Bursa'da Güzergahının Değişmesini Veya Kaldırılmasını İstediğiniz Otobüs Hatları

9M ile ilgili şöyle bir revizyon planım var;

Ekran görüntüsü 2026-10-02 151158 (2).webp

Revizyon, Çatalfırın'dan itibaren mavi güzergahın iptal edilip yerine siyah güzergahın kullanılması yönünde. Heykel'e çıkmak yerine 25 gibi Kent Meydanı'na inip oradan ring atması hatta zaman kazandırabilir.

9M ile ilgili şöyle bir revizyon planım var;

Ekli dosyayı görüntüle 57831

Revizyon, Çatalfırın'dan itibaren mavi güzergahın iptal edilip yerine siyah güzergahın kullanılması yönünde. Heykel'e çıkmak yerine 25 gibi Kent Meydanı'na inip oradan ring atması hatta zaman kazandırabilir.

Yanılmıyorsam siyah ile çizdiğin güzergahın Kent Meydanı kısmında U dönüşü yasağı var. O nasıl olacak? Kent Meydanı - Gençosman kavşağından U dönüşü yaptırıp Kent Meydanı üçlü otobüs duraklarına getirirsen olabilir bak.

Yanılmıyorsam siyah ile çizdiğin güzergahın Kent Meydanı kısmında U dönüşü yasağı var. O nasıl olacak? Kent Meydanı - Gençosman kavşağından U dönüşü yaptırıp Kent Meydanı üçlü otobüs duraklarına getirirsen olabilir bak.
Siyah ile çizdiğim güzergahın Kent Meydanı kısmını dediğin şekilde revize edebiliriz.

Heykele çıkmayan arabaya binmez insanlar
Ataevler, İhsaniye ve Karaman bölgelerinin çoğunlukla kullandığı 9D ne güne duruyor?

Heykele çıkmayan arabaya binmez insanlar

Fomara Meydanı'nda dönem dönem Kızılay aracının çekildiği, birkaç gün önce de COP31 tırının olduğu alana bir otobüs durağı yerleştirilip 25, G8, 17B ve şayet bir gün uygulanırsa Gökhan'ın önerdiği tarz hatların direkt burada yolcu indirmesi sağlansa nasıl olur?

Akuğur Market önündeki durak merkez ulaşımı için çok verimli değil. Hem oraya varana kadar kavşaktaki trafik ışıkları zaman kaybettiriyor hem de oradan indiğinde ışıklardan karşıya geçmen gerekiyor. Biraz curcunaya sebep olur gibi duruyor ama bence faydası olur.

Ataevler, İhsaniye ve Karaman bölgelerinin çoğunlukla kullandığı 9D ne güne duruyor?

Bir de mevzu sadece dediğin bölge hatlarıyla ilgili de değil. Şu an Heykel'den (değişen hat sayısından dolayı net sayıyı bilmiyorum ama) 70'e yakın toplu taşıma hattı geçiyor. Biraz Heykel'e nefes aldırmak gerekli bence.

Bu arada 9M için ben şöyle bir öneride bulunayım. 9PA kapatılıp 9M'yi Fethiye - Işıktepe - Ataevler - ... şeklinde yapsak nasıl olur?

Bu arada 9M için ben şöyle bir öneride bulunayım. 9PA kapatılıp 9M'yi Fethiye - Işıktepe - Ataevler - ... şeklinde yapsak nasıl olur?
Yanlış bilmiyorsam 9PA, Işıktepe'den merkeze giden tek hat. O yüzden o hattı kapatıp 9M'yi dediğin şekilde yapmak pek sağlıklı olmayabilir bence.

95A ile ilgili şöyle bir revizyon önerim var;
Ekran görüntüsü 2026-10-03 170300.webp

İlle Demirci'ye uzatılacaksa bu şekilde uzatılması daha sağlıklı bence. Öbür türlü hattın Terminal'den Demirci'ye varması 2-3 saati bulur ki hattın tarifesi zaten saatte bir.

94 ile ilgili şöyle bir revizyon önerim var;
Ekran görüntüsü 2026-10-03 183855.webp

Teleferik'ten sonra Kaplıkaya'ya kadar gitmesinin gereksiz olduğunu düşündüğümden böyle bir güzergah çizdim. İlla Kaplıkaya'dan hat geçecekse Teleferik'te vakit kaybetmeden Kaplıkaya'ya gidecek bir 94C hattı oluşturulabilir.

94 ile ilgili şöyle bir revizyon planım var;
Ekli dosyayı görüntüle 57989

Teleferik'ten sonra Kaplıkaya'ya kadar gitmesinin gereksiz olduğunu düşündüğümden böyle bir güzergah çizdim. İlla Kaplıkaya'dan hat geçecekse Teleferik'te vakit kaybetmeden Kaplıkaya'ya gidecek bir 94C hattı oluşturulabilir.

Zümrütevler'e bu sefer Terminal hattı kalmadı Gökhan 😀

Bir de güzergaha dikkatli baktım. Teleferik'ten sonra Davutkadı'ya indirdiğin güzergaha hiç gidip bakmadın sanırım. Oradan araba zor geçiyor otobüs nasıl geçsin 😁

Bir de güzergaha dikkatli baktım. Teleferik'ten sonra Davutkadı'ya indirdiğin güzergaha hiç gidip bakmadın sanırım. Oradan araba zor geçiyor otobüs nasıl geçsin 😁
Bu yanıtından arabanın bile zor geçtiği yerden otobüs geçirmeye çalıştığımı anlıyorum 😂

Daha iyi bir fikrin varsa o şekilde revize edelim o zaman.

Bu yanıtından arabanın bile zor geçtiği yerden otobüs geçirmeye çalıştığımı anlıyorum 😂

Daha iyi bir fikrin varsa o şekilde revize edelim o zaman.

Benim aklımda Terminal - Yeşilyayla - Siteler ve Terminal - Teleferik - Zümrütevler - Siteler olarak iki hatta bölme fikri vardı ama hattı en az benim kadar hatta belki de benden çok kullanan @hasanberat 'ın farklı bir fikri olabilir

94 ile 99 Kaplıkayada ortak güzergah kullanıyor
94 ikiye bölünürse şuan hafta içi 20 dk körüklü çalışan sistem saatte 1 e düşecektir bu kesin
Bu da hattın kullanilma sıklığını azaltır diye düşünüyorum oyüzden burda hattı ikiye bölmek yerine başka bi çözüm bulmalıyız fakat şuan aklıma gelmiyor
94 teleferiğe 50 dk civarı sürede geliyor bu bile gayet uzun Yeşilyaylaya 75-80 dkı buluyor maalesef

94 ile 99 Kaplıkayada ortak güzergah kullanıyor
94 ikiye bölünürse şuan hafta içi 20 dk körüklü çalışan sistem saatte 1 e düşecektir bu kesin
Bu da hattın kullanilma sıklığını azaltır diye düşünüyorum oyüzden burda hattı ikiye bölmek yerine başka bi çözüm bulmalıyız fakat şuan aklıma gelmiyor
94 teleferiğe 50 dk civarı sürede geliyor bu bile gayet uzun Yeşilyaylaya 75-80 dkı buluyor maalesef

Maalesef 38, 93 ve 17 türevliler dışında Terminal hatları çok kötü. Bilinçli bir şekilde verimsiz yapılmaya mı çalışılıyor anlamıyorum ki.

Maalesef 38, 93 ve 17 türevliler dışında Terminal hatları çok kötü. Bilinçli bir şekilde verimsiz yapılmaya mı çalışılıyor anlamıyorum ki.
94 eğer teleferik -siteler gibi bir güzergah olursa S2 nin büyük alternatifi olur bunu da isteyeceklerini sanmıyorum
99 ile 94 ün güzergahlarında revizyon gerekli
belki 99 ortayoldan Yeşilyayla-kaplıkaya(31A gibi meskenden çıkıp inmeli)-siteler yapılıp 94 Zümrütevler kurtbasan Davutkadı Beyazıt gibi devam edebilir aklıma şimdi geldi mesela. 99 un sefer sıklığı da 30dk da bir yapıp 12mt otobüs çalışır daha işlevli olur diye düşündüm
Böyle de Akçağlayana hat gitmemis oluyor ama maalesef

Geri