- Gümüşlük Cad.- Demirci Mah.

DÖNÜŞ: Demirci Malı.- Gümüşlük Cad.- Arda Cad.- Öğretmen Cad.- Gülnar Sk.- Gümüşlük Cad.- Kavaklı dere Cad.- Denizciler Cad.- Dumlupınar Cad.- Nilüfer Cad.- İzmir Yolu Cad.- Özlüce Kavşağı – Ahmet Taner Kışla!’ Bulv.- Uğur Mumcu Bulv.- Yunus Emre Cad.- Köroğlu Cad.- Arı tma Cad.- 75.Yı l Bulv.- Durmazlar Kavşağı – Ata Cad.- Fuzuli Cad.- Cihan Sk.- Eğitim Sk.- Nene Hatun Cad.- Yılmaz Akkılı ç Cad.- Nilüfer Hatun Cad.- Gazi Cad.- Nilüfer Hatun Cad.- Kanuni Cad.- Tuna Cad.- Fatih Sultan Mehmet Bulv.- Esentepe Kavşağı – Sanayi Cad.- Mudanya Bulv.- Acemler Kavşağı – Avrupa Konseyi Bulv.- Adliye Kavşağı – 11.Eylül Bulv.- İstanbul Cad.- Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminali.

43/H Hat Güzergâhı :

GİDİŞ :
Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminali – İstanbul Cad.- Avrupa Konseyi Bulvarı – Acemler Kavşağı – Mudanya Bulv.- İzmir Yolu Cad.- Kerem Cad.- Kalem Sk.- Biçem Sk.- Kültür Cad. – Tuna Cad.- Okul Cad.- Şehit Zeki Burak Okay Cad. – Barbaros Cad.- 2.Er Sk.- Emniyet Cad.- Kanuni Cad.- Nilüfer Hatun Cad.- Gazi Cad.- Nilüfer Hatun Cad.- Yılmaz Akkılıç Cad.- Nene Hatun Cad.- Eğitim Sk.- Cihan Sk.- Umut Sk. – Belde Sk.- Ata Cad.- Durmazlar Kavşağı – 75.Y11 Bulv.- Arıtma Cad.- Köroğlu Cad.- Yunus emre Cad.- Uğur Mumcu Bulv.- Necip Hablemitoğlu Cad.- Av. Cengiz Göral Cad.- 515.5k.- Armağan Gerçekçi Cad.- 521.Sk.- Hakan Sepetçi Cad.- Egemenlik Cad.-İzmir Yolu Cad.- Üniversite 1.Cad.- Rektörlük – Veterinerlik Fakültesi – U. Üniversitesi öğrenci Yurdu.

DÖNÜŞ: U.Üniversite Öğrenci Yurdu.- Veterinertik Fakültesi – Rektörlük – Üniversite 1.Cad.- Egemenlik Cad.- Hakan Sepetçi Cad.- 521.Sk.- Armağan Gerçekçi Cad.- 515.Sk.- Av. Cengiz Güral Cad.- Necip Hablemitoğlu Cad. – Uğur Mumcu Bulv.- Yunus Emre Cad.- Köroğlu Cad.- Arıtma Cad.- 75.Yı l Bulv.- Durmazlar Kavşağı – Ata Cad.- Fuzuli Cad.- Cihan Sk.- Eğitim Sk.- Nene Hatun Cad.- Yılmaz ak kılıç Cad.- Nilüfer Hatun Cad.- Gazi Cad.- Nilüfer Hatun Cad.- Kanuni Cad.- Emniyet Cad.- 2.Er Sk.- Barbaros Cad.- Şehit Zeki Burak Okay Cad.- Okul Cad.- Tuna Cad.- Sanayi Cad.- Mudanya Bulv.- Acemler Kavşağı – Avrupa Konseyi Bulv.- 11 Eylül Bulv.- Adliye Kavşağı – 11.Eylül Bulv.- İstanbul Cad.- Şehirlerarası Otobüs Terminali.

43/HB Hat Güzergâhı :

GİDİŞ :
Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminali – İstanbul Cad.- BUTTIM Kavşağı – Fuar Cad.- 11.Eylül Bulv.- Avrupa Konseyi Bulv.- Acemler Kavşağı – Mudanya Bulv.- İzmir Yolu Cad.- Kerem Cad.- Kalem Sk.- Biçem Sk.- Kültür Cad. – Tuna Cad.- Okul Cad.- Şehit Zeki Burak Okay Cad. – Barbaros Cad.- 2.Er Sk.- Emniyet Cad.- Kanuni Cad.- Nilüfer Hatun Cad.- Gazi Cad.- Nilüfer Hatun Cad.- Yılmaz ak kılıç Cad.- Nene Hatun Cad.- Eğitim Sk.- Cihan Sk.- Umut Sk. – Belde Sk.- Ata Bulv.- Durmazlar Kavşağı – 75.Yı l Bulv.- Arıtma Cad.- Köroğlu Cad.- Yunus emre Cad.- Uğur Mumcu Bulv.- Necip Hablemitoğlu Cad.- Av. Cengiz Göral Cad.- 515.Sk.- Armağan Gerçekçi Cad.-521.Sk.- Hakan Sepetçi Cad.- Egemenlik Cad – İzmir Yolu Cad.- Üniversite 1.Cad.- Rektörlük – Veterinerlik Fakültesi – U. Üniversitesi Öğrenci Yurdu.

DÖNÜŞ: U.Universite Öğrenci Yurdu.- Veterinerlik Fakültesi – Rektörlük – Üniversite 1.Cad.- Egemenlik Cad.- Hakan Sepetçi Cad.- 521.5k.- Armağan Gerçekçi Cad.- 515.5k.- Av. Cengiz Göral Cad.- Necip Hablemitoğlu Cad. – Uğur Mumcu Bulv.- Yunus Emre Cad.- Köroğlu Cad.- Arıtma Cad.- 75.Yı l Bulv.- Durmazlar Kavşağı – Ata Cad.- Fuzuli Cad.- Cihan Sk.- Eğitim Sk.- Nene Hatun Cad.- Yılmaz ak kılıç Cad.- Nilüfer Hatun Cad.- Gazi Cad.- Nilüfer Hatun Cad.- Kanuni Cad.- Emniyet Cad.- 2.Er Sk.- Barbaros Cad.- Şehit Zeki Burak Okay Cad.- Okul Cad.- Tuna Cad.- Sanayi Cad.- Mudanya Bulv.- Acemler Kavşağı – Avrupa Konseyi Bulv.- 11 Eylül Bulv.- Adliye Kavşağı – Fuar Cad.- BUTTİM Kavşağı – İstanbul Cad.- Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminali.

38/B Hat Güzergâhı :

GİDİŞ :
Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminali – İstanbul Cad- Kent Meydanı – Fevzi Çakmak Cad.- Altı parmak Cad.- Stadyum Cad.- Ulubatlı Hasan Bulv.- Merinos Kavşağı – Mudanya Bulv.- Acemler – Soğuk kuyu Cad.- 1.Hürriyet Cad.- Fatih Sultan Mehmet Bulv.- Nilüfer Hatun Cad.- Yılmaz ak kılıç Cad.- Nene Hatun Cad.- Divan Sk.- Cihan Sk.- Umut Sk. – Belde Sk.- Ata Bulv.- Durmazlar Kavşağı – Ata Cad.- Çalı Kavşağı – İzmir Bulv.- Gül Kavşağı – İzmir Bulv.- Çalı Kavşağı – Ahı ska Cad.- Bilginler Cad.- Beşevler Cad.- Yıldı rım Cad.- Mihraplı Cad.- Dikkaldırım Cad.- Çekirge Devlet Hast. Altı – Armutlu Meydanı – Çekirge Cad.- Altı parmak Cad.- Cemal Nadir Cad.( Timurtaş Paşa ) – Atatürk Cad.- İnönü Cad.- Kıbrıs Şehitleri Cad.- Kent Meydanı – İstanbul Cad.- Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminali.

B9 – B43 – B46 Otobüs Hattı Güzergah Değişikliği​

B/9 Hat Güzergâhı :

GİDİŞ :
Esentepe İst.- Sanayi Cad.- Esentepe Kavşağı – Fatih Sultan Mehmet Bulv.- Ata Sk.- Feride Sk.- Kırlangıç Sk.- Fethiye Mah.- Ulu Cad.- Pazar Sk – Fethiye Cad.- Gazi Cad.- Nilüfer Hatun Cad.- Yılmaz Ak kılıç Cad.- Işık tepe Cad.- Ata Cad.- Yaprak Sk.- Nene Hatun Cad.- Eğitim Sk.- Cihan Sk.-Fuzuli Cad.- Ata Cad.- Ata Bulv.- Durmazlar Kavşağı – Ata Cad.- Çalı Kavşağı – İzmir Bulv.- Gül Kavşağı – İzmir Bulv.- Küçük Sanayi İst.

DÖNÜŞ: Küçük Sanayi İst.- İzmir Bulv.- Çalı Kavşağı – Ata Bulv.- Ata Cad.- Fuzuli Cad.- Cihan Sk.- Eğitim Sk.- Nene Hatun Cad.- Yaprak Sk.- Ata Cad. – Işık tepe Cad.- ak kılıç Cad.- Nilüfer Hatun Cad.- Gazi Cad.- Fethiye Cad.- Pazar Sk – Fethiye Mah.- Ulu Cad.- Sanayi Cad.- Esentepe Kavşağı – Hürriyet Cad.- Bıçakçı Sk.- Esentepe İst.

B/43 Hat Güzergâhı :

GİDİŞ
: Emek Mah.- 2.0kul Cad.- Hancı Cad.- Kavaklı Cad.- Sanayi Cad.- Ay Sk.- Çavdar Sk.- Top Sahası Cad.- Fatih Sk.- Kelebek Sk.- Çoruh Sk.- Turan Sk.- Ağalar Sk.- Işık tepe Cad.- Ata Cad – Yaprak Sk.- Nene Hatun Cad.- Eğitim Sk.- Cihan Sk.- Fuzuli Cad.- Ata Cad.- Ata Bulv.- Durmazlar Kavşağı – Ata Cad.- Çalı Kavşağı – İzmir Bulv.- Küçük Sanayi İst.- Gül Kavşağı – Küçük Sanayi – Nilüfer Cad.- Ertuğrul Cad.- Yıldırım Cad.- Beşevler Cad.- Konak Cad – Beşevler Cad. -Yıldırım Cad.- Mihraplı Cad – Dikkaldırım Cad – Çekirge Devlet Hastanesi Altı – Değirmen Cad.- Hat Cad.- Balıklı pınar Sk.- 3.Haliç Sk.- Seyran Sk.- Hayran Cad.- Acemler Aktarma Merkezi.

DÖNÜŞ: Acemler Aktarma Merkezi – Zübeyde Hanım Cad.- Hat Cad.- Değirmen Cad.- Çekirge Devlet Hastanesi Altı – Dikkaldırım Cad.- Mihraplı Cad.- Yıldırım Cad.- Beşevler Cad.- Konak Cad.- Beşevler Cad.- Yıldırım Cad.- Küçük Sanayi – Ertuğrul Cad.- Nilüfer Cad.- İzmir Bulv.- Küçük Sanayi İst.- Çalı Kavşağı – Ata Bulv.- Ata Cad.- Fuzuli Cad.- Cihan Sk.- Eğitim Sk.- Nene Hatun Cad.- Yaprak Sk.- Ata Cad.- Işık tepe Cad – Ağalar Sk.- Turan Sk.- Çoruh Sk.- Kelebek Sk.- Fatih Sk.- Top Sahası Cad.- Ata Bulv.- Filament Kavşağı – Kavaklı Cad.- Hancı Cad.- 521.Sk.- Sanayi Cad.- Turgut Özal Cad.- 2.0kul Cad.- Emek Mah.

B/46 Hat Güzergâhı :

GİDİŞ :
Soğuk kuyu Mah.- 1.Hürriyet Cad.- İstiklal Cad.- şirin Cad.- Adalet Cad.- Sönmez Cad.- 1.Hürriyet Cad.- Esentepe Kavşağı – Fatih Sultan Mehmet Bulv.- Ata Sk.- Feride Sk.- Kırlangıç Sk.- Ulu Cad.- Top Sahası Cad.- Fatih Sk.- Kelebek Sk.- Çoruh Sk.- Peker Sk.- Finike Sk.- Işık tepe Cad.- Ağalar Sk.- Nilüfer Hatun Cad.- Gazi Cad.- Nilüfer Hatun Cad.- Yılmaz ak kılıç Cad.- Sahil Sk.- Ata Cad.- Yaprak Sk.- Nene Hatun Cad.- Eğitim Sk.- Cihan Sk.- Fuzuli Cad.- Ata Cad.- Ata Bulv.- Durmazlar Kavşağı – Ata Cad.- Çalı Kavşağı – İzmir Bulv.- U.Üniversitesi Kavşağı – üniversite 1.Cad.- Rektörlük – Veterinerlik Fakültesi – U.Üniversitesi Öğrenci Yurdu.

DÖNÜŞ: U.Üniversitesi Öğrenci Yurdu.- Veterinerlik Fakültesi – Rektörlük – Üniversite 1.Cad.- U.Üniversitesi Kavşağı – İzmir Bulv.- Çalı Kavşağı – Ata Bulv.- Ata Cad.- Fuzuli Cad.- Cihan Sk.- Eğitim Sk.- Nene Hatun Cad.- Yaprak Sk.- Ata Cad.- Sahil Sk.- Yı lmaz Akkı lı ç Cad.- Nilüfer Hatun Cad – Gazi Cad.- Nilüfer Hatun Cad.- Ağalar Cad.- Işıktepe Cad.- Finike Sk.- Peker Sk.- Çoruh Sk.- Kelebek Sk.- Fatih Sk.- Top Sahası Cad.- Ulu Cad.- Sanayi Cad.- Esentepe Kavşağı – 1.Hürriyet Cad.- Sönmez Cad.- Adalet Cad.- Yeşilova Cad.- 1.Hürriyet Cad.- Soğukkuyu Nah.

NOT: ( Çarşamba günleri pazar kurulduğunda araçlar 1.Hürriyet Cad.- İstiklal Cad.- şirin Cad.- Yeşilova Cad.- 1.Hürriyet Caddesi güzergâhını kullanır.)

Kaynak: Burulaş

Uzun bir aradan sonra UKOME kararları açıklanmadan Burulaş güzergah değişikliklerini sayfasında duyurmuş.
Dipnot: Mesajlarda 10 bin karakter sınırlaması olduğundan iki ileti halinde paylaşım yapılmıştır.

Bu hat mumaraları da iyice berbat bir hal almaya başladı mesela 3/MU musababa emirsultan giderken 2/MU mudanya güzergahı çalışıyor bir düzen lazım

Bu hat mumaraları da iyice berbat bir hal almaya başladı mesela 3/MU musababa emirsultan giderken 2/MU mudanya güzergahı çalışıyor bir düzen lazım

3 numara BOİ düzeninde Teleferik ve çevresi olduğu için 3MU mantıklı, 1 ve 2 numaralar bölgeden bağımsız olduğu için 2MU da olağan ancak değişiklik olması gerektiği konusunda katılıyorum. Mevcut düzeni çok bozmadan bir değişiklikten mi yanasın yoksa köklü bir değişiklikten mi?

Ben EGO ve ESHOT gibi yalnızca sayıdan oluşan bir hat numara düzeni oluşturdum Bursa için. Burulaş web sitesi ve UKOME kararlarından bakarak 17 ilçedeki tüm toplu taşıma hatlarını tespit edip, her bölgeye verdiğim sayı aralıklarından gelecekte açılacak hatlara kalacak boş numara sayısını da çıkarttım.

HATLAR.webp

Çok karışık bulabilirsin başta ama uzun yıllar bizi idare edebilecek bir düzen. Ayrıca kapanan hatların numarasını da yeni hatlara verebilirsin ya da bir sokak farkıyla ayrı hat gibi işleten hatları birleştirerek vs. rezerv numara sayısını arttırabilirsin.

3 numara BOİ düzeninde Teleferik ve çevresi olduğu için 3MU mantıklı, 1 ve 2 numaralar bölgeden bağımsız olduğu için 2MU da olağan ancak değişiklik olması gerektiği konusunda katılıyorum. Mevcut düzeni çok bozmadan bir değişiklikten mi yanasın yoksa köklü bir değişiklikten mi?

Ben EGO ve ESHOT gibi yalnızca sayıdan oluşan bir hat numara düzeni oluşturdum Bursa için. Burulaş web sitesi ve UKOME kararlarından bakarak 17 ilçedeki tüm toplu taşıma hatlarını tespit edip, her bölgeye verdiğim sayı aralıklarından gelecekte açılacak hatlara kalacak boş numara sayısını da çıkarttım.

Ekli dosyayı görüntüle 12184

Çok karışık bulabilirsin başta ama uzun yıllar bizi idare edebilecek bir düzen. Ayrıca kapanan hatların numarasını da yeni hatlara verebilirsin ya da bir sokak farkıyla ayrı hat gibi işleten hatları birleştirerek vs. rezerv numara sayısını arttırabilirsin.
Zaten eski BOİ'de olan bölgelere göre rakam verme vardı. Ama noldu Batıdaki minibüsler dönüşünce onlara komple B kodları verildi. Doğuda ya D kodları, Güneydekilere de G kodları verildi.
BOİ dönemine dair bildiğim şey Merinos'tan 1 ve 2 kodlu araçlar ilçelere kalkardı. Bu hatların bazıları şuan da çalışmaya devam edip güzergahları çok büyük revizyona girmiştir. 1M, 1K, 2G vs. 101 hattı da eskiden bunlara benzer koddaydı ama tam anımsayamadım, bilenler vardır illaki.
Doğu Özel Halk Otobüslerinin çoğu hattı eski BOİ dönemi isimlendirmesinden kalan hatlar.
20 Samanlı civarı, 21 Mevlana civarı, 22 Cumalıkızık ve altına denk gelen civarı gibi.
Zamanla anlamı değişmiş kodlar da var. 35 kodu merkezin bir kısmını belirtirken şimdi BursaRay ücretsiz aktarma hatları anlamını taşıyor.
9x hatlarının hepsi Terminal hatlarını ifade etmeli, 38 ve 38x kodları ise gece çalışan Terminal hatlarını ifade etmeli.
Bence olması gereken şey Heykel - Şehir Merkezi kısmına gitemeyen, BursaRay'a entegre hatlarının hepsinin ismi Harf + Rakam olmalı. Heykel'den geçen hatlarda da gideceği bölge ve kaçıncı türevli ise onun harf kodu. 35 koduna arternatif olarak M kodu verilip Metroya ücretsiz gider anlamında verilmeli. Kestel iç kodlarındaki rakamla başlayan bütün hatların kodu değişip D kodu verilmeli, aynı şekilde Gürsu için de geçerli. Görükle içi çalışan 3G, 4G gibi hatların kodları değiştirilip ya BursaRay besleme M kodu ya da B kodu verilmeli.
Mudanya içindeki hatların kodlarına bence 2xx kodları verilmeli 1M>201, 1GY>202 veyahut 251, 1SY>203, 1M Budo>201E(kspress), 1GY İdo>202E veyahut 251E şeklinde düzenlenmeli.
Kuzey tarafında Terminale/T2'ye entegre çalışacak hatlara K kodu verilmeli, çoğu hat 17 kodu kullanıyor bölgede.
2U hattı F2 olabilirdi.
Yolcular Harf kodu ile başlayan hat ise Metroya gider, Sayı kodu ile başlıyorsa Heykel'e çıkar diye yorum yapıp ona göre hattı kullanırlar. Doğuda buna benzer durum var ama Batıda ortalık ana baba günü olmuş aynı bölgeye 4 farklı tipte harf kodu gidiyor(sallıyorum B26, B37, 10A, 13C gibi üç kodda çok alakasız duruyor ama hepsi aynı bölgeye arternatif güzergahta gidiyor.)

Bence komple bir revizyon olmamalı insanlar neredeyse 30-40 senedir bu hatları aynı isimlerle biliyor

32 Ankara yolu hürriyet? hattı ile o kodlama bitiyordu
Sonradan S1-S2 engelli(E)12-13
9X terminal hatları
40 batı garajı Uludağ üni
43X türevi üniversite hatları vs açıldı

(1 nolu hat yeşil civarı (yeşil çekirge bursanın prestij 1 nolu hattıdır) için 2 numara da doğumevi civarı içindi bu arada sonradan ilçeler için kullanılmaya başlandı 1-A hattı hala duruyor olmalı o zamandan )

F2 hattı yazılmış 2019a kadar vardı emirsultan-mudanya arası çalıştı korona dönemi kapandı galiba

bursarayla ve minibüs dönüşümü ile eski sistem berbat bir düzen aldı eskiden batıda kullanılan 6-7-8-9-10-11-12 boi hat kodları silindi ve B kodlu minibüs hatları geldi çok nadir 6f 9d gibi hatlar kaldı

Zaten eski BOİ'de olan bölgelere göre rakam verme vardı. Ama noldu Batıdaki minibüsler dönüşünce onlara komple B kodları verildi. Doğuda ya D kodları, Güneydekilere de G kodları verildi.
BOİ dönemine dair bildiğim şey Merinos'tan 1 ve 2 kodlu araçlar ilçelere kalkardı. Bu hatların bazıları şuan da çalışmaya devam edip güzergahları çok büyük revizyona girmiştir. 1M, 1K, 2G vs. 101 hattı da eskiden bunlara benzer koddaydı ama tam anımsayamadım, bilenler vardır illaki.
Doğu Özel Halk Otobüslerinin çoğu hattı eski BOİ dönemi isimlendirmesinden kalan hatlar.
20 Samanlı civarı, 21 Mevlana civarı, 22 Cumalıkızık ve altına denk gelen civarı gibi.
Zamanla anlamı değişmiş kodlar da var. 35 kodu merkezin bir kısmını belirtirken şimdi BursaRay ücretsiz aktarma hatları anlamını taşıyor.
9x hatlarının hepsi Terminal hatlarını ifade etmeli, 38 ve 38x kodları ise gece çalışan Terminal hatlarını ifade etmeli.
Bence olması gereken şey Heykel - Şehir Merkezi kısmına gitemeyen, BursaRay'a entegre hatlarının hepsinin ismi Harf + Rakam olmalı. Heykel'den geçen hatlarda da gideceği bölge ve kaçıncı türevli ise onun harf kodu. 35 koduna arternatif olarak M kodu verilip Metroya ücretsiz gider anlamında verilmeli. Kestel iç kodlarındaki rakamla başlayan bütün hatların kodu değişip D kodu verilmeli, aynı şekilde Gürsu için de geçerli. Görükle içi çalışan 3G, 4G gibi hatların kodları değiştirilip ya BursaRay besleme M kodu ya da B kodu verilmeli.
Mudanya içindeki hatların kodlarına bence 2xx kodları verilmeli 1M>201, 1GY>202 veyahut 251, 1SY>203, 1M Budo>201E(kspress), 1GY İdo>202E veyahut 251E şeklinde düzenlenmeli.
Kuzey tarafında Terminale/T2'ye entegre çalışacak hatlara K kodu verilmeli, çoğu hat 17 kodu kullanıyor bölgede.
2U hattı F2 olabilirdi.
Yolcular Harf kodu ile başlayan hat ise Metroya gider, Sayı kodu ile başlıyorsa Heykel'e çıkar diye yorum yapıp ona göre hattı kullanırlar. Doğuda buna benzer durum var ama Batıda ortalık ana baba günü olmuş aynı bölgeye 4 farklı tipte harf kodu gidiyor(sallıyorum B26, B37, 10A, 13C gibi üç kodda çok alakasız duruyor ama hepsi aynı bölgeye arternatif güzergahta gidiyor.)
bir sokak veya mahalle farkı için B35k2 gibi bir hat kodu görünce içinden insan güzel şeyler saydırıyor yani, zaten 64 px panel kullanıyorlar hat kodunu da kocaman kodlayıp güzergahıda minnacık yazıyorlar, ha bide 0.3x slowmotion çin malı versiyon tabela ise insanlar hiç okuyamadan gidiyor araçlar.

Yani mesela B35L diye hat açmak çok mu zor? Oldum olası bu hat kodu işini sevmiyorum. Hat kodu dediğin şey sade olur, aynı BOİ zamanında olduğu gibi

Bence 2 sayı 1 harf şuan iş görür 10/A/B/C vs çivisimi çıktı gidip elli tane sayı harf koyuyorlar tüm hatların revize edilip bir müddet eski numaraları camın altında yazacak şekilde degiştirilmsi lazım B35K2 nedir ya😂

bir sokak veya mahalle farkı için B35k2 gibi bir hat kodu görünce içinden insan güzel şeyler saydırıyor yani, zaten 64 px panel kullanıyorlar hat kodunu da kocaman kodlayıp güzergahıda minnacık yazıyorlar, ha bide 0.3x slowmotion çin malı versiyon tabela ise insanlar hiç okuyamadan gidiyor araçlar.
En başta Burulaş'ın kendi araçlarına buna uygun değişikliği sağlamaları lazım. Mesele sadece tabelaların ufak olması değil aşağıda da olması.

Ben yolcu olarak otobüsün (gerçek otobüslerin) geldiğini uzak mesafe ve trafikli yolda görebiliyorum hatta minibüslerin de geldiğini görebiliyorum. Ama otobüs(!) denilen, mikrobüs(!) denilen şeylerin(?) geldiğini göremiyorum. "Eeee kardeşin sen göremiyor olabilirsin ama ben görebiliyorum" diyebilirsiniz. Bu mikrobüslerin tabelaları hem çok küçük hem ön camın ortasında hem de güneşe karşı siperi yok.

Tabelaların küçük olması konusunda herkes hem fikir. Üstüne hem küçük hem de kayar yazıysa geçmiş olsun. Bursa'da bazı hatların hat kodu 5 haneye çıkmış durumda. Bunları 3 haneye kadar düşürmeleri gerekli. Kayar yazılı led tabelalar yasaklanmalı, Bunlara Merkez'de çalışan Isuzu Citibus model araçlar istisna olmalı çünkü bu araçların tabelaları çok bütük ve aynı anda 3 4 tana güzergahı aynı anda gösterebilmektedirler.
Bunların önünden herhangi bir araç dursa hatta motor bile dursa hat tabelasının önüne engel oluyor, hat tabelası gözükmüyor. Ülkenin ortalama boyunu hesaplarsak (erkeklerde 176, kadınlarda 161), ortalama bir otomobilin tavan yüksekliğini de katarsak, bu mikrobüs denen şeylerin güzergah tabelası ile yaya arasına bir otomobil girdiği anda tabela direkt körde kalıyor(bu konuda hesaplama yapılabilinir). Otobüslerde ise güzergah tabelası otobüsün ön camının üstünde kapalı kabinde olduğu için otobüs ile yaya arasına otobüs gibi büyük araç girmediği sürece çok uzak mesafeden otobüsün hangi hatta çalıştığı görülebiliniyor. Aynı şekilde minibüslerin hat tabelası da ön camın üstünde olduğu için uzak mesafeden belli oluyor.
Bu duruma karşın Otokar Centro ve Karsan Jest+ modellerinin ön camın üstünde led güzergah tabelası olan versiyonları alınmaya teşvik verilmeli/zorunlu kılınmalı, olmuyorsa Burulaş'ın kendi araçlarına bunun için gerekli revizyonu yapmalı.

Karsan e-Jest (eski adı ile Karsan Jest Electric) modelinin bu tip tabelalı versiyonu yurtdışında satılıyor. Karsan e-Jest ile Karsan Jest/Jest+ modelleri zaten karoser olarak aynı yapıda olduğu için bu tabelalar dizel Karsan Jest/Jest+ modellerine de montajlanabilir. Ki Karsan bildiğim kadarıyla Türkiye dışında dizel araç satmıyor, kimi ülkelerde kendi tasarımı olan Karsan e-Atak ve Karsan e-Jest modelerini satıyor, kimi ülkelerde de Bozankaya'dan haklarını aldıkları Karsan e-Ata (10, 12, 18) modellerini de satıyorlar.
1745748415200.webp
Otokar Centro modelinde ise bahsettiğim tip olan tabelalı araçları Denizli'ye teslim ettiler. Ama yan tabelaları çok küçük, bunların büyük tabela olup aracın arka tarafına doğru takılması gerekli. Burulaş'ın vaktinde aldığı ihraç model Otokar M2010'lar gibi konumda olmalı.
1745748738687.webp

Kestel otobüs aktarma merkezinde gittiğim zaman köy/taşra hatlarına giden mikrobüslerin tabelasını okumaya çalışanlarınız olmuştur. Bunlar gözükmez, çünkü ön camın ortasında açık halde güneş siperliksiz şekilde durduklarından hiçbir şekilde gözükmemekte, otobüslerde ise led tabela ön camdan bir miktar geride bulunuyor ve bulunduğu kabin led tabelaya güneş siperliği oluyor. Bu durum köy/taşra/az yolcusu olan hatlarda aracı en ucuza mâl etmek için yaptıklarından Bursa'nın çeşitli yerlerinde de görebilirsiniz.

Bence 2 sayı 1 harf şuan iş görür 10/A/B/C vs çivisimi çıktı gidip elli tane sayı harf koyuyorlar tüm hatların revize edilip bir müddet eski numaraları camın altında yazacak şekilde degiştirilmsi lazım B35K2 nedir ya😂
Buna en uygun verebileceğim örnek: D2A hattının, kentsel dönüşüm yapılan bölgeye giden, türevlisini açtılar ve hat kodu D2B oldu. Sonra Bursa Doğu Özel Halk Otobüslerinde bulunan 21C hattının da türevlisini açtılar, tahmin edin hat kodu ne? 21D beklersiniz demi, ama 21CK oldu.

Bende Jest'in ihraç versiyonunda bulunan tabelanın neden inatla ülkemizde olmadığını düşünüyorum. Hadi özel halkta yok ama belediyede neden yok? Maliyet vs diyecekseniz o maliyete kadar o kadar saçma harcamalar var ki yaz yaz bitmez.

@ali tabela tamamen teferruat. Ortada bir rant var. Son yıllarda özelleşen hatlara bir bakar mısın? Yada o kadar geniş düşünme, geçen aya git. Bir ayda 7 hat özelleşti. Bu rantın farkındayken ne yazık ki senin gibi tabelanın nereye takılacağı konusuna odaklanamıyorum. Günde en az 1000 yolcu taşıyan ve yolcularının büyük kısmının "ücretsiz aktarma" ile bindiği 35C hattı özelleşti, dahası var mı? Burulaş bu ücretsiz aktarmaları kendi işletirken tolere edebilir ama özeldeyken her binişe karşılık bir tam biletlik ücret vermek zorunda.

Bende Jest'in ihraç versiyonunda bulunan tabelanın inatla ülkemizde olmadığını düşünüyorum. Hadi özel halkta yok ama belediyede neden yok? Maliyet vs diyecekseniz o maliyete kadar o kadar saçma harcamalar var ki yaz yaz bitmez.

Mustafa abi ben artık her şeye maliyet denilmesine aldırış etmiyorum. Mesela son alınan BMC Procity TR körüklülere Büyükşehir Belediyesi vs. etiketleri yapıştırılmamış. Buna da kimse maliyet diyemez herhalde. Piyasadaki Jest'lere dikkat ettiysen koltuk yerleşimi, direkler vb. dizayncı görmüş gibi. Fabrikasyon ihraç Jest'ler ile alakası yok. Önce bunun son bulması gerekiyor.

• Beğen
Tepkiler: ali
@ali tabela tamamen teferruat. Ortada bir rant var. Son yıllarda özelleşen hatlara bir bakar mısın? Yada o kadar geniş düşünme, geçen aya git. Bir ayda 7 hat özelleşti. Bu rantın farkındayken ne yazık ki senin gibi tabelanın nereye takılacağı konusuna odaklanamıyorum. Günde en az 1000 yolcu taşıyan ve yolcularının büyük kısmının "ücretsiz aktarma" ile bindiği 35C hattı özelleşti, dahası var mı? Burulaş bu ücretsiz aktarmaları kendi işletirken tolere edebilir ama özeldeyken her binişe karşılık bir tam biletlik ücret vermek zorunda.

Mustafa abi ben artık her şeye maliyet denilmesine aldırış etmiyorum. Mesela son alınan BMC Procity TR körüklülere Büyükşehir Belediyesi vs. etiketleri yapıştırılmamış. Buna da kimse maliyet diyemez herhalde. Piyasadaki Jest'lere dikkat ettiysen koltuk yerleşimi, direkler vb. dizayncı görmüş gibi. Fabrikasyon ihraç Jest'ler ile alakası yok. Önce bunun son bulması gerekiyor.
Ben vaktinde çeşitli yerlerde vs. rant konusunda çok bahsettim, sonra baktım anlayan yok ondan dolayı bu konuya girmedim.
35C gibi merkez hatların asla özele verilmeme konusundayım bende. Hatta Bursa Merkez bölgesine Burulaş hatları dışında tek tük hattın girmesine, özellerin sadece BursaRay besleme ve köy hatları gibi bölge içlerine çalışması taraftarıyım. Merkez'e sadece Burulaş alt yüklenicileri girebilmeli. Bir mahalleden Merkez'e hat gidiyorsa Burulaş hattı olmalı, bölge içi gidiyorsa Özel Halk Otobüsleri çalışmalı. Doğu Özel Halk Otobüslerinin araçlarının M plakasını iptal edip hakları olan HO plaka verilip Sarı, Gri, Beyaz renge boyanıp Burulaş alt yüklenicisi olarak Burulaş'ın alt hatlarında çalışmalı, M plaka hakkı olmayan araçların hepsinin HO plakaya geçip Sarı, Gri, Beyaz renge boyanıp çalışması gerekli. M plaka hakları olanlar da 9 metreden kısa araçlar cam altı sarı üstü beyaz, 9 metre üstü de Yeşil, Beyaz renklerde çalışmalı. Minibüslerin hepsi dönüştükten sonra anca otobüs alınmasına izin verilmeli o da bölge içine takviye amacıyla. Bursa Minibüsçüler Odasının Merkezde ne işi var?
Özel Halk Otobüsleri, diğer adıyla Bursa Özel Halk Otobüsleri odası, bir diğer adıyla Burutaş sırf kâr'larını arttırmak için vaktinde çok hat kapattı, Cumalıkızık hattını bile kapattılar(22 ya da 22B olması gerek).
Burulaş gitsin 10 tane elektrikli ve durakta pantograftan hızlı şarj olan otobüs alsın 35C, 35B gibi ücretsiz aktarma ve çok yolcusu olan hatlara versin.

Bu maliyet kelimesi Alinur Aktaş döneminde çıktı, maliyet olmasın otobüse bakım yapmayalım, maliyet olmasın en adi aracı alalım, maliyet olmasın retarderi iptal ederim, maliyet olmasın addblue sistemini iptal edelim, maliyet olmasın yan sanayi parça takalım, maliyet olmasın temizlik yapmayalım, maliyet olmasın araçların motoru bitik halde sefere verelim, maliyet olmasın zimmetli sistemi kaldıralım, maliyet olmasın kabak lastikle otobüsü sefere verelim, maliyet olmasın ceza vermeyelim, maliyet olmasın depoda 4 sene beklemiş araba alalım, maliyet olmasın sefer azaltalım, maliyet olmasın uydurma tamir edelim, maliyet olmasın bilmem ne. Bu dediğim şeylerin çoğu sözde maliyet için Alinur Aktaş döneminde başlatıldı ve farkları çok bariz belli.
BMC'lerde ön yüzdeki siyah kısmın içine Büyükşehir Belediyesi yazmak yere üstteki gri yere yazmak gibi saçma şey yaptılar, onlar da düzeltilmeli.

(Merkez olarak bahsettiğim taraf heykel tarafı.)

Kimsenin " millet jestin tabelasını göremiyormuş aaa hemen ona özel üretimli araç alalım " diye düşündüğünü asla düşünmüyorum insanların kurumların özellerin işletmecilerin tek düşündüğü şey PARA kimsenin hizmet ile uğraştığı yok herkes günü kurtarmaya çalışıyor

Yönetici kesiminde uzun vadeli düşünen biri yok oyüzden herşey sallamasyon yapılıyor plan programlama yok varsa biri gelsin söylesin

Geri