Bursa UKOME Kararları

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mustafag
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Şehiriçinde 4 tane tarife (özel ring, besleme hat, kısa hat ve uzun hat) olması yeterli bence abi. Aktarma özel ring ve besleme hatlarda bedava, kısa ve uzun hatlarda ise indirimli olabilir. Abonmanın şuan 100 biniş olması da ayrı saçma, 150 binişe veya 180 binişe yükseltilmeli.
Tek tarife yapmıyorsada uzun ve kısa yapsın yeter aktarma indirimleri özellikle besleme ve ring hatlarında düzenlenmeli yapmak basit ama maliyet büyük olacağı için yapmayacaklar hatta ben zam bekliyorum ağustosta

Sanırım bunlarda çok uzun hat olduğu için olabilir. Eğer 31A ile 43A-43D tarifesi aynıysa uzun olduğu için, eğer farklı ise metroya paralel olduğu içindir o zaman.
şehiriçinde uzun hatları 2 ayrı tarifeye bölmek gene mantıksız bence uzun hatlar tek tarife olsa yeter. Heykel-Siteler güzergahında E13 e binecek yolcu tarife farkından dolayı 25A'ya yöneliyor mesela

Bende Meclis'den geçen bakalım UKOME'den de İnegöl'ün metrobüs hattı güzergahının geçip geçmediğini ve elektrikli araç mı işletileceği konusunu merak ediyorum. Meclis'den geçince UKOME'den de geçmiyor mu o konuda bilgim yok.

UKOME Temmuz ayına ilişkin kararlar yayınlandı. Önemli bulduğum kararlar şu şekilde;

1) B20D, B20C, 7A, 132, 611C, B22, 5G, 9PA, 9D, B46, 6F2 ve 17E hatlarında güzergah revizyonu talebi (B22, 5G, 9PA, 9D, B46, 6F2 ve 17E alt komisyon, diğerleri onaylandı)
2) 40H, B12, 97A, 2E, B3, 92 ve 92B hatlarında son durak yeri değişikliği talebi (alt komisyon)
3) T1 Tramvay Hattı güzergahında araç ve yaya güvenliğini tehlikeye düşürecek olan kesimlerde alınan önlemlerin revize edilmesi talebi (onaylandı)
4) Soğanlı minibüs durağının mevcut güzergahında revizyon yapılması talebi (alt komisyon)
5) 7SB ve 682Y hatlarının oluşturulması talebi (682Y onaylanmadı, 7SB onaylandı)
6) 611 hattı kodunun 611E olarak değişmesi talebi (onaylandı)
7) Yavuzselim minibüs durağında yer değişikliği talebi (onaylandı, bunun sonucunda Yavuzselim minibüs durağının mevcut güzergahında revizyon yapıldı)
8) İsabey minibüs durağında yer değişikliği talebi (onaylanmadı)
9) Kamil Koç'un D1 yetki belgesiyle İnegöl-Karacabey, İnegöl-Orhangazi, İnegöl-Gemlik, İnegöl-Mustafakemalpaşa, Gemlik-İnegöl, Gemlik-Mustafakemalpaşa, Gemlik-Karacabey, Mustafakemalpaşa-İnegöl, Mustafakemalpaşa-Gemlik, Mustafakemalpaşa-Orhangazi, Bursa-İnegöl, Bursa-Karacabey, Bursa-Mustafakemalpaşa noktaları arasında taşıma yapabilmesi için izin talebi (alt komisyon)
10) T1 ve T3 Tramvay Hatları güzergahları boyunca motosiklet giremez tabelası konulması talebi (onaylandı)
11) 21C hattında güzergah revizyonu talebi (alt komisyon)
12) Sonradan satışı yapılan S (Servis) ve T (Taksi) plakalarının iptali ile ilgili bir dava sonucunda 543 adet Servis ve 23 adet Taksi plakalarının iptali kararlaştırıldı

Son düzenleme:
Eline sağlık Gökhan. Sen toplu taşımacı olduğun için dikkatini çekmemiş olabilir ancak gündem için çok önemli bir kararı atlamışsın.

Bir süredir sonradan satışı yapılan S (servis) ve T (taksi) plakalarının iptali ile ilgili bir dava görülüyordu ve bu dava sonucunda Temmuz UKOME'de 543 Servis 23 Taksi plakasının iptali kararlaştırılmış.

2) 40H, B12, 97A, 2E, B3, 92 ve 92B hatlarında son durak yeri değişikliği talebi (alt komisyon)
40H şöförlerinin Yenikent içinde keyfikeder sürüşünden anlamıştım bunu :D Talebi uyguluyorlar bile
150AFDC2-B090-4EF4-868A-2B14AB924114.webp
Ayrıca 8L Hattındada rotadan saparak bu yönde yaklaşık 3 durak boyunca 7:30 ve 7:45 seferlerini böyle işletiyorlar yakında son durağı değişme talebi yapılabilir

Eline sağlık Gökhan. Sen toplu taşımacı olduğun için dikkatini çekmemiş olabilir ancak gündem için çok önemli bir kararı atlamışsın.

Bir süredir sonradan satışı yapılan S (servis) ve T (taksi) plakalarının iptali ile ilgili bir dava görülüyordu ve bu dava sonucunda Temmuz UKOME'de 543 Servis 23 Taksi plakasının iptali kararlaştırılmış.
teşekkürler Emirhan, o kararı atlamışım dediğin gibi. Mesajıma gereken eklemeyi yaptım.

Benim için ise en iyi kararlar T1 ve T3 için alınan kararlar ;)

UKOME kararlarına göz attım. 7SB hattı @Efe16 'nın işine yarayacak gibi duruyor.

Onun dışında Gülbahçe dolmuş durağında kalan tek araç çok yakında Başaran dolmuş durağına geçerek Gülbahçe dolmuş durağı kapanacakmış. Ama bunun için UKOME'de Başaran durağındaki tüm araç sahiplerinin rızasının olduğuna dair belge şartı aranmış. Yani beklemede şu an bu karar.

40H şöförlerinin Yenikent içinde keyfikeder sürüşünden anlamıştım bunu :D Talebi uyguluyorlar bile
Ekli dosyayı görüntüle 52915
Ayrıca 8L Hattındada rotadan saparak bu yönde yaklaşık 3 durak boyunca 7:30 ve 7:45 seferlerini böyle işletiyorlar yakında son durağı değişme talebi yapılabilir
8L Hattıyla ilgili Ağustos UKOME'de son durak yeri değişikliği talebi yapılacağını tahmin ediyorum.
40H Hattıyla ilgili de şöyle bir durum var UKOME'lerin toplanması ile raporların yayınlanması arasında 1-2 ay fark söz konusu olduğu için bazı talepler UKOME raporu yayınlanmadan önce uygulanmaya başlayabiliyor. Ağustos UKOME'de bununla ilgili onay çıkacağını tahmin etmek hiç zor değil gibi.

8L Hattıyla ilgili Ağustos UKOME'de son durak yeri değişikliği talebi yapılacağını tahmin ediyorum.
40H Hattıyla ilgili de şöyle bir durum var UKOME'lerin toplanması ile raporların yayınlanması arasında 1-2 ay fark söz konusu olduğu için bazı talepler UKOME raporu yayınlanmadan önce uygulanmaya başlayabiliyor. Ağustos UKOME'de bununla ilgili onay çıkacağını tahmin etmek hiç zor değil gibi.

Ağustos UKOME bu cuma toplanacak bakalım...

T1 ve T3 için alınan kararlar aslında hepimiz için iyi çünkü bu hatların güzergahlarına araç park edenler hatların seferlerini aksatıyor ne yazık ki..

UKOME'de bununla ilgili verilen ayrıntılar maalesef yapılacak düzenlemenin birkaç korkuluk ve tabela eklenmesinden ibaret olduğu için hiç iç açıcı değil. Umarım bunlarla sınırlı kalınmaz.

UKOME'de güzergah değişikliğini en çok merak ettiğim hatlar B22, 5G ve 17E. Malum bu üç hat da direkt hatlar olduğu için Süreyya Hanım'ın Muhteşem Değişimi diye tabir edebileceğimiz ufak güzergah değişiklikleri bu hatlarda mümkün değil. Yani muhakkak hattın işlevini etkileyecek değişiklikler olacaktır. 9PA, 9D, 6F2, B46 vb. hatlar böyle değil. Acaba bu hatlardaki güzergah değişikliği nasıl olacak.

7) Yavuzselim minibüs durağında yer değişikliği talebi (onaylandı, bunun sonucunda Yavuzselim minibüs durağının mevcut güzergahında revizyon yapıldı)

Bu kararın ayrıntısını da ben vereyim. Yavuzselim minibüsleri Mevlana TOKİ'ye (Hüma Hatun Evleri) uzatıldı. Son durakları da orası olacağı için karar bu şekilde UKOME'de yer buldu.

Veya altgeçit dururken yola atlayanlar yokmu... Asıl onlar bozuyor seferleri

Haşim İşcan Caddesi'ndeki Trafik Vakfı Otoparkı yıkılıp yerine inşaat yapılmaya başlandığından beri bir tane hatalı park vb. nedeniyle çekilen araç görmüyorum.

Araca ceza yok, yayaya ceza yok... Emniyet'in bu konuda oturup bir şeyleri düşünmesi gerekmez mi?

UKOME kararlarına göz attım. 7SB hattı @Efe16 'nın işine yarayacak gibi duruyor.

Onun dışında Gülbahçe dolmuş durağında kalan tek araç çok yakında Başaran dolmuş durağına geçerek Gülbahçe dolmuş durağı kapanacakmış. Ama bunun için UKOME'de Başaran durağındaki tüm araç sahiplerinin rızasının olduğuna dair belge şartı aranmış. Yani beklemede şu an bu karar.
Zafer durağında kaç araç kaldı acaba

Bütün hatlar bana çalışıyor artık 😂

Hat numarası konusunda kimler karar alıyorsa gerçekten sayılar ve harflerle sorunları var orasını artık anladık.

7S ve 7B'nin birleşimi gibi düşünerek yola çıkılmış ama anlamsız. Bir de inatla hiçbir hatta 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 numaraları verilmiyor.

Bu yüzden ESHOT ve EGO gibi sadece sayı sistemine geçelim mi harf koyamasınlar 😀

7S ve 7B'nin birleşimi gibi düşünerek yola çıkılmış ama anlamsız. Bir de inatla hiçbir hatta 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 numaraları verilmiyor.

Bu yüzden ESHOT ve EGO gibi sadece sayı sistemine geçelim mi harf koyamasınlar 😀
80lerden beri verilmedi sanırım
1 hattı zaten Bursa'nın ilk hattı bence bu güzergahta eldeki 302ler restore edilip nostalji seferi yapılmalı 321h da kullanılabilir

Büyükşehirin elinde 302T de vardı ama akıbetini bilmiyorum
LV 273 boi renkleriyle duran 302 de vardi o da kayıp hurdaya gittiler galiba

Geçelim gerekirse ileride 1000 ve üzeri 4 haneye geçeriz yoksa durduramayacağız biz 89 olsun deriz bunlar 89CKGBĞ yaparlar

Yani neden böyle karmaşa yaratıyorlar anlamıyorum 1-1000 arası ver gitsin

Günlük yaşamında toplu taşımayı düzenli şekilde kullanmayan insanların aldığı kararların sonucu abi maalesef. Her şehirde bu böyle. Yöneticiler ve zenginler toplu taşımayı aktif kullansa Türkiye'de minibüs, ÖHO, toplu taşıma sorunu kalmayacak. Halk kullanıyor bu araçları o yüzden önemsemiyorlar.

Geri