Bursa Raylı Sistem Projeleri

Kampüs içi ulaşıma gelene kadar şu adliye servislerini de bir Burulaş elinden çıkarabilse ne güzel olacak. Tourmalin'ler, sololar ve çift katlı hafta içi adliyeye çalışıyor resmen.
Mesela bu uygulamadan da rahatsızım. Adliye calisaninin ne özelliği var da belediye Özel servis çekiyor. Kamu çalışanları gayet Terminal hatlarını kullanabilirler. Bana göre şehir içinde çifte standarttır bu uygulama

Mesela bu uygulamadan da rahatsızım. Adliye calisaninin ne özelliği var da belediye Özel servis çekiyor. Kamu çalışanları gayet Terminal hatlarını kullanabilirler. Bana göre şehir içinde çifte standarttır bu uygulama

Zaten hafta içi terminal hatlarının çoğunun -B (Bölge Adliye) deparları var. Uluyol Adliye'nin de altından dünya kadar hat geçiyor...

Şimdi kafamda şimşekler çaktı. Troleybüs, tramvay ıvır zıvır hiç uğraşmayalım zaten düz ayak güzergah. Birkaç tane E Ata 18 ile 35R hattı iyi bir şekilde işletilmez mi? İç peronlara da havai şarj ünitesi koyalım. Araçlar pantograf yardımıyla orada şarj olsun.

Şimdi kafamda şimşekler çaktı. Troleybüs, tramvay ıvır zıvır hiç uğraşmayalım zaten düz ayak güzergah. Birkaç tane E Ata 18 ile 35R hattı iyi bir şekilde işletilmez mi? İç peronlara da havai şarj ünitesi koyalım. Araçlar pantograf yardımıyla orada şarj olsun.
Trambüs yapalım daha iyi daha kaliteli şarj bitme derdi yok 2 mafsallı trambüs çalışabilir süper bişey bence. Şunun güzelliğine bak raylı sistem yapmaya gerek yok hele tramvaya hiç gerek yok

trambus.webp

Kızılcıklı-Çalı Ve Şehir Hastanesi-Çalı Raylı Sistem Hatları İle T3-Hrs Entegrasyon Ulaşım Etüdü, Fizibilite Raporu Ve Ön/Avan Proje Hazırlanması İşi

10.11.2025 - 14:00

İşe başlama tarihinden itibaren 180(YüzSeksen) gündür

-------------------------------------------------------------------------------------------

Entegrasyon için ihaleye çıkılıyor. T3 hattı ister misiniz Şehreküstü'ye insin

İnşallah çalı-demirtaş hattı ile görükle hatları yapım ihalesi de yapılır. Bunlardan bir haber var mı

İnşallah çalı-demirtaş hattı ile görükle hatları yapım ihalesi de yapılır. Bunlardan bir haber var mı
Onları yapacak bakanlık aralık ayında 2026 bütçesinde olurlarsa ancak ihale edilebilirler bunları belediye yapmayacak bakanlık yapacak 2 sinide pay almalı bütçe bültenine bakıcaz yoklarsa unutalım gitsin.Yine görükle kavşağı bu seneki bütçede olmalı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun Anadolu Ajansı'na yaptığı açıklamalardan:

Bursa'da 1,2 kilometre kent içi raylı sistemini tamamladık, 5'inde ise çalışmalar sürüyor. Ayrıca Bursa'ya 5,5 kilometre daha kent içi raylı sistem yapmak istiyoruz, bunun için planlamalarımızı yaptık.

Son düzenleme:
Bursa'da 1,2 kilometre kent içi raylı sistemini tamamladık, 5'inde ise çalışmalar sürüyor. Ayrıca Bursa'ya 5,5 kilometre daha kent içi raylı sistem yapmak istiyoruz, bunun için planlamalarımızı yaptık.
Bu açıklamalarla çalı-demirtaş hattının bu sene yapılmayacağı kesinleşmiş oldu. Bursa beklemeye devam etsin.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun Anadolu Ajansı'na yaptığı açıklamalardan:

Görükle etabı hayırlı olsun.Hattın kurtuluşa kadar getirileceğide kesinleşmiş oldu.

1.2 kilometre 6 senede yapıldı onuda söylese ya

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden yeni bir ihale:

RAYLI SİSTEMLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI BÜNYESİNDE YÜRÜTÜLEN RAYLI SİSTEM HAT PROJELERİNİN HAZIRLANMASI, HAT EĞİM ANALİZLERİ, KAZI-DOLGU HESAPLARININ GERÇEKLEŞTİRİLMESİ AMACIYLA GELİŞMİŞ BİLGİSAYAR DESTEKLİ TASARIM VE ANİMASYON PROGRAMLARI ALIM İŞİ
Tarih ve Saati : 04.12.2025 - 10:00
İhale Kayıt Numarası (İKN) : 2025/2030198

RAYLI SİSTEMLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI BÜNYESİNDE YÜRÜTÜLEN RAYLI SİSTEM HAT PROJELERİNİN HAZIRLANMASI, HAT EĞİM ANALİZLERİ, KAZI-DOLGU HESAPLARININ GERÇEKLEŞTİRİLMESİ AMACIYLA GELİŞMİŞ BİLGİSAYAR DESTEKLİ TASARIM VE ANİMASYON PROGRAMLARI ALIM İŞİ
Tarih ve Saati : 04.12.2025 - 10:00
İhale Kayıt Numarası (İKN) : 2025/2030198
Bunu gördüm acaba hangi hatlar için plan hazırlanacak.

Bence Çalı metrosu içindir
Bursa adım adım gitmeli şunu yapacağız bunu yapacağız demek yerine ulaştırma bakanlığının hizına göre hareket etmeli.Bakanlık bursada bir projeyi bitirmeden diğerine başlamıyor emek-şehir hastanesi uzatması biterken üniversite - kurtuluş uzatmasına başlıyor.Bu uzatma biterkende çalı hattına baslarlar önümüzdeki 10 yılin bursaray projeleri bunlar diğerlero sadece hayalden öteye gitmeyecek hiç konuşmayalım belki tramvay yapar belediye kendi bütçesiyle.

Bursa adım adım gitmeli şunu yapacağız bunu yapacağız demek yerine ulaştırma bakanlığının hizına göre hareket etmeli.Bakanlık bursada bir projeyi bitirmeden diğerine başlamıyor emek-şehir hastanesi uzatması biterken üniversite - kurtuluş uzatmasına başlıyor.Bu uzatma biterkende çalı hattına baslarlar önümüzdeki 10 yılin bursaray projeleri bunlar diğerlero sadece hayalden öteye gitmeyecek hiç konuşmayalım belki tramvay yapar belediye kendi bütçesiyle.
Bunu siyaset olsun diye söylemiyorum. Bursa'ya hakettiği değeri veren cumhurbaşkanı olmadıkça bursa'da metro filan yapılmaz. Yıldırım-Çalı metrosu recep altepe döneminde konuşuluyordu. Aradan on yıldan fazla geçmiş şimdi esamesi bile okunmuyor. Görükle kavşağına bu yılda başlanmıyor. Yeni çevre yolunun daha projesi yapılacak. Ankara'daki hükümet Bursa'ya köy gözüyle bakıyor. Bu hükümet gitmeden bursa'da adam gibi bir proje yapılmaz. Belediye'nin kendi başına yapması lazım metro projelerini bir ara kredi görüşmeleri yapıyordu. O da yalan oldu.

Bunla ilgili bir bilginiz mi var yoksa varsayım mı? Karayolu projeleriyle ilgili bütçeye bakmamız gerekiyor.
Şimdiye kadar ulaştırma bakanının ağzından görükle kavşağı ile ilgili bir açıklama duymadım. Önümüzdeki yıl başlayacak olsalar defalarca açıklardı. Sadece görükle raylı sistem hattını yapacaklarını açıkladı birde yeni çevre yolunun projesine başlayacaklarını söyledi.

Şimdiye kadar görükle kavşağı ile ilgili ulaştırma bakanının ağzından görükle kavşağı ile ilgili bir açıklama duymadım. Önümüzdeki yıl başlayacak olsalar defalarca açıklardı.
Biz yinede Resmi programa bakalım 14.bölge yapacağız dedi kamulaştırılması gereken bölgeler var onlar için çalışma yapıldıysa ihaleye çıkmak basit yatırım programı açıklansın bakalım

Biz yinede Resmi programa bakalım 14.bölge yapacağız dedi kamulaştırılması gereken bölgeler var onlar için çalışma yapıldıysa ihaleye çıkmak basit yatırım programı açıklansın bakalım
Bahsettiğin yazıyı okudum. Hatta sen paylaşmıştın onlar hiçbir zaman yapmayacağız demezler ki. İdareten bir cevap vardı orada.

Geri