Berktuğ
WT Yönetici
Özdilekteyim Lojistik Merkezi'nin temel atma töreni, 24 Nisan Cuma günü Bursa İnegöl’de yapıldı.
Yönetim Kurulu Başkanımız / Ceo'muz Emir Murat Özdilek'in, üst yönetim ekibimizin, Bursa’da görev alan işletme müdürlerimizin ve operasyon yöneticilerimizin katılım sağladığı temel atma töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.
Törende kürsüye çıkarak konuşma yapan Emir Murat Özdilek, "E-commerce’ın toplam perakende ciromuz içindeki yeri yıldan yıla artmaktadır. Bunun bir zaruret olduğunun apaçık farkındayız. 2030 e-commerce hedeflerimiz; 10 milyar Türk lirası ciro, 3 milyon üye, günlük 10.000 sipariş, toplam 300 kişilik istihdam ve toplam perakende ciromuza oranla %20'lik bir e-commerce hacmidir. Bu hedefleri gerçekleştireceğiz ve üzerine çıkacağız. Asli görevlerimizin başında gelen bu hususta çok kararlıyız." dedi.
Konuşmanın ardından, Emir Murat Özdilek ve icra kurulunun butona basmasıyla Özdilekteyim Lojistik Merkezi'nin temeli atıldı. Ardından şantiyede saha gezisi yapılarak çalışmalar yerinde incelendi.
ÖZDİLEKTEYİM'İN HIZINA HIZ KATACAK BİR PROJE
Arsa değeri hariç toplam 45 milyon ABD doları yatırım bedeliyle hayata geçirilecek proje, artan e-commerce operasyon hacmine yanıt verirken teslimat süreçlerinin daha hızlı, verimli ve etkin şekilde yönetilmesini sağlayacak.
Toplam 23.500 m² arsa alanı üzerinde yükselecek Özdilekteyim Lojistik Merkezi; 18.500 m² oturum alanında, brüt olarak yaklaşık 60.000 m² kapalı alana sahip olacak. Bunun 51.500 m²si depo alanı, 8.500 m²siyse ofis alanı olarak değerlendirilecek.
Kasım 2027'de hayata geçmiş olacak lojistik merkezinde başlarda yaklaşık 150 birey görev almayı sürdürürken kısa sürede bu sayı 300 bireye yükselecek.
Şehrimizden doğarak güçlü bir marka yolculuğuna imza atan Özdilek’in yeni üretim tesisinin açılışını gerçekleştirdik.
Üretimi ve istihdamı büyüten her adımı Bursamızın geleceğine yapılan kıymetli bir yatırım olarak görüyoruz.
Yeni üretim tesisinin şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyor, Özdilek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Emir Murat Özdilek başta olmak üzere emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.
Bursa Tekstil Boyahaneleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde (Tosab) hayata geçirilen Özdilek Üretim Kompleksi, 28 Eylül Pazartesi günü düzenlenen törenle açıldı.
Açılış törenine; kamu ve yerel yönetim temsilcilerinin yer aldığı protokol üyeleri, Yönetim Kurulu Başkanımız / Ceo’muz Emir Murat Özdilek, üretim kompleksimizde görevli bireylerimiz, üst yönetim ekibimiz, ulusal ve global paydaşlarımız ile kıymetli konuklarımız katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende kürsüye çıkarak konuşma yapan Emir Murat Özdilek, “55. yılımızı kutladığımız bu yıl, yaklaşık 50 yıllık Özdilek Havlu Fabrikamızı yenilemiş bulunuyoruz. 3 yıllık yoğun bir çalışma neticesinde bugün hayata geçen tesisimizde, şu an için 650 bireyimiz istihdam edilmektedir. Bu sayı, ileriki dönemlerde 1.050 bireye kadar da ulaşabilmektedir.” dedi.
ÖZDİLEK'İN ÜRETİM GÜCÜ GELECEĞE TAŞINIYOR
Özdilek Üretim Kompleksi’nin 120 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirildiğini ve dünyanın en üst standartlarında tasarlanmış bir tesis olduğunu belirten Emir Murat Özdilek, yatırımın 60 milyon dolarının makinelerden, 60 milyon dolarının ise yapıdan geldiğini ifade etti.
Emir Murat Özdilek konuşmasının devamında, “Kompleksimiz; 90 dönüm arazi üzerine kuruludur, 60 bin metrekare oturum alanına sahiptir ve toplam kapalı alanı 106 bin metrekaredir. Dokuma, boyahane ve konfeksiyon olmak üzere 3 ana bölümden oluşan kompleksimiz, bugünden itibaren havlu - bornoz adına tüm üretim ihtiyaçlarımızı karşılayacaktır.” dedi.
Yıllık 6.600 ton kapasitesi olan tesisin Özdilek’in gücünü artıracak stratejik bir adım olduğunu vurgulayan Emir Murat Özdilek, “Yeni tesisimizin teknolojisi de kapasitesi gibi takdire şayan. Üretim hızının eskiye nazaran yaklaşık %35 oranında artmasını beklemekteyiz. Süratteki bu kazanımın, üretim maliyetlerine toplam etkisi yaklaşık %15 seviyesinde olacaktır.” dedi.
Protokol konuşmalarının ardından kurdele kesimiyle Özdilek Üretim Kompleksi resmen hizmete açıldı. Törenin ardından davetliler kompleksi gezerek üretim alanlarını yerinde inceledi.
Akıllardaki soru eski yere ne yapılacak ben büyük bir avm consepti bekliyorum
Diğerlerini sıkıntıya sokar nedeni ise eskiden bursalının buluşma noktasıydı güzel bir conseptle yapılırsa büyük ilgi görürEski yeri Yalova Yolu Özdilek sanırım.
Buraya bir AVM yapılırsa Parkur AVM, AS Merkez ve Anatolium'a yakınlığı potansiyelini öldürür mü?
Tam karşısındaki Sky Tower'i saymıyorum orası AVM'den ziyade Parkora / Podyumpark gibi bir yer.
Diğerlerini sıkıntıya sokar nedeni ise eskiden bursalının buluşma noktasıydı güzel bir conseptle yapılırsa büyük ilgi görür
Kalmaz eskiden top oynanırdı orda ama şuan çok değerli tüm arazi değerlendirilecektir proje bir ortaya çıksın bakalım."Eskiden Bursalının buluşma noktasıydı" demenden yola çıkarak Özdilek burada geliştireceği AVM konseptinde eskilerin hafızasına ve anılarına selam yollayabilirse çok iyi olur. Mesela bahçenin kalması. Tabii mümkünse.