En iyisi. Umarım geçersiniz.Bu yüzden ESHOT ve EGO gibi sadece sayı sistemine geçelim mi harf koyamasınlar![]()
En iyisi. Umarım geçersiniz.Bu yüzden ESHOT ve EGO gibi sadece sayı sistemine geçelim mi harf koyamasınlar![]()
En iyisi. Umarım geçersiniz.
Hem telaffuzu da kolay oluyor.Valla adaşım ben de ondan yanayım. "Hat kodu" işine ısınamadım bir türlü. Benim gözümde toplu taşıma hatlarının "numarası" olmalı. İşte şuraya gideceğim, xx numaraya bin gider.
Geçerler mi yahu B35K983KYP koyacaklar dahaEn iyisi. Umarım geçersiniz.
Wi-Fi şifresi gibiGeçerler mi yahu B35K983KYP koyacaklar daha![]()
Geçerler mi yahu B35K983KYP koyacaklar daha![]()
Bana göre bölgelere numara verilip aynı bölgeden kalkan hatlara ise Numarax şeklinde hat kodu olmalı B40 saçmalığı yerine 8A, B41B B41C saçmalığı yerine 8B 8BA B42A yerine 9C olabilirBoş sayıları veya sayı + harf şeklindeki hat kodlarında boş harflerin olduğunu (Örneğin 8A 8B 8C vs.) görmezden gelirler, böyle alengirli hat kodları verirler bir de bu hat kodlarını 64x16'lık Jest tabelasına yazmaya çalışırlar. Sonra da "buraya gidiyor mu şuraya gidiyor mu"
Neden değildir B35K2 gibi kodlar daha mı iyidir @ali 1-1000 arası sadece sayı vererek bu işi yalın hale getirmeliler insanların kafasını karıştırmaktam başka bir işe yaramiyor yaptıkları ve acayip saçmaBursa'da mevcutta 400-450 arası Burulaş sitesinde bulunan hat kodu vardır. Bunlar yanında bir sürü de Burulaş sitesinde bulunmayan hat kodları vardır. Üstüne nakit sistemde çalışıp herhangi bir hat kodu almayan hatlar da bulunmakta.
İzmir işi kodlama yapılması Bursa'ya uygun değildir.
Bizdeki sistemi kısa özetlersek (1, 2, 3, 4 ile 35 bölgeleri hariç). Hatların bölgeleri vardır ve bu bölgelerin türevleri vardır. Türevli hatlar genelde bu bölge civarına çalışır ama zamanla hatları uzatılıp kısaldıkça revizyon yedikçe bölgesinden kayma yapabiliyor.
Neden değildir B35K2 gibi kodlar daha mı iyidir @ali 1-1000 arası sadece sayı vererek bu işi yalın hale getirmeliler insanların kafasını karıştırmaktam başka bir işe yaramiyor yaptıkları ve acayip saçma
İnegöl'de 600'lü kodlar başlamadan önce 1-2-3-4-5-6- 6/A 6/B 7/A 7/B... gibi kodlar vardı her hattın kodu da belliydi örn: 1-Cerrah-Terminal 2-Doğu Garajı-Organize S. 6/A Alanyurt Kozluca Yolu gibi. Bursa'da ise nasıl yapılabilirdi her bölgeye farklı kodlar yapılabilir örneğin 1 ile başlayanlar Nilüfer hatları 2 ile başlayanlar Osmangazi gibi.Bana göre bölgelere numara verilip aynı bölgeden kalkan hatlara ise Numarax şeklinde hat kodu olmalı B40 saçmalığı yerine 8A, B41B B41C saçmalığı yerine 8B 8BA B42A yerine 9C olabilir
İnegöl'de 600'lü kodlar başlamadan önce 1-2-3-4-5-6- 6/A 6/B 7/A 7/B... gibi kodlar vardı her hattın kodu da belliydi örn: 1-Cerrah-Terminal 2-Doğu Garajı-Organize S. 6/A Alanyurt Kozluca Yolu gibi. Bursa'da ise nasıl yapılabilirdi her bölgeye farklı kodlar yapılabilir örneğin 1 ile başlayanlar Nilüfer hatları 2 ile başlayanlar Osmangazi gibi.
Evet öyle bir durum vardı hatta eski haber arşivlerinde bulabilirsem vardı.O kodlara geçilmeden önce de UKOME kararlarında Bursa merkezdeki hatlarla aynı kodlara sahip olan hatların ayırt edilebilmesi açısından her ne kadar İnegöl'de araçlarda kullanılmasa da İNG-1 İNG-6A İNG-7A şeklinde belirtiliyordu hatlar.