Bursa'da Bugün Hangi Hatta Hangi Otobüs Vardı?

Emirhan Sevdalı

WT Kullanıcı
Puanlar
1,459
Bu tür bir başlığın eski forumda olduğunu hatırlıyorum. Yeni Atakların çalıştığı hatları burada paylaşırken uygun başlık bulamadığım için bu başlığı açıyorum. ulasim.burulas.com.tr aktifken filo kodu nezdinde sorgulama yapılabilecek bir link tespit edip eski forumda paylaşmıştım ancak Bursakart.com.tr'de böyle bir yöntem yok, herhangi bir aracı bulabilmek için hatları sorgulamanız gerekiyor.

Her neyse konuya geleyim. Geçen yıl 10 adet olmak üzere 624 - 633 filo kodları arasında alınan yeni ataklar birçok hattı dolaştı ve şu an ise hem doğudan hem batıdan belirli hatlarda çalışırken geceleri de gece hatlarında hizmet veriyor. Gece hatlarında yeni atakları uzun zamandır görüyorum, başka bir araç verilmiyor.

Şu an ise Bursakart.com.tr üzerinden tespit ettiğim şekilde araçların çalıştığı hatlar şu şekilde:

624 - Terminal (Hat Dışı)
625 - 60K
626 - D11A
627 - Tespit Edilemedi
628 - D11A
629 - 1SY
630 - 99
631 - 35E2
632 - 18B
633 - 18Y

Saat bire doğru Timurtaşpaşa'da 6E hattında çalışan bir Karsan Jest gördüm. Plakası tam hatırlayamamakla birlikte 16 M 10280'li bir şeydi. Araç tıklım tıklımdı. Az önce Bursakart.com.tr'den baktığımda aracı hatta göremedim. Özel Halk Otobüsleri Batı Grubunda maalesef oturmuş ve düzenli toplu taşıma işletimi yok. Her an her aracı her hatta görebiliyorsunuz, gün içinde birkaç turluk görevlendirmeler oluyor, bir düzen yok. Daha geçende 10171'i B17A'da gördük ne olsun :ROFLMAO:

631 hattında 1 Adet İstanbul kaplamalı 16 BUP ...... plakalı BMC Procity vardı ve arka tabelası çalışmıyordu ön tabelası da hatta aşağıda kalmıştı ayrıca yine İstanbul kaplamalı 1 adet Otokar Kent LF de 631 hattında çalışıyordu.

631 hattında 1 Adet İstanbul kaplamalı 16 BUP ...... plakalı BMC Procity vardı ve arka tabelası çalışmıyordu ön tabelası da hatta aşağıda kalmıştı ayrıca yine İstanbul kaplamalı 1 adet Otokar Kent LF de 631 hattında çalışıyordu.

Kırsalda baya istisna olduğu gerçeğini buradan tekrar anlıyoruz. Gerçi Yenice de pek kırsal sayılır mı bilemedim ya :ROFLMAO:

Kısa bir süre Bursa merkezde Yaztur'a ait bir Karsan Jest de 34 plaka ile hizmet vermişti, sonra 16 plaka takılmıştı. Ayazlar'ın bünyesine kattığı Burulaş çıkması Atak'lar hâlâ Burulaş renklerinde.

Merkezde de katı bir düzen olmadığı aşikâr.

Burulaş'a ait 16 TAT 81 (381) Karsan Atak bugün 97A'ya takviye amaçlı girdi. Aynı hatta Özel Halk Otobüsleri'nin 16 M 00273 (2273) 12 metrelik Güleryüz Cobra'sı da takviyeye girmiş. İnat etmeyip hattı Burulaş'a devretseler keşke.

418'den sonra alınan ilk partinin ilk aracı.

Ben 2023 yılında kırmızı alınıp sonra sarıya boyanan BMC'ler ile körüklü BMC'leri daha çok beğeniyorum. Neocityler de çok güzel

Kırsalda baya istisna olduğu gerçeğini buradan tekrar anlıyoruz. Gerçi Yenice de pek kırsal sayılır mı bilemedim ya :ROFLMAO:

Kısa bir süre Bursa merkezde Yaztur'a ait bir Karsan Jest de 34 plaka ile hizmet vermişti, sonra 16 plaka takılmıştı. Ayazlar'ın bünyesine kattığı Burulaş çıkması Atak'lar hâlâ Burulaş renklerinde.

Merkezde de katı bir düzen olmadığı aşikâr.
Valla araç alınalı ne kadar oldu bilmiyorum ama her gördüğümde en azından bir Büyükşehir Belediyesi ibaresi falan olsa keşke diyorum ve İnegöl'de yaşanan çok üzücü bir otobüs kazasından sonra perte ayrılan 16 M 06044 2 ayı geçti diye hatırlıyorum seferde çünkü İstanbul çıkması SULTAN LF olarak görmüştüm ve sarı beyaz ortası gri şekilde kaplanmış ön kısmında beyaz bir kaplama vardı araç İnegöl içinde çeşitli seferlerde faaliyet gösteriyor. Ayrıca Cerrah Kopperatiflerinde başlığa uyar mı bilmiyorum 1 adet de Karsan Jest çalışıyordu ama mavi kaplamaydı.

Geçen yaz Iveco'nun isteği üzerine S2'de denendi de test sonucu

Çok yakıyor.

Şehir içi otobüslere göre yavaş kalıyor

Havuz dar

oldu...

Geçen yaz Iveco'nun isteği üzerine S2'de denendi de test sonucu

Çok yakıyor.

Şehir içi otobüslere göre yavaş kalıyor

Havuz dar

oldu...
Görseldeki araç Kocaeli'de kullanılan model test olandan bağımsız ama BBBUS'da denenebilir görseldeki araç şehir içi illa olmak zorunda değil. S2 gibi bir parkurda yavaşlığı güzergahtaki yoğunluk vs. kaynaklı bence normal ama çok yakması da maliyet açısından zorlayabilir.

Geçen yıl Selamet mahalle muhtarlığı talebiyle Yaztur işletiminde faaliyete geçen, daha sonra Burulaş işletimine geçip ara ara 8-9 metre ile işletilse de genellike Karsan Jest ile işletilen 16S hattında yolcu yoğunluğu artışı sebebiyle artık 8-9 metrelik araçlar sabitlenmiş durumdadır.

Hayırlı olsun.

İnegöl-Bursa arası çalışan Isuzu Grand Torolara bir araç daha katılmış hayırlı olsun ama araçta kaplama yoktu ve sadece ön tarafında ufak bir Büyükşehir Belediyesi yazıyordu.

Hayırlı olsun. Bazen düşünüyorum da 755B hattından önce İnegöl - Bursa hattı mı tamamen kartlı sistem olsaydı diye... İl olma potansiyeline sahip bir ilçeye yakışmayan bir durum

Geçen yıl Selamet mahalle muhtarlığı talebiyle Yaztur işletiminde faaliyete geçen, daha sonra Burulaş işletimine geçip ara ara 8-9 metre ile işletilse de genellike Karsan Jest ile işletilen 16S hattında yolcu yoğunluğu artışı sebebiyle artık 8-9 metrelik araçlar sabitlenmiş durumdadır.

Hayırlı olsun.

Buna ek olarak araçların birbiriyle dönüşümlü çalıştığı 35E2 - 35E1 hatları da tamamen 8-9 metrelik araçlarla işletime geçmiştir.

Burulaş nezdine MTS diye tabir edilen sistem yavaş yavaş terk ediliyor olsa gerek diyeceğim, öbür yandan da 19A ve 30 hatları MTS olarak işletilmeye başlandı. 15/15H hatlarına da ara ara Karsan Jest giriyor. Herhalde Burulaş'ın yeterli 8-9 metrelik aracı olsa bu hatlar da 8-9 metrelik araçlarla işletime devam ederdi.

Buradan Burulaş'ın 8-9 metre - minibüs tercihinde önceliklendirme yaptığını görüyorum. Belli ki Burulaş, bünyesinde Karsan Jest çalıştırmaya razı değil. Umarım mecbur kalınan hatlar dışında bu araçlar tamamen terk edilir, gerek Burulaş gerek ÖHO nezdinde.

Hayırlı olsun. Bazen düşünüyorum da 755B hattından önce İnegöl - Bursa hattı mı tamamen kartlı sistem olsaydı diye... İl olma potansiyeline sahip bir ilçeye yakışmayan bir durum
Kartlı sistem aslında ilk Kentkart zamanlarında düşünülen birşeydi bence çünkü herkes bu durumdan şikayetçiydi Yenice de ayrı bir kart Asis altyapısına ait Yenicekart vardı sonradan Bursakart'a geçiş yapmıştı ondan sonra sarı otobüslerin İnegöl'e gelmesi kartlı sistemle yolculuk çift validatör (Kentkart ve Bursakart validatörleri) sonrasında devreye alınıp Kentkart'ın kaldırlması falan derken komple aslında İnegöl-Bursa hattı nakitten kartlı sisteme geçilse bile bu sefer kart basıp basmama durumlarını muavinin takip etmesi gerekecek veya nakit alınması durumunda hem kart hem nakit bu sefer karışıklık olabilir o zaman ondan peyder pey geçilmeli bence öyle bir durumda.

Buna ek olarak araçların birbiriyle dönüşümlü çalıştığı 35E2 - 35E1 hatları da tamamen 8-9 metrelik araçlarla işletime geçmiştir.

Burulaş nezdine MTS diye tabir edilen sistem yavaş yavaş terk ediliyor olsa gerek diyeceğim, öbür yandan da 19A ve 30 hatları MTS olarak işletilmeye başlandı. 15/15H hatlarına da ara ara Karsan Jest giriyor. Herhalde Burulaş'ın yeterli 8-9 metrelik aracı olsa bu hatlar da 8-9 metrelik araçlarla işletime devam ederdi.

Buradan Burulaş'ın 8-9 metre - minibüs tercihinde önceliklendirme yaptığını görüyorum. Belli ki Burulaş, bünyesinde Karsan Jest çalıştırmaya razı değil. Umarım mecbur kalınan hatlar dışında bu araçlar tamamen terk edilir, gerek Burulaş gerek ÖHO nezdinde.
Burulaş'ın Karsan Jest dışında bir çok aslında seçeneği var hatta bir başlıkta da yazmıştım Centro, Sprinter vb. gibi mikrobüs tarzı araçlar yada Novociti Life tarzında otobüsler kullanılabilir.

Minibüsten tam anlamıyla vazgeçileceğini sanmıyorum. Burulaş'ta yine minibüs olmalı filo da ama çokta olmamalı. ÖHO için bir şey demeyeceğim.

Geri