Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Halbuki Yenişehir Havalimanı hak ettiği konuma getirilse birçok uçuş Bursa'ya kaydırılır bu sayede İstanbul Havalimanı'nda azalacak yoğunluk sayesinde arttırılacak ya da yeni eklenecek İstanbul uçuşlarına alan açılacak. Yani İstanbul Havalimanlarının kaybedeceği hiçbir şey olmayacakken bir yandan da Bursa kazanacak.
Yok abi ben şeyi kast ettim. Yenişehir'i yıllık 2 milyon kişinin kullanacağı havalimanı iyileştirmesi ve sefer düzenlemeleri yapılsa bile İstanbul o iki milyonu yeni alacağı seferlerle geri kazanabilir diye düşündüm. İstanbul'a uçuş ya da uçuş talebi biter mi Allah aşkına? Bursa'ya kaydırılacak uçuşların yerini anında doldururlar. Ben öyle düşünüyorum açıkçası.
Yok abi ben şeyi kast ettim. Yenişehir'i yıllık 2 milyon kişinin kullanacağı havalimanı iyileştirmesi ve sefer düzenlemeleri yapılsa bile İstanbul o iki milyonu yeni alacağı seferlerle geri kazanabilir diye düşündüm. İstanbul'a uçuş ya da uçuş talebi biter mi Allah aşkına? Bursa'ya kaydırılacak uçuşların yerini anında doldururlar. Ben öyle düşünüyorum açıkçası.
Tabiki dolduracaklar bursa yöneticleri o kadar pasifki 20 yılda bir terminali dahi yeniletemediler sefer koyuyoruz diyorlar kameralar vs açıklamalar havada uçuşuyor sonra 2 aya iptal seferler istanbul lobisi kapatın diyor çünkü yenişehir havalimanını tehdit olarak görüyolar.
Bursa’daki o lise yıkılıyor! Tarih gün yüzüne çıkacak
Tophane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yerleşkesinde, arkeolojik kazı alanı oluşturulması amacıyla atölyelerin yıkımına başlandı.
Bursa’nın köklü eğitim kurumlarından Tophane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yerleşkesinde, arkeolojik kazı alanı oluşturulması amacıyla atölyelerin yıkımına başlandı.
Projeyle birlikte okulun Mobilya ve İç Mekan Tasarımı Alanı, geçici olarak Demirtaşpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne taşındı.
TARİH GÜN YÜZÜNE ÇIKACAK
Bursa’nın tarihi kimliğini yeniden ortaya çıkaracak bu adım, Milli Eğitim Bakanlığı onayıyla yürütülüyor. Yıkımın ardından bölgede arkeolojik kazı çalışmaları için zemin hazırlanacak. Bursa Valiliği’nin talimatı ve Tophane Vakfı’nın katkılarıyla yürütülen proje, Bursa’nın tarihî dokusunu koruma çalışmalarında yeni bir aşamayı temsil ediyor.
1. DERECE ARKEOLOJİK SİT ALANI
Tophane yerleşkesinin, daha önce 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı sınırlarında yer aldığı belirlenmişti. Bursa Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun kararıyla bölge “korunması gerekli taşınmaz kültür varlığı” olarak tescillendi. Geçmiş yıllarda okulun spor salonunun yıkılmasıyla başlayan dönüşüm sürecinde yürütülen kazılarda, Osmanlı dönemine ait yapı temelleri ve arkeolojik kalıntılar gün yüzüne çıkarılmıştı. Yeni kazı çalışmalarıyla birlikte, bölgenin tarihî katmanlarının ve yapı izlerinin daha kapsamlı şekilde incelenmesi hedefleniyor.
EĞİTİM AKSAMADI
Restorasyon ve kazı sürecinin eğitim faaliyetlerini aksatmaması için, okulun Mobilya ve İç Mekan Tasarımı atölyeleri geçici olarak Osmangazi’deki Demirtaşpaşa MTAL’e taşındı. Yetkililer, çalışmaların tamamlanmasının ardından alanın hem arkeolojik koruma hem de eğitim açısından örnek bir proje haline geleceğini belirtti.