Bursa'da Elektrikli Otobüs İşletimi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ali
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Hayaller => Metrobüs
Gerçekler (tahmini) => Mudanya durağını dönüşüme sokup 1M hattına 16 M xxxx plakalı Jest'ler yığmak
bence körüklü soksalar ben yine kabul ederim aslında karsan körüklü elektrikli çıkarsa mezilidie az olsa ahmet yesevii yede aktarma merkezi kurulsa ordada şarj istasyonu bulunsa başka bişey istemiyorum

olmadı maalesef akşam görüyorum insanlıktan çıkılmış gibi yolculuk ediliyor aslında şehir hastanesi etabı açılınca ahmet yeseviden başlatılsın. BBB ye yazıcağım bakalım park et devam et yaparlarmı kocaman

Şehir Hastanesi hattı yapıldıktan sonra Mudanya metrobüsü yapılacaksa (ki çok zor) Ahmet Yesevi yerine YHT Gar'dan kalkması daha doğru olur. Böylece YHT Gar'ı hem metro hem YHT hem otobüs hareket noktası hem de metrobüs kalkış durağı olarak bi nevi Fahrettin Altay gibi işletebiliriz.

Şehir Hastanesi hattı yapıldıktan sonra Mudanya metrobüsü yapılacaksa (ki çok zor) Ahmet Yesevi yerine YHT Gar'dan kalkması daha doğru olur. Böylece YHT Gar'ı hem metro hem YHT hem otobüs hareket noktası hem de metrobüs kalkış durağı olarak bi nevi Fahrettin Altay gibi işletebiliriz.
birde park et devam et yapılırsa tadundan yenmez. bir de bademli otobüsleri burdan kalksa mükemmeldir

birde park et devam et yapılırsa tadundan yenmez. bir de bademli otobüsleri burdan kalksa mükemmeldir

YHT Gar devreye girdiğinde Organize Sanayi ve Emek peronların kapatılıp yalnızca garda oluşturulacak Gar Hareket Noktası üzerinden otobüs hatlarının kaldırılması gerektiğini düşünüyorum.

Hatta YHT Gar'dan Bademli yakın mesafe olduğu için B36 hattı aktarmada ücretsiz tarifede dahi işletilebilir.

Bu değişiklik Geçit'e yarayacak, trafik epey azalacak.

YHT Gar devreye girdiğinde Organize Sanayi ve Emek peronların kapatılıp yalnızca garda oluşturulacak Gar Hareket Noktası üzerinden otobüs hatlarının kaldırılması gerektiğini düşünüyorum.

Hatta YHT Gar'dan Bademli yakın mesafe olduğu için B36 hattı aktarmada ücretsiz tarifede dahi işletilebilir.

Bu değişiklik Geçit'e yarayacak, trafik epey azalacak.
evet mudanya yolundaki trafik azalır birde neden mudanya, izmir ve ankara yolunda uzun hat olmaması ile ilgili sorunuzun cevabını diğer konuda verdim bakabilirsiniz

Şu troleybüs sisteminin temeli erkenden atılsaydı durum çok daha iyi olabilirdi.

Yine "derin düşünüyor" ya da "uçtan bakıyor" diyecekler bana ama şunu söyleyeyim;

Sanki birileri batarya şirketlerine/sektörüne yatırım yapmış ta karşılığını alıyomuş gibi bir ortam var şu an. Sadece elektrikli araçlar için demiyorum. Düne kadar elektriksiz (manuel) ya da fişe takılan (kablolu) versiyonu olan birçok eşya bugün şarjlı / bataryalı / kablosuz üretiliyor.

Herhangi bir teknoloji mağazasına gittiğimde artık masaüstü bilgisayarların kasasına yerleştirilen anakart, işlemci vb. donanımları görmüyorum. Stand üzerinde sıralı dizi laptoplar görüyorum.

Diş fırçasının bile şarjlısını yapanlar artık elektrikli süpürge, basınçlı yıkama, lastik şişirme kompresörü gibi eşyaları da şarjlı üretiyor.

Böyle bir teknolojik zihniyet maalesef troleybüse sıcak bakmaz.

EREV teknolojisinin bir türü veya atası sayılabilecek "seri hibrit" teknolojisine bile akaryakıt bağımlılığı gerekçesiyle karşı çıkılıyor. Halbuki tam hibrit veya içten yanmalı motorlu araca göre jeneratör amacıyla sabit / verimli devir aralığında çalışacak içten yanmalı motor daha az yakıt tüketecek. Hatta seri hibrit bir ticari araçta kullanılacak içten yanmalı motoru (jeneratörü) LPG'li tercih ederek yakıt birim fiyat bazında maliyet tasarrufu da sağlanabilir. Ama yok, ille o şarj başlığı takılacak araca ve ille o araç 600 küsür voltluk büyük bataryalara sahip olacak.

Büyükşehir Belediyesi'nin 55 adet elektrikli otobüs alımı açıklamasının ardından çıkan elektrikli otobüs işletimi gündemine ilişkin mevzuları diğer başlıklarla birlikte burada da konuşabiliriz.
İlk bir alalım bakalım hangi modeller gelecek şarjları nerelerde yapılacak menziller nasıl kontrol edilecek hep önemli

Elektrikli otobüsler bir yana, ilçeler arası mesela otobüs işletimleri elektrikli otobüs ile olsa örneğin Isuzu'nun NovoVolt tipi araçlar ile olsa ve hızlı şarj istasyonları ile son duraklar ile peronlara ara şarjlar için nasıl bir işletim olurdu ?

Elektrikli otobüsler bir yana, ilçeler arası mesela otobüs işletimleri elektrikli otobüs ile olsa örneğin Isuzu'nun NovoVolt tipi araçlar ile olsa ve hızlı şarj istasyonları ile son duraklar ile peronlara ara şarjlar için nasıl bir işletim olurdu ?

Novovolt değil de bu iş için sınıf 2 elektrikli otobüsler kullanılsa? Karsan E Ata'nın Sınıf 2 versiyonu var bildiğim kadarıyla. Başka araçların da varsa o da olabilir.

Ama bunun için bir protokol yapılıp ilçe - merkez hatlarının aynı terminal hatlarında olduğu gibi Burulaş tarafından işletilmesi sağlanmalı ama terminal hatlarından 97A'yı Özel Halk Otobüsleri'nin işlettiği yerde 901'i Üstündağ'ın 101'i Güzel Gemlik'in bırakmasını beklemek güç.

Zamanla onada geçilecektir.Dün istanbulda fordun e-transit custom ticari aracı kargo dağıtımında kullanılıyordu şaşırdım açıkçası istanbul gibi trafiği yoğun bir şehirde bile bu araçlar kullanılabiliyor en büyük avantajları dur kalklarda tüketimi yok denecek kadar az eğimli yollarda inerken rejenarasyondan şarj olaral menzil kazanıyor her türlü para cepte kalıyor.Otobüslerde de aynısı olacak

Geri