Gürsu'ya vaat edilen tramvayın güzergahını hatırlayamadım. Sanıyorum ki şu anki D12H güzergahında bir besleme hattı olarak tasarlanmıştı. Kartlı sisteme geçişten sonra servise dönen yoksa 69 Gürsu minibüsü var diye biliyorum. Gürsu tramvayı yine aktarmalı ulaşımı gerektirecek bir hat olduğundan sadece D12 ve D12H hatlarını etkiler bence. Eğer yapılırsa Gürsu minibüsleri D23 hattına geçirilerek anlaşma sağlanabilir.
Mudanya'da Burulaş'ın onca otobüs ve minibüs hattı çalışıyor. Şimdi de körüklü otobüs düşünülüyor. Şehrin doğusunda belediye hatlarına izin vermeyen/vermeyecek olan minibüsçü de Mudanya'daki minibüsçü değil mi?
Raylı sistem çok daha verimli ve sağlıklı ancak planlanan alternatif raylı sistem hatlarının güzergahın uygunluğuna bağlı olarak yer altı veya yer üstü troleybüs hatları olarak inşa edilmesi bence daha yerinde olacaktır. Çünkü artık vaat ya da inşaat değil insanlar sonuç bekliyor. Bu tip bir hat bizi sonuca daha çabuk taşır. Yeraltı troleybüs hattı metroya en yakın çözüm. Raylı sistem kısmı için oluşan maliyetten tasarruf sağlar sadece yapı inşaat maliyeti oluşur. Araçları depolaması, bakımı vs. daha kolay.