Bursa - Burulaş veya ÖHO'ya Yeni Hat Önerileriniz

Bursarayci

WT Kullanıcı
Burada Burulaş'a veya ÖHO'ya Yeni Hat İsteklerinizi ve Görüşlerinizi Burada Belirtebilirsiniz
Herkes belirli bir güzergah çizerse aynı bölgede, anket düzenleyip hangisi daha mantıklı karar verebiliriz.

Konuyu açan olarak ilk ben önerimi sunayım; Bulunduğum bölgedeki besleme hat eksikliğinden şöyle bir hat önerisinde bulunmak istiyorum
Bu güzergahta yoğun talep olursa 12m araçların dönebiliceği şekilde tasarladım

Ekran görüntüsü 2026-07-21 144305.webp

Çünkü emek yolcusunu direkt koruparka bağlıyor emekten koruparka gitmek isteyen yokuş çıkıp b13'e yada b10 + b13 yapmak zorunda bu da insanı yoruyor yakınsa yürüyor değilse arabayla gidiyor

Son düzenleme:
97F Hattı için alternatif rotasyon önerim;
97F.webp

97F Hattının mevcut güzergahı üzerinden birçok farklı kitle barınıyor.

Fethiye bölgesinden bu hatta olan talep, bana kalırsa oldukça yetersiz. Özellikle 90 dakikada bir geçen otobüs için oldukça düşük.
Bu nedenden dolayı, 97F hattının fethiye güzergahının iptal olması hattın sağlıklı işleyişi açısından daha iyi olacağı yönündeyim.

Planlamış olduğum rotasyon ile birlikte, hattın tur süresi kısalırken eminim ki yolcu kitlesindede artış gözlemlenecektir.
Şuan 90 dakikada bir geçen bu hat, revizem ile beraber 60 dakikada bir 9 metre işleyebilir ve daha çok verim elde edebilir.

97F için olan önerine şöyle bir düzenleme yapsam;

Geçit - Soğukkuyu arası aynı kalsın ama Soğukkuyu'dan Terminal'e çizdiğin güzergahtan değil de;

1) Yunuseli - Yeniceabat - Terminal (97A'ya alternatif olur)
2) Yunuseli - Dereçavuş - Çağlayan Yolu - Terminal

güzergahlarından birinden gitse nasıl olur?

Ekli dosyayı görüntüle 49517

97F Hattının mevcut güzergahı üzerinden birçok farklı kitle barınıyor.

Fethiye bölgesinden bu hatta olan talep, bana kalırsa oldukça yetersiz. Özellikle 90 dakikada bir geçen otobüs için oldukça düşük.
Bu nedenden dolayı, 97F hattının fethiye güzergahının iptal olması hattın sağlıklı işleyişi açısından daha iyi olacağı yönündeyim.

Planlamış olduğum rotasyon ile birlikte, hattın tur süresi kısalırken eminim ki yolcu kitlesindede artış gözlemlenecektir.
Şuan 90 dakikada bir geçen bu hat, revizem ile beraber 60 dakikada bir 9 metre işleyebilir ve daha çok verim elde edebilir.
Senin güzergaha 97FE desek ;) yada 97GE (geçit ekspres) gibi
böyle yapılırsa daha güzel olur ve yeni yolcu talebi olabilir mesela Özdileğe insanlar hızlı ve kolay ulaşır ben bile kullanabilizim bu hattı ama 9m olduğu için kullanmam😂
yada alternatif olarak rte bulvarından da gidebilir(hayal gücü sonsuz) ;)

Hazır bu başlık açılmışken geçmişte tasarladığım veya özel mesaj yoluyla @furkiim 'e ilettiğim (aklımda kalan) hatlara burada tekrar yer vereyim.

1) 35F = Esentepe İstasyonu - FSM Bulvarı - Nilüfer İstasyonu

Özel Halk Otobüsleri mikrobüs sistemi prensiplerine çok uygun bir hat. Minibüsler ile vızır vızır işletilebileceğini düşünüyorum.

2) 35A = Küçük Sanayi İstasyonu - Ata Bulvarı - Organize Sanayi İstasyonu - Korupark Kavşağı (Ring)

3) 35D = Davutdede İstasyonu - Davutkadı - Yeşilyayla - Prof. Tezok Caddesi - 152 Evler İstasyonu

4) 17İ = İsmetiye - Demirtaş - Terminal

5) D25 Seçköy - Siteler hattının Terminal'e uzatılarak doğunun B35'i gibi işletilmesi

6) 18M = Millet Mahallesi - Terminal

Önerdiğim 18M hattının sağlayacağı kolaylıkla 98, 91, 91G hatlarının güzergahları sadeleştirilebilir.

7) 17G = Gündoğdu - Ovaakça - Terminal (yahut Ovaakça yerine Çağlayan Mesire Alanı üzerinden de olabilir)

Örnekleri zamanla arttırabilirim.

Benim aklımda b41b ile b41c yi birleştirmek böylece insanlar kafa karışıklığı yaşamaz
1784646268435.webp
ayrıca hürriyet caddesinden geçicek ki mudanya yolu trafiğine takılmasın ve zaten oralarda yolcusu yok

Tam benim istediğim 91g ve 91 11 eylül bulvarından gidebilir böylelikle hem metroyada paralel gitmez bu olsun ;)
91 ve 91g metroya paralel giden yerlerde yolcusu baya var bu hatlar gürsu veya kestelde dolan araçlar değil aksine yol üzerinden doşan araçlar ama 18M gibi hat olursa 98 çok faydası olur hatta iyi bir güzergahla 94 hattını bile rahatlatabilir

Hazır bu başlık açılmışken geçmişte tasarladığım veya özel mesaj yoluyla @furkiim 'e ilettiğim (aklımda kalan) hatlara burada tekrar yer vereyim.

1) 35F = Esentepe İstasyonu - FSM Bulvarı - Nilüfer İstasyonu

Özel Halk Otobüsleri mikrobüs sistemi prensiplerine çok uygun bir hat. Minibüsler ile vızır vızır işletilebileceğini düşünüyorum.

2) 35A = Küçük Sanayi İstasyonu - Ata Bulvarı - Organize Sanayi İstasyonu - Korupark Kavşağı (Ring)

3) 35D = Davutdede İstasyonu - Davutkadı - Yeşilyayla - Prof. Tezok Caddesi - 152 Evler İstasyonu

4) 17İ = İsmetiye - Demirtaş - Terminal

5) D25 Seçköy - Siteler hattının Terminal'e uzatılarak doğunun B35'i gibi işletilmesi

6) 18M = Millet Mahallesi - Terminal

Önerdiğim 18M hattının sağlayacağı kolaylıkla 98, 91, 91G hatlarının güzergahları sadeleştirilebilir.

7) 17G = Gündoğdu - Ovaakça - Terminal (yahut Ovaakça yerine Çağlayan Mesire Alanı üzerinden de olabilir)

Örnekleri zamanla arttırabilirim.
Zaten 35D hattı zaten bu zamana kadar açmamaları hata çok gerekli bir hat

Zaten 35D hattı zaten bu zamana kadar açmamaları hata çok gerekli bir hat

27A 25B gibi hatlarla Ördekli hamamına gidip metroya binmek akıl kârı değil.

35D hattı aktarmada ücretsiz tarifede çok iyi iş yapar da...

Teyyareci Mehmet Ali Caddesi'nin yasal olarak bağlı olduğu Sinandede, Davutkadı, Mehmet Akif Ersoy, Yediselviler, Yeşilyayla, Baruthane, Maltepe, Eğitim ve Değirmenlikızık muhtarları ortak imzalı başvuru ile talepte bulunsa açılır bu hat ama yapmazlar anam 😅

Teyyareci Mehmet Ali Caddesi'nin yasal olarak bağlı olduğu Sinandede, Davutkadı, Mehmet Akif Ersoy, Yediselviler, Yeşilyayla, Baruthane, Maltepe, Eğitim ve Değirmenlikızık muhtarları ortak imzalı başvuru ile talepte bulunsa açılır bu hat ama yapmazlar anam 😅
Aklıma 35V gibi hat geldi
veysel karaniden direkt gökdereye götüren metroya aktarma yapında 30 tl indirim yapan hat
bence iyi olur 43a nın yoğunluğunu alırız

Veyselkarani'den Gökdere Metro'ya ciddi bir talep olduğunu sanmıyorum. Ama illa ki o bölge için bir şey dersen D3 Eğitim Vadisi'ne uzatılsın derim.
Ondan değil
Üniversiteye gidenleri metro ile bölmek yolcuları 43a rahatlasın diye yada 43d ama 43d gereksiz hat gibi zaten b44b ile 43a zaten o bölgeden üniye giden tek yer ama veyselkarani'den üniversiteye böyle hat yaparsak metroya teşfik sağlayabiliriz

91 ve 91g metroya paralel giden yerlerde yolcusu baya var bu hatlar gürsu veya kestelde dolan araçlar değil aksine yol üzerinden doşan araçlar ama 18M gibi hat olursa 98 çok faydası olur hatta iyi bir güzergahla 94 hattını bile rahatlatabilir

94'ün de 94 Terminal - Teleferik - Zümrütevler ve 94A Terminal - Yeşilyayla olarak ayrılması gerektiğini düşünüyorum ayrıca.

Teyyareci Mehmet Ali Caddesi'nin yasal olarak bağlı olduğu Sinandede, Davutkadı, Mehmet Akif Ersoy, Yediselviler, Yeşilyayla, Baruthane, Maltepe, Eğitim ve Değirmenlikızık muhtarları ortak imzalı başvuru ile talepte bulunsa açılır bu hat ama yapmazlar anam
hatta bence bu bölgeye dediğin hattın tam tersi yönde bir hat yapsalar bile iş yapar 2 farklı hat birebirlerine zıt yönde

hatta bence bu bölgeye dediğin hattın tam tersi yönde bir hat yapsalar bile iş yapar 2 farklı hat birebirlerine zıt yönde

Zıt yönde olmasına gerek yok ki?

152 Evler İstasyonu'nda molasını yapacak Prof. Tezok - Yeşilyayla - Davutkadı - Yıldırım Belediyesi diye gidip Davutdede İstasyon yolcularını uyumayan kütüphanenin yanındaki karakolun orada bırakacak. Ondan sonra Şükraniye'de müftülük - açık otopark tarafında ister dönüp ring yapsın aynı güzergahtan isterse orada da mola yapsın. Fark etmez. Sinandede'den geçmeyeceği için iş barışını da etkilemez.

Zıt yönde olmasına gerek yok ki?

152 Evler İstasyonu'nda molasını yapacak Prof. Tezok - Yeşilyayla - Davutkadı - Yıldırım Belediyesi diye gidip Davutdede İstasyon yolcularını uyumayan kütüphanenin yanındaki karakolun orada bırakacak. Ondan sonra Şükraniye'de müftülük - açık otopark tarafında ister dönüp ring yapsın aynı güzergahtan isterse orada da mola yapsın. Fark etmez. Sinandede'den geçmeyeceği için iş barışını da etkilemez.
abi b24ün haritasına baktım en az 10 tane aynı yöne araç var
bu araçları nasıl azaltırız?
fsm den direkt yunuseliye veya b17a yı yunuseliye sokup b24ün yoğunluğunu azaltsak?

abi b24ün haritasına baktım en az 10 tane aynı yöne araç var
bu araçları nasıl azaltırız?
fsm den direkt yunuseliye veya b17a yı yunuseliye sokup b24ün yoğunluğunu azaltsak?

Yolcu varsa ve bu çok sayıdaki araç talebi karşılıyorsa bırak çalışsın sana ne zararı var?

Asıl sorun talep olmasına rağmen yeteri kadar ve yeteri büyüklükte araç gitmeyen yerlerde.

Yunuseli - Armutköy - Demirtaş Kavşağı - Otoban - Uludağ Üniversitesi güzergahında yeni hat

B24'ün Hürriyet'ten direkt FSM'ye giden versiyonu gibi seçenekleri düşünebilirsin

Ama gerçekten gerek var mı?

35D açılmaz çünkü Yeşilyayla minibüsleri var
Sinandede minibüsleri Davutkadı yediselvileri metroya bağlıyor
Yeşilyayla minibüsleri kalan mahalleleri

Eğitim minibüsleri yerine G6 hattı gibi minibüsün yerini alan bir hat kurulmasından tahmin yürütebiliriz ancak minibüsler dönüşüme girerse ancak böyle bir hat açılır

17Y Hattı için planlamış olduğum düzenleme;
17Y.webp

17Y Hattının önünü kapatan en büyük etken şüphesiz ki 97A, 15 ve 15H numaralı otobüs hatları.
Özelliklede 97A Hattı yeniceabat yolcusunun büyük bir kısmını 17Y hattına nazaran daha çok taşıyor.

Bu revizyonum ile beraber hat, Yunuseli içerisinde bomboş iki sokağı ring atıp dönmektense Yunuseli içerisini eskisine nazaran daha verimli bir şekilde dolaşacak.
Hatta Özel Halk Otobüslerinin ''97'nin alternatifi'' diyerek 97A pazarlamasınıda çürütebilecek cinsten bir revizyon olduğunu düşünüyorum :D

Ekli dosyayı görüntüle 49543

17Y Hattının önünü kapatan en büyük etken şüphesiz ki 97A, 15 ve 15H numaralı otobüs hatları.
Özelliklede 97A Hattı yeniceabat yolcusunun büyük bir kısmını 17Y hattına nazaran daha çok taşıyor.

Bu revizyonum ile beraber hat, Yunuseli içerisinde bomboş iki sokağı ring atıp dönmektense Yunuseli içerisini eskisine nazaran daha verimli bir şekilde dolaşacak.
Hatta Özel Halk Otobüslerinin ''97'nin alternatifi'' diyerek 97A pazarlamasınıda çürütebilecek cinsten bir revizyon olduğunu düşünüyorum :D

Ondan sonra Özel Halk Otobüsleri 17Y hattını devraldıklarını duyurur 😅

Oğlum Yunuseli'yi bunlar bırakır mı?

Ekli dosyayı görüntüle 49543

Sonra birbakmışsın 97A Burulaş'a geçmiş 😂 (ayrı ayrı yapmak zorundaydım çünkü birleştiremiyorum mesajları)

Geri