Bursa Ulaşımı Genel Sohbet ve Fotoğraflar

Umarım şu minibüs kafasını tekrar sehire getirmez kürşat çapar bursada köklü değişimlere ihtiyaç var.

Umarım şu minibüs kafasını tekrar sehire getirmez kürşat çapar bursada köklü değişimlere ihtiyaç var.

Hazır gündemimiz bu iken foruma bir soru yöneltmek istiyorum.

Sizce Mehmet Kürşat Çapar'ın 2. döneminde neler olur?

Ben yanıtlayacak olursam ilk olarak Burulaş sosyal medya hesaplarının aktifliğinin düşürülmesi ihtimalinin yüksek olduğunu söyleyebilirim. Çünkü Mehmet Kürşat Çapar'ın sosyal medya ile arası yok, Fahrettin Beşli gibi değil. Ancak sosyal medya ile ilgili kendi prensibini kuruma uygulamazsa bu ihtimal düşer.

ÖHO ve alt yükleniciler ile ilgili sorunlar ve hakediş krizi çözülür. Minibüs kartlı sistem dönüşümleri hızlanır. Yanlış hatırlamıyorsam ya Başaran ya da Soğanlı durağı Mehmet Kürşat Çapar'ın bu dönüşümle ilgili ılımlı tutumundan memnundu ancak dönüşüm gerçekleşmeden genel müdür değişti.

Onun dışında ÖHO / alt yüklenici sözleşmeleri ile ilgili yenilemeler yapılabilir. Başka hat(lar) karşılığında 35B ve 35C Minibüs Koop.'tan alınabilir. Çünkü Minibüs Koop. (özellikle de şoförleri) 35C hattından hiç memnun değil.

Sizce Mehmet Kürşat Çapar'ın 2. döneminde neler olur?
Yapacağı ilk iş otobüs yenileme olmalı madem 2.ye geliyor 100 otobüslük bir alım için bastırmalı 50 adet 8 metre,25 adet 12 metre ve 25 adet 18 metre alımları bursaya ilaç olacaktır.Eldeki ölü otobüslerden kurtulmamız lazım.

Bir süredir dikkatimi çekiyor Yaztur'un 5A hattı iyice işlevini yitirmiş. Artık 8-9 metre dahi verilmiyor. B2D ve B2C bu hatta sağlam darbe vurdu.

Bence 6A ve 6E'den ziyade 5A hattı miadını doldurdu. Kapatılması yerinde olur.

Belli hatların kapatılıp düzenlenmesi gerekli burulaşın işide zor şimdi bu hattı kapasalar kullananlar neden kapadınız diyecek. :D

15D kapandı kimse bir şey demiyor. 😀

5A Çiftehavuzlar - Kent Meydanı - Timurtaşpaşa - Çekirge Devlet Hastanesi güzergahında çalışıyor.

5A kalkış bölgesinden Çekirge için 19C ve 19D daha pratik alternatif hatlar. Kent Meydanı için B2C, Timurtaşpaşa ve Heykel için B2D var. 5A özellikle binilen bir hat değil yani anlayacağın.

Maalesef 5A tarzı hat çok var bunlara düzenleme şart.

Ama hatlarla ilgili düzenleme yapılması gerektiğine hemfikiriz değil mi? Benim istediğim bir sokak farkıyla birbirini tekrarlayan hatlar olmasın, yolcu potansiyeli ve hat güzergahları homojen dağılsın.
Tabiki kapatılan hatların yerine ordan geçen hat veya hatlar olduğu sürece sorun yok.

Tabiki kapatılan hatların yerine ordan geçen hat veya hatlar olduğu sürece sorun yok.

Mesela Çirişhane durağının B2K hattı Hamzabey ve Muradiye'den geçse yahut en kötü hastane hatları gibi eski hastane dönüş alanından ring yapsa 5A'ya asla gerek kalmayacak abi. 5A'yı özellikle bekleyen yolcu varsa bu yolcuyu direkt B2K taşıyacak.

Bak sana cillop gibi düzenleme

15D'nin kapanacağını ilk duyduğumda zihnim doğal olarak İETT'ye gitti. 'En sevdiğim ve hatrı sayılır yolcusu olan bir hat nasıl kapatılır?' diye 1-2 saniye gidip geldim. 😅

Aman hocam Anadolu Feneri - Sultaniye hattı değil bu Alemdar - Onkoloji Hastanesi hattı. Devlet Hastanesi kapanıp bir tek Onkoloji Hastanesi kalınca hat miadını doldurmuştu bekliyorduk kapanmasını zaten.

Yok abi Jest yok 12 metre var körüklü var az araç ideal sefer aralığı. Az şoförle çok iş. Piyasada şoför sıkıntısı var minibüslere şoför yettirmek için nitelikten taviz vermeyelim.
8-12 ve 18 metreler lazım artık bursaya mikrobüs sistemi iflas etti artık.

Uzun bir aradan sonra Uludağ Üniversitesi'nde kırmızı beyaz otobüse denk geldim, gözler yeşile ve sarıya alışmış şehrin en uç noktasında farklı renk görünce insan bir değişik oluyor. Bilin bakalım bu otobüs hangi hat numarası ile nereye çalışıyor?

Uzun bir aradan sonra Uludağ Üniversitesi'nde kırmızı beyaz otobüse denk geldim, gözler yeşile ve sarıya alışmış şehrin en uç noktasında farklı renk görünce insan bir değişik oluyor. Bilin bakalım bu otobüs hangi hat numarası ile nereye çalışıyor?
Bizde kırmızı beyaz otobüs mü var hangi model ve hangi hat ?

35R-35G (Belki takviye aracı)-3G, 1TH, ve araç test aracı mı yoksa Burulaş'ın aracı mı ?

Geri