Bursa Ulaşımı ile İlgili Öneriler ve Burulaş'ın Açmasını İstediğiniz Hatlar

Bence bununla ilgili Burulaş'a talepte bulunabilirsiniz. Olumsuz yanıt veya hiç yanıt alamama gibi bir durum olursa İnegöl Belediyesi'ne yazın. Onlarda kendi içinde değerlendirme yapıp UKOME toplantısına getirebilirler.

Cimer'den Ulaşım Daire Başkanlığı görecek şekilde başvurursa daha sağlıklı olur. Doğrudan UKOME'de @bykullanıcım 'ın adıyla bir talep gündeme gelir.

Öteki türlü Burulaş içinde talep değerlendirmeye alınır, Burulaş uygun gördüğü takdirde UKOME'ye taşınır bu da süreci uzatır

Cimer'den Ulaşım Daire Başkanlığı görecek şekilde başvurursa daha sağlıklı olur. Doğrudan UKOME'de @bykullanıcım 'ın adıyla bir talep gündeme gelir.

Öteki türlü Burulaş içinde talep değerlendirmeye alınır, Burulaş uygun gördüğü takdirde UKOME'ye taşınır bu da süreci uzatır
Aslında bir ara UKOME'de revize talebi vardı ama o sonraki toplantılara kaldı galiba benim gördüğüm birde UKOME kararları geçse bile uygulanmıyor galiba İnegöl içinde güzergah değişiklikleri vardı ama göremedim hiç ve kararlar alınalı 2 ayı geçti yanlış hatırlamıyorsam.

WhatsApp Image 2025-11-02 at 17.31.14.webp

Yine yapay zekadan yararlandığım bir proje. Efe abinin sadece kredi kartı ile dolum yapacak mini kiosk fikrini görsele dökmek istedim. Tam kafamdaki cihazı çizdiremedim ancak kafalarda fikir oluşturması açısından yine bu görseli paylaşmak istedim.

Söz konusu kioskta sadece Android işletim sistemli bir self servis pos cihazı (kiosk ve otomatlarda kullanılan) kullanılsa bu cihaza özel Bursakart kiosk yazılımı yazılıp yüklenebilir, mevcut kiosklar kadar teferruatlı da olmaz.

Ekli dosyayı görüntüle 23532

Yine yapay zekadan yararlandığım bir proje. Efe abinin sadece kredi kartı ile dolum yapacak mini kiosk fikrini görsele dökmek istedim. Tam kafamdaki cihazı çizdiremedim ancak kafalarda fikir oluşturması açısından yine bu görseli paylaşmak istedim.

Söz konusu kioskta sadece Android işletim sistemli bir self servis pos cihazı (kiosk ve otomatlarda kullanılan) kullanılsa bu cihaza özel Bursakart kiosk yazılımı yazılıp yüklenebilir, mevcut kiosklar kadar teferruatlı da olmaz.
İstanbul'daki makineler gibi olabilir onlar gayet pratik

Otobüs durakları yanlarında bulunacak bu kiokslar sadece kredi kartı dolumu yapacak şekilde haznesiz ve pratik olacak durakların ışıklandırma sisteminden gelecek elektirikle çalışacaklar.

Otobüs durakları yanlarında bulunacak bu kiokslar sadece kredi kartı dolumu yapacak şekilde haznesiz ve pratik olacak durakların ışıklandırma sisteminden gelecek elektirikle çalışacaklar.
Hatta ona göre bir pos cihazı koyarsak aynı ekranı akıllı durak amacıyla da kullanabiliriz. Tek taşla iki kuş.

Güzel olmuş bunun dahada ufağını sadece kartlı yükleme için yapıp koymak lazım.

Kartlı yükleme için olanlardan daha sık ve birçok yere konulur, @bykullanıcım 'ın tasarladığı da daha önemli yerlere. Mesela Siteler Hareket Amirliği'nde neden kiosk olmadığını merak ediyorum. Burulaş BT birimi kiosk işletimini iş yükü olarak görüyorsa daha minimal, düşük maliyetli kiosk üretimine geçebilirler.

Kartlı yükleme için olanlardan daha sık ve birçok yere konulur, @bykullanıcım 'ın tasarladığı da daha önemli yerlere. Mesela Siteler Hareket Amirliği'nde neden kiosk olmadığını merak ediyorum. Burulaş BT birimi kiosk işletimini iş yükü olarak görüyorsa daha minimal, düşük maliyetli kiosk üretimine geçebilirler.
Evet şuankileride değiştirmeleri lazım zaten iyice ekranlar falan eskidi topyekün bir alım yapıp olmayan yerlere de koymak lazım.

Büfe iş yapsın diyedir

Var abi ve Asis altyapısı kullanan birçok şehir Asis'in kiosklarını kullanıyor.

Ekli dosyayı görüntüle 23792Ekli dosyayı görüntüle 23793
Bir çok şehir genel anlamda Asis altyapısını kullanır ve bizde de olması gereken sistem revize edilip yeni modellerle ve daha modern cihazlarla ki bu maliyet istese de olabilir özellikle validatör değişimini ilk etapta Burulaş kendi araçlarına sonra ÖHO, kartlı minibüs vs. olarak kademe kademe değiştirebilir ki İnegöl de Kentkarttan Bursakarta geçerken çift validatör vardı tabi konuyla alakalı değil ama.

Maliyeti en düşük şekilde tutup ulaşımı en iyi şekilde yapmak derim buna ben.
Maliyetleri de düşük tutamiyorlar, ulaşımı da en iyi şekilde yapamıyorlar. Sizler yaş itibariyle BOİ zamanını görmediniz. Mesela çok basit örnek vereyim; bir şoför su caddenin şurası kötü asfaltmasi gerekli diye yazar 2-3 gün sonra belediye gelir gerekli çalışmayı yapar.

Maliyetleri de düşük tutamiyorlar, ulaşımı da en iyi şekilde yapamıyorlar. Sizler yaş itibariyle BOİ zamanını görmediniz. Mesela çok basit örnek vereyim; bir şoför su caddenin şurası kötü asfaltmasi gerekli diye yazar 2-3 gün sonra belediye gelir gerekli çalışmayı yapar.

BOİ'nin kapanmasındaki katkılarından ötürü Eski Burulaş Genel Müdürü Levent Fidansoy'u saygıyla anıyorum (!)

BOİ neden kapandı ? ÖHO'ye geçildiği için falan mı yoksa başka sebep mi?

Bildiğim kadarını anlatayım. BOİ şirket statüsünde değil bir kamu kuruluşuydu. Burulaş ise anonim şirket. Bu statünün avantajlarından ötürü BOİ'ye ait olan otobüs işletimi Burulaş'a devredilerek BOİ kapatıldı. Böylece BOİ bünyesinde karşılamak zorunda olduğu standartları Burulaş bünyesinde karşılamak zorunda kalmayıp standartlar düşürüldü.

@mustafag daha iyi bilir ve anlatır.

Bildiğim kadarını anlatayım. BOİ şirket statüsünde değil bir kamu kuruluşuydu. Burulaş ise anonim şirket. Bu statünün avantajlarından ötürü BOİ'ye ait olan otobüs işletimi Burulaş'a devredilerek BOİ kapatıldı. Böylece BOİ bünyesinde karşılamak zorunda olduğu standartları Burulaş bünyesinde karşılamak zorunda kalmayıp standartlar düşürüldü.

@mustafag daha iyi bilir ve anlatır.
Şirketlesmeye giderek maliyetleri aşağı düşürmeyi hedeflediler. Bursaray ile birlikte tüm ulaşımı tek çatı altında topluyoruz bahanesi ile BOİ kapatıldı. İlk zamanlar tüm BOİ kadrosu BURULAŞ'ta çalıştı ama bazı nedenlerden ötürü çoğu kişi emekli olup ayrıldı. İşte maliyetleri alta çekeriz diye başlayan hikaye kalitesizlik ile bana göre içi boş bir kurum olarak devam ediyor. Allah'tan raylı sistem olsun, otobüs bölümü olsun bakimcilara çok fazla dokunmuyorlar. Gerçeğinde içeride tam ne döner bilemeyiz ama kurumda çalışanlara kolaylıklar diliyorum

Geri