Bursa Ulaşımı Genel Sohbet ve Fotoğraflar

Onlarda kaldında yeni 50 adet atak gelsin bence arada jestlere görev düşer yeni hat açılınca falan.

Adamlar filoyu azaltıyor görmüyormusun artık iş hizmetten çıktı para kazanmaya döndü devletin tüm şehirlerde biletli taşımayı sadece belediyelere vermesi lazım yoksa gerçekten büyük sıkıntı olacak halk için.

Belediye toplu taşımanın en az %...'ini kendi araçları ve şoförleriyle işletmek zorundadır.

gibi temel bir karar dahi bunu iyileştirir. Bunu başka bir başlıkta tartışalım.

Belediye toplu taşımanın en az %...'ini kendi araçları ve şoförleriyle işletmek zorundadır.

gibi temel bir karar dahi bunu iyileştirir. Bunu başka bir başlıkta tartışalım.
%100 ü diyecek şansa bırakmayacak kişi taşıma yapamayacak sadece büyükşehir belediyesi ve kartlı sistem olacak tüm ilde minibüs vs olmayacak bu olduğu sürece şehirlerdeki saçmalıklar devam edecek aktarma sistemi bu yüzden çalışmıyor hiçbir ilde esnaf parakazansın diye biletlere zam yapılıyor taşıtlar ufaltılıyor büyüyeceğine bu iş olmaz en azından büyükşehir olan illerde sadece büyükşehir taşıma yapacaktır diye karar alınmalı M plakalar kamulaştırılıp kimse zarar görmeden bağımsız otobüs işletmeleri kurulmalı Burulaş 2 ye ayrılacak Burulaş Raylı sistem ve Burulaş Otobüs işletmesi iş bitti herşeye hakim olacak herşey tek bir yerden planlanacak ilçelerede bürülar açacak sıkıntıları bizzat dinlemek için bukadar basit.

%100 ü diyecek şansa bırakmayacak kişi taşıma yapamayacak sadece büyükşehir belediyesi ve kartlı sistem olacak tüm ilde minibüs vs olmayacak bu olduğu sürece şehirlerdeki saçmalıklar devam edecek aktarma sistemi bu yüzden çalışmıyor hiçbir ilde esnaf parakazansın diye biletlere zam yapılıyor taşıtlar ufaltılıyor büyüyeceğine bu iş olmaz en azından büyükşehir olan illerde sadece büyükşehir taşıma yapacaktır diye karar alınmalı M plakalar kamulaştırılıp kimse zarar görmeden bağımsız otobüs işletmeleri kurulmalı Burulaş 2 ye ayrılacak Burulaş Raylı sistem ve Burulaş Otobüs işletmesi iş bitti herşeye hakim olacak herşey tek bir yerden planlanacak ilçelerede bürülar açacak sıkıntıları bizzat dinlemek için bukadar basit.

Avrupa'da dahi toplu taşımada özelleştirme var. Türkiye'de bunu tamamen belediye yapamaz ama en azından esnaf - kooperatif tarzı mevcut özelleştirme sistemi yerine ulusal/uluslararası şirketlerin bu işe girişmesi sağlanabilir. Bu yüzden M plakaların yine kamulaştırılması gerekiyor ve hayata geçecek kurumsal toplu taşıma şirketlerinin bu işi yapması gerekiyor. Bu sistemde otobüs kesinlikle bir kişinin olmayacak, tüm araçlar şirketlerin olacak şoförler ise maaşlı çalışan olacak.

Türkiye'de bunu tamamen belediye yapamaz
Toplu taşıma belediyelerin işi ben oldum olası özelleştirmeye karşıyım halk için kurulan belediye sistemi neden para dağıtmaya zorlanıyor halkın cebinden daha fazla para çıkıyor ben bunu anlamakta güçlük çekiyorum.Sabah akşam mümkün olduğunca 1/Th yi kullanıyorum burulaş otobüsü olduğu için 1/T ye binersem ekstra para ödemek zorunda burulaş bu büyük kayıp sonrada bilet 60 tl oldu deniyor olur tabi asgari ücretli karşılasın ne olacak.

Toplu taşıma belediyelerin işi ben oldum olası özelleştirmeye karşıyım halk için kurulan belediye sistemi neden para dağıtmaya zorlanıyor halkın cebinden daha fazla para çıkıyor ben bunu anlamakta güçlük çekiyorum.Sabah akşam mümkün olduğunca 1/Th yi kullanıyorum burulaş otobüsü olduğu için 1/T ye binersem ekstra para ödemek zorunda burulaş bu büyük kayıp sonrada bilet 60 tl oldu deniyor olur tabi asgari ücretli karşılasın ne olacak.

Keşke ama keşke toplu taşımayı sadece belediye yürütse ancak Türkiye'de şu an belediyeler kendi hatlarını dahi iyi bir şekilde işletemiyor. Tüm hatları nasıl işletecek? Bir de bunun belediye şoförlerinin grev yapma mevzusu var. Var oğlu var.

Bizdeki (ülke genelinde) özelleştirme modeli çok kötü sadece. Toplu taşımada özelleştirme Londra'da da çok yaygın bakarsın ama kesinlikle esnaf modeli yok. Transdev, Arriva gibi şirketler katı politikaların gölgesinde işletim yapıyor. Bizde politika ticari araç işleticisinden yana olduğundan belediyelerin eli kolu bağlanıyor.

Bir de bunun belediye şoförlerinin grev yapma mevzusu var. Var oğlu var.
Özel şirkette yapar onu ne olacak şuan batı öho iş bıraksa yada minibüse dönmeye karar verse ne yapacaksın mesela belediyeleri ona göre departmalara ayıracaksın ulaşım departmanıda otobüs ve raylı sistem diye ayrılacak o kadar

Toplu taşımada özelleştirme Londra'da da çok yaygın bakarsın ama kesinlikle esnaf modeli yok. Transdev, Arriva gibi şirketler katı politikaların gölgesinde işletim yapıyor. Bizde politika ticari araç işleticisinden yana olduğundan belediyelerin eli kolu bağlanıyor.
Toplu taşımayı geçtim metro istasyonlarının temizliğini bile özel firmalar yapıyor, üstelik sistemin bütün istasyonları yerine parça parça başka firmalara bölüştürmüşler.

Ben ise bu temizlik konusunda sosyalist bakıyorum; mahkumlar kamu kurumlarının temizlik işlerini yapmakla yükümlü olmalılar.

Özel şirkette yapar onu ne olacak şuan batı öho iş bıraksa yada minibüse dönmeye karar verse ne yapacaksın mesela belediyeleri ona göre departmalara ayıracaksın ulaşım departmanıda otobüs ve raylı sistem diye ayrılacak o kadar

Ben de diyorum ya mümkünse belediye toplu taşımayı tamamen kendi bünyesinde işletsin, mecbur kalmadıkça özelleştirme yapmasın ancak yapacaksa da Londra modeli olsun.

Eminim ki bu tarz bir özelleştirme daha sürdürülebilir olur ve mevcut özel işleticilerdeki sığ zihniyet, ücret anlaşması vb. sorunları olmaz.

Bugün toplu taşıma ücretsiz olmasına rağmen birçok otobüsü beklediğim gibi tıklım tıklım değil de ya bomboş ya da çok dolu olmayacak şekilde gördüm. Buna karşılık arabasını alan da dışarı çıkmış trafik rezil halde.

Herhalde toplu taşımanın ücretsiz değil de binene üstüne para vermesi gerekiyordu 😂

Bugün toplu taşıma ücretsiz olmasına rağmen birçok otobüsü beklediğim gibi tıklım tıklım değil de ya bomboş ya da çok dolu olmayacak şekilde gördüm. Buna karşılık arabasını alan da dışarı çıkmış trafik rezil halde.

Herhalde toplu taşımanın ücretsiz değil de binene üstüne para vermesi gerekiyordu 😂
Bizim millet rahatına düşkün havada soğuk onun etkiside var.

İnegöl içindeki bir kaç hat doluydu ama kalanları genelde boş geçiyordu havanın da etkisi var diyeceğim ama trafik var baya şahsi araç ile çıkılıyor dediğiniz gibi.

Ya bir de Burulaş araçları Pazar / Resmi Tatil, Özel Halk Otobüsleri Cumartesi listesine göre çalıştı yani özeller daha sık geçti ama buna rağmen millet mazot 70 TL'yi geçmişken araba zahmetine katlanıyorsa diyecek bir şey bulamıyorum. Sadece zengin olup modelli arabaya binen değil, alt-orta segment eski model arabaya binen de aynı.

Dün yeşilyayladaki trafiği görmüşsündür akbankin ordan Gökdereye gitmemiz 1.30 saat sürdü. Otobüs nasil gitsin. Her ara sokaktan bir araba çıkıyor ara sokaklar incirli Beyazıt caddesi ortayol her yer kilitti ilk kez ben böyle trafik gördüm bursada

Dün yeşilyayladaki trafiği görmüşsündür akbankin ordan Gökdereye gitmemiz 1.30 saat sürdü. Otobüs nasil gitsin. Her ara sokaktan bir araba çıkıyor ara sokaklar incirli Beyazıt caddesi ortayol her yer kilitti ilk kez ben böyle trafik gördüm bursada

Davutkadı'da Tepebaşı olarak da bilinen Yıldırım Beyazıt Heykeli çevresi çok kötüydü.

Ara sokaklar da cadde gibi olmuştu.

Bu araba sahipliğini ve araba sayısını sorgulatmalı. Gidişat hiç iyi değil. Toplu taşıma elbet daha da iyileştirilebilir ama asıl burada yapılması gereken, toplu taşıma ne kadar iyi olursa olsun arabaya yönelen zihniyeti toplu taşımaya çekebilmek. Kendisi de arabaya biniyor ama trafiği görünce "Arabayı alan dışarı çıkmış" diyor. Maalesef "araba tapar" çok...

Bu araba sahipliğini ve araba sayısını sorgulatmalı.
Ben yıllardır söylüyorum araba sayısı hicbir ülkede metroda yapsan uçakta koysan azalmamış hep artmış nedini nüfus artışı 1 kisi arabayı bırakıp metroya geçiyor ama 2 kisi araba aliyor.Yeni ana arterler otoyollar yapmak zorundasın bak yıldırım yol fakiri incirli caddesi ve beyazit caddesi 3 er şerit olsaydı ve ankara yoluna alternatif bir arter olsaydı trafik çok az olurdu 1990 yılndan beri aynı caddeler ne bekliyoruzki.

Tek rayın üzerinden giden, elektrikli, sürücüsüz mini taşıma aracı. Bi nevi raylı dolmuş. İki tarafında sürücü alanı olacak şekilde sürücülü olsaydı daha mı iyi olurdu?

Kısa mesafeli tramvay hatları icin ideal aklıma Elektrikli Jest'i çift kabinli yapıp raylara uygun hale getirip tramvay hattında kullanmak nasıl olurdu o aklıma geldi 😂 ?

Burulaş açıklama yapmış. Kuzey hattında meydana gelen teknik bir aksaklık nedeniyle "ACEMLER İSTASYONU İLE GEÇİT-BALAT İSTASYONU" arası geçici olarak işletime kapatılmış güzergaha otobüsler devreye alınmış. Burulaş en azından hızlıca otobüsleri devreye alıyor o yönden hızlı yolcunun sorun yaşamasını istemiyor.

@Efe16 @Emirhan Sevdalı az önce Instagramda paylaşılmış konuya bağlı mı bilmiyorum Gökdere ile Demirtaşpaşa arasında da hatta sorun olduğu işletim hızı 15 km ye düşürüldüğü ve kontrollü geçiş olduğu yazıyordu bilginiz var mı ?

Geri