Bursaray Bursa Metrosu Haberler ve Fotoğraflar

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Efe16
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
17 yıldır ilk kez bakıma girmeyecek Efe abi daha önce en az bir kere daha bakıma girdiğini hatırlıyorum. Hatta o zaman viyadüğü bakıma alırken tek raydan işletim yapıyorlardı otobüs koymak yerine platformda aktarma yaptırılıyordu.
Biliyorum onu ama ilkkez kapattılar bu ağır bir bakım demekki

Viyadük bakıma girecek ise burada Şehreküstü ve Demirtaşpaşa neden kullanıma kapanıyor? Yine hattın doğu bölümünün tamamı kapanıyor. Açıklama ya eksik ya da iş sadece viyadük değil

BÜYÜKŞEHİR’DEN RAYLARDA KONFORLU ULAŞIM MESAİSİ
- BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, BURSARAY GÖKDERE VİYADÜĞÜNDE BAKIM VE YENİLEME İŞLEMLERİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Bursa’da vatandaşların daha güvenli ve konforlu seyahat edebilmesi için çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, 2008 yılında hizmete giren Gökdere viyadüğünde 17 yıl aradan sonra ilk kez bakım ve yenileme işlemleri gerçekleştirdi.

Konforlu ve güvenli ulaşım için gece mesaisi
Bursa’da ulaşım sorununun ortadan kaldırılması için yeni yollar, köprü ve kavşaklarla karayolu ağını güçlendiren Büyükşehir Belediyesi, toplu ulaşımın bel kemiğini oluşturan raylı sistemleri daha cazip hale getirmek ve konforu artırmak için bakım ve yenileme işlemlerini de sürdürüyor. BURULAŞ ekipleri, 2008 yılında açılan ve 17 yıldır herhangi bir işlem yapılmayan Gökdere viyadüğünde genleşme contalarının değişimini ve çevre düzenleme çalışmalarını gerçekleştirdi. Gündüz saatlerinde sistemin aksamaması ve vatandaşların mağdur olmaması için saat 22.00’den sonra gerçekleştirilen işlemler, ekiplerin özverili çalışmalarıyla sorunsuz bir şekilde yürütüldü. Tren seferlerinin geçici olarak durdurulduğu anlarda ise, Merinos-Kestel hatları arasında ring otobüs seferleri düzenlendi. Otobüsler, tren saatlerine uyumlu şekilde hizmet verdi. BursaRay hatlarındaki yenileme ve bakım çalışmaları önümüzdeki günlerde de planlı bir şekilde devam edecek.

Yatırımlar sürüyor
Bursa Büyükşehir belediye Başkanı Mustafa Bozbey, işletmeye açıldığı günden bu yana milyonlarca yolcu taşıyan BursaRay’ın güvenliğini ve konforunu artırmak için bakım ve yenileme işlemlerinin düzenli bir şekilde yapıldığını söyledi. 2008 yılından bu yana kullanılan Gökdere viyadüğünde ilk kez genleşme contalarının değişimi ve çevre düzenlemesi yapıldığını anlatan Başkan Bozbey, ulaşıma yönelik akılcı çözümlerin ve yatırımların artarak devam edeceğini belirtti.

Kaynak: Bursa Büyükşehir Belediyesi

35989_MTY4YjAxY2.webp

35989_MTY4YjAxY2_1.webp

35989_MTY4YjAxY2_2.webp

35989_MTY4YjAxY2_3.webp

35989_MTY4YjAxZD.webp

35989_MTY4YjAxZD_1.webp

35989_MTY4YjAxZD_2.webp

35989_MTY4YjAxZD_3.webp

35989_MTY4YjAxZD_4.webp

BursaRay’da Bakım Çalışmaları Sebebi ile Ulaşım Düzenlemesi (02 Eylül 2025)​

BursaRay hattı üzerinde Gökdere viyadüğünde yapılacak bakım çalışması sebebiyle;

📅 02 Eylül 2025 Salı
⏰ Saat 22.00’dan itibarıyla
Osmangazi ve Kestel istasyonları arasında tren seferleri geçici olarak durdurulacaktır.

Bu süre zarfında, söz konusu istasyonlar arasında ring otobüs seferleri düzenlenecek olup, otobüsler tren saatlerine uyumlu olarak hizmet verecektir.

Üniversite ve Emek istikametinden gelerek Kestel istikametine devam edecek olan yolcularımızın Merinos istasyonunda inerek otobüslere aktarma yapması önemli rica olunur.

Osmangazi istasyonu kullanıma açık olacaktır.

Anlayışınız ve sabrınız için teşekkür ederiz.

1756895944710.webp
BURULAŞ

Hattın en riskli bölümünü ihmal etmeyip gereken bu çalışmaları öncelik verip yerine getirdikleri için Burulaş ve Büyükşehir Belediyesi yönetimine de teşekkür ederim.
Burda olabilecek bir kaza vahim sonuçlar doğurur o yüzden en iyisi yapıldı.Viyadüğün temelleri atıldığında hergün gidip inşaatı seyrederdim.2006-2008 arası herşeyini bilirim. :D

Burda olabilecek bir kaza vahim sonuçlar doğurur o yüzden en iyisi yapıldı.Viyadüğün temelleri atıldığında hergün gidip inşaatı seyrederdim.2006-2008 arası herşeyini bilirim. :D

2009 yılında bir kez bakım yapıldığı haberi yayınlanmış onun dışında 2010'lu yıllarda da (Kürşat Çapar dönemi olmadığına eminim) bir kere daha bakım yapıldığını hatta sırayla tek raydan işletime devam edildiğini hatırlıyorum.

Emeği geçen işçilerin de emeğine sağlık ancak işçilere de bunun yapılacağını söyleyenin yine yönetim olduğu unutulmamalı. ;)

BursaRay’da Bakım Çalışması Sebebi ile Ulaşım Düzenlemesi (05 Eylül 2025)​

BursaRay hattı üzerinde Gökdere viyadüğünde yapılacak bakım çalışması sebebiyle;

📅 05 Eylül 2025 Cuma
⏰ Saat 22.00 ile 05:00 Arası
Osmangazi ve Kestel istasyonları arasında tren seferleri geçici olarak durdurulacaktır.

Bu süre zarfında, söz konusu istasyonlar arasında ring otobüs seferleri düzenlenecek olup, otobüsler tren saatlerine uyumlu olarak hizmet verecektir.

Üniversite ve Emek istikametinden gelerek Kestel istikametine devam edecek olan yolcularımızın Merinos istasyonunda inerek otobüslere aktarma yapması önemli rica olunur.

Anlayışınız ve sabrınız için teşekkür ederiz.

1756997565020.webp

BURULAŞ

BursaRay’da Bakım Çalışması Sebebi ile Ulaşım Düzenlemesi ( 10 Eylül 2025)

📅 10 Eylül 2025 Çarşamba
⏰ Saat 22.00 ile 05:00 Arası

Anlayışınız ve sabrınız için teşekkür ederiz

Kaynak: BURULAŞ

Bu arada geçit Balat istasyonunda ikili set halinde duwag sg2 vagonlarini gördüm yedekte bekliyorlardı.Seferlere geri mi dönecekler yoksa

Platform yüksekliği uygun olsa aslında bu araçlar T1 ve T2 için uygun olabilir.

Bakalım sonuç ne olacak.
Onlari sadece yeni bozankayalar gelene kadar yht gar-balat istasyonu arası mekik seferde kullanacaklar T1 ve T2 için şuan bi değisim olmaz bu arada hat birleştirme işi ne oldu haber yok @Emirhan Sevdalı

Geri