bykullanıcım
WT Kullanıcı
Mesela Acemler,Şehreküstü falan aklıma onlar geldi zaten diğer istasyonlar mono peronmuş.Hangisi ?
Mesela Acemler,Şehreküstü falan aklıma onlar geldi zaten diğer istasyonlar mono peronmuş.Hangisi ?
Aktarma istasyonları harici kenar peronların bir zararı yok bursaraydaki tek yanlış istasyon acemlerdir.Zamanında neden kenar peronlu yapılmış anlamak mümkün değil planlama hatası yapılmış Hatta 2 mono peronlu olması gerekirdi tabi yine bir Türkiye klasiği ileriyi görememek.Mesela Acemler,Şehreküstü falan aklıma onlar geldi zaten diğer istasyonlar mono peronmuş.
Aktarma istasyonları harici kenar peronların bir zararı yok bursaraydaki tek yanlış istasyon acemlerdir.Zamanında neden kenar peronlu yapılmış anlamak mümkün değil planlama hatası yapılmış Hatta 2 mono peronlu olması gerekirdi tabi yine bir Türkiye klasiği ileriyi görememek.
Ben de şaşırdığım doğrusu hattın inşaat olarak bu kısımlarda daha geride olduğunu düşündüm.Bu geçen senenin fotoğrafı yav![]()
Onların paylaşımları iş yapıyoruzu göstermek güncel fotoları göstermezler.Ben de şaşırdığım doğrusu hattın inşaat olarak bu kısımlarda daha geride olduğunu düşündüm.AYGM nereden buldu da bu fotoğrafı bu zamanda paylaşmayı uygun gördü acaba?
![]()
İşe tamamı yer altı olacak diye başlayıp bi anda geçit istasyonunu yerüstüne almaları tamamıyle parasal başka bir açıklamasıda yok bunun yazık ettiler ne diyelim.Geçit gibi önemli bir konumdaki istasyonu yer üstü yaparak yolu böldükten sonra etrafı bomboş olan Ahmet Yesevi'yi yer altı yapmaları saçmalığını hâlâ atlatamıyorum. Burası Bursa olunca bunlar normal tabii.
Geçitte biliyorsunuz yer altında her şey var, hatta kurutulmuş bir dere yatağı var. Maliyetten kaçmak için böyle yaptılar, ona rağmen orada alt yapı için ne kadar uğraştıklarını unutmayalım.
Turnikenin üst geçitte olması mantıklı gibi görünüyor ancak burada üst geçidin yıpranma payı, trafik kazası riski vb nedenler hesaba katılınca alt geçit yapmak daha verimli hesap edilmiş olabilir.Kocaeli metro başlığında bu tip yerler için yer üstü istasyon, üst geçit modelinde istasyon binası (bizim Ataevler gibi) önermiştim.
Geçit veya başka uygun istasyonlar böyle yapılsaydı nasıl olurdu?
Bana kalsa Abi Ataevler istasyonu da riskli trafik kazası gibi durumlar göz önüne alınınca. Diğer istasyonlar yer üstü galiba Ahmet Yesevi haricinde Şehir Hastanesi de Üniversite İstasyonu gibi olur galiba.Turnikenin üst geçitte olması mantıklı gibi görünüyor ancak burada üst geçidin yıpranma payı, trafik kazası riski vb nedenler hesaba katılınca alt geçit yapmak daha verimli hesap edilmiş olabilir.
Bana kalsa Abi Ataevler istasyonu da riskli trafik kazası gibi durumlar göz önüne alınınca. Diğer istasyonlar yer üstü galiba Ahmet Yesevi haricinde Şehir Hastanesi de Üniversite İstasyonu gibi olur galiba.
Kaza olmadı mı oldu. Yalova yolunun (yeni adıyla İstanbul caddesinin) kendisi zaten kazaya sebep. Caddenin en güvenli noktası belki de Beşyol kavşağıO zaman Kent Meydanı ve Terminal hariç tüm istasyonları üst geçitli olan T2 ölsün![]()
Biter 1 yıla orasıda o kadarda değil adamlar çalışıyor zaten bir tek orası kaldı tüm hattı bitirdiler.Şehir Hastanesi önündeki istasyon inşaatı 1 yılda biteceği umudu vermiyor. Hastaneye metroyla ulaşabilmek için bir süre daha bekleteceğiz
En kötü ihtimal olacak senaryo şu abi eğer hat YHT Gar İstasyonuna kadar açılırsa YHT Gar-Şehir Hastanesi besleme otobüs ringleri ile ilerletirler hat açılana kadar ve metro hattı ile tren hattının uyumu da nasıl olacak ona da bakmak lazım.Biter 1 yıla orasıda o kadarda değil adamlar çalışıyor zaten bir tek orası kaldı tüm hattı bitirdiler.
Sanırım öyle olur bursaraydan sonra ücretsiz aktarmayla gidilir.En kötü ihtimal olacak senaryo şu abi eğer hat YHT Gar İstasyonuna kadar açılırsa YHT Gar-Şehir Hastanesi besleme otobüs ringleri ile ilerletirler hat açılana kadar ve metro hattı ile tren hattının uyumu da nasıl olacak ona da bakmak lazım.
Birde şöyle birşey de yapılabilir Bursaray'ın gece hatları ile otobüs işletimi yapılabiliyorsa bu hat açılana kadar Geçit/Balat-Ahmet Yesevi-Şehir Hastanesi arası otobüsler ile işletim yapılsa fakat oradan galiba H2 geçiyordu ondan belki olmayabilir.Sanırım öyle olur bursaraydan sonra ücretsiz aktarmayla gidilir.