Bursa'nın Minibüsleri, Bursakart Dönüşümü ve Minibüs Koop

Klima her araçta bozulur önemli olan sistemdir burulas nasil hemen takviye yolluyor öhoda yapacak sözleşmelide 1 tane fazladan arac bulunsun ne olacak planlama yapmak ayrı birsey herseye hazırlıklı olucan

Bunu Minibüs Koop. yapıyorsa ÖHO hayli hayli yapar tabii işine gelirse.

Mevcut araçlarda dönüşüm, yeni araçlarda isteme yoluyla klimaların kayış yerine alternatörden (şarj dinamosu) enerji almasını sağlayan elektrik beslemeli olarak tercih edilmesi gerekiyor onlar daha sağlam.

Bir de otobüslerin tavanına güneş paneli döşeyip bu panel yardımıyla klima beslenirse alternatöre daha az yük biner ve yazın klima yakıtı ya hiç etkilemez ya da çok az etkiler.

Ekli dosyayı görüntüle 49404
Görükle minibüs durağındaki son 2-3 adet J10 marka araçtan birisi yenilenerek Sprinter marka araca geçiş yapmış.

Hat minibüslerinde sürgülü kapı pek görmeyiz, şaşırdım. Hayırlı olsun.

Dönüşüm mevzusu belli ki rafa kalktı. Hazır onca durak razı gelmiş, kendi rızalarıyla dilekçe vermiş ve dönüşüme hazırlanırken bu hiç olmadı...

Hizmet verdiği bölgenin tekeli olan İznik, Orhangazi gibi duraklar dahi dönüşüme girecekti ne güzel.

Görükle durağında sürgülü kapısı olan 4-5 tane araç var :D

Sürgülü kapı genellikle indi bindinin çok olmadığı servis mantığında çalışan (Uludağ, Mudanya vs.) hat araçlarında olur diğer araçlarda pratiklik açısından kanatlı kapı tercih edilir.

Değişik bir tercih, güzel duruyor 😄

Bir bilgim yok ama düşüncemi paylaşmak istiyorum sanki görükle durağının tamımının kartlı sisteme dönüşümü olacağını düşünmüyorum duraktaki araç sayısı çok fazla idi bu sayıyı azaltılar, hemde plaka değerlerini artırdılar gibime geliyor

Bir bilgim yok ama düşüncemi paylaşmak istiyorum sanki görükle durağının tamımının kartlı sisteme dönüşümü olacağını düşünmüyorum duraktaki araç sayısı çok fazla idi bu sayıyı azaltılar, hemde plaka değerlerini artırdılar gibime geliyor
Görükle durağı dönüşüme girmeden önce çok hevesliydi ve bu dönüşümde bu kadar zorlanacaklarını tahmin etmediler.
35G Hattında başladıklarında, dönüşümün onları ne kadar zorlayacağının farkında vardılar. Buna solo hattını 1 gecede devir almalarıda etki etti.

Şuan durakta pekçok araç yenilendi (nakitlerde). Küçük Sanayi, Görükle ve Küçük Sanayi, Hasanağa Tokiler hatlarına odaklanmış durumdalar şu sıralar.
Dönüşümden sonra zaten Küçük Sanayi, Hançerli gibi pekçok hattı kapattılar araç olmadığı için.

Yıllar önce, daha Şehir Hastanesi taksi durağı kurulmadan önce Görükle minibüsleri UKOME'ye birebir taksiye dönüşüp minibüs durağını kapatma talebinde bulunmuştu. Ancak UKOME "M'den T'ye dönüşüm yok" gerekçesiyle onaylamamıştı.

Görükle durağından birkaç yıl sonra da Vatan durağı aynı şekilde tüm araçları taksiye dönüştürüp minibüs durağını kapatma talebinde bulunmuştu. Vatan'ın da talebi onaylanmadı.

Yıllar önce, daha Şehir Hastanesi taksi durağı kurulmadan önce Görükle minibüsleri UKOME'ye birebir taksiye dönüşüp minibüs durağını kapatma talebinde bulunmuştu. Ancak UKOME "M'den T'ye dönüşüm yok" gerekçesiyle onaylamamıştı.

Görükle durağından birkaç yıl sonra da Vatan durağı aynı şekilde tüm araçları taksiye dönüştürüp minibüs durağını kapatma talebinde bulunmuştu. Vatan'ın da talebi onaylanmadı.
Evet o kararları hatırlıyorum sonra görükle minibüs durağı minibüs olarakta şehir hastanesine güzergah istedi o da kabul olmamıştı

Durağın tamamen dönüşüme girmesi Burulaş tarafından 2027 yılının ikinci yarısı hedef verilmişti, bir güncelleme var mı bilmiyorum

Evet o kararları hatırlıyorum sonra görükle minibüs durağı minibüs olarakta şehir hastanesine güzergah istedi o da kabul olmamıştı

Görükle'nin ardından Mudanya da Şehir Hastanesi için güzergah istedi o da kabul olmadı.

Büyükşehir belli ki hastaneye günde birkaç kez gelen ilçe minibüsleri haricinde minibüs bulaştırmak istemiyor.

Batıda küçük sanayi istasyonundaki mavi minibüslerin Görükle ile bir bağlantısı var mı ? Ayrı durak olarak mı çalışıyorlar yoksa dönüşümlü mü

Batıda küçük sanayi istasyonundaki mavi minibüslerin Görükle ile bir bağlantısı var mı ? Ayrı durak olarak mı çalışıyorlar yoksa dönüşümlü mü

Küçük Sanayi istasyonundaki Görükle minibüsleri yine aynı durağın ama Çalı minibüsleri ayrı durak.

Bir de Tahtalı tabelasıyla çalışan tek bir araç var o da Görükle ve Çalı duraklarından bağımsız. Hatta bu araç için kartlı sisteme geçişte Görükle durağına bağlanacağı söyleniyordu.

Durağın tamamen dönüşüme girmesi Burulaş tarafından 2027 yılının ikinci yarısı hedef verilmişti, bir güncelleme var mı bilmiyorum

Bir de işin başka bir boyutu, hem dönüşümü tamamlanmamış hem de dönüşümü hiç başlamamış duraklar ve oda başkanı cephesinden de bir girişim, açıklama vs. yok.

Aslında birçok olumsuzluğu ile sürekli eleştirdiğimiz batı grubu özel halk otobüslerine Görükle ve Çalı minibüsleri dişli bir rakip. Bu yüzden durak ve oda başkanlarının bu süreci hızlandırması, hatta birebir otobüse dönüşüm, ortak takviye araç gibi alternatif çözümleri gündeme alması gerekiyor.

Bir de işin başka bir boyutu, hem dönüşümü tamamlanmamış hem de dönüşümü hiç başlamamış duraklar ve oda başkanı cephesinden de bir girişim, açıklama vs. yok.

Aslında birçok olumsuzluğu ile sürekli eleştirdiğimiz batı grubu özel halk otobüslerine Görükle ve Çalı minibüsleri dişli bir rakip. Bu yüzden durak ve oda başkanlarının bu süreci hızlandırması, hatta birebir otobüse dönüşüm, ortak takviye araç gibi alternatif çözümleri gündeme alması gerekiyor.
Dönüşümün yavaş işlemesi öho dan mı kaynaklı acaba

Bence içeride konuşulanlar vardır burulaşa yapmayın deniyorda olabilir.Küçük sanayideki minibüslerin hepsi biran önce kartlı sisteme geçip gerekli düzenlemeler yapılmalı umarım zamanla olur.

Hiç sanmıyorum çünkü yasal haklar bakımından M plakalı mavi (ve Görükle sarı) minibüsler ile özel halk otobüsleri eşit. Hatta özellikle Görükle ve Çalı minibüslerinin hakkı olan 1T, B33 türevleri, B31, B32 gibi hatlarda yıllardır ÖHO çalıştığı için minibüsçüler daha da önde.

Mustafakemalpaşa ve Karacabey'deki sözleşmeli taşımacılara müdahale edemeyen Burulaş sırf ÖHO istedi diye minibüs duraklarının kartlı sisteme geçişini mi ağırdan alacak?

Hiç sanmıyorum çünkü yasal haklar bakımından M plakalı mavi (ve Görükle sarı) minibüsler ile özel halk otobüsleri eşit. Hatta özellikle Görükle ve Çalı minibüslerinin hakkı olan 1T, B33 türevleri, B31, B32 gibi hatlarda yıllardır ÖHO çalıştığı için minibüsçüler daha da önde.
Özel Halk Otobüsleri için çok üzülüyorum desem? :D
Ellerindeki 1T, 1Tg, 1Tk hatları başlı başına Görükle durağın ait.
Aynı şekilde B32, B32a, B31, B31a hatlarıda başlı başına Çalı durağına ait :D

Özel Halk Otobüsleri için çok üzülüyorum desem? :D
Ellerindeki 1T, 1Tg, 1Tk hatları başlı başına Görükle durağın ait.
Aynı şekilde B32, B32a, B31, B31a hatlarıda başlı başına Çalı durağına ait :D

Ben de çok üzülüyorum biliyor musun 🤣

Görükle ve Çalı duraklarının kartlı sisteme geçişi "dinsizin hakkından imansızın gelmesi" olacak.

Mudanya durağını da dönüşüme sokup B36 ve 14 türevli (14F hariç) hatları Mudanya minibüsçülerine versek tamamdır.

Görükle ve Çalı duraklarının kartlı sisteme geçişi "dinsizin hakkından imansızın gelmesi" olacak.
Hatta ne kadar doğru bulunur bilmiyorum ama ben B22'nin iptal edilerek B22K'nın B22 olarak çalışması ve Görükle durağına verilmesi yönündeyim.
Çünkü Görükle durağının yanlış hatırlamıyorsam bir ara Ürünlü-Görükle arası bi hat muhabbeti vardı.

Hatta ne kadar doğru bulunur bilmiyorum ama ben B22'nin iptal edilerek B22K'nın B22 olarak çalışması ve Görükle durağına verilmesi yönündeyim.
Çünkü Görükle durağının yanlış hatırlamıyorsam bir ara Ürünlü-Görükle arası bi hat muhabbeti vardı.

Tahtalı tabelalı M plakalı minibüs dönüşümde Görükle durağına girip orada çalışacak ya?

Tahtalı - Ürünlü - Uludağ Üniversitesi Metro vb. hat işletimi yapılabilir aslında.

Geri