Bursa - Downtown Avm ve Eğlence Merkezi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Efe16
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Geçitteki Hipermarket'te değil abi, Kaplıkaya, Ataevler, Özlüce'dekiler Hipermarket.
Marketin yanında Departman Mağazası, Kafe ve Restoran da var.
İnegöl'deki ve Gemliktekiler'de Özdilekpark S olarak geçiyor yani Hipermarket fakat bazı alanlarda Gusto Market yazısını görüyorum market içindeki.

Yaklaşık 5 ay önce burada paylaşımını yaptığım son açılış yapan mağaza olan Penelope'de zemin kattaki mağazasını kapatmış, Bursadaki tek mağazası haritadan çıkarılmış.

penelope_downtown.webp

Bir gün olacak bu arada doğru söylüyor @Salih ömrümüz varsa görürüz.

OMC'yi yıkıp gökdelen dikme hayalini kurmayın evet söz konusu bölgenin sağlam rantı ama var ama her şey rant değil. Bursaray HRS hattının tam orta noktasına bağlanan bir depo sahası burası. Burayı gökdelen (rant) için gözden çıkarıp Uludağ Üniversitesi'ne yapılacak depoya mı gebe kalacak Burulaş?

OMC'yi yıkıp gökdelen dikme hayalini kurmayın evet söz konusu bölgenin sağlam rantı ama var ama her şey rant değil. Bursaray HRS hattının tam orta noktasına bağlanan bir depo sahası burası. Burayı gökdelen (rant) için gözden çıkarıp Uludağ Üniversitesi'ne yapılacak depoya mı gebe kalacak Burulaş?
Hattın batısına depo yapılıyor bir tanede doğuya yaparlar burayıda satarlar ne olacak altın değerinde o arazi.

Hattın batısına depo yapılıyor bir tanede doğuya yaparlar burayıda satarlar ne olacak altın değerinde o arazi.

İyi o halde Acemler, Osmangazi gibi kritik istasyonlara yakın noktalarda oluşacak bir arıza vb. durumunda Üniversite'den Barakfakih'ten müdahale etmeye çalışırlar. O zaman astarı yüzünden pahalıya gelir.

İyi o halde Acemler, Osmangazi gibi kritik istasyonlara yakın noktalarda oluşacak bir arıza vb. durumunda Üniversite'den Barakfakih'ten müdahale etmeye çalışırlar. O zaman astarı yüzünden pahalıya gelir.
Acemlerin küçük bir bölümünü bırakırlar 2 setlik bir depo alanı ordan müdale mangası gelir. :ROFLMAO:

Videodaki beyfendi lokasyona katılmıyormuş bence tam olarakta lokasyon şu yapı izmir yolu üzerinde olsa şuan belkide büyütmeki için proje yapıyorlardı.

Konumun da etkisi var muhakkak ama tamamen konuma bağlı olup en büyük sebebin konum olduğunu pek sanmıyorum öyle bir şey olsa Özdilekpark'a dahi talep fazla olurdu. Özdilekpark'a olmayan talep Downtown'a mı olacak?

Konumun da etkisi var muhakkak ama tamamen konuma bağlı olup en büyük sebebin konum olduğunu pek sanmıyorum öyle bir şey olsa Özdilekpark'a dahi talep fazla olurdu. Özdilekpark'a olmayan talep Downtown'a mı olacak ?
İki AVM’nin mevcut konumları tam tersi olaydı nasıl bir tablo olurdu onu merak ediyorum ? Örneğin Özdilekpark Bursa Hürriyet yanlışım varsa düzeltelim şeklinde olsaydı Downtown’da o bölgede olsaydı şuanki ıssız AVM konumundan çıkarmıydı yoksa aynı mı kalırdı ?

Downtown’un birçok problemi vardır ama lokasyon bunlardan en önemlisi bence. Zengin kesime hitap eden pek çok mağaza var ancak konum itibarıyla zengin kesimin çok tercih edeceği bir yerde değil. Orta ve alt gelir grubu için ise ulaşım imkanları kısıtlı, raylı sistem yok yakınında.
Ayrıca bulunduğu konum itibarıyla yakınında insanların gezmeye gideceği başka bir yer de yok. Mesela Zafer Plaza, Kent Meydanı şehrin merkezi konumlarında, insanlar bu AVM’lerin yakınında başka işlerini halletmeye gitmişken oraya da uğrayabilirler. Aynı durum Marka AVM, yıkılan Carrefour için de geçerli. Anatolium yanında zaten terminal var, İKEA gibi bir faktör var. Yani Bursa’nın büyük AVM’lerinin etrafında insan ve taşıt sirkülasyonu var. Ama Downtown’da öyle bir durum yok. Özellikle buraya gitmeniz lazım.

Lokasyon dışında yönetim problemleri, Atış Yapı’nın durumunun avm ye de olumsuz yansıması gibi başka faktörlerde var elbette ancak en büyük problem lokasyon.

Konum değilse sizce nedir sorun beyfendi :D
İki AVM’nin mevcut konumları tam tersi olaydı nasıl bir tablo olurdu onu merak ediyorum ? Örneğin Özdilekpark Bursa Hürriyet yanlışım varsa düzeltelim şeklinde olsaydı Downtown’da o bölgede olsaydı şuanki ıssız AVM konumundan çıkarmıydı yoksa aynı mı kalırdı ?

Özdilekpark Downtown'a göre daha geniş ve erişebilir kitleye hitap ediyor. Buna rağmen gidip baktığımda bir Korupark, Anatolium vb. yoğunluğu görmedim.

Efe abinin Downtown'ın İzmir Yolu üzerinde olması önerisine istinaden yazmıştım bunu. AVM'nin sadece İzmir Yolu üzerinde olması değil, İzmir Yolu'nun hangi bölgesinde olması da potansiyeli değiştirir.

Şu an yarım kalan Babylon'ın yerinde Downtown olsaydı iyi iş yapardı ama aynı Downtown, Özdilekpark'ın olduğu yerde olsaydı yine aman aman iş yapmazdı. Aynı şekilde Downtown'ın olduğu konumda Özdilekpark, Korupark tarzı bir AVM de çok iş yapmazdı. Soğukkuyu civarına her ne kadar çok yakın olmasa da yıkılan Carrefour şu anki Downtown'dan daha faydalı olurdu.

Korupark, Zafer Plaza, Kent Meydanı klasmanında bir AVM o bölgede Eski BOİ Garajı - Buski çevrelerinde çok iyi yapar. Downtown'ın konumu etkili değil.

Ayrıca her ne kadar @Salih Downtown'ın hizmete giriş zamanındaki konseptini ve bünyesindeki markaların faaliyetini desteklese de Bursa için gömlek gömlek üstün markalardı. Bugün o markaları kolay kolay Balat, Bademli gibi konumlarda dahi stabil işletemeyebilirsiniz.

Geri