Bursa - İnegöl Özel Halk Otobüsleri

Bugün İnegöl Belediye Başkanı, Bursa BBB Başkanı ile görüşmüş. Artan şehir içi toplu taşıma ihtiyaçlarını karşılayacak metrobüs sistemlerinin denemelerini yapacaklarmış. Tahminimce kendi yorumum İnegöl-Alanyurt, İnegöl-Akhisar Toki gibi bölgelerden Otokar Kent 18 modeli ile yaparlar diye düşünüyorum ileriki süreçte göreceğiz,
Ne metrobüs merakıymış arkadaş? İlçende daha körüklü otobüs yok metrobüs kuracaklar

Ne metrobüs merakıymış arkadaş? İlçende daha körüklü otobüs yok metrobüs kuracaklar

İlçede daha Burulaş'ın garajı bile yok körüklü otobüsü geçtim. İlçe içi toplu taşımayı tamamen özele bırakmışsın, özel de (Özyenice istisna) 8 metrelik araçlarla hat işletiyor, en kritik hatlarda dahi 12 metre yok. Metrobüs çok afaki bir plan olmuş açıkçası.

İlçede daha Burulaş'ın garajı bile yok körüklü otobüsü geçtim. İlçe içi toplu taşımayı tamamen özele bırakmışsın, özel de (Özyenice istisna) 8 metrelik araçlarla hat işletiyor, en kritik hatlarda dahi 12 metre yok. Metrobüs çok afaki bir plan olmuş açıkçası.
İnegöl'e bir Burulaş garajı şart araçların bakımları, şoförlerin dinlenme alanları için. Belki İnegöl'de de iki türlü otobüs görürüz biri resmi plaka İnegöl Belediyesi'ne ait biri de İnulaş ÖHO olur. Doğru bu arada İnegöl'deki 623,622,621,620,617,617-H,610,610H,616H,616 gibi hatlar yolcusu fazla olan hatlar.

İnegöl'e bir Burulaş garajı şart araçların bakımları, şoförlerin dinlenme alanları için. Belki İnegöl'de de iki türlü otobüs görürüz biri resmi plaka İnegöl Belediyesi'ne ait biri de İnulaş ÖHO olur. Doğru bu arada İnegöl'deki 623,622,621,620,617,617-H,610,610H,616H,616 gibi hatlar yolcusu fazla olan hatlar.

Burulaş orada herhangi bir hattı kendi araçlarıyla işletmediği sürece garaj kurmaz, kurması da anlamsız olur. Özellerde aracın bakımını yüklenici yapar, olması gereken de budur yoksa hattı özelleştirmenin anlamı olmaz.

Konu her ne kadar İnegöl özelinde olsa da Burulaş'ın Mudanya'daki faaliyeti gibi diğer çevre ilçelerde de faaliyet göstermesini isterim ancak Burulaş'ın merkezdeki yetersizliği göz önünde bulundurulduğunda yapılmasına şimdilik öncelik verilmemesi gereken bir durum.

Ayrıca ben her ne kadar ilçe belediyelerinin Burulaş'la yapacağı sözleşmeye dayalı alt yüklenici statüsünde (sarı beyaz gri kuşaklı - resmi plakalı araçlar ile) faaliyet göstermesini istesem de ilçe belediyeleri buna yanaşmaz.

Geri