Bursa Özel Halk Otobüsleri ve BURUTAŞ

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Efe16
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Yeminle zil takıp oynar 😂
Şehir hastanesi hattı açılınca BURULAŞ'a 14L 14L2 14L3 14N B36 grubu hatlarını bölgeden kalkıp şehir hastanesinde ring atıp tekrar başladığı noktaya geri dönerek şeklindeki güzergahları hazırlayıp burulaşa ileteceğim şu anda istediğim şey bu he birde B41B B41C hatları ise Hürriyet geçişli yaptırıp YHT garda son bulucak ama önce Kavşağın yapılması gerek

Ekleme:Benim kafa burulaş ile aynı benim bu önerilerimi kabul etme oranı yüksek

Şehir hastanesi hattı açılınca BURULAŞ'a 14L 14L2 14L3 14N B36 grubu hatlarını bölgeden kalkıp şehir hastanesinde ring atıp tekrar başladığı noktaya geri dönerek şeklindeki güzergahları hazırlayıp burulaşa ileteceğim şu anda istediğim şey bu he birde B41B B41C hatları ise Hürriyet geçişli yaptırıp YHT garda son bulucak ama önce Kavşağın yapılması gerek

Bu öneri fena değil bu arada olabilir burulaşta gerekeni yapacaktır sen bir aktarmacı olarak yazarsın :D

Sen direkt özel halk otobüslerine yaz hepsinin yüklenicisi o çünkü.

Dersin bu hatları dediğim şekilde kısaltarak daha az araçla aynı sıklıkta işletim yapabilir, araç arttırabilir, o araçlarla da yeni hatlara girebilir ya da araç lazım olan hatlara takviyeye girebilir.

Sen direkt özel halk otobüslerine yaz hepsinin yüklenicisi o çünkü.

Dersin bu hatları dediğim şekilde kısaltarak daha az araçla aynı sıklıkta işletim yapabilir, araç arttırabilir, o araçlarla da yeni hatlara girebilir ya da araç lazım olan hatlara takviyeye girebilir.
Ama B41B yi uzatıyoruz belki bu sayede bu hattın kodu 1HT gibi olabilir B41C de iptal olsun veya B41B veya birleşmesi gerek boş yere kafa karışıklığı

O zaman Geçit-Emek bölgesine yeni besleme hatları açılsın B10 da balık istifi yolculuk yapmak istemediğimden B41B biniyorum bazen

Yaylacık, Çalı, Demirci bölgesine B31A, B32A gibi varyant besleme hatları açılmıştı.

Geçit - Emek bölgesine de zamanla yeni besleme hatları gelebilir diye düşünüyorum. B10 güzergahıyla çok oynandı çünkü.

B10A, B10B ya da B11 gibi kodları olabilir.

Yaylacık, Çalı, Demirci bölgesine B31A, B32A gibi varyant besleme hatları açılmıştı.

Geçit - Emek bölgesine de zamanla yeni besleme hatları gelebilir diye düşünüyorum. B10 güzergahıyla çok oynandı çünkü.

B10A, B10B ya da B11 gibi kodları olabilir.
Eski güzergahı nasıldı ki ben hiç bilmiyorum ama bana göre emek istasyonu mudanya yönünden kalkıp Emek-Yenibağlar-Korupark-Emek ist. gibi rota gerek

Bursa’da kırmızı ışıkta geçen otobüs şoföründen pişkin cevap​

Bursa’da kırmızı ışık ihlali yapan otobüs, motosiklet sürücüsüne çarpıyordu. Durum üzerine motosiklet sürücüsünün “Kırmızı ışıkta geçiyorsun, beni ezeceksin” demesi üzerine otobüs şoförü, “Ne olacak, cezamızı çekeriz” diye yanıt verdi. Otobüs şoförünün pişkin cevapları, kask kamerasına yansıdı.​

Olay, merkez Nilüfer ilçesi Beşevler Mahallesi Bilginler Caddesi üzerinde meydana geldi. Plakası ve sürücüsü henüz öğrenilemeyen özel halk otobüsü, kırmızı ışık ihlali yaptı. Bunun üzerine yeşil ışıkta geçmek isteyen motosiklet sürücüsü korna ile duruma ikaz etti.

“Ne olacak cezamızı çekeriz”

Motosiklet sürücüsü otobüs şoförünün yanına giderek, “Kırmızı ışıkta geçiyorsun, bana vursan ne olacak” diye sordu. Bunun üzerine pişkin otobüs şoförü ise, “Geçerim ben, ne olacak cezamı çekerim” diye cevap verdi. Bunun üzerine motosiklet sürücüsünün, “Plakanı aldım” demesine ise, “Selamımı da söyle” diye cevap veren otobüs şoförü olay yerinden uzaklaştı.

Kırmızı ışık ihlali ile iki şoför arasındaki ilginç diyalog, kask kamerasına yansıdı.
Kaynak: İHA

------------------------------------------------------------------------------------------
Haberde plakası belli olmayan denilmiş ancak haber videosunda 16 M 00256 olduğu görünmekte. Bu pişkin harekete şuan ben Burulaş otobüs işletmesi müdürü olsam vadilatörü söker, bir hafta yat cezası verir ve tabi ki o saatte otobüsü kim kullanıyor ise belgesini süresiz iptal ederdim. Bu arkadaşlara ağır ceza verilmediği müddetçe akıllanmazlar.

Ben ÖHO olsam az bile yaparım. Önce Burulaş kendine, kendi şoförüne çeki düzen versin sonra ÖHO'ya minibüse karışsın.

Bu konuda her ne kadar çok sevmesek te Levent Fidansoy iyi bir genel müdürdü. Ondan sonraki gelenler onu arattı desem yalan olmaz.

Valla kim ne derse desin bu işin sadece müdürle alakası yok tamamen denetim olması lazım iş müdürle bitmiyor bunun emniyeti var zabıtası var savcısı var. balık baştan kokar.

Altına imzamı atarım.

Trafik nezdinde zabıtanın o kadar yetkisi olmasa da emniyetin geniş yetkileri bulunuyor.

Sadece ÖHO şoförleri ile ilgili değil, hatalı park, trafiği aksatma gibi birçok konuda emniyet gerekeni yapmıyor.

Valla kim ne derse desin bu işin sadece müdürle alakası yok tamamen denetim olması lazım iş müdürle bitmiyor bunun emniyeti var zabıtası var savcısı var. balık baştan kokar.
Levent fidansoyun zamanında tüm kararlar onun ve r.altepenindi alınan 2 karar bursayı mahvetti

1.terminal hattı bursaray olmalıydı tramvaya çevirdiler hem caddenin hemde toplu taşımanın içinden geçtiler

2.Bursaraya alınan hurda trenler o zaman 24 adet sıfır vagon alınsaydı şuan sorun yaşanmıyordu yapılan büyük hatalar var aradan yıllar geçti hala konuşuyoruz.

Haberler iyi 16 M 00256 sürücüsünün ehliyetine el konuldu,para cezası verildi,psikotekniğe gönderildi.

Emniyet açıklama yapmış deniliyor ama ben buna inanmıyorum. Kamuoyunu dizginlemek için yaptıkları ortada.

Otobüs işletiminde örnek teşkil edemeyen hiçbir belediye, özel taşımacıya söz geçiremez. Belediyenin şoförü kötüyse özelin şoförüne karışamaz. Belediyenin otobüsünün klimaları bozuksa özele klima konusunda katı tutum sergileyemez. Belediyenin otobüsleri dökülüyorsa özele araç yenileme konusunda baskı kuramaz.

Sonra özel çıkıp der ki "Önce kendin yap sonra bizden iste" Bunun Batı ÖHO'su, doğulu mal sahiplerisi, tahditli plakası yok. Bu sözleşmeli taşımacıda da başka şehirlerde de aynı sonuç verir.

Özel Halk Otobüsleri resmi sitesinde okul sezonunda Ali Kuşçu İHL için H3B, Atatürk MTAL için B34 hattında öğrenci servisi düzenleyeceğini duyurmuş.

Bu da bir şey mi, evet ama yeterli mi hayır?

Bu iki hatta da Jest ile işletim yapıyorlar. Jest dediğin araç okul öğrencilerini geçtim bir sınıfı dahi taşıyamaz.

Özel Halk Otobüsleri resmi sitesinde okul sezonunda Ali Kuşçu İHL için H3B, Atatürk MTAL için B34 hattında öğrenci servisi düzenleyeceğini duyurmuş.
Burulaş, Ali Kuşçu İHL için 35L kodlu hattı ile hizmet veriyordu, demek ki ÖHO bunu görünce küplere bindi.

Ataütürk Meslekte değilim artık çok şükür, ulaşım konusunda Şehit Hüseyin Akyüz MTAL ile birlikte en zor okullardandı.

Özel Halk Otobüsleri resmi Instagram hesabında "hizmet verdikleri hatlara" ilişkin tabloyu yayınladı.

Tablodaki değişiklikler:

B16C hattı kaldırılmış yerine 35L hattı eklenmiş.

B16C açılmadan iptal edildi sanırım. Çirişhane B2B ile aynı kader.

19D hattı da duruyor. Sanırım bu hatta planlandığı gibi batı grubu girecek.

Geri