Bursa Kentsel Dönüşüm Projeleri

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Efe16
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
akpınardaki evler güzel oldu mesela ama evlere tarihi doku verilse daha iyi olur veya ağaçlandırma çalışması yapmak gerekir çünkü rant için dikerler oraya 20 kat bina

İnşaat sektörünün kimlerin elinde olduğuna ve kimlerin müteahhitlik yaptığına bakarsan bu kentsel dönüşüm mevzusu bana hiç samimi gelmiyor.

Kentsel dönüşüme karşı değilim ancak bugün sırf çıkar uğruna aylarca zar zor parçalarını sökerek yıkabildikleri Carrefour AVM'ye bile "depreme dayanıksız" raporu çıkartarak yıkım yaptılarsa bu kentsel dönüşüm gereksinimine işaret eden rapor ve analizlerde de aynı / benzer durumların olabileceğini düşünüyorum.

İnşaat sektörünün kimlerin elinde olduğuna ve kimlerin müteahhitlik yaptığına bakarsan bu kentsel dönüşüm mevzusu bana hiç samimi gelmiyor.

Kentsel dönüşüme karşı değilim ancak bugün sırf çıkar uğruna aylarca zar zor parçalarını sökerek yıkabildikleri Carrefour AVM'ye bile "depreme dayanıksız" raporu çıkartarak yıkım yaptılarsa bu kentsel dönüşüm gereksinimine işaret eden rapor ve analizlerde de aynı / benzer durumların olabileceğini düşünüyorum.
zaten dikkaldırım gökdelenler bölgesiydi bi oraya yapmamışlardı gökdelen şimdi orayada dikcekler bir tane daha

23 Nisan mahallesinde eski denilebilecek bir yapı yok bildiğim kadarıyla. Orada bile oran %50’nin üzerinde gözüküyor. Bana biraz abartılı geldi rakamlar. Bu arada Efe’nin dediğine katılıyorum. Bir binanın yüksek katlı olması depremde daha riskli olduğu anlamına gelmez. Özellikle zemin yapısına göre yüksek katlı bina daha az riskli bile olabilir. Depremde rezonans etkisiyle ilgili videolar bu konuda fikir verebilir.

23 Nisan mahallesinde eski denilebilecek bir yapı yok bildiğim kadarıyla. Orada bile oran %50’nin üzerinde gözüküyor. Bana biraz abartılı geldi rakamlar. Bu arada Efe’nin dediğine katılıyorum. Bir binanın yüksek katlı olması depremde daha riskli olduğu anlamına gelmez. Özellikle zemin yapısına göre yüksek katlı bina daha az riskli bile olabilir. Depremde rezonans etkisiyle ilgili videolar bu konuda fikir verebilir.
dağlık yerlere yüksek katlı,düz yerlerede az katlı bina gerekiyor o zaman

dağlık yerlere yüksek katlı,düz yerlerede az katlı bina gerekiyor o zaman
Öyle de denilebilir. Sert zeminlerde yüksek katlı yapı daha iyi, yumuşak zeminlerde ise az katlı. Tabi şehirler genelde verimli topraklara sahip, alüvyon zeminlerde kurulmuş. O yüzden pek çok şehrin zemini çoğunlukla yumuşak arazilerden oluşuyor. Ancak günümüzde zemin teknolojileri çok gelişti. İnşaat şirketleri zeminle alakalı ciddi çalışmalar yaptıktan sonra inşaata başlıyor. Dolayısıyla özellikle büyük şehirlerde, en azından belli bölgelerde, yüksek yapılar olması zorunluluk. Her yerin az katlı binalardan oluşması daha fazla arazinin yapılaşması demek, bu da çok istenilecek bir durum değil. Çok geniş bir alana yayılan şehrin altyapı, ulaşım maliyetleri de çok daha yüksek olur, orası da ayrı bir sorun.

Aynen öyle umarım yenileme anlamında geç kalmayız.

Geri