Bursa Ulaşımı Genel Sohbet ve Fotoğraflar

Farklı bir şey söylemiyorum.
Genel siyasete hiç girmeyelim inan senden daha kızgınım.
Ama bu demek değil ki hiç eleştirmeyelim Bozbey 'i.
Amacımız bağcıyı dövmek değil.
Öyleyse sorun yok yapmazsa bende eleştiririm ama şuan başladı ilk ulaşım projesi acemler yan yolu projesiydi ve bitiridi.2.si Mudanya köprüsü ve yolları onda da iyi bir düzeye gelindi.Yine balkan ve kayapada imar yollarında çalışmalar var.Balkan naim süleymenoğlu caddesi bitirildi diğerilerinde çalışmalar sürüyor.Güney çevre yolunda etap etap yıldırım tarafında çalışmalar sürüyor.İlk 2 yılda yapılan bunlar şimdi yeni projelere bakacağız.

Şunu ezberledik ki kim gelirse gelsin ilk 2 buçuk yıl pek bir şey yapılmıyor. Sonra yumurta kapıya dayanıyor ki seçim var, projeler açıklanıyor. Seçime de birkaç proje anca bitiyor. Umarım bu açıklanan projeler bir an önce biter

Minibüsçüler Odasında seçim var galiba Bursa Haberleri'nde görmüştüm hatta başkan adayının biri elektrikli minibüslere geçiş için Avrupa Birliği fonundan falan yararlanmayı hedeflediklerini söylemişti. Sizce Bursa'da elektrikli bir dönüşüm olur mu bence olur E-Centro, E-Jest gibi araçlar ile elektrikli dolmuş hattı neden olmasın ?

Minibüsçüler Odasında seçim var galiba Bursa Haberleri'nde görmüştüm hatta başkan adayının biri elektrikli minibüslere geçiş için Avrupa Birliği fonundan falan yararlanmayı hedeflediklerini söylemişti. Sizce Bursa'da elektrikli bir dönüşüm olur mu bence olur E-Centro, E-Jest gibi araçlar ile elektrikli dolmuş hattı neden olmasın ?

Şoförlere çeki düzen verip nizami çalışacaklarsa neden olmasın?

Ayrıca AB fonundan kamu kurumları yararlanabiliyor esnaf odası nasıl yararlanacakmış?

Maalesef esnaf odaları gelişime çok dirençli oluşumlar. Resmi web sitesi, sosyal medya hesabı, nizami işleyen bir şikayet hattı (Telefon veya WhatsApp), sistematik çalışma vb. adımlar atılarak Minibüsçüler Odası'nın Burulaş'a paralel bir işletici olması sağlanabilir. Tabii bu dediklerimin dışında aklıma gelmeyenler de var. Aynı husus ÖHO Odası ve Şoförler Odası için de geçerli.

Gerçi duyduğum kadarıyla Minibüs Koop. (Minibüsçüler Odası İştiraki, 35C vs. işletiyor) halihazırda Burulaş düzenine sahipmiş. Çift şoför, yedek, dinlendirici vs. şoför uygulamaları, düzgün çalışma programları vb.

Fotoğraf Bursadabugün.com'dan alıntıdır. Şoförü tebrik ediyorum öncelikle hat içinde bir yerde en yakın hastaneye yeştirmek kolay değil. Haberdeki araç ÖHO iken bu haberde Burulaş'ın Jestinin kullanılmasını anlayamadım.

1769696397267.webp

Fotoğraf Bursadabugün.com'dan alıntıdır. Şoförü tebrik ediyorum öncelikle hat içinde bir yerde en yakın hastaneye yeştirmek kolay değil. Haberdeki araç ÖHO iken bu haberde Burulaş'ın Jestinin kullanılmasını anlayamadım.

Ekli dosyayı görüntüle 32077

Çekim için aracı hattan çekememişlerdir. Garip olmuş keşke Üniversite İç Peronlar'da ya da Görükle Minibüs Durağı'nda röportaj yapılsaymış.

Şoförlere çeki düzen verip nizami çalışacaklarsa neden olmasın?

Ayrıca AB fonundan kamu kurumları yararlanabiliyor esnaf odası nasıl yararlanacakmış?

Maalesef esnaf odaları gelişime çok dirençli oluşumlar. Resmi web sitesi, sosyal medya hesabı, nizami işleyen bir şikayet hattı (Telefon veya WhatsApp), sistematik çalışma vb. adımlar atılarak Minibüsçüler Odası'nın Burulaş'a paralel bir işletici olması sağlanabilir. Tabii bu dediklerimin dışında aklıma gelmeyenler de var. Aynı husus ÖHO Odası ve Şoförler Odası için de geçerli.

Gerçi duyduğum kadarıyla Minibüs Koop. (Minibüsçüler Odası İştiraki, 35C vs. işletiyor) halihazırda Burulaş düzenine sahipmiş. Çift şoför, yedek, dinlendirici vs. şoför uygulamaları, düzgün çalışma programları vb.
tuzladaki dolmuşlar bir whatsapp hattına ve web sitesine sahip, camlarında etiketi yapıştırılı. hiç denemedim ama

Ekli dosyayı görüntüle 32077

Bu arada tabela programı tabela ölçüleriyle uyumsuz. Burulaş Jest'lerinde birçok hatta aynı programlama sıkıntısı var. 30, 19A, D4 vb. Ya programlamalar iyileştirilip 64x16 ölçülere göre yapılmalı ya da araçların ön tabelaları 96x16 olarak değiştirilmeli. En iyisi ihraç Jest'lerdeki gibi üstte geniş tabela ama mevcut yere takılacak 96x16 tabela da kötünün iyisi

Bu arada tabela programı tabela ölçüleriyle uyumsuz. Burulaş Jest'lerinde birçok hatta aynı programlama sıkıntısı var. 30, 19A, D4 vb. Ya programlamalar iyileştirilip 64x16 ölçülere göre yapılmalı ya da araçların ön tabelaları 96x16 olarak değiştirilmeli. En iyisi ihraç Jest'lerdeki gibi üstte geniş tabela ama mevcut yere takılacak 96x16 tabela da kötünün iyisi
Farkettim onu tabela normalde Burulaş'ın 35G de birde Üniversite İst.-Kampüs(1.kısımda) 2.kısımda Görükle olarak galiba programlı diye biliyorum.

Burulaş aslında tabelalara düzenleme getirebilir ihraç Jesti gibi dediğiniz aslında olabilir veya Centro daki gibi geniş ön tabela kullanılabilir hatta ÖHO'da görmüştüm sanki.

Çekim için aracı hattan çekememişlerdir. Garip olmuş keşke Üniversite İç Peronlar'da ya da Görükle Minibüs Durağı'nda röportaj yapılsaymış.
Çekim yeri konusunda bencede tuhaf olmuş ama bir iki haberde yine Burulaş'da çekildigini şoförlerin Atak vs. kullandıklarını görmüştüm.

Farkettim onu tabela normalde Burulaş'ın 35G de birde Üniversite İst.-Kampüs(1.kısımda) 2.kısımda Görükle olarak galiba programlı diye biliyorum.

Burulaş aslında tabelalara düzenleme getirebilir ihraç Jesti gibi dediğiniz aslında olabilir veya Centro daki gibi geniş ön tabela kullanılabilir hatta ÖHO'da görmüştüm sanki.

Tüm Türkiye genelinde Jest'lerin fabrikadan aynı tip çıkmasına sinir oluyorum. Tavan aydınlatması otobüslerdeki gibi boydan boya değil, elektrikli açılabilir tavan yok, koltuklar servis tipi, tutunma boruları paslanmaz değil, tabelalar sonradan takılma. Bizimle başlayan belediye tipi minibüsçülük furyasında 8 yıldır binlerce Jest satıldı hiç kimse mi bunu değiştirmek istemedi anlamıyorum ki?

65238759c1c2675c8bd0c3fc_DSC_2126_web.webp

Koltuklar şu tip olsa en azından o sıkış tepişlik olmayacaktı mesela.

Tüm Türkiye genelinde Jest'lerin fabrikadan aynı tip çıkmasına sinir oluyorum. Tavan aydınlatması otobüslerdeki gibi boydan boya değil, elektrikli açılabilir tavan yok, koltuklar servis tipi, tutunma boruları paslanmaz değil, tabelalar sonradan takılma. Bizimle başlayan belediye tipi minibüsçülük furyasında 8 yıldır binlerce Jest satıldı hiç kimse mi bunu değiştirmek istemedi anlamıyorum ki?

Ekli dosyayı görüntüle 32083

Koltuklar şu tip olsa en azından o sıkış tepişlik olmayacaktı mesela.
Tüm araçların koltukları bu şekilde olsa minibüsler revize edilse iç dizaynda Jestleri alırken bu şekilde alsalardı belki daha rahat ederlerdi dediğiniz gibi.

Yapay zeka aracı yardımıyla Çirişhane durağına ait bir Karsan Jest'i cenaze aracına dönüştürdüm.

Bence Jest'ler bu tip özel hizmet araçlarına dönüştürülebilir @Efe16 @bykullanıcım @mustafag
Heh bak n güzel olmuş jest olması gerektiği yerde böyle işler için biçilmiş kaftan şehiriçi toplu taşımada bu tarz araçların işi yok artık

Çok güzel bir otobüs buldum aslında bu Sabiha Gökçen'de yolcu taşıyan otobüsler var geniş çift kapılı onun oturan yolcu sayısı arttırılsa mis gibi hızlandırılmış otobüs olabilir metrobüs sistemi gibi.

Çok güzel bir otobüs buldum aslında bu Sabiha Gökçen'de yolcu taşıyan otobüsler var geniş çift kapılı onun oturan yolcu sayısı arttırılsa mis gibi hızlandırılmış otobüs olabilir metrobüs sistemi gibi.
O otobüsler olmaz dağılır giderler bizim yollara

O otobüsler olmaz dağılır giderler bizim yollara

Zaten trafiğe çıkamaz abi o araçlar sadece apron içi taşımacılık için üretiliyor. Apron dümdüz olduğundan düşük motor hacmiyle üretiliyor bu araçlar en ufak rampaya bile gelemez.

Bildiğim kadarıyla apron otobüslerine plaka da çıkarılmıyor.

Bugün Yalova Subaşı Belediyesine hibe edilen B141 (16 BOD 41) plakalı Otokar Doruk 190LE aracımızı incelemek üzere Subaşı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ve Şantiye Sahasını ziyarette bulundum. Aracın kaplaması yakın zamanda halledilecekmiş. İncelerken fark ettim ki tabelalar silinmemiş. Ben de Subaşı Belediyesi yazısı ve 77 plakayla bazı hatlarımızın tabelasını açarak fotoğrafladım. Değerli arşivlik fotoğraflar olduğunu düşündüğüm için sizlerle de paylaşmak istedim.

IMG_9238.webp IMG_9242.webp IMG_9244.webp IMG_9260.webp IMG_9263.webp IMG_9265.webp IMG_9267.webp

Efe abi bana bu minibüsün içten seyir videosunu bulup atmış ben de bu başlığa atayım dedim.

Bence Bursa'nın mikrobüsü budur. Yerli otobüs üreticileri bu aracın birebir aynısını üretse çok başarılı olur. Tabii yine Atak, Novociti Life gibi 8 metrelik araçlar daha iyi ancak bu araçlar giremeyeceği için Jest sokulan güzergahlara bu araç olabilir diye düşünüyorum.

Geri