Bursa Ulaşımı Genel Sohbet ve Fotoğraflar

O zaman abi araclar elden çıkarılsa Konya daki gibi veya bir revizeden geçseler uygun bir hatta verilebilir veya o sistemler falan araçtan alınıp normal yolda gidecek sekilde ayarlansa Nostaljik Tramvay olarak ilçelerde kullanılamaz mı ya da uygun raylar ayarlanıp aklıma onlar geliyor.
Tahminen İnegöl'e verilecekti iptal oldu

Tahminen İnegöl'e verilecekti iptal oldu
İnegöl'de her sene konuşulan tramvay projesi için büyük ihtimalle onlar gelecekti (Alanyurt-Sanayi-Avm-Devlet Hastanesi) hattı için fakat her sene bir engele takıldı İnegöl için de metrobüs veya tramvay projesi olacaktı tramvay projesinin iptal edip metrobüse geçeceklerdi o da Buski'nin altyapı çalışması falan derken o da iptal oldu galiba ya da engele takıldı. İnegöl Belediyesi trambüs veya Elektrikli otobüs hattı planlıyordu bir aralar belki o olur.

İki belediye Isuzu Novociti Life almış ve gayet güzel araçlar. Burulaş ve ÖHO esnafından da bu hamle gelir umarız. Citiport un 12 metrelik ve 18 metrelik modelleri Burulaş filosuna yakışır bence.

Yaztur'un 16 ACN 828 plakalı Isuzu Citibus'u bir süredir hatlarda olmadığı için 15A hattına Burulaş'tan takviye araç geliyordu. Bugün itibarı ile bu Citibus hatlara geri dönmüş. Böylece artık 15A'ya Burulaş'tan takviye gelmiyor. Hayırlı olsun.

Bu arada konu Yaztur'dan açılmışken bir konuya değinmek istiyorum. Jestlerle işletilen B1 (ve B1B) hattında maalesef Jest yetmiyor. Güzergahın darlığı hesaba katıldığında Yaztur'un bünyesine 8 metrelik araçlar katması lazım. Geçmişte Karsan Atak'ları vardı ama hepsini satıp Jest aldılar. Bari Yeni Atak ve Isuzu Novociti Life'a şans verseler. Filolarında halihazırda Isuzu Novociti Life var, son modeli alınıp sayıları arttırılabilir.

Metrobüs yerine "Hızlandırılmış Otobüs" geleceği belirtilmiş acaba katanere falan bağlı otobüsler ile mi olacak yoksa farklı bir sistem mi olacak ?

Bugünkü toplantının amacı tamamen ulaşım ve su zamları sonrası oluşan gaz alma çabası.
Ama inanın parti içinde bile çok büyük bir tepki var.
Birçok projeden bahsedilmiş ama kısa sürede T1/T2 entegrasyonu dışında yapılabileceği yok.
Bozbey seçim vaadi olarak Gürsuya tramvay projesini açıklamıştı ne oldu?
Minibüsçülerle o anlaşma olduğu sürece o tramvayın Gürsuya inmesi çok zor.
T3'ün de Yeşilyayla üzeri uzaması da çok zor.
Daha önce denendi ve bilin bakalım kimler karşı çıkmıştı da proje iptal olmuştu?
Sözün özü bu dönemde Bursarayın Şehir Hastanesi uzatması dışında bir raylı sistem inşası zor gözüküyor.

Gürsu'ya vaat edilen tramvayın güzergahını hatırlayamadım. Sanıyorum ki şu anki D12H güzergahında bir besleme hattı olarak tasarlanmıştı. Kartlı sisteme geçişten sonra servise dönen yoksa 69 Gürsu minibüsü var diye biliyorum. Gürsu tramvayı yine aktarmalı ulaşımı gerektirecek bir hat olduğundan sadece D12 ve D12H hatlarını etkiler bence. Eğer yapılırsa Gürsu minibüsleri D23 hattına geçirilerek anlaşma sağlanabilir.

Mudanya'da Burulaş'ın onca otobüs ve minibüs hattı çalışıyor. Şimdi de körüklü otobüs düşünülüyor. Şehrin doğusunda belediye hatlarına izin vermeyen/vermeyecek olan minibüsçü de Mudanya'daki minibüsçü değil mi?

Raylı sistem çok daha verimli ve sağlıklı ancak planlanan alternatif raylı sistem hatlarının güzergahın uygunluğuna bağlı olarak yer altı veya yer üstü troleybüs hatları olarak inşa edilmesi bence daha yerinde olacaktır. Çünkü artık vaat ya da inşaat değil insanlar sonuç bekliyor. Bu tip bir hat bizi sonuca daha çabuk taşır. Yeraltı troleybüs hattı metroya en yakın çözüm. Raylı sistem kısmı için oluşan maliyetten tasarruf sağlar sadece yapı inşaat maliyeti oluşur. Araçları depolaması, bakımı vs. daha kolay.

Bugünkü toplantının amacı tamamen ulaşım ve su zamları sonrası oluşan gaz alma çabası.
Ama inanın parti içinde bile çok büyük bir tepki var.
Birçok projeden bahsedilmiş ama kısa sürede T1/T2 entegrasyonu dışında yapılabileceği yok.
Bozbey seçim vaadi olarak Gürsuya tramvay projesini açıklamıştı ne oldu?
Minibüsçülerle o anlaşma olduğu sürece o tramvayın Gürsuya inmesi çok zor.
T3'ün de Yeşilyayla üzeri uzaması da çok zor.
Daha önce denendi ve bilin bakalım kimler karşı çıkmıştı da proje iptal olmuştu?
Sözün özü bu dönemde Bursarayın Şehir Hastanesi uzatması dışında bir raylı sistem inşası zor gözüküyor.
Seçim zamanı 22 yıldır söylenen tüm projeleri ülke genelinde 2 yılda hangi belediye başkanı yapmış bitirmiş bi söylerseniz sevinirim.Bu projeler zaten son 10 yılda var olan projeler birileri yapmadığı için şuan yapılmak zorunda elbette hepsi kısa zamanda yapılamaz ama bunları yapmak için bir çaba sarf ediliyor. 2029 mart ayı geldiğinde hangileri bitmiş bitmemiş bakarız ben karayolu projelerinin bir çoğunun bitirileceğini düşünüyorum.Bursaray yapımları bakanlıkla alaklı olduğu için bitmeleri çok zor belki 1 hat biter 1 hat imalata başlar.Burdaki asık konu şu yapılmak istenenler var 2026 ve 2027 yıllarında kaçına başlanacak niyet neymiş o zaman göreceğiz.

Mudanya minibüsleriyle anlaşma sağlamalı y
Gürsu'ya vaat edilen tramvayın güzergahını hatırlayamadım. Sanıyorum ki şu anki D12H güzergahında bir besleme hattı olarak tasarlanmıştı. Kartlı sisteme geçişten sonra servise dönen yoksa 69 Gürsu minibüsü var diye biliyorum. Gürsu tramvayı yine aktarmalı ulaşımı gerektirecek bir hat olduğundan sadece D12 ve D12H hatlarını etkiler bence. Eğer yapılırsa Gürsu minibüsleri D23 hattına geçirilerek anlaşma sağlanabilir.

Mudanya'da Burulaş'ın onca otobüs ve minibüs hattı çalışıyor. Şimdi de körüklü otobüs düşünülüyor. Şehrin doğusunda belediye hatlarına izin vermeyen/vermeyecek olan minibüsçü de Mudanya'daki minibüsçü değil mi?

Raylı sistem çok daha verimli ve sağlıklı ancak planlanan alternatif raylı sistem hatlarının güzergahın uygunluğuna bağlı olarak yer altı veya yer üstü troleybüs hatları olarak inşa edilmesi bence daha yerinde olacaktır. Çünkü artık vaat ya da inşaat değil insanlar sonuç bekliyor. Bu tip bir hat bizi sonuca daha çabuk taşır. Yeraltı troleybüs hattı metroya en yakın çözüm. Raylı sistem kısmı için oluşan maliyetten tasarruf sağlar sadece yapı inşaat maliyeti oluşur. Araçları depolaması, bakımı vs. daha kolay.

Mudanya minibüsleriyle anlaşma sağlanalı yıl oldu.Onlar için de yolcu için de verimli bir sistem olacak.
İstanbul/ Arnavutköy modeli.

Seçim zamanı 22 yıldır söylenen tüm projeleri ülke genelinde 2 yılda hangi belediye başkanı yapmış bitirmiş bi söylerseniz sevinirim.Bu projeler zaten son 10 yılda var olan projeler birileri yapmadığı için şuan yapılmak zorunda elbette hepsi kısa zamanda yapılamaz ama bunları yapmak için bir çaba sarf ediliyor. 2029 mart ayı geldiğinde hangileri bitmiş bitmemiş bakarız ben karayolu projelerinin bir çoğunun bitirileceğini düşünüyorum.Bursaray yapımları bakanlıkla alaklı olduğu için bitmeleri çok zor belki 1 hat biter 1 hat imalata başlar.Burdaki asık konu şu yapılmak istenenler var 2026 ve 2027 yıllarında kaçına başlanacak niyet neymiş o zaman göreceğiz
Farklı bir şey söylemiyorum.
Genel siyasete hiç girmeyelim inan senden daha kızgınım.
Ama bu demek değil ki hiç eleştirmeyelim Bozbey 'i.
Amacımız bağcıyı dövmek değil.

Geri