Bursaray - Bursa Raylı Sistemi Haberler ve Fotoğraflar

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Efe16
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Yani kısaca ruh ve sinir hastalıkları hastanesi ile şehir hastanesi tüneli aynı kotta çünkü açkapa tünel var 50m için tbm sokmazlar oraya hemzemin geçit olabilir diye duşunuyorum zaten görükleye 100 araçlık depo yapılacak uzun vadede götürür yani acemlerden ölü mesafe yapmasın diye depo yapılmaz

Bursaray Barakfakih OSB / Turanköy sapağı kısmına uzatılsa, oraya büyükçe bir hareket amirliği, cep terminali ve Bursaray deposu yapılsa, şehirler arası otobüsler, ilçe otobüs/minibüsleri Kestel'in köylerine giden bazı minibüsler direkt oradan kalksa vs. nasıl olurdu acaba...

Mevcut Kestel Aktarma Merkezi de D11, 2K, 2KÇ gibi hatlara ve Eski İnegöl Yolu'nu kullanan köy hatlarına hizmet verirdi.
Barakfakih OSB istasyonuna güzel bir aktarma merkezi kurulsa ama bursarayın anayoldan değilde kenarlarda biryerde sonlanıp, ordanda banliyö şeklinde yenişehir-inegöl olsa yada mevcut yht hattı genişletilirse yada bakanlıkla çevre yolunu takip eden banliyö yapılırsa mesela balat-demirtaş-samanlı-gürsu-barakfakih-yenişehir-inegöl şeklinde olursa ve otobüs terminali olursa mükemmel olur

Ben şu anki uzun hatların iyi olmadığını savunabilirim.

Doğru güzergahlarda, doğru saatlerde, doğru araçlarla işletilecek uzun hatların sağlayacağı yarar inkar edilemez.

Bir de sadece metroda iki istasyon arasında geçen süreyi değil, o istasyonlara ulaşım için geçen süreyi de (yürüme, besleme hattı kullanımı...) hesaba kat.

Bursa'da yıllardır uygulanan ve senin de savunduğun bu sistem @Yarmaray Düşkünü 'nün dediği gibi İstanbul'da da uygulanmaya başladı.

İstanbul'da metroların, Marmaray'ın ve metrobüsün durumu ortada. O uzun uzun otobüs hatları boşuna tercih edilmiyor.

Bu nedenle aynı fikirde değiliz.
Bursanın merkezi yerlerinde besleyici hatlar bulunmakta ama kuzey hattına bakın, emek geçit vb. hatlara emekten inen yolcular mesela diyelim ben yenibağlarda oturuyorum emek istasyonundan indiğimde tek seçeneğim b13 kalıyor. B13 ise mikrobüslerle idare ediliyor yada 2.senaryo, ben emek fsm mahallesinde oturuyorum metrodan indikten sonrada yürümek istemiyorum hava kötü rüzhgar var vs. o zamanda tek seçeneğim b10 kalıyor yada b41b ve b41c 97f de olabilir ama bu otobüsler sefer sıklığı rezalet. Burada burulaşın suçu yok çünkü az kullanılan hatlar. ama b10 çok kalabalık olmasına rağmen mikrobüslerle işletiliyor. Sanki bize metro kullanmayın gibi bir imaj verilmiş anlayamadım

İstanbul ile Bursa karşılaştırılamaz İstanbul her ilçesi nerdeyse Bursa kadar zaten İstanbul ulaşımını bilmediğim için yorum yapmıyorum

Bursada 43D gibi bir hat da var bu hattı kullananlara sormak lazım neden metro varken kullanıyorsunuz diye ozaman gerçek cevabı alabiliriz bence
Bunu kullananlara değilde gemini amcaya sordum o da dediki öğrenci kampüsünden direkt gitmek varken neden aktarmalı biçimde gidesinki dedi

Geri