Bursa - T2 Kent Meydanı – Terminal Tramvay Hattı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Efe16
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
peki niyeki neden terminalden neden merkeze gitme eğiliminde bulunsun yani ne amacı var
Çalışanlar,öğrenciler,terminale gidip gelenler heykele alışverişe gidenler vs otobüsün amacı bu zaten sadece terminale gelen yolcu 38 e binmiyorki dolu kullanan var o aksta binlerce insan var sadece kent meydanından aktarma yapmamak için bile 38 tercih edilir hem zaman kaybı hem para kaybı yolcu bunu neden yapsın ki

Çalışanlar,öğrenciler,terminale gidip gelenler heykele alışverişe gidenler vs otobüsün amacı bu zaten sadece terminale gelen yolcu 38 e binmiyorki dolu kullanan var o aksta binlerce insan var sadece kent meydanından aktarma yapmamak için bile 38 tercih edilir hem zaman kaybı hem para kaybı yolcu bunu neden yapsın ki
o zaman turnikelerde validatörlerde değişiklik yapılsın mesela 17d ile gitmek yerine 17c + t2 yapanaı ödüllendiren sistem gerek veya b25 yerine 17y + t2 yapanı ödüllendiren sistem lazım veya direkt heykele giden otobüs yerine +besleme +bursaray yapanı ödüllendiren sistem lazım ki yolcu bu aktarmalı sistemin ucuz olduğunu görüp acelesi yoksa buna binsin mesela 8l 50 tl ise b13+ metro 30 tl falan olması lazım ki metroya, raylı sisteme yolcu aksın. tabii ki bütün yolcuları raylı sisteme aktaramayız ama en azından raylı sistem yolcusu artsın t1 ve t2 deki yukardaki önerdiğim sistemler yapılsın, bunlar da yapılsın fark bayağı görülür

o zaman turnikelerde validatörlerde değişiklik yapılsın mesela 17d ile gitmek yerine 17c + t2 yapanaı ödüllendiren sistem gerek veya b25 yerine 17y + t2 yapanı ödüllendiren sistem lazım veya direkt heykele giden otobüs yerine +besleme +bursaray yapanı ödüllendiren sistem lazım ki yolcu bu aktarmalı sistemin ucuz olduğunu görüp acelesi yoksa buna binsin mesela 8l 50 tl ise b13+ metro 30 tl falan olması lazım ki metroya, raylı sisteme yolcu aksın. tabii ki bütün yolcuları raylı sisteme aktaramayız ama en azından raylı sistem yolcusu artsın t1 ve t2 deki yukardaki önerdiğim sistemler yapılsın, bunlar da yapılsın fark bayağı görülür
yolcuyu aktarmalı sisteme zorlayıp enayi yerine koymaktır bu. yolcu tek vasıtayla gittiği yere 2-3 vasıtayla neden gitsin mesela

yolcuyu aktarmalı sisteme zorlayıp enayi yerine koymaktır bu. yolcu tek vasıtayla gittiği yere 2-3 vasıtayla neden gitsin mesela
tamam bende aktarmaya zorlamıyorum ki fiyat aynı kalıcak aktarmalı raylı sistemle gidersen daha ucuz enayilik bir şeyi yok hem daha iyi raylı sisteme daha ucuz böylelikle zorlamıyorsun bir şey yapmıyorsun sen diyorsun ki raylı sistem daha ucuz olucak

tamam bende aktarmaya zorlamıyorum ki fiyat aynı kalıcak aktarmalı raylı sistemle gidersen daha ucuz enayilik bir şeyi yok
Bizim T2 ve T1 aktarması böyle bişey değil yanlız hadi parayı geçtim inanılmaz yavaş giden bir araca kimse binmez T1 şuan yok hükmünde onu belirteyim T2 ne zaman fevzi çakmaktan yukarı timurtaşpaşaya ordanda heykele gider o zaman herkes kullanır buda burda kalsın onun haricinde yapılan her proje yarımdır benim gözümde.

Bizim T2 ve T1 aktarması böyle bişey değil yanlız hadi parayı geçtim inanılmaz yavaş giden bir araca kimse binmez T1 şuan yok hükmünde onu belirteyim T2 ne zaman fevzi çakmaktan yukarı timurtaşpaşaya ordanda heykele gider o zaman herkes kullanır buda burda kalsın onun haricinde yapılan her proje yarımdır benim gözümde.
Tamam da burada kişiyi aktarmaya zorlamıyoruz ki istediğin gibi git tercihinde ama raylı sistem aktarması normal uzun hattan daha avantajlı olucak daha ucuz olucak

tamam bende aktarmaya zorlamıyorum ki fiyat aynı kalıcak aktarmalı raylı sistemle gidersen daha ucuz enayilik bir şeyi yok hem daha iyi raylı sisteme daha ucuz böylelikle zorlamıyorsun bir şey yapmıyorsun sen diyorsun ki raylı sistem daha ucuz olucak
yolcuya "60-70 km/s hızla giden otobüse binmek yerine 30-40 km/s hızla giden tramvaya bin" demek tamamen enayiliğe zorlamaktır başka bir açıklaması da yoktur

yolcuya "60-70 km/s hızla giden otobüse binmek yerine 30-40 km/s hızla giden tramvaya bin" demek tamamen enayiliğe zorlamaktır başka bir açıklaması da yoktur
ben anlatamıyorum galiba zorlamıyoruz otobüs aynı fiyatında kalıcak sen t2 + t1 yaparsan daha ucuz olucak bunun neyi enayilik hem t2 nin konforu daha iyi sıcağın bağrında bunalmak yerine full klimada t2 ye binmek daha konforlu ben ne zaman terminalde veya istanbul yolunda işim olsa t2 kullanırım

ben anlatamıyorum galiba zorlamıyoruz otobüs aynı fiyatında kalıcak sen t2 + t1 yaparsan daha ucuz olucak bunun neyi enayilik
t2 terminalden kent meydanına gidene kadar 38, 17d ve h4 çoktan heykele çıkmış oluyor kağnı hızında giden tramvaya binmek yerine t2 fiyatına biraz daha koyup otobüsle giderim daha iyi t1 zaten t2 den de beter

kağnı hızında giden tramvaya binmek yerine t2 fiyatına biraz daha koyup otobüsle giderim daha iyi
t1 çatalfırın durağına şehreküstü metrodan alt geçit olsaydı, insanlar metro + t1 yapardı hatta şehreküstünden t1 e binenlerin ücreti 5 tl olsaydı t1 verimli kullanılırdı ama kapasite yewtersiz araç yok önce bunlar düzeltilsin sonrası kolay
Ben hızıyla alakası bir şey söylemedim hatta akşam trafiğinde çoğu otobüsü t2 de iken sollamıştık yani yavaş değil zaten trafik yokken herkes otobüs kullansın o zaman otobüs daha hızlı metrodan diye böyle mi çözeceğiz bu sorunu? Ben t2 kullanmışımdır hep hiç istanbul caddesindeki otobüslere bir kere bindim o da t2 yi kaçırdım diye başka binmedim hatta trafikten indin yarı yolda yürüdüm bir daha binmem dedim otobüse

Tamam da burada kişiyi aktarmaya zorlamıyoruz ki istediğin gibi git tercihinde ama raylı sistem aktarması normal uzun hattan daha avantajlı olucak daha ucuz olucak
Aktarmalı sistem bu hatlar üzerinde olmaz @Bursarayci keşke dediğimiz şeklide hızlı ve güzel sistemler olsaydı herkesin işi gücü var kimseyi bu kadar yavaş giden bir sisteme zorunlu bırakamayız otobüse binsin dersende zaten terminalden kalkan hatlar var ona biner gelir.T2 nin randıman vermesi için fomaradan heykele gitmekten başka çağresi yok bunu herkes kabul etmeli bu hat doğuştan yarım bir hat.

tamam sen yayadan bile yavaş giden t1 i savunmaya devam et
t1 osmangaziden heykele yaklaşık 20 dk da falan çıkıyor acelesi olmayan için normal bir hız ben t1 i savunmuyorum 10 la giden tramvay için yapılcaklar basit: sinyalize kavşak yapacaksın, atatürk caddesinde tramvay hattına araçların girmemesini sağlayacaksın bir de zemin iyileştirmesi yapacaksın aktarmaya mecbur da bırakmıyoruz 17d yine işlecek ama 17d 53 tl ise sen 17c + t2 yaparsan bu ücret 53 tl den fazla değil de 40-35 tl olucak

Konu kapatıldığı için tekrar alevlendirmek istemiyorum o yüzden çok ayrıntılı yazmayacağım.

Öncelikle B25 / B25Y hatları yerine 17Y + T2 tercihinin yapıldığı bir ulaşım senaryosu çok güç. Velev ki bu yönteme rağbet oldu. Özel Halk Otobüsleri 17Y'yi Burulaş'a bırakmaz.
T1 ve T2 tramvay hatları için gereken iyileştirmeleri ve eklemeleri tekrar tekrar konuşmanın da anlamı yok. Yapmak isteyen yönetici yapar.
T1'in yavaş gitmesinin teknik sebepleri olsa da tramvay yoluna araç ve yaya girmesine sebep olan her şeyden İl Emniyet Müdürlüğü ve Trafik Şube sorumlu. Yani bu konuda birini suçlayacak olursak ben bu iki kurumu suçlarım. Yaya ve araç trafiği asayişini sağlasınlar o zaman T1 yardırır gider.

Konu kapatıldığı için tekrar alevlendirmek istemiyorum o yüzden çok ayrıntılı yazmayacağım.

Öncelikle B25 / B25Y hatları yerine 17Y + T2 tercihinin yapıldığı bir ulaşım senaryosu çok güç. Velev ki bu yönteme rağbet oldu. Özel Halk Otobüsleri 17Y'yi Burulaş'a bırakmaz.
T1 ve T2 tramvay hatları için gereken iyileştirmeleri ve eklemeleri tekrar tekrar konuşmanın da anlamı yok. Yapmak isteyen yönetici yapar.
T1'in yavaş gitmesinin teknik sebepleri olsa da tramvay yoluna araç ve yaya girmesine sebep olan her şeyden İl Emniyet Müdürlüğü ve Trafik Şube sorumlu. Yani bu konuda birini suçlayacak olursak ben bu iki kurumu suçlarım. Yaya ve araç trafiği asayişini sağlasınlar o zaman T1 yardırır gider.
Katılıyorum çünkü yolda giderken yayalar atlıyor, karşıya geçmee çalışıyor hem yaya geçidi var hemde alt geçit var yeteri kadar ama insanlar sanki 70 li yıllarda kalmış gibi karşıya geçmeye çalışıyor

Trafik ışıklarında durmasının en büyük nedeni de Büyükşehir. Malumunuz trafik ışıklarından Büyükşehir sorumlu

Trafik ışıklarında durmasının en büyük nedeni de Büyükşehir. Malumunuz trafik ışıklarından Büyükşehir sorumlu
aslında atatürk caddesinde ayırıp ışıkları da tramvay öncelikli yapsak iyi olur

ayrıca t2 araçlarının t1 hattında kullanılması nedeniyle tekerlekler yuvarlak yapısını kaybetmiş olabilir tekerlekler değişse bile bayağı fark eder

ayrıca t2 araçlarının t1 hattında kullanılması nedeniyle tekerlekler yuvarlak yapısını kaybetmiş olabilir tekerlekler değişse bile bayağı fark eder

Dediğin soruna raylı sistem jargonunda "apleti" deniliyor. Hâlâ gideri olan apletili tekerleri tornalarsın iş görür. Bütün raylı sistem hatlarında bu böyledir. Tabii tekerlerin çabucak apleti olmasına sebep olan unsurları da çözmek gerek.

aslında atatürk caddesinde ayırıp ışıkları da tramvay öncelikli yapsak iyi olur

Işıkların hepsinin tramvay öncelikli olması lazım. T1 ilk açıldığı dönemlerde bu güzel uygulandı ama sonra vazgeçildi.

Burulaş raylı sistemler bölümünde bakım konusunda başarılı. T2 hattında imalattan kaynaklı problem olduğunu düşünüyorum ki geçmişte ilgili düzeltmeler yapıldı ama yetersiz kaldı sanırım

otobüsle evime gittiğim sürede anca kente giden aracı ben kullanmam yürürüm ama yinede kullanmam önce tosbağa hattını düzeltip ihalede istedikleri gibi 80km hızda çalıştırsınlar sonra gelip otobüsleri kapatacam desinler
t1de heykel bölgesindeki sağ şerit parkını engellemesiyle gerekli işlevini yapıyor trafik polisi ile belediye çalışıp sol tarafta parkı engellesinler yaya atlamasın diye otobüs durakları yollar dışındaki her yere sönmez önü gibi çit koysunlar çitten yola atlayan olmadığından yol açık olur trafik olmaz arabasını parkeden kaldırıma çıkamadığından park etmez

Bu tramvay hatları ile ilgili sorum var. Kent Meydanı - Otobüs Terminali hattı neden tramvay olarak yapıldı? Ne hızlı gidiyor, ne de kabinleri yeterince geniş. O kadar uzun mesafenin tramvay olma gerekçesi nedir? Kent Meydanında hemzemin geçitler olmasından ötürü mü? Aydınlatırsanız sevinirim.

Mevcut durumda kabinlerin içinin buz gibi olması haricinde gerçekten hiçbir konfor ve anlam sunmuyorlar.

Geri