Bursa Ekokent-Nilüfer Batı Gelişim Bölgesi

30 Agustos mahallesinin Izmir yoluna ve Balkan mahallesine baglanan tum ana arterleri bu planin icindeymis. Kayapa ve Gorukle arasindaki yol da bundan yapilamiyormus. Tek dayanagim bu. 5 sene daha nasil bekletecekler. Diger mahallelerin insanlari ve yonetimlerinden de baski vadir sonucta. Insallah Ekokent onaylanmadan yollari yapacak yol bulamazlar.

Bu hafta çıkacak diyorlardı perşembe bitti ses yok

EKOKENT İÇİN BÜYÜKŞEHİR İLE BİRLİKTE HAREKET ÇAĞRISI​

Ekokent planının uzun süredir beklediğini ifade eden Özdemir, sürecin Büyükşehir Belediyesi ile birlikte çözülmesi gerektiğini belirtti.

Özdemir, “Ekokent 18 aydır bekliyor bir şekilde. Bunun ilgili kanunun, Büyükşehir Belediyesi Kanunu’nun ilgili maddesi, 3 ay içinde karar verilmeyen kısmına dayanarak biz planı kendimiz askıya çıkardık. Ama Büyükşehir Belediye Başkanımızın da bu olumlu yaklaşımına dair kendisini davet ettik. Artı bu işin Büyükşehir Meclisinden geçmesi ve hepimizin birlikte bu sorunu çözmüş olmamızdır” dedi.

Ekokent’te insanların imar haklarının da düşünüldüğünü söyleyen Özdemir, özellikle 30 Ağustos-Kayapa bölgesindeki ulaşım sorununa dikkat çekti. Özdemir, “Ekokent’te elbette ki insanların imar hakları vesaire düşünüldü ama ondan daha önemlisi 30 Ağustos-Kayapa bölgesine giden yolun genişletilememesi. İstimlak yapılamadığı için, özel mülkiyet olduğu için insanlar evlerine giderken, gelirken aktif saatlerde saatlerce yollarda zaman kaybediyorlar” diye konuştu.

Bu yolların bir an önce yapılabilmesi için uygulama imar planlarının da hayata geçirilmesi gerektiğini belirten Özdemir, “O yolların da bir an önce yapılması açısından, uygulama imar planlarının yapılması açısından bu değişikliğin yapılmasının doğru olduğunu düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Özdemir, plan kapsamında yoğunluğun azaltılmasının değerlendirilebileceğini ancak sürecin yeniden dava konusu olması halinde bölgenin yıllarca bekleyebileceğini söyledi.

“Elbette ki yoğunluk azaltılabilir, o değerlendirilebilir. Yoğunluk azalmasın diyemeyiz ama tekrar dava konusu olursa bir 3-4 yıl, 5 yıl daha kaybedilirse bu insanlara o çileyi çektirmeye devam ederiz diye düşündüğümüz için artık beklememek gerektiğini düşünüyoruz” diyen Özdemir, Ekokent konusunda artık sonuç alınması gerektiğini vurguladı.

Ekokent’in yaklaşık 18 aydır beklediğini belirten Özdemir, sürecin daha fazla uzamaması için ilgili kanun maddesine dayanarak planı kendilerinin askıya çıkardığını söyledi.

2.ye çağrı yapıyor sadi başkan ve askıya çıkarmış planı bakalım ne olacak

Allah’tan diger mahalleleri de etkiliyor bu projenin onaylanmamasi yollar yuzunden. Yoksa cidden bir 15 yil daha boyle bekletecekler cikar catismalarindan dolayi.

Bu yazılanları okuyunca inşallah büyükşehir dava yoluna gitmeden planı onaylar.aklıma 2005 yılında doğanköyün planlarını dönemin belediye başkanı Hikmet şahinin 5 yıllığına iskan müdürlüğü arşivlerine gönderdiği geldi ondan sonra birçok defa yeni planlar meclise geldi hep veto edildi taaki 2023 de kabul edilene kadar.demem o ki vatandaşın beklentisi varmış ihtiyacı varmış(yol bakımından) yönetenlerin umrunda değil onların tek derdi ego üstünlüğü kurmak.

Son düzenleme:
Bu yazılanları okuyunca inşallah büyükşehir dava yoluna gitmeden planı onaylar.aklıma 2005 yılında doğanköyün planlarını dönemin belediye başkanı Hikmet şahinin 5 yıllığına iskan müdürlüğü arşivlerine gönderdiği geldi ondan sonra birçok defa yeni planlar meclise geldi hep veto edildi taaki 2023 de kabul edilene kadar.demem o ki vatandaşın beklentisi varmış ihtiyacı varmış(yol bakımından) yönetenlerin umrunda değil onların tek derdi ego üstünlüğü kurmak.
Her gelen bir yeriyle oynamaya çalıyor planın arkadaş bırakın artık yakasını zaten 50.ye değişiyor yeterli artık halka hizmete bakın siz.

Şu an Büyükşehir belediyesine başkanvekilliği yapan Şahin Biba öncesinde Nilüfer Belediyesi’nde imar komisyonundaydı ve şu an ki Ekokent planı Nilüfer belediye Meclisinden oybirliğiyle geçti. Yani Şahin Biba bu projeye onay vermişti bir zamanlar. Bugün itiraz edip ekokenti onaylamazsa yazık gerçekten. Hem yer sahibi olana yazık hem de her sabah akşam tır kamyon kuyruğuyla İzmir yoluna çıkmaya çalışanlara yazık. 30 Ağustos’tan Balkan’a yürüyerek 15-20 dkda gidebilecekken arabayla 10-15 dakikada gitmeye yazık.

Şu an Büyükşehir belediyesine başkanvekilliği yapan Şahin Biba öncesinde Nilüfer Belediyesi’nde imar komisyonundaydı ve şu an ki Ekokent planı Nilüfer belediye Meclisinden oybirliğiyle geçti. Yani Şahin Biba bu projeye onay vermişti bir zamanlar. Bugün itiraz edip ekokenti onaylamazsa yazık gerçekten. Hem yer sahibi olana yazık hem de her sabah akşam tır kamyon kuyruğuyla İzmir yoluna çıkmaya çalışanlara yazık. 30 Ağustos’tan Balkan’a yürüyerek 15-20 dkda gidebilecekken arabayla 10-15 dakikada gitmeye yazık.
Onaylamayabilir, partisi ne derse onu yapar

Arkadaslar yasaya gore , 1/5000 binlik planlara kadar Buyuksehir belediyesi sorumlu. 1/1000 Lik uygulama planindan da ilce belediyeleri sorumludur. Buyuksehirden beklenilen imza nilufer belediyesinin yaptigi 1/1000 binlik planlarin onaylanan 1/5000 lik plana gore uyumlugunu kontrol etmektir. Sadi Beyin dedigi sey , 1/1000 lik planlarin kontrolu icin gecen yasal sure olan 3 ayin coktan gecmesidir. 3 ay icinde bir itiraz olmadigi icin , onaylanmasada planlar otomatik olarak Buyuksehir Belediyesi tarafindan onaylanmis sayiliyor. ( Yasal olarak )

Ve boylece , Nilufer belediyesininde askiya cikarma sureci baslayabiliyor . Askidayken millet ( hak sahipleri ) itirazlarini 1 aylik surede yapmak zorunda ve nilufer belediyesi de bu itirazlara 15 gun icersinde donmez zorunda. Eger analasamama durumu olursa (halktan herhangi birisiyle ). O kisi bu isi mahkemeye tasiyabilir. Yani bu surec daha da uzayabilir Olurda itiraz gelmesse veya itirazlar karsinda taraflar arasinda anlasma saglanirsa planlar onaylanabilir.

Ama sunu hatirlatmak isterimki , su anki cercevede Cevre Sehricilik Bakanliginin olagan ustu yetkileri var. ( Tam olarak bende hakim degilim ). Yani proje bakanliklikca reddedilme olasiligida var

Sadi beyin yapmak istedigi gelen tepkileri uzerinden atma cabasidir. Umarim hukumet ile anlasilip ortak bir yol bulunulur ve milletten artik itiraz gelmez. Boyle bir durumda sene sonu imar resmi olarak cikabilir.

Su an nilufer belediyesi bir plani askiya cikarmadi yada web sayfasini gucellemedi .

Umarim verdigim bilgiler yardimci olur .

Saygilar ...

Arkadaslar yasaya gore , 1/5000 binlik planlara kadar Buyuksehir belediyesi sorumlu. 1/1000 Lik uygulama planindan da ilce belediyeleri sorumludur. Buyuksehirden beklenilen imza nilufer belediyesinin yaptigi 1/1000 binlik planlarin onaylanan 1/5000 lik plana gore uyumlugunu kontrol etmektir. Sadi Beyin dedigi sey , 1/1000 lik planlarin kontrolu icin gecen yasal sure olan 3 ayin coktan gecmesidir. 3 ay icinde bir itiraz olmadigi icin , onaylanmasada planlar otomatik olarak Buyuksehir Belediyesi tarafindan onaylanmis sayiliyor. ( Yasal olarak )

Ve boylece , Nilufer belediyesininde askiya cikarma sureci baslayabiliyor . Askidayken millet ( hak sahipleri ) itirazlarini 1 aylik surede yapmak zorunda ve nilufer belediyesi de bu itirazlara 15 gun icersinde donmez zorunda. Eger analasamama durumu olursa (halktan herhangi birisiyle ). O kisi bu isi mahkemeye tasiyabilir. Yani bu surec daha da uzayabilir Olurda itiraz gelmesse veya itirazlar karsinda taraflar arasinda anlasma saglanirsa planlar onaylanabilir.

Ama sunu hatirlatmak isterimki , su anki cercevede Cevre Sehricilik Bakanliginin olagan ustu yetkileri var. ( Tam olarak bende hakim degilim ). Yani proje bakanliklikca reddedilme olasiligida var

Sadi beyin yapmak istedigi gelen tepkileri uzerinden atma cabasidir. Umarim hukumet ile anlasilip ortak bir yol bulunulur ve milletten artik itiraz gelmez. Boyle bir durumda sene sonu imar resmi olarak cikabilir.

Su an nilufer belediyesi bir plani askiya cikarmadi yada web sayfasini gucellemedi .

Umarim verdigim bilgiler yardimci olur .

Saygilar ...
Yani hem olumlu hem olumsuz olmuş yazınız ama teşekkürler yinede akibet halen belirsiz

Bom boş proje olacak. Bursa Uludağ Üniveristesinin batısına değil Balat a odaklanmalıdır. Balat- Bademli arazilerinin birçoğu imar açılmalıdır.
Balat hem altyapısı hem konumu ile Bursa Özlüceyi geçmiştir.
Hala burada Karacabey diyenler var.. Şaşıyorum. Senegaldeki Wakanda giib patlayacak.

Bom boş proje olacak. Bursa Uludağ Üniveristesinin batısına değil Balat a odaklanmalıdır. Balat- Bademli arazilerinin birçoğu imar açılmalıdır.
Hala burada Karacabey diyenler var.. Şaşıyorum. Senegaldeki Wakanda giib patlayacak.
Ekonomik durumu çok iyi olmayan şehrin batısına gelmesin diyorsun yani?

Ben balkanda oturuyorum açıkçası balatıda iyi bilirim tan lisende okudum teyzem orda oturur bence berbat bir imarı ve yolları var balata odaklanmak kaosa neden olur ekokentin devasa bir alanı mevcut eninde sonunda imara açmak zorundalar

Sayin Urbannic , bu saatten sonra bu projenin iptal olmasi imkansiz , eger 98 cevre duzeni planina (1 /100.000 lik plan - su an gecerli olan ) bakarsaniz . Ekokent alanin o zamandan beri konut alani olarak tasarlandigini gorursunuz.

Tabikide ozluceye ile balat arasina imar gelicek , sehir hastenesinin ve kulliyenin orda olamsi yeterli kanitlar.

Bu na da cevap vermek isterim . Gorukle mera projesi ile birlikte o kavsagin yapilmasi sart . Yani olucak ama ne zaman soru isareti ,

Urunlu parkina gelince Devletin kendine ait metro ayaginda ( Uludag Universtesi Istasyonu ) izmir yolunun dibindeki 550 donumluk yeri , cok buyuk bir rant . Park mi yapilir yoksa baska biseymi bilinmez, Ama her gelen belediye baskani ilk is olarak orayi milli emlaktan belediyeye gecirmeye calisti .

Varsayimlar uzerine konusmaktansa lutfen biraz arastiralim ,

Elbet bu projeler olucak benim tek dedigim ne zaman ?

Diger arkadaslari da varsayimlar uzerine demotive etmenin dogru olmadigini dusunuyorum.

Sayin Urbannic , bu saatten sonra bu projenin iptal olmasi imkansiz , eger 98 cevre duzeni planina (1 /100.000 lik plan - su an gecerli olan ) bakarsaniz . Ekokent alanin o zamandan beri konut alani olarak tasarlandigini gorursunuz.

Tabikide ozluceye ile balat arasina imar gelicek , sehir hastenesinin ve kulliyenin orda olamsi yeterli kanitlar.
Sayın MY-Bursa,
2050 Yılı Bursa İli 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı ile ilgili olarak,ne zaman açıklanacağına dair bir bilginiz var mı?

Sayın MY-Bursa,
2050 Yılı Bursa İli 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı ile ilgili olarak,ne zaman açıklanacağına dair bir bilginiz var mı?
Selamlar ,

Soyle ben uzun zamandir cevre duzeni planlari revizyonlarini takip ediyorum , Sadece Bursa olarak degil diger sehirlerde de bu sikinti devam ediyor. Cevre duzeni planinin diger bir adiyla 1/100.000 binlik planlarin onaylanmasini kimse istemiyor . 2050 plani uzerinde calisma yapiyorlar ama eminim ki o da bakanlik tarafindan red edilicek . ( Bu arada sadece su anki hukkumet ve iktidar icin konusmuyorum , herhangi bir siyasi parti ve gorus te bu planlarin cikmasini istemiyor.)

Nedenine gelicek olursak bu planlarin onaylanmasi dahilinde uzun sure boyunca istedikleri yere imar getiremicekler , bir nevi bu sehirin imar anayasasi demek , Ama ortada guncel bir anayasa olmazsa , bir yerin imarini revize etmek cok daha esnek ve kolay oluyor . ( Eger ozelden bana ilesim bilgilerini atarsaniz, size 2040 icin hazirlamis cevre duzeni plani taslagini atablirim . Bu taslak belediye tarafindan onaylanmis ama bakanlik tarafindan red edilmisti.)

Bu arada yazilarinizi takip ediyorum. Dogankoy dediginiz yer bana gore cevre duzeni planlarinda hala tarim arazisi gozukse bile gorukle meradan ve diger yerlenden cok daha degerli . Yapilan yatirimlar bolgede kesinlikle buyuk seylerin olacaginin net kanitidir . O bolgenin luks konut olarak yakin zamanda imara acilacagini dusunuyorum, Eger arazi isiyle ugrasiyorsaniz yada sahibinden .com gibi portallari takip ediyorsaniz m2 bakimindan bursanin en degerli yeri diyebilirim ,

Size tek tavisyem sabir olacak , tabi yeriniz varsa . Eminim selamete ericeksiniz:)

Saygilar

Geri