Bursa - Nilüfer AVM & Rezidans Projesi (Eski Carrefour Avm)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Efe16
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
2026 yılında hafriyat kazık işleri başlamazsa burası sahiplerine zarar yazar herşey artıyor inşaat maliyetleri artıyor umarım sorunlar çözülür ve inşaata başlarlar.
Efe sorun ülkenin ekonomik zorluk içinde olması. İnşaat başlasa daire satışının zor olacağını düşünerek projeyi erteliyorlar bunun başka açıklaması yok. Özdilek bile İstanbul Yolu'ndaki fabrikasını badırgaya taşıdıktan sonra, konut talebinin yeterli olmaması gerekçesiyle istanbul yolundaki arazisine yapacağı projeyi bekleteceğini açıkladı.

Efe sorun ülkenin ekonomik zorluk içinde olması. İnşaat başlasa daire satışının zor olacağını düşünerek projeyi erteliyorlar bunun başka açıklaması yok. Özdilek bile İstanbul Yolu'ndaki fabrikasını badırgaya taşıdıktan sonra, konut talebinin yeterli olmaması gerekçesiyle istanbul yolundaki arazisine yapacağı projeyi bekleteceğini açıkladı.
Sen onların söylediklerine bakma bugün öyle konuşurlar bi kaç ay sonra bir bakmışsın inşaat başlamış bu sektör değişik bir sektör ben her gecikmenin şirketlere daha büyük sıkıntılar yaratacağını düşünüyorum.

Sen onların söylediklerine bakma bugün öyle konuşurlar bi kaç ay sonra bir bakmışsın inşaat başlamış bu sektör değişik bir sektör ben her gecikmenin şirketlere daha büyük sıkıntılar yaratacağını düşünüyorum.
Sen olsan bu ekonomide böyle büyük projeye başlar mısın. Bir sürü belirsizlik var. TL bir haftada yüzde on değer kaybetmiş. İnsanlar gıda masraflarını karşılayamıyor. Nasıl ev alsın.

Sen olsan bu ekonomide böyle büyük projeye başlar mısın. Bir sürü belirsizlik var. TL bir haftada yüzde on değer kaybetmiş. İnsanlar gıda masraflarını karşılayamıyor. Nasıl ev alsın.
Salih şu anda satılan evlerin çok büyük kısmı kredisiz alınıyor. Ona rağmen satış rakamları hiç az değil. Son dönemdeki ekonomik sorunlar nedeniyle gelir dağılımı bozuldu ama zenginliğine zenginlik katan kısım da hiç az değil. Bu tarz projelere yatırım yapacak kişiler zaten genelde ilk evini alacak kesim olmaz. Parası olan, bilmem kaç tane gayrimenkulü olan kişiler buraya yatırım yapar. Dolayısıyla satış konusunda çok ciddi sıkıntı yaşayacaklarını sanmam. Oraya gelene kadar daha önce konuştuğumuz farklı sıkıntılar var.

Ona bakarsan babylondaki evlerin çoğu satıldı para yoksa nasıl aldılar o şekilde bakmamak gerek her ürünün bir alıcısı var

Umarım başka bir firmaya satılır ve düzgün bir projeyle kalkınır güzelim arazi. Atış yapıya yâr olmadı.

Bursa’nın 23 yıllık ünlü AVM’si tamamen yıkıldı

Bursa’nın bir dönem en popüler buluşma noktalarından biri olan CarrefourSa Alışveriş Merkezi artık yok.

Bursa’nın bir dönem en popüler buluşma noktalarından biri olan CarrefourSa Alışveriş Merkezi artık yok. 23 yıl boyunca şehrin sosyal hayatına yön veren yapı, depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkıldı ve geriye yalnızca anılar kaldı.

12 Ocak 2025’te alınan yıkım kararının ardından çalışmalar başlamış ancak süreç bir süreliğine durdurulmuştu. Prosedürlerin tamamlanmasının ardından ekipler yeniden sahaya indi. Yıkım, bu kez hızlandırılmış bir şekilde yürütüldü ve bina tamamen ortadan kaldırıldı. CarrefourSa’nın son kolonları da indirildiğinde, Bursa’nın hafızasında önemli bir yer tutan bir dönem resmen kapanmış oldu.

23 YILLIK HATIRA SİLİNDİ

2000’li yılların başından itibaren Bursa’nın en hareketli alışveriş ve buluşma alanlarından biri olan CarrefourSa Bursa AVM, özellikle gençlerin uğrak noktasıydı. Hafta sonu kalabalıkları, kafeterya buluşmaları, sinema çıkışları, okuldan sonra yapılan planlar… Hepsi bir binanın gölgesinde şekillendi. Bugün ise o binadan eser kalmayarak tamamen silindi.

Kaynak: Olay Gazetesi

carrefour_bursa_1.webp

carrefour_bursa_2.webp

carrefour_bursa_3.webp

carrefour_bursa_4.webp

Bursa’nın 23 yıllık ünlü AVM’si tamamen yıkıldı

Bursa’nın bir dönem en popüler buluşma noktalarından biri olan CarrefourSa Alışveriş Merkezi artık yok.

Bursa’nın bir dönem en popüler buluşma noktalarından biri olan CarrefourSa Alışveriş Merkezi artık yok. 23 yıl boyunca şehrin sosyal hayatına yön veren yapı, depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkıldı ve geriye yalnızca anılar kaldı.

12 Ocak 2025’te alınan yıkım kararının ardından çalışmalar başlamış ancak süreç bir süreliğine durdurulmuştu. Prosedürlerin tamamlanmasının ardından ekipler yeniden sahaya indi. Yıkım, bu kez hızlandırılmış bir şekilde yürütüldü ve bina tamamen ortadan kaldırıldı. CarrefourSa’nın son kolonları da indirildiğinde, Bursa’nın hafızasında önemli bir yer tutan bir dönem resmen kapanmış oldu.

23 YILLIK HATIRA SİLİNDİ

2000’li yılların başından itibaren Bursa’nın en hareketli alışveriş ve buluşma alanlarından biri olan CarrefourSa Bursa AVM, özellikle gençlerin uğrak noktasıydı. Hafta sonu kalabalıkları, kafeterya buluşmaları, sinema çıkışları, okuldan sonra yapılan planlar… Hepsi bir binanın gölgesinde şekillendi. Bugün ise o binadan eser kalmayarak tamamen silindi.

Kaynak: Olay Gazetesi

Ekli dosyayı görüntüle 24698

Ekli dosyayı görüntüle 24699

Ekli dosyayı görüntüle 24700

Ekli dosyayı görüntüle 24701
çok büyük bir alanmış vay vay

https://www.bursasaati.com.tr/katilimevim-patronundan-atis-yapi-magdurlarina-kotu-haber

Güncel bir haber

Yaklaşık bir yıl önce bir ortak arkadaş kanalıyla Ahmet Atış’la DownTown’da buluştuklarını, birlikte yemek yediklerini ifade ettikten sonra süreci şöyle anlattı:

Ahmet Atış, maket üzerinden satın aldıkları Carrefour içinde bir bina satmak istedi bize… Bizim Bursa’da bir binaya ihtiyacımız olmadığını söyleyince, bu kez araziyi teklif etti. Gidip baktık, beğendik. Yüzde 50-50 ortak olmak üzere anlaştık. Ön alım hakkı onda olduğu için gelir paylaşımı üzerine mutabakata vardık. Fakat sonra Ahmet Atış, ekonomik durumunu gerekçe göstererek yüzde 85-15 oranında bir ortaklık payı önerdi. Kabul ettik, 100 milyon doların üzerinde bir ödeme yaptık. Süreç böyle devam ederken, Ahmet Atış oraya tabela astı. Bir türlü inşaat başlamayınca ekonomik sıkışıklığı gerekçe gösterdi. Bu kez kalan yüzde 15’i de 20 milyon dolar civarında bir paraya karşılık aldık. Tapu tamamen bizim üzerine geçti. O sadece inşaat yapacaktı.”

Serdar Turhan sürecin devamını şöyle özetledi:

Aramızda bir sözleşme yaptık. Buna göre madde 1-Ruhsat almadan satış yapılamayacak. Madde 2-Mal sahibinin onayı olmadan satış yapılamayacak. Madde 3-Satılan mal varsa, para arazi sahibinin hesabına yatacak, oradan yüklenici firmaya ödeme yapılacak. Madde 4-9 ay içinde ruhsat alınmazsa, sözleşme iptal edilmiş sayılacak.”

Bu noktada Yönetim Kurulu Başkanı Turhan’a sordum, “Bursa’da sağır sultan bile duydu, Atış Yapı Carrefour’dan satış yapıyor diye. Siz neden engel olmadınız?”

Yanıtı şu oldu:

Satıştan haberim yoktu. Kulağımıza gelen bazı dedikoduları Ahmet’e sorduğumda, ‘3-4 kişiye sattım kendi satış gelirimden orayı karşılarım’ deyince, inandım. Bu satışlardan ne bilgim var ne de onayım. Ahmet bize 900 milyon dolarlık bir kazanç garantisi verdi. İşte geldiğimiz nokta bu! Öğreniyoruz ki orada 1 milyon 300 bin liraya ofis satmış. Toplam satış miktarının da 35 milyon dolar olduğunu duydum.”

Konkordato ilan edilmeden önce Ahmet Atış’ın kendisinden borç istediğini, 23 milyon dolar para verdiğini, 15 gün sonra konkordato ilanını basından öğrenince şaşkınlığa uğradığını söyledi Serdar Turhan…

Peki bundan sonra süreç nasıl işleyecek?

Serdar Turhan, Atış Yapı mağdurlarını üzmekle birlikte Bursalıların yüreğine su serpecek cümleler kurdu:

Konkordato komiserleri geldiler, biz süreci anlattık, belgeleri gösterdik, hayret ederek gittiler. Buradan yer alanların muhatabı biz değiliz. Biz mal sahibi olarak oranın projelerini çizdiriyoruz. Bursa’ya yakışır bir şey yapacağız. Bursa’ya bir hançer vurmayacağız. O bölgeyi felç edecek, bozacak bir şey yapmayacağız. 25-30 kat yükseklikte bir çizim yapmıştı Ahmet Atış, biz böyle yapmayacağız. Hormonlu inşaat istemiyoruz. Emsal neyse onu istiyoruz. Alabileceğimiz hak neyse onu alacağız.”

Moderatör tarafında düzenlendi:
Aramızda bir sözleşme yaptık. Buna göre madde 1-Ruhsat almadan satış yapılamayacak. Madde 2-Mal sahibinin onayı olmadan satış yapılamayacak. Madde 3-Satılan mal varsa, para arazi sahibinin hesabına yatacak, oradan yüklenici firmaya ödeme yapılacak. Madde 4-9 ay içinde ruhsat alınmazsa, sözleşme iptal edilmiş sayılacak.”
Bu noktada Yönetim Kurulu Başkanı Turhan’a sordum, “Bursa’da sağır sultan bile duydu, Atış Yapı Carrefour’dan satış yapıyor diye. Siz neden engel olmadınız?”
Yanıtı şu oldu:
Satıştan haberim yoktu. Kulağımıza gelen bazı dedikoduları Ahmet’e sorduğumda, ‘3-4 kişiye sattım kendi satış gelirimden orayı karşılarım’ deyince, inandım. Bu satışlardan ne bilgim var ne de onayım. Ahmet bize 900 milyon dolarlık bir kazanç garantisi verdi. İşte geldiğimiz nokta bu! Öğreniyoruz ki orada 1 milyon 300 bin liraya ofis satmış. Toplam satış miktarının da 35 milyon dolar olduğunu duydum.”
Konkordato ilan edilmeden önce Ahmet Atış’ın kendisinden borç istediğini, 23 milyon dolar para verdiğini, 15 gün sonra konkordato ilanını basından öğrenince şaşkınlığa uğradığını söyledi Serdar Turhan…
Peki bundan sonra süreç nasıl işleyecek?
Serdar Turhan, Atış Yapı mağdurlarını üzmekle birlikte Bursalıların yüreğine su serpecek cümleler kurdu:

Konkordato komiserleri geldiler, biz süreci anlattık, belgeleri gösterdik, hayret ederek gittiler. Buradan yer alanların muhatabı biz değiliz. Biz mal sahibi olarak oranın projelerini çizdiriyoruz. Bursa’ya yakışır bir şey yapacağız. Bursa’ya bir hançer vurmayacağız. O bölgeyi felç edecek, bozacak bir şey yapmayacağız. 25-30 kat yükseklikte bir çizim yapmıştı Ahmet Atış, biz böyle yapmayacağız. Hormonlu inşaat istemiyoruz. Emsal neyse onu istiyoruz. Alabileceğimiz hak neyse onu alacağız.”

Tam düşündüğüm gibi projenin daha çizilmediğini adım gibi biliyordum ama atış yapı herkesi çarpmış katılım evim bu işte aslında madur olmuş inanmak güç gerçekten babylon projesindeki yer sahipleri belki evlerine kavuşur ama carrefourdaki projede artık imkansız diyebilirim proje tamamıyle katılımevimin artık onlar bursaya güzel bir proje sunacaklar inşallah carrefour madurlarıda tmsf den paralarını alabilirse ne ala çok zor işleri.

Son düzenleme:
Apar topar boşaltılıp çalışanlarının işinden edildiği Carrefour'un ahı tutmuş.

Bu tip projelerde evleri önden satın alanların büyük çoğunluğu o evleri kiraya vermek için satın alan yatırımcılar.

Zenginlere hiç üzülmüyorum.

Biz mal sahibi olarak oranın projelerini çizdiriyoruz. Bursa’ya yakışır bir şey yapacağız. Bursa’ya bir hançer vurmayacağız. O bölgeyi felç edecek, bozacak bir şey yapmayacağız. 25-30 kat yükseklikte bir çizim yapmıştı Ahmet Atış, biz böyle yapmayacağız. Hormonlu inşaat istemiyoruz. Emsal neyse onu istiyoruz. Alabileceğimiz hak neyse onu alacağız.”
Biz 25-30 katı beğenmezken daha düşük yoğunluklu proje çiziliyormuş. Heralde 5-10 katlı bina dikecek katılımevim.

Geri