Bursa Ulaşımı Genel Sohbet ve Fotoğraflar

Bunların dışında abonman kartlar ve engelli ücretsiz kartlarda 90 dakika içerisinde herhangi 0 tarifeli hatta binişte (35B, 35C, 35S, 17C vs.) biniş sayısı düşmezse bu kart sahiplerinde de aktarmaya teşvik yapılabilir. Yoksa abonman kartlarda 0 tarifeli hatta binişteki düşen biniş sayısının aylık abonman ücreti doğrultusundaki parasal karşılığı, hattın tarifesinden de, ücretsiz aktarmalı binişten de pahalıya patlıyor; abonmanın cazipliği kalmıyor.
Zaten abonbanın cazipliği gitii ama burada mesela ben Emekten Heykele giderken B10-BursaRay-35C üçlüsünü nasıl daha konforlu ve hızlı giderim?
Ben 8l de kullanabilirim ama burada insanları metroya yönlendirmek zaten illaki uzun hat kullanan çıkıcaktır bunu engelleyemeyiz mesela 6FD ve 6F hatları dopdolu gidiyordu çünkü alternatifi olan metro çok uzağında kalıyor Üçevler'de
çünkü B10 Balat'ı tavaf edip öyle Emek İstasyonu'na gidiyor yani mesela B11 gibi hat olsa ve stratejik noktaları toplayıp hızlıca Korupark veya Emeğe bıraksın mesela
yada Emek istasyonundaki BOİ peronlarının üstü kapanabilir böylelikle aktarma kolaylaşabilir
Ulaşım deneyimini bizimle paylaştığın için teşekkür ederim ama Çekirge'den merkeze (merkezden kastın Timurtaşpaşa, Heykel, Şehreküstü gibi noktalar ise) B39 hattını kullansaydın ya? O daha ucuz.

Aktarma sistemiyle ilgili bölgesel talepler ve hatlar özelinde bir şey demiyorum ama sistem açısından daha önce Terminal T2 aktarmalı ulaşımda yaşanan 38 kullanımına göre daha fazla ücret ödendiği durumunu söylemiştim.
Abi B39 sırf jest olduğu için gitmedim 30 nolu hattıda kaçırdım maalesef sonra eve bakıyorum 30 hattı geçmeden B41B geçti zaten o zaman eve değilde merkeze gidiyim dedim otobüs saatte bir geçiyor
Sonra B25 geçti doluydu binmedim sonra 96+95 falan yapayım dedim yağmur yağmaya başladı sonra metroya bindim en son

Son düzenleme:
Zaten abonbanın cazipliği gitii ama burada mesela ben Emekten Heykele giderken B10-BursaRay-35C üçlüsünü nasıl daha konforlu ve hızlı giderim?
Ben 8l de kullanabilirim ama burada insanları metroya yönlendirmek zaten illaki uzun hat kullanan çıkıcaktır bunu engelleyemeyiz mesela 6FD ve 6F hatları dopdolu gidiyordu çünkü alternatifi olan metro çok uzağında kalıyor Üçevler'de
çünkü B10 Balat'ı tavaf edip öyle Emek İstasyonu'na gidiyor yani mesela B11 gibi hat olsa ve stratejik noktaları toplayıp hızlıca Korupark veya Emeğe bıraksın mesela
yada Emek istasyonundaki BOİ peronlarının üstü kapanabilir böylelikle aktarma kolaylaşabilir

Aktarmalı ulaşımı istediğin kadar cazip yap insanlar direkt hat istiyorsa senin fikrin geçersiz.

Ovaakça ve Alaşar için 17 - 38 aktarmalı ulaşımı ile 17B (eski 17) tarifesi aynı ücretteydi. Ancak bölge halkı yine de merkeze direkt hat istedi ve açıldı.

Aktarmalı ulaşımı istediğin kadar cazip yap insanlar direkt hat istiyorsa senin fikrin geçersiz.

Ovaakça ve Alaşar için 17 - 38 aktarmalı ulaşımı ile 17B (eski 17) tarifesi aynı ücretteydi. Ancak bölge halkı yine de merkeze direkt hat istedi ve açıldı.
Zaten otobüs aktarması saçma hem kapasite yetmiyor 38de hemde aktarma yapmalısın
Ben Mahalle-Metro-Merkez şeklinde bir aktarma sistemi benimsiyorum
Zaten Heykel hatlarına rağbet çok olsaydı 2-25 dakikada bir kaldırmazlardı
Yani eskisi kadar rağbet yok
Eğer çok fazla rağbet olsaydı b24 gibi 10 tane solo araç çalışması gerekirdi durmaksızın
Aslında iyi bir şey çünkü insanlar metro aktarmasını daha çok benimsiyor ama istasyondan mahalleye bırakan hatlarda ya 0 nolu tarife yada yüksek aktarma indirimi gerek
Emek'ten tek temennim E etabı açılınca buraya besleme hattı çeksinler yada çatı eklenebilinir
Şuanda Mudanya,Güzelyalı hatları çalıştığı için buraya fazladan otobüs ekleyemessin ama ileride burası besleme hatları eklemek için güzel bir yer olur

Zaten otobüs aktarması saçma hem kapasite yetmiyor 38de hemde aktarma yapmalısın
Ben Mahalle-Metro-Merkez şeklinde bir aktarma sistemi benimsiyorum
Zaten Heykel hatlarına rağbet çok olsaydı 2-25 dakikada bir kaldırmazlardı
Yani eskisi kadar rağbet yok
Eğer çok fazla rağbet olsaydı b24 gibi 10 tane solo araç çalışması gerekirdi durmaksızın
Aslında iyi bir şey çünkü insanlar metro aktarmasını daha çok benimsiyor ama istasyondan mahalleye bırakan hatlarda ya 0 nolu tarife yada yüksek aktarma indirimi gerek
Emek'ten tek temennim E etabı açılınca buraya besleme hattı çeksinler yada çatı eklenebilinir
Şuanda Mudanya,Güzelyalı hatları çalıştığı için buraya fazladan otobüs ekleyemessin ama ileride burası besleme hatları eklemek için güzel bir yer olur

Ben Ertuğrulgazi ve Polis Okulu minibüsleri dönüşüme girince 152 Evler veya Arabayatağı istasyonlarından Mesken, Kaplıkaya, Şevket Yılmaz Hastanesi gibi noktalara aktarmada ücretsiz besleme hattı çıkarılır diye bekledim ama yapmadılar.

152 Evler Metro'dan Mesken - Selçukbey tarafına G6 hattı aktarmada ücretsiz olarak hizmet veriyor ama Eğitim mahallesinin içindeki her sokağa girdiğinden verimli değil. Üstelik Mesken - Selçukbey tarafından metroya ulaşım için G6 mantıklı değil çünkü ta Yıldırım Belediyesi'ne kadar gidiyor.

Ben Ertuğrulgazi ve Polis Okulu minibüsleri dönüşüme girince 152 Evler veya Arabayatağı istasyonlarından Mesken, Kaplıkaya, Şevket Yılmaz Hastanesi gibi noktalara aktarmada ücretsiz besleme hattı çıkarılır diye bekledim ama yapmadılar.

152 Evler Metro'dan Mesken - Selçukbey tarafına G6 hattı aktarmada ücretsiz olarak hizmet veriyor ama Eğitim mahallesinin içindeki her sokağa girdiğinden verimli değil. Üstelik Mesken - Selçukbey tarafından metroya ulaşım için G6 mantıklı değil çünkü ta Yıldırım Belediyesi'ne kadar gidiyor.
Bursa'daki uzun hatlar gayet güzel planlanmış ama besleme hatları için aynı şeyi söyleyemem
Kendimce iyi planlı bulduğum besleme hatları:
35G
4G
1TH
1TG
1T
35C
B1
B2(Türevi)
E2
B13
D23
Bazı doğu ve güney beslemeleri(Hatları bilmediğim için yazmadım)

Bursa'daki uzun hatlar gayet güzel planlanmış ama besleme hatları için aynı şeyi söyleyemem
Kendimce iyi planlı bulduğum besleme hatları:
35G
4G
1TH
1TG
1T
35C
B1
B2(Türevi)
E2
B13
D23
Bazı doğu ve güney beslemeleri(Hatları bilmediğim için yazmadım)

B2 türevlerinden en kötüsü B2C bence.

Onun dışında besleme hattı olarak D11, D11A/D11B, D12, 2K gibi hatlar da çok iyi ama D12 minibüs dönüşümünde keşke Gürsu Devlet Hastanesi - 35'lik Yol - Gürsu Metro olarak çalışsaydı, Atatürk Caddesi için de mevcut D12H sürekli çalıştırılsaydı. Yani sırayla bir D12 bir D12H bir D12... diye geçecek. Gürsu içinde mahalle arasında D12 (ve eskiden 2G) kalkış noktası hoş değil.

B2 türevlerinden en kötüsü B2C bence.

Onun dışında besleme hattı olarak D11, D11A/D11B, D12, 2K gibi hatlar da çok iyi ama D12 minibüs dönüşümünde keşke Gürsu Devlet Hastanesi - 35'lik Yol - Gürsu Metro olarak çalışsaydı, Atatürk Caddesi için de mevcut D12H sürekli çalıştırılsaydı. Yani sırayla bir D12 bir D12H bir D12... diye geçecek. Gürsu içinde mahalle arasında D12 (ve eskiden 2G) kalkış noktası hoş değil.
aslında güney beslemeleri Atatürk Cd. çevresinde ring atmasında hiçbir sakınca yok
Şehreküstü'nden aktarma yapılabilinecek en konforlu aktarmadır
Şehreküstü İstasyonu yere yakındır Demirtaşpaşa gibi yürümessin aşağıya
yani buraya bir cep peron gibi bir şey yapılsa gayet makul

aslında güney beslemeleri Atatürk Cd. çevresinde ring atmasında hiçbir sakınca yok
Şehreküstü'nden aktarma yapılabilinecek en konforlu aktarmadır
Şehreküstü İstasyonu yere yakındır Demirtaşpaşa gibi yürümessin aşağıya
yani buraya bir cep peron gibi bir şey yapılsa gayet makul

Şu an yıkılan eski trafik vakfı otoparkı alanının bu iş için kullanılabileceğini söz etmiştim burada daha önce.

Aktarma için şöyle bir model de olabilir aslında.

6FD tarifesi 52.50 TL
Metro tarifesi: 40 TL
B31 tarifesi: 35 TL
B31 + Metro (aktarma indirimi ile) = 58 TL

Bunun yerine öyle bir aktarma indirimi sistemi olacak ki örneğin B31 + Metro (aktarma indirimi ile) 52.50 TL (6FD ile aynı) olacak.

Her metro besleme hattını aktarmada ücretsiz yapmak doğru olmaz, maliyetli olur. Ancak bu yöntemle aktarmalı ulaşımın uzun hat ile aynı ücret olması ücret bakımından dezavantajı ortadan kaldırır.

Şu an yıkılan eski trafik vakfı otoparkı alanının bu iş için kullanılabileceğini söz etmiştim burada daha önce.

Aktarma için şöyle bir model de olabilir aslında.

6FD tarifesi 52.50 TL
Metro tarifesi: 40 TL
B31 tarifesi: 35 TL
B31 + Metro (aktarma indirimi ile) = 58 TL

Bunun yerine öyle bir aktarma indirimi sistemi olacak ki örneğin B31 + Metro (aktarma indirimi ile) 52.50 TL (6FD ile aynı) olacak.

Her metro besleme hattını aktarmada ücretsiz yapmak doğru olmaz, maliyetli olur. Ancak bu yöntemle aktarmalı ulaşımın uzun hat ile aynı ücret olması ücret bakımından dezavantajı ortadan kaldırır.
Evet heryere aktarmayı bedava yapmak saçma olur ama mesela besleme + metro < uzun hat tarifesi gibi bir şey olması gerek.
Ayrıca aktarma sistemini seviyorum ama en fazla 1 veya 2 aktarma olması gerek 3 aktarma ile gidilecekse olmaz.
Mesela Görükle'de ikamet eden biri, Heykel'e gitmek için 4G-Metro-35C Kombinasyonunu yapması gerekir.
Bu makul bir aktarma sayısı fakat mesela ben Emek'ten Botaniğe gitmek için
B10-Metro-T2-Avrupa Konseyi Bulvarı'ndan geçen otobüs olucaksa olmasın daha iyi
Direkt 97 geçiyor daha basit.
Yada ben Emek'ten Kestel'e gitmek için Metro ve alteranatif otobüsler varsa o zaman bir sıkıntı var demektir.
Uzun mesafede kesinlikle otobüsle taşıma olmaması gerekir bana göre 20km sınırı koyulması gerek yani
Bu hatlara şöyle örnekler vereyim:
E12
E13
31A
91
91-G
6A
6E
F3

Gibi hatlar
31-A, 91 ve 91-G gerekli hatlar ama mesafeden dolayı ekledim
E12 ve E13 ise alternatif güzergahta ama 152 Evler istasyonundan Siteler'e 35E gibi hat olabilir

B10 - Metro - B2A kullanıp B2A ile 2.Kanal Cd. 10 durağında inip alt geçitten Botanik Park'a geçebilirsin abicim.
Ben aslında 3 aktarmalı sistemi örnek gösterdim.
yani insanlar bu aktarma yerine direkt giden 97 ye biner ama 97 hattı da Emeğin bütün kesimine hitap etmiyor maalesef
Aslında 97F son durağında sonlanabilirmi acaba?
böylelikle 97F de ataklarla uzun mesafe kat etmeyiz hem Emeğin büyük kesimi de bu bağlantıya kavuşur yunuseliye vs.

Ben aslında 3 aktarmalı sistemi örnek gösterdim.
yani insanlar bu aktarma yerine direkt giden 97 ye biner ama 97 hattı da Emeğin bütün kesimine hitap etmiyor maalesef
Aslında 97F son durağında sonlanabilirmi acaba?
böylelikle 97F de ataklarla uzun mesafe kat etmeyiz hem Emeğin büyük kesimi de bu bağlantıya kavuşur yunuseliye vs.

Aktarma konusuna baya kafayı takmışsın az ağırdan al derim sıkılır bıkarsın 😂

Aktarma konusuna baya kafayı takmışsın az ağırdan al derim sıkılır bıkarsın 😂
Aslında şundan bahsediyorum.
Yani aktarma konforlu ve ucuz olursa insanlar metro tercih eder.
Ama her şeyin sınırı olduğu gibi metronunda bir kapasitesi var yani kapasite yetmediği için şuanlık uzun hatlara ihtiyaç duyuluyor olabilir
Yani merkeze gitmek için metronun zorunlu olduğu veya alternatif olduğı yerler
Zorunlu olanlar:
Görükle,Balkan,Kayapa,Kestel,Gürsu
Alternatfi olanlar:
Emek,Balat,Geçit,Hamitler,Bağlarbaşı,FSM,Ataevler,Beşevler,Siteler,Yıldırım

Geri