Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Ahmet yesevi istasyonunda altgeçidi tamamlamak için yoğun çalışma var.Mudanya yolunu ve istasyonu alttan boydan boya geçip balata bağlanıyor.Balat tarafında betonerme imalat sürüyor.
Bursa'ya müjde: Şehir Hastanesi metrosunda sona gelindi!
Bursa’da Emek İstasyonu’ndan Şehir Hastanesi ve Yüksek Hızlı Tren Garı’na ulaşımı sağlayacak Emek-Şehir Hastanesi Hafif Raylı Sistem Hattı Projesi’nde çalışmalar son aşamaya geldi. 31 Ağustos 2026 verilerine göre projede fiziki gerçekleşme oranı yüzde 83,80’e ulaşırken, hattın 2027 yılı içinde hizmete alınması hedefleniyor.
Bursa’nın kent içi ulaşımında önemli projelerden biri olan Emek-Şehir Hastanesi Hafif Raylı Sistem Hattında çalışmalar hızla sürüyor.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen projede, 31 Ağustos 2026 itibarıyla fiziki gerçekleşme oranı yüzde 83,80 olarak açıklandı.
PROJENİN MALİYETİ 16,4 MİLYAR LİRAYI AŞTI
2021 yılında başlanan projenin güncel maliyeti 16 milyar 490 milyon 898 bin 172 lira olarak belirtildi.
Hat, mevcut Emek İstasyonu’ndan başlayarak Yüksek Hızlı Tren Garı ve Bursa Şehir Hastanesi’ne kadar uzanacak.
RAYLI SİSTEM AĞI 44 KİLOMETREYE ÇIKACAK
Projenin tamamlanmasıyla Bursa’daki mevcut 39 kilometrelik hafif raylı sistem ağı 44 kilometreye ulaşacak.
İstasyon sayısı ise 39’dan 43’e çıkacak.
Böylece Kestel’den Bursa Şehir Hastanesi’ne kadar kesintisiz raylı sistem ulaşımı sağlanması hedefleniyor.
DÖRT YENİ İSTASYON VAR
Emek-Şehir Hastanesi hattı kapsamında dört yeni istasyon bulunuyor.
Bunlar Geçit/Balat, Ahmet Yesevi, YHT Gar ve Şehir Hastanesi istasyonları olarak sıralanıyor.
Bursa Büyükşehir Belediyesi projeyi 6,1 kilometre uzunluğunda ve 4 istasyonlu bir hat olarak tanımlıyor.
BETONARME ÇALIŞMALARINDA YÜZDE 89 SEVİYESİ
Projenin güncel verilerine göre hat yolu betonarme çalışmalarında gerçekleşme oranı yüzde 89, istasyon betonarme çalışmalarında ise yüzde 88 seviyesine ulaştı.
Geçit/Balat bölümünün daha önce tamamlanarak işletmeye alındığı belirtilirken, kalan istasyonlarda çalışmalar sürüyor.
AHMET YESEVİ VE YHT GAR İSTASYONLARI TAMAMLANDI
AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç, Ahmet Yesevi ve YHT Gar istasyonlarının tamamlandığını, Şehir Hastanesi İstasyonu’nda ise çalışmaların devam ettiğini söyledi.
Kılıç, “Şu an son düzlükteyiz” diyerek hattın 2027 yılı içerisinde bütünüyle hizmete alınmasını beklediklerini ifade etti.
HEDEF 2027’DE HİZMETE AÇMAK
Ahmet Kılıç, çalışmaların hızlı ilerlediğini belirterek hattın 2027 yılı içerisinde ulaşıma açılmasının hedeflendiğini söyledi.
Proje tamamlandığında Bursa’daki raylı sistem uzunluğu yüzde 10’un üzerinde artmış olacak.
YHT GARI İLE METRO ENTEGRE OLACAK
Projenin en önemli kazanımlarından biri de Yüksek Hızlı Tren Garı ile kent içi raylı sistemin birbirine bağlanması olacak.
Emek İstasyonu üzerinden gelen mevcut metro hattı YHT Garı’na ve Şehir Hastanesi’ne uzatılacak.
Böylece Yüksek Hızlı Tren’den inen yolcuların kent içi raylı sisteme doğrudan geçiş yapabilmesi mümkün olacak.
ŞEHİR HASTANESİ’NE ULAŞIM KOLAYLAŞACAK
Hattın tamamlanmasıyla özellikle Bursa Şehir Hastanesi’ne ulaşımın kolaylaşması, YHT Garı ile kent içi ulaşımın bütünleşmesi ve Bursa’nın doğu-batı aksındaki raylı sistem bağlantısının güçlenmesi hedefleniyor.
Kenar peronlu ahmet yesevi,mono peronlu gar istasyonu şehirhastanesi daha kabada zaten 6-7 ay daha sürecek herşey yht de buna dahil bekleye bekleye yere kök saldık.
Kenar peronlu ahmet yesevi,mono peronlu gar istasyonu şehirhastanesi daha kabada zaten 6-7 ay daha sürecek herşey yht de buna dahil bekleye bekleye yere kök saldık.
Geçit-balat istasyonunda perondaki yer karolarını tekrar sökmüşler geçenlerde de çatıyı tekrar kaynaklamışlardı ben bu kadar kötü işçilik görmedim söküp söküp tekrar yapıyorlar yıllardır istasyon bitirilemedi gerçekten akıl almaz bir durum.
Geçit-balat istasyonunda perondaki yer karolarını tekrar sökmüşler geçenlerde de çatıyı tekrar kaynaklamışlardı ben bu kadar kötü işçilik görmedim söküp söküp tekrar yapıyorlar yıllardır istasyon bitirilemedi gerçekten akıl almaz bir durum.