Bursakart

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Berktuğ
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Burulaş zaten kulağını hep tersten tutuyor madem senin adına bunu yapan var işin ehline bırak bu işi hem şu validatörleri değistirsin asis hemde uygulamayı neden herşey ters bu şehirde anlamıyorum

Burulaş, bilançosundan kaynaklı olsa gerek işleyişi içerisinde sürekli "maliyet" kelimesini vurgulayan bir şirket ancak Burulaş'ın her konuda sadece yatırım, satın alma gibi maliyetleri göz önünde bulundurması yerine "Fırsat Maliyeti" dediğimiz kavrama odaklanması gerekir. Bu örnekten devam edecek olursam belki tüm teknolojik altyapıyı doğrudan Asis'ten karşılamak Burulaş'a göre ayrıca satın alma maliyeti oluşturacak, Burulaş'ın dışa bağımlılığı azaltma çabasına ters bir durum olacak ama öbür yandan da teknolojik altyapıyı kendileri sağlamaya çalışırken katlandıkları bir maliyet var. Ve parasal anlamda maliyete ek olarak Bursakart Mobil uygulaması gibi hizmetleri sürekli sağlıklı tutma, geliştirme vb. sorumlulukları var. Fırsat maliyeti tam da burada devreye giriyor. İşleyişte farklı seçenekleri göz önünde bulundurup, sadece satın alma maliyetini hesaplamadan seçilebilecek en iyi seçeneği tercih etmek yani.

Burulaş zaten kulağını hep tersten tutuyor madem senin adına bunu yapan var işin ehline bırak bu işi hem şu validatörleri değistirsin asis hemde uygulamayı neden herşey ters bu şehirde anlamıyorum
Akıllı Biletim uygulaması bile gelse yeterli yada Asis e bağlı Bursakart Mobil'den bağımsız bir BursaUlaşım adı altında kendi uygulamasını yapmalı her iki uygulamada aktif ve kullanılabilir olmalı birinde sıkıntı olunca diğerine yöneleceğiz ki alternatifimiz yok Bursakart Mobil gidince Durakları falan Moovit gösteriyor ama tutuyor mu bilemem.

Akıllı Biletim uygulaması bile gelse yeterli yada Asis e bağlı Bursakart Mobil'den bağımsız bir BursaUlaşım adı altında kendi uygulamasını yapmalı her iki uygulamada aktif ve kullanılabilir olmalı birinde sıkıntı olunca diğerine yöneleceğiz ki alternatifimiz yok Bursakart Mobil gidince Durakları falan Moovit gösteriyor ama tutuyor mu bilemem.
Bu uygulama işi o kadar basit bir olay ki artık biraz fazla para verirsin adamlar sana özel en kaliteli sistemi yapar ne olacak bu kadarda basite kaçılmamalı artık koca büyükşehir belediyesinin bu ufak işleri bırakması lazım

Bu uygulama işi o kadar basit bir olay ki artık biraz fazla para verirsin adamlar sana özel en kaliteli sistemi yapar ne olacak bu kadarda basite kaçılmamalı artık koca büyükşehir belediyesinin bu ufak işleri bırakması lazım

Abi aylar önce Burulaş'a yaptığım ziyarette eski Bursakart EÜTS müdürü beni proje geliştirme birimiyle tanıştırmıştı. Orada uzun bir sohbetim oldu. Burulaş açıkçası kendi tasarruflarının olmadığı üçüncü parti bir yazılım istemiyor. Asis Akıllı Bilet veya Asis tarafından oluşturulacak mobil uygulamayı sormamıştım ancak konu Bursakart Mobil üzerinden Moovit'e gelince, birim yetkilisi Bursakart Mobil dışında uygulama kullanımını desteklemediklerini söyledi.

O görüşmeden çok daha önce yine eski Bursakart EÜTS müdürüyle yaptığım birebir görüşmede Belbim (İstanbulkart) modelinin Burulaş ve Bursakart için uygulanabilirliğini konuşmuştuk. Yani Asis vb. EÜTS şirketlerinden sıyrılıp bağımsız bir altyapı oluşturma, elektronik para lisansı vb. konuları hakkında. Burulaş'ın bağımsız altyapı ve elektronik para lisansı için bir plan yaptığını ancak bunun maliyetinin çok yüksek olduğunu söylemişti.

Bu arada Bursakart web sitesi ve Bursakart Mobil'in backend'i de Asis'e ait. Ağ trafiği Asis ABYS (Akıllı Bilet Yönetim Sistemi) üzerinden gerçekleştiriliyor. Keşke frontend de Asis'e ait olsa. Asis altyapısı üzerine Burulaş'ın kendi kiosklarını işletmesini, Bursakart Mobil ve web sitesini Bursaray'ın Siemens altyapısı üzerine Bombardier vagon işletilmesi gibi düşünün.

Bu arada Bursakart web sitesi ve Bursakart Mobil'in backend'i de Asis'e ait. Ağ trafiği Asis ABYS (Akıllı Bilet Yönetim Sistemi) üzerinden gerçekleştiriliyor. Keşke frontend de Asis'e ait olsa. Asis altyapısı üzerine Burulaş'ın kendi kiosklarını işletmesini, Bursakart Mobil ve web sitesini Bursaray'ın Siemens altyapısı üzerine Bombardier vagon işletilmesi gibi düşünün.
Tamam sen senelerdir asisle çalışıyorsun neden kendin bir uygulama yapıp asisi oraya monte etmeye çalışıyorsun çok saçma bırak adamlar hem uyugulamayı hem validatörleri hemde kart yükleme cihazlarını sana özel tasarlasın getirsin onlar uğraşsın sen neden uğraşıp iş gücünü buraya aktarıyorsun yap ihaleni 10 yıllık herşey onlara ait olsun.

Tamam sen senelerdir asisle çalışıyorsun neden kendin bir uygulama yapıp asisi oraya monte etmeye çalışıyorsun çok saçma bırak adamlar hem uyugulamayı hem validatörleri hemde kart yükleme cihazlarını sana özel tasarlasın getirsin onlar uğraşsın sen neden uğraşıp iş gücünü buraya aktarıyorsun yap ihaleni 10 yıllık herşey onlara ait olsun.
İş yapıyoruz abi, bak kendi altyapımızı kurduk. Yüce bizz!!!

1 Ağustos'tan itibaren 50 TL karşılığında yaptırılan değişim ve bu süreçte önce bayilerden sonra da kiosklardan yapılan yükleme işlemlerinin durdurulduğu Mifare çipli Bukart'ların kullanım süresi bu gece doluyor.

Yarından itibaren Mifare çipli Bukart'lar devre dışı kalacak olup değişimler boş Bursakart ücreti olan 150 TL karşılığında yapılacaktır.

1 Ağustos'tan itibaren 50 TL karşılığında yaptırılan değişim ve bu süreçte önce bayilerden sonra da kiosklardan yapılan yükleme işlemlerinin durdurulduğu Mifare çipli Bukart'ların kullanım süresi bu gece doluyor.

Yarından itibaren Mifare çipli Bukart'lar devre dışı kalacak olup değişimler boş Bursakart ücreti olan 150 TL karşılığında yapılacaktır.
Bugüne kadar yenilemeyenlerde hak etti artık gidip yeni kart alsınlar değişime gerek yok zaten.

Bugüne kadar yenilemeyenlerde hak etti artık gidip yeni kart alsınlar değişime gerek yok zaten.
Umarım o arada hazır kartları devre dışı bırakırlarken güncelleme gelirde validatörleri de hızlandırırlar belki. Ve kartları kullanan kalmadı galiba eski tip görmedim. Ayrıca güzergah değişiklikleri galiba Bursakart Mobilde hemen gözükmüyor websitede var mesela.

Website de Asis'e mi bağlı yoksa Burulaş'da mı Bursakart'ın çünkü daha hızlı bence website her halükarda.
Web siteyi güncellemek kolaydır ama uygulama ayrı bir olay asis bu işlere dahil değil kendi çalışanları güncelliyordur.Bir ihaleye çıkıp bu işleri bırakmaları lazım bursanın bir çok sorunu var hala uygulama güncellemeyle uğraşıyorlar.

Geri