Bursa Özdilek'in Yeni AVM Projesi

Özdilekteyim Lojistik Merkezi'nin temel atma töreni, 24 Nisan Cuma günü Bursa İnegöl’de yapıldı.

Yönetim Kurulu Başkanımız / Ceo'muz Emir Murat Özdilek'in, üst yönetim ekibimizin, Bursa’da görev alan işletme müdürlerimizin ve operasyon yöneticilerimizin katılım sağladığı temel atma töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Törende kürsüye çıkarak konuşma yapan Emir Murat Özdilek, "E-commerce’ın toplam perakende ciromuz içindeki yeri yıldan yıla artmaktadır. Bunun bir zaruret olduğunun apaçık farkındayız. 2030 e-commerce hedeflerimiz; 10 milyar Türk lirası ciro, 3 milyon üye, günlük 10.000 sipariş, toplam 300 kişilik istihdam ve toplam perakende ciromuza oranla %20'lik bir e-commerce hacmidir. Bu hedefleri gerçekleştireceğiz ve üzerine çıkacağız. Asli görevlerimizin başında gelen bu hususta çok kararlıyız." dedi.

Konuşmanın ardından, Emir Murat Özdilek ve icra kurulunun butona basmasıyla Özdilekteyim Lojistik Merkezi'nin temeli atıldı. Ardından şantiyede saha gezisi yapılarak çalışmalar yerinde incelendi.

ÖZDİLEKTEYİM'İN HIZINA HIZ KATACAK BİR PROJE

Arsa değeri hariç toplam 45 milyon ABD doları yatırım bedeliyle hayata geçirilecek proje, artan e-commerce operasyon hacmine yanıt verirken teslimat süreçlerinin daha hızlı, verimli ve etkin şekilde yönetilmesini sağlayacak.

Toplam 23.500 m² arsa alanı üzerinde yükselecek Özdilekteyim Lojistik Merkezi; 18.500 m² oturum alanında, brüt olarak yaklaşık 60.000 m² kapalı alana sahip olacak. Bunun 51.500 m²si depo alanı, 8.500 m²siyse ofis alanı olarak değerlendirilecek.

Kasım 2027'de hayata geçmiş olacak lojistik merkezinde başlarda yaklaşık 150 birey görev almayı sürdürürken kısa sürede bu sayı 300 bireye yükselecek.

Kaynak: Özdilek Holding / Instagram

ozdilekteyim_1.webp

ozdilekteyim_2.webp

ozdilekteyim_3.webp

ozdilekteyim_4.webp

ozdilekteyim_5.webp

ozdilekteyim_6.webp

ozdilekteyim_7.webp

Şehrimizden doğarak güçlü bir marka yolculuğuna imza atan Özdilek’in yeni üretim tesisinin açılışını gerçekleştirdik.

Üretimi ve istihdamı büyüten her adımı Bursamızın geleceğine yapılan kıymetli bir yatırım olarak görüyoruz.

Yeni üretim tesisinin şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyor, Özdilek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Emir Murat Özdilek başta olmak üzere emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.

Kaynak: Şahin Biba / Instagram

ozdilek_tesis_acilisi_1.webp

ozdilek_tesis_acilisi_2.webp

ozdilek_tesis_acilisi_3.webp

ozdilek_tesis_acilisi_4.webp

ozdilek_tesis_acilisi_5.webp

Özdilek’ten Bursa’ya dev yatırım! 106 bin metrekarelik yeni üretim kompleksi açıldı

Özdilek Holding, Badırga Mahallesi’nde 60 bin metrekare oturum alanına ve 106 bin metrekare kapalı alana sahip 120 milyon dolarlık yeni üretim kompleksini hizmete açtı. Tesisin tam kapasiteye ulaşmasıyla 1500 kişiye istihdam sağlaması ve yıllık 6 bin 600 ton havlu-bornoz üretim kapasitesine ulaşması hedefleniyor.

Özdilek Holding’in Bursa’nın Badırga Mahallesi Tekstil Boyahaneleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’de (TOSAB OSB) hayata geçirdiği yeni üretim kompleksinin açılışı gerçekleştirildi.

60 bin metrekare oturum alanına sahip olan ve toplam 106 bin metrekare kapalı alandan oluşan tesisin açılışına Devlet eski Bakanı Cavit Çağlar, Devlet eski Bakanı Turan Tayan, Devlet eski Bakanı ve AK Parti Artvin Milletvekili Faruk Çelik, AK Parti Bursa Milletvekilleri Refik Özen, Mustafa Yavuz, Emine Yavuz Gözgeç, YENİ Parti Bursa Milletvekili Hasan Öztürk, CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Bursa Valisi Erol Ayyıldız, Bursa Büyükşehir Başkan Vekili Şahin Biba, Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, Bursa İl Emniyet Müdürü Kadir Gökce, Bursa İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Mustafa Bakçepınar, Bursa Garnizon Komutanı Tank Albay Refai Ecrioğulları, BTSO Başkanı İbrahim Burkay ve çok sayıda davetli katıldı.

“ÜRETİM HIZI YÜZDE 35 ARTACAK”

Özdilek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Özdilek, davetlilere teşekkür ederek başladığı konuşmasında, yeni tesisin teknolojik altyapısına ve üretim kapasitesine dikkat çekti. Özdilek, tesisin 60 bin metrekare oturum alanına, 106 bin metrekare toplam kapalı alana sahip olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Dokuma, boyahane ve konfeksiyon olmak üzere üç ana bölümden oluşan kompleksimiz, bugünden itibaren havlu ve bornoz üretim ihtiyaçlarımızın tamamını karşılayacak. Boya, baskı ve iplik üretimine yönelik diğer ihtiyaçlarımız ise İnegöl Organize Sanayi Bölgesi’ndeki tesislerimizde karşılanmaya devam edecek. Yeni tesisimizin teknolojisi de kapasitesi gibi takdire şayandır. Üretim hızının eskiye göre yaklaşık yüzde 35 oranında artmasını bekliyoruz. Bu hız kazanımının üretim maliyetlerine toplam etkisinin ise yaklaşık yüzde 15 seviyesinde olacağını öngörüyoruz.”

“BU YATIRIM REKABET GÜCÜNE KATKI SAĞLAYACAK”

“Küresel tekstil sektöründe rekabet şartlarının zorlaştığı, maliyet ve fiyat baskısının arttığı bir dönemde bu gelişme stratejik önem taşıyor. Maliyet yapımızdaki iyileşmeyi daha yüksek kaliteli ve katma değerli ürün geliştirme kabiliyetlerimizle birlikte değerlendirdiğimizde, bu yatırımın Özdilek’in ulusal ve uluslararası pazarlardaki rekabet gücüne önemli katkılar sağlayacağına inanıyoruz. Aynı zamanda böylesine modern, verimli ve teknolojik bir üretim altyapısının Türkiye’de oluşturulması, ülkemizde katma değerli tekstil üretiminin devamlılığı ve uluslararası rekabet gücünün desteklenmesi açısından da büyük önem taşıyor.”

“ÇALIŞANLAR İÇİN SOSYAL ALANLAR YER ALIYOR”

Yeni kompleksin yalnızca üretim kapasitesiyle değil, çalışanlara yönelik sosyal imkanlarıyla da öne çıktığını belirten Murat Özdilek, “Üretim kompleksimizin çalışanlarımıza sunduğu çalışma standartları ve imkanlar da oldukça özel. Üretim alanlarının ısıtma, soğutma ve iklimlendirme sistemleri son teknolojiye sahip. Bu sayede eskiye kıyasla daha sağlıklı ve konforlu çalışma koşulları oluşturduk. Bunun yanında 240 kişilik çok amaçlı salonumuz ve farklı kapasitelere sahip toplantı odalarımız, hızlı ve etkili ekip çalışmasını destekleyecek şekilde tasarlandı. 20 kişi kapasiteli, 170 metrekarelik sağlıklı yaşam ve spor alanımız, 20 çocuk kapasiteli 200 metrekarelik kapalı alanı ve 80 metrekarelik oyun bahçesi bulunan kreşimiz de kompleksimizde yer alıyor. Kreşimizde 2 öğretmen ve 1 çocuk bakıcısı görev yapacak. Ayrıca 40 kişi kapasiteli bir ibadethane alanımız da bulunuyor” ifadelerini kullandı.

“BABANI TEBRİK EDİYORUM”

Özdilek’in ardından konuşmalarını yapmak için kürsüye gelen Devlet eski Bakanı Cavit Çağlar da, Özdilek Holding’in yatırımından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Murat Özdilek’e hitaben şu ifadeleri kullandı: “Babanı (Hüseyin Özdilek) tebrik ediyorum. Sana çok güzel bir iş hazırlanmış, önemli bir sorumluluk vermiş. Sen de babanın evladı olarak çok iyi bir iş yapıyorsun. Bundan dolayı çok gururlandım ve duygulandım” dedi.

“YENİ YATIRIMLARLA BÜYÜYORSUNUZ”

Özdilek ailesini uzun yıllardır tanıdığını belirten Çağlar, “Ben senin babanın, Ulucami’nin yanındaki ilk dükkanından itibaren başlattığı bu süreci biliyorum. O dönem biz de Emirhan’daydık ve aynı dönemlerde iş hayatına başladık. Biz de 10 binler, 20 binler, 30 binler seviyesinde tesisler kurduk. Daha sonra biz bu işleri bıraktık. Yeğenim Şenol da (Şankaya) başarıyla devam ediyor. Onları da kutluyorum. Sizler aynı neslin temsilcileri olarak bu işleri sürdürüyor ve yeni yatırımlarla büyütüyorsunuz. Bursa böyle tesislere hasret. Uzun zamandır Türkiye’de bu ölçekte yatırımları göremiyoruz. Daha çok devletin ve belediyelerin yaptığı yatırımları görüyoruz. Bir müteşebbisin, Bursalı bir müteşebbisin ve dünya markası haline gelmiş Özdilek’in böyle bir yatırım yapması beni ülkem adına çok gururlandırdı” diye konuştu.

“TÜRKİYE’DE YATIRIMI ÖZENDİRMEK LAZIM”

Türkiye’de yatırım ortamının güçlendirilmesi gerektiğini belirten Cavit Çağlar, sanayicilerin yeni yatırımlar için teşvik edilmesinin önemine dikkat çekti.

Devlet eski Bakanı Çağlar, “Türkiye’de yatırımı özendirmek lazım. Bunun yalnızca sözde kalmaması, icraatını da görmemiz gerekiyor. Biz sanayicilerin ve bizden sonra gelen sanayici kardeşlerimizin bu heyecanı duyması lazım. Biz bir dönem hem siyasetin içinde bulunduk hem de iş adamı olarak çalışmalarımızı sürdürdük. Bursa yatırımı seven bir şehirdir. Değerli milletvekillerimizden isteğim, iktidar ve muhalefet ayrımı yapmadan yatırım heyecanını artıracak bir ortam oluşturmalarıdır. Türkiye ihracatı öğrendi. Özdilek bu konuda çok önemli işler yaptı. Bizim grubumuz da ihracat konusunda önemli adımlar attı. Bugün Yeşim Grup ve Şenol Şankaya gibi Bursa’nın önemli firmaları yüz milyonlarca dolarlık ihracat gerçekleştiriyor. Bu yatırımı uzun zamandır hayal edemezdim. Hayal edemediğimiz bir yatırımı hayata geçiren Özdilek ailesini kutluyorum” ifadelerini kullandı.

“CUMHURBAŞKANIMIZIN MESAJLARI ÇOK ÖNEMLİ”

Çağlar, “Sayın Cumhurbaşkanımızın da son Amerika ziyaretinde ifade ettiği gibi, Türkiye’de yatırımları özendirmek gerekiyor. Bu durum söylemde kalmamalı, somut icraatlarını görmeliyiz. Biz sanayicilerin ve bizden sonra gelen sanayici kardeşlerimizin bu heyecanı hissetmesi lazım. Burada değerli milletvekillerimiz ve Sayın Valimiz var. Bursa şehri yatırımı ve üretimi çok sever. Gerek iktidar gerekse muhalefet partisine mensup değerli milletvekillerimden ricam, yatırımcılara heyecan ve destek vermeleridir” şeklinde konuştu.

“TAM KAPASİTEDE 1050 KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK”

Bursa Valisi Erol Ayyıldız da, yatırımın Bursa ekonomisine sağlayacağı katkıya vurgu yaparak, “Bursa; üretimi, sanayisi, girişimcilik kültürü ve nitelikli iş gücüyle ülkemizin ekonomik kalkınmasına önemli katkılar sunan şehirlerin başında geliyor. Bursa’nın sahip olduğu bu güçlü altyapının daha ileri taşınmasında özel sektör yatırımlarının büyük önemi bulunuyor. Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz tesis de üretim kapasitesi ve sağlayacağı istihdamla Bursa ekonomisine önemli katkı sağlayacak. Tam kapasiteye ulaştığında 1050 kişiye istihdam sağlaması ve yıllık 6 bin 600 ton havlu ve bornoz üretim kapasitesine ulaşması planlanıyor. Tesisin tekstil sektörümüzün gücüne güç katacağına yürekten inanıyoruz. Özel sektörümüzün yaptığı her yatırım yalnızca üretim kapasitesini artırmakla kalmıyor, aynı zamanda yeni istihdam imkanları oluşturuyor. Bu yatırımlar ailelerimizin refahına ve şehrimizin ekonomik hareketliliğine de katkı sağlıyor. Kamu olarak temel önceliğimiz; yatırım yapan, üreten ve istihdam sağlayan özel sektörümüzün yanında olmak, yatırım ortamını güçlendirmek ve iş dünyamızın önünü açmaktır” dedi.

“TEKSTİL BİTMEYECEK, YAPMAMIZ GEREKEN MARKALAŞMAK”

Devlet eski Bakanı ve AK Parti Artvin Milletvekili Faruk Çelik, Bursa’nın tekstil sektöründeki tarihsel konumuna hatırlatarak, “Bursamızın öne çıkmış en önemli sektörü, tekstildir. Tekstil, yüz yıl değil, yüzyıllardır Bursa’da öncü rol oynamış bir sektördür. Bursa İpeklisi de sınırlarımızı aşan yaygın bir markaydı. Bu nedenle -Tekstil bitti, tekstil bitecek- anlayışına katılmıyorum. Bu doğru değildir. Emek yoğun sektör devam etmek durumundadır. Özdilek, Sayın Murat Özdilek de bugün gerçekleştirdiği yatırımla bunun en güzel örneğini ortaya koyuyor. Tekstil bitmeyecek, emek yoğun sektör bitmeyecek. Ancak yapmamız gereken bir şey var: Marka. Markasız hiçbir şey artık değerli değildir. Markasız her şey değersizdir” diye konuştu.

“BURSA’NIN REKABET GÜCÜNÜ İLERİYE TAŞIMALIYIZ”

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Şahin Biba, “Bursa’ya katkı sağlayacak önemli bir yatırımın açılışında sizlerle bir arada olmaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Bursa, köklü üretim kültürü, güçlü sanayisi ve girişimci ruhuyla Türkiye ekonomisinin lokomotif şehirlerinden biridir. Bursa’da doğan, büyüyen ve dünyaya açılan birçok markamız bulunuyor. Bu markalar ortaya koydukları üretim, yatırım ve istihdamla hem şehrimize hem de ülkemize değer katıyor. Özdilek de Bursa’dan doğarak yıllar içerisinde büyüyen ve yatırımlarıyla şehrimizin önemli markalarından biri haline gelen kıymetli bir kuruluşumuz. Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz yeni üretim tesisi de bu yolculuğun önemli bir adımı. Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak şehrimizin sahip olduğu üretim birikimini korumayı ve Bursa’nın rekabet gücünü daha da ileriye taşımayı önemsiyoruz” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından üretim kompleksinin açılışı gerçekleştirildi. Protokol üyeleri ve davetlilerin katılımıyla gerçekleştirilen kurdele kesiminin ardından tesis resmen faaliyete başladı.

Açılışın ardından protokol üyeleri üretim kompleksini gezerek tesisin bölümleri ve teknolojik altyapısı hakkında bilgi aldı.

Kaynak: Olay Gazetesi

ozdilek_tesisleri_1.webp

ozdilek_tesisleri_2.webp

ozdilek_tesisleri_3.webp

ozdilek_tesisleri_4.webp

ozdilek_tesisleri_5.webp

ozdilek_tesisleri_6.webp

Geri