Bursarayci
WT Kullanıcı
18 yaş altı yazabikiyorsa okeySende yapabilinnn @Bursarayci![]()
18 yaş altı yazabikiyorsa okeySende yapabilinnn @Bursarayci![]()
Heh şimdi oldu hepsi seneye gelsinde şu acemler projeside bitsin artık her istasyona besleme hat yapılsa hatta metroya paralel hatlar kalksa bile taşır kapasiteyi
Şöyle 3 veya 4 dakika arayla gelecek sekilde yapıldığında 3 hattında ceplere girip geri dönecek zamanı olacak hiç bir sorun olmaz Şuanki işletimde gayette yeterli olacak şuan acemler-üniversite ve acemler-emek 8 dakika arayla çalışıyor acemler-arabayatağı 4 dakikaAcemler'i Efe abinin önerdiği gibi yapmak çok faydalı olacak ama tek bir soru işaret var kafamda,
Örneğin Acemler'e Şehir Hastanesi, Balkan ve Kestel metroları yanaşacak, bu üç vagon perona girip yolcu indirip bindirip ayrılana kadar Acemler yönüne seyreden sonraki vagonlar Karaman, Odunluk ve Paşaçiftliği'nde beklemek zorunda kalmayacak değil mi? Yani sefer aralıkları ve peronda bekleme süresi ona göre belirlenebilecek mi?
Çünkü Acemler üç yollu olduğunda Acemler yönüne giden vagonlar Paşaçiftliği, Karaman ve Odunluk'ta yolcu indirip bindirip perondan ayrılana kadar Acemler'in boşalıp oradan kalkan vagonların Paşaçiftliği (Kestel yönü), Karaman (Şehir Hastanesi yönü) ve Odunluk (Balkan yönü) istasyonlarına girmiş olması gerekiyor.
@Efe16 özellikle bu konudaki görüşünü merak ediyorum aklıma böyle bir mevzu geldi paylaşmak istedim. Fikir çok güzel savunuyorum da o konuda bir sorun yok.
Ama geliştirmek istersek 5 yollu 2 mono peron ve 2 kenar peronda yapabiliriz o zaman 2 dakika arayla gelen her trene peronlarda yer bulabiliriz gerek var mı bence yokŞöyle 3 veya 4 dakika arayla gelecek sekilde yapıldığında 3 hattında ceplere girip geri dönecek zamanı olacak hiç bir sorun olmaz Şuanki işletimde gayette yeterli olacak şuan acemler-üniversite ve acemler-emek 8 dakika arayla çalışıyor acemler-arabayatağı 4 dakika
Bende bunu düsündüm ama aktarma olayı zor birde inşaat sorun çıkaracak en güzeli yeni bir istasyon yapıp bu işi çözmek gerek olursa şuanki istasyonda kullanılır ileride yineEkli dosyayı görüntüle 47742
Şöyle bir şey yapılsa aslında iyi olur soldaki ilk iki platform orjinal şuanda olan sağa eklenen platform yeni dersek ortaya kestel trenini sağına ve soluna hastane ve üniversite treni olursa oldu
şuanda metroyu kaçırıp 8 dk beklemek yerine otobüs tercih eden insanlar var (ben dahil) kahveringilerde raylar
Bende bunu düsündüm ama aktarma olayı zor birde inşaat sorun çıkaracak en güzeli yeni bir istasyon yapıp bu işi çözmek gerek olursa şuanki istasyonda kullanılır ileride yine