Bursa Ekokent-Nilüfer Batı Gelişim Bölgesi

Arkdaslar acaba bir whatsapp platformu mu kursak , ne kadar fazla kisiye ulasirsak bilgileri veya guncellemeleri daha erken ogrenebiliriz ,

Ayni zamanda komsu arazi sahiplerimizi de ekleyip sayimizi cogaltabiliriz ( tabi bu sadece fikir )

Saygilar

Ekonomik durumu çok iyi olmayan şehrin batısına gelmesin diyorsun yani?
Hayır. Tamamen yanlış yerden vuruyorsunuz.
Görükle- Kayapa hattındaki yapılaşma boşukları uydudan bile net görülüyorken neden ayrı bir yeri kazıyıp baştan proje yapılsın? Önce Kayapanın kendi içinde devasa- ıssız boşlukları doldurup okumuş GenY ve GenZ i dolduralım ardına diğer projeleri konuşalım?

Ben balkanda oturuyorum açıkçası balatıda iyi bilirim tan lisende okudum teyzem orda oturur bence berbat bir imarı ve yolları var balata odaklanmak kaosa neden olur ekokentin devasa bir alanı mevcut eninde sonunda imara açmak zorundalar
Siz Balkanda oturuyorsunuz:) Balat ın bir sokağı sizin Balkana değer.. evet bir sokağı:)

Otoyol- Demiryolu- Metro- Az eğimli ve büyük kısmı Balkandan daha iyi olan depreme dayanıklı arazisi ile neden çöp olarak kendimce nitelendirdiğim Bursanın batısına odaklansın.

Hele Karacabey.. Hürriyet, Muratlı, Seyran, Canbaz tarafı hangi hakla şehirleşmeyi ve ayrı şehir olmayı hayal edebilir.. Zor.. Hatay gibi yeni bir şehir yapılamayacağına göre.. Buraların ihtiyacını Doğanköy- Balat güçlü bir şekilde karşılayacaktır. .

Bursada belli yerler vardır. Buralar Beyaz yaka, okumuş, Güçlü Türkiye idealine uygun insanlar çekecektir. Bu mahalleler;

Balat, Doğanköy, Bademli,Şehir hastanesi çevresi, Hasköy, Yolçatıdır.

Ne Bursanın ne de şehirciliğin Bom boş Karacabeyin virane topraklarında ne de Ekokent e ihtiyacı vardır

Burda senin bölgen benim bölgem tartışması çok çocuksu oluyor bence.Bursada ışler bölgesine değilde rantına göre ilerliyor.Balat bölgesine ilk kazmayı sönmez vurmasaydıda orta ölcekli bir mütahit vursaydı o bölge öyle ilerliyecekti.aynı durum Balkan içinde geçerli toplu konut oraya orta gelir grubuna değilde yüksek gelir grubuna göre konut yapsaydı orasıda öyle gelişicekti.doğrusu ikiside bursanın kısa vade içinde genişlemesi ve gelişmesine en uygun bölge.karacabey tarafları bence çok erken pazarlanıyor ve uzun yıllar bekleyecekler TOKİ dışında olanlar tabiki.

Kimsenin şehircilik yaptıgı yok.. Aynı şehirdeyiz hepimiz. Bursanın gelişmesi hepimizi mutlu eder. Ancak Balkan ile Balat ın yanyana gelmesi korkunç..

Karacabey yaygarası ile aylarca insanları kandırdılar. Seyran, Canbaz diye diye kafamızı şişirdiler. Ne oldu gerçekleri söyleyince dikenlendiniz hemen?

Bursa kaderini seçmiştir. Otoyol ağı, Mudanya ve BTSO,NOSAB,BOSAB. a yakınlığı ile Balat, Doğanköy, Yolçatı bölgesi hareketlenmiştir. Balat; Özlüce ve 23 Nisanıda çatur çutur geçmiştir. Yht nin gelişi bölgede canlı olan rezidans projelerini attıracak adeta Kadıköy Kalitesine erişecektir.

Bursa Batı için beklediğim tek olumlu şey Kayapadır.. Bu bölgede boşluklar teker teker kapanacaktır ancak aklı olan ve konfroruna önem veren biri buraya yatırım yapmaz. Her yere uzak..

Doğanköy şuan Balatın tamanlayıcısı olarak öne çıkacaktır. Hem sanayi merkezlerine yakınlığı hem de okumuş Türk liberal nufusunun varlığı bölgeyi adeta Bodrum,Kadıköy, Ümitköy havasına getirecektir.

Ne güzel işte her grupta her bölge tartışılsında insanlar tüm bölgelerin sorunlarını ve isteklerini bilsin bursanın sorunlarına tam hakim olsun.
Sağ olun Sedat bey. Gerçekleri haykırmak gerekiyor. Bursanın hali ortada. Konuşmaya konuşmaya daha Görükleye metro gelmedi..

Görükleye yazık değil mi.. Kendini geliştirdi. Şehrin dışında kalmasına ve eğimli arazine rağmen.. Ticaret hayatı eskiye kıyasla canladı. Metroyu Hak ediyor. Kestelde bulunan bir birey Görükleye tek vesayit ulaşıp Filtre kahvesini içip makale okuyabilmeli...

Biz yine konumuza dönelim gelecek hafta ekokent planı nilüfer belediyesinde askıya çıkacak bizzat başkanın beyanı bakalım büyükşehir bu konuda ne yapacak.

Biz yine konumuza dönelim gelecek hafta ekokent planı nilüfer belediyesinde askıya çıkacak bizzat başkanın beyanı bakalım büyükşehir bu konuda ne yapacak.
Büyükşehirin elinde müdahale edebilmek için, yasal bir dayanak kalmadı sanırım.
Kanun açık.
Askı da itiraz gelmezse, plan yürürlüğe girer diye düşünüyorum

Büyükşehirin elinde müdahale edebilmek için, yasal bir dayanak kalmadı sanırım.
Kanun açık.
Askı da itiraz gelmezse, plan yürürlüğe girer diye düşünüyorum
İnşallah öyle olur yapılması gereken ana yollar duruyor acemler kavşağı ve bağlantı yolu yine planın onay almasını bekliyor.

Doğanköy şuan Balatın tamanlayıcısı olarak öne çıkacaktır. Hem sanayi merkezlerine yakınlığı hem de okumuş Türk liberal nufusunun varlığı bölgeyi adeta Bodrum,Kadıköy, Ümitköy havasına getirecektir.
Ötekeliştirme yapmadan yazılarınızı yazabilirsiniz diye düşünüyorum

Her bölge kendi sosyal ve ekonomik yapısını oluşturur.her bireyde kendi sosyoekonemik durumuna göre hareket eder.insanları asıl kızdıran konu adaletsiz hizmettir 30 yıl imar ve hizmet bekleyenle,10 yıl imar ve hizmet bekleyenin catışması herkesin önceliği kendinde görmesi.adaletli ve sıralı hizmet almayı başardığımız gün gelişmeye bir adım yaklaşıcaz.

Selamlar ,

Soyle ben uzun zamandir cevre duzeni planlari revizyonlarini takip ediyorum , Sadece Bursa olarak degil diger sehirlerde de bu sikinti devam ediyor. Cevre duzeni planinin diger bir adiyla 1/100.000 binlik planlarin onaylanmasini kimse istemiyor . 2050 plani uzerinde calisma yapiyorlar ama eminim ki o da bakanlik tarafindan red edilicek . ( Bu arada sadece su anki hukkumet ve iktidar icin konusmuyorum , herhangi bir siyasi parti ve gorus te bu planlarin cikmasini istemiyor.)

Nedenine gelicek olursak bu planlarin onaylanmasi dahilinde uzun sure boyunca istedikleri yere imar getiremicekler , bir nevi bu sehirin imar anayasasi demek , Ama ortada guncel bir anayasa olmazsa , bir yerin imarini revize etmek cok daha esnek ve kolay oluyor . ( Eger ozelden bana ilesim bilgilerini atarsaniz, size 2040 icin hazirlamis cevre duzeni plani taslagini atablirim . Bu taslak belediye tarafindan onaylanmis ama bakanlik tarafindan red edilmisti.)

Bu arada yazilarinizi takip ediyorum. Dogankoy dediginiz yer bana gore cevre duzeni planlarinda hala tarim arazisi gozukse bile gorukle meradan ve diger yerlenden cok daha degerli . Yapilan yatirimlar bolgede kesinlikle buyuk seylerin olacaginin net kanitidir . O bolgenin luks konut olarak yakin zamanda imara acilacagini dusunuyorum, Eger arazi isiyle ugrasiyorsaniz yada sahibinden .com gibi portallari takip ediyorsaniz m2 bakimindan bursanin en degerli yeri diyebilirim ,

Size tek tavisyem sabir olacak , tabi yeriniz varsa . Eminim selamete ericeksiniz:)

Saygilar
Teşekkürler cevabınız için.
2040 için hazırlanmış çevre planı var bende ve o planda,tarla vasfındaki Doğanköy bölgesi,KG olarak gösteriliyor.
Güncel ise,akrabalarım ya da arazimin 50 metre ilerisinde ki arazi sahipleri ciddi paralara,arazilerini konut-ticariye verdi :)
Biz üretime devam ; buğday,ayçiçeği..He bir de aspir bitkisi çıktı :) Kimileri ayda 400-500 bin tl kazanç sağlasın arazisinden,kimileride senede kazansın bu tutarları :ROFLMAO:

Geri