Bursa'da Elektrikli Otobüs İşletimi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ali
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Yazdığım mesajlarda elektrikli araçlara tamamen düşmanlık izlenimi bıraksam da aslında ben elektrikli araç teknolojisine değil, sistemin taraflılığına bu tepkiyi gösteriyorum.

Şu an süper kapasitör teknolojisi var ama @Efe16 ile birebir konuştuğumda da söylediğim, elektrikli otobüs ve minibüslerde süper kapasitörleri ve bataryaları beraber kullanmamaları sorunu var. Süper kapasitörler maalesef tek başına yeterli değil ancak bataryaya binen yükü azaltmak için kalkış, ani hızlanma gibi bazı durumlarda süper kapasitörün destekleyici güç kaynağı olarak kullanılmasını savunuyorum.

Öbür yandan şu an tüm bataryalar kimyasal tepkimelerle çalışıyor. Bunun yerine elektrik yükünü doğrudan depolayabilecek bir batarya (kapasitör gibi düşünün) olsa her şey çok daha iyi olur. Maalesef şu anki, özellikle de lityum bazlı bataryaların çevreye zararı büyük.

Bir de her zaman söylediğim gibi, elektrikli araçların tümü kapalı devre üretilmeli. GSM/Uydu modülü vasıtasıyla uzaktan erişim, aracı yönetebilme vb. olmamalı (Bunu diyince komplocu oluyorum ama ne yapayım)

Yoksa şu an elektrik motorlarının geldiği nokta inanılmaz. Ve içten yanmalı motor gibi bir kayıp kaçak yok. Kaynaktan gelen enerjiyi neredeyse doğrudan hareket enerjisine çevirebiliyor
İnulaş bi denese şu aracı bizde denesek. Aslında uzaktan erişime çoğu araç kapatılabiliyor diye biliyorum ama bunun için de ona göre üretim yapılması gerekiyor. Rejenatif fren vs. dolduruyor frenleyerek vs. geri besleme ile ama araçlar daha ilerleyen sürede daha iyi menzillere ve daha iyi teknolojilere sahip olacaktır.

1790106111021.webp

İnulaş bi denese şu aracı bizde denesek. Aslında uzaktan erişime çoğu araç kapatılabiliyor diye biliyorum ama bunun için de ona göre üretim yapılması gerekiyor. Rejenatif fren vs. dolduruyor frenleyerek vs. geri besleme ile ama araçlar daha ilerleyen sürede daha iyi menzillere ve daha iyi teknolojilere sahip olacaktır.
Renk güzel olmuş

Ekli dosyayı görüntüle 56590

Şu araçların arka dörtlü/beşli koltuğunun altında ne var bilmiyorum ama eğer mümkünse o tarafı tamamen alçak taban yapıp Ikarus'lar gibi havuzun (ayakta durma, tekerlekli sandalye, bebek arabası, bavul alanı) en arkada ona göre aracın orta tarafını da komple koltuk yapsalar nasıl olur?

Nasıl olsa araçta motor odası yok, elektrikli portal aks kullanılıyor.

Geri