Bursa Downtown Avm

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Efe16
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Podyumpark ve Parkora'daki tarzda mekanlar açılsa Downtown'a o da yeterli. Salih mübalağa ederek Tuzpazarı benzetmesi yaptı ama o kadar da aşağılamaya gerek yok. Burada strateji değişikliği konuşurken hiçbirimiz Downtown'da Burger King, Mc Donalds, Pidem vs. konuşmuyoruz. Downtown'da ilk aşamada açılan mekanlar ile yaygın zincir mekanların ortasında kalan sınıfta mekanlar açılmalı.
Çok iyi bir noktaya değindiniz. İlla lüks olsun diye kasmaya gerek yok. O zaman Downtown’ın sahiplerinin Kanyon’u örnek alması lazım. Kanyon AVM; hem dediğiniz gibi sınıf olarak orta denebilecek zincirlerin (Kanyon’dan örnek: tchibo, macrocenter, flying tiger vs.) hem Türkiye’de pek örneği bulunmayan sınıf olarak da daha üstte denebilecek zincirimsi mağazaların (Kanyon’dan örnek: İlly, backhaus, zula vs.) hem de lüks mekanların (Kanyon’dan örnek: nusret, leica, swarowski vs.) barındığı sosyoekonomik olarak çoğu kesimi kucaklayan bir AVM’dir.
İstanbul gibi değil bursa istinyepark akmerkez gibi lüks odaklı AVM’ler hem istanbul’da turist nüfus eksik olmadığından hem de sosyoekonomik durumu yüksek yerlerde oldukları için işleyebiliyor.

Çok iyi bir noktaya değindiniz. İlla lüks olsun diye kasmaya gerek yok. O zaman Downtown’ın sahiplerinin Kanyon’u örnek alması lazım. Kanyon AVM; hem dediğiniz gibi sınıf olarak orta denebilecek zincirlerin (Kanyon’dan örnek: tchibo, macrocenter, flying tiger vs.) hem Türkiye’de pek örneği bulunmayan sınıf olarak da daha üstte denebilecek zincirimsi mağazaların (Kanyon’dan örnek: İlly, backhaus, zula vs.) hem de lüks mekanların (Kanyon’dan örnek: nusret, leica, swarowski vs.) barındığı sosyoekonomik olarak çoğu kesimi kucaklayan bir AVM’dir.
İstanbul gibi değil bursa istinyepark akmerkez gibi lüks odaklı AVM’ler hem istanbul’da turist nüfus eksik olmadığından hem de sosyoekonomik durumu yüksek yerlerde oldukları için işleyebiliyor.
Aslında bunu Bursa'da biraz yapabilmiş Korupark var. Burada Suryapı AVM lüks gibi yazılmış ama çokta alakası yok (alışveriş yapan insanlar üzerinden söylüyorum). Korupark Emek semtinin dibinde ama bence Bursa'da en iyi iş yapan AVM'dir

Aslında bunu Bursa'da biraz yapabilmiş Korupark var. Burada Suryapı AVM lüks gibi yazılmış ama çokta alakası yok (alışveriş yapan insanlar üzerinden söylüyorum). Korupark Emek semtinin dibinde ama bence Bursa'da en iyi iş yapan AVM'dir
Koruparkın ulaşımı ve hitap yerleri farklı hemen ilerisinde bademli denen en zenginlerin oturduğu yer var ordan gelenler lüks mağazalarda takıliyor halkta hangi mağaza hitap ediyorsa orda takilıyor herkese hitap eden bir avm

Korupark ne kadar kalabalık olsa da gerçekten güzel bir AVM ki konumu falan da güzel bir yerde ve tutulan bir avm alışveriş bir yana gezmek için bile yeterli.

Downtown'ın markalar bir yana ortadaki gösteri havuzu ilk zamanlar biraz abartılmıştı hatta gittiğim zamanlar bu havuzda acaba neler yapılacak ne tarz etkinlikler olacak diye düsündüm ama pek umduğum gibi pek birsey olmadı galiba. Hatta orta kısım bana bir AVM yi andırıyordu.

Downtownda kapanan Arzu kaprol, kısmet by Milka ve Sisley koruparkta olsa kapanmayabilirdi. Korupark eskidigi halde downtowndan daha başarılı mağazaları elinde tutma noktasında.

Downtownda kapanan Arzu kaprol, kısmet by Milka ve Sisley koruparkta olsa kapanmayabilirdi. Korupark eskidigi halde downtowndan daha başarılı mağazaları elinde tutma noktasında.
Downtown lokasyon olarak ve ulaşım olarak koruparkın gerisinde birde koruparkta senelerin verdiği bir oturmuşluk, yer etmişlik var ilk laptop pc mi korupark elektroworld mağazasından almıştım hiç unutmam 2012 yılıydı downtownun önünde daha çok yıllar var.

Mesela neden bu mekanlara bu kadar takıldınız? Korupark'ta da gayet güzel mekanlar var.
Bu mekanlar kalburüstü mekanlar istanbul dışında hiçbir yerde olmayan mekanlar. Ben sıranın devam edeceğini düşünüyorum. Mesela reflect studio o downtownda kapanan mağazalar arasında yerini alacak. Reflect studio da İstanbul dışında hiçbir yerde bulamayacağınız kalburüstü mağaza.

Bu mekanlar kalburüstü mekanlar istanbul dışında hiçbir yerde olmayan mekanlar. Ben sıranın devam edeceğini düşünüyorum. Mesela reflect studio o downtownda kapanan mağazalar arasında yerini alacak. Reflect studio da İstanbul dışında hiçbir yerde bulamayacağınız kalburüstü mağaza.

İstanbul dışında bir yerde olmayan mekanın İstanbul dışında bir müşterisi de olmaz. Kitle bazında bir müşteri talebi olsaydı Bursa'ya gelene kadar diğer büyükşehirlerde de açılırdı.

Geri