Bursaray Hat 3 : Üçevler - Terminal Raylı Sistem Hattı (Proje)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mustafag
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Evet aynen öyle çelebi mehmet bulvarını kullanarak gidecek diye düşünüyorum o bölgede oturanlar için iyi olacaktır.
Kentsel dönüşüm ile birlikte yapılırsa çok güzel olur, kentsel dönüşümde gençosman-sırameşeler hattı ile yakın çevre yolu arası 8-9 mahalle öncelikli denmişti Bozbey' in önceki sunumunda

Kentsel dönüşüm ile birlikte yapılırsa çok güzel olur, kentsel dönüşümde gençosman-sırameşeler hattı ile yakın çevre yolu arası 8-9 mahalle öncelikli denmişti Bozbey' in önceki sunumunda
Şart zaten umarım yapılır geçen gün arkadaşlarla dolma döner yapan bir yer var çelebi mehmet bulvarinda oraya gittik dönüşte ara sokaklara girdi vallahi tüğlerim ürperdi o sokaklardan çıkış yok araba zor giriyor apartmanlar zaten ölmüş büyük yıkım olacak ne kadarını dönüştürürsek o kadar iyi biran önce başlanmalı

Şart zaten umarım yapılır geçen gün arkadaşlarla dolma döner yapan bir yer var çelebi mehmet bulvarinda oraya gittik dönüşte ara sokaklara girdi vallahi tüğlerim ürperdi o sokaklardan çıkış yok araba zor giriyor apartmanlar zaten ölmüş büyük yıkım olacak ne kadarını dönüştürürsek o kadar iyi biran önce başlanmalı

Dolma döner detayı için teşekkür ederiz 😂

Şaka bir yana kentsel dönüşüm için kaybedecek zamanımız yok. Garaj altı ve Yıldırım'da derhal kentsel dönüşümler olmalı Parseller ve yollar yeniden planlanmalı, parsellere dokunmadan yapılan kentsel dönüşüm çok ta verimli olmuyor.

Üç etap halinde yapılacak olması hattın yapılabilirliğini artıracak. Gelelim sorulara; hattın depo kısmı nerede olacak? Tahminen Küçük Sanayi gibi görünüyor ama bununla ilgili bilgi verilmemiş. Hat tahminen FSM'den geçecek, peki FSM kavşak bölgesi ve Esentepe bölgesini nasıl geçecek? Arazinin kot farklarını göz önümüze aldığımızda bu hattın TBM ile olacağı, aç kapa tünel tarzının zor olacağı aşikar

Hepsi yeraltından gider küçüksanayi-yunuseli arası yunuselinden sonraki 2.etapta yer üstü bir bölüm olabilir.O zaten bu dönem olacak iş değil artık 2.döneme kalır.
Yunuseli Terminal arasının birinci sınıf tarım arazi olduğunu düşünürsek ve su kaynaklarını da düşünürsek bu bölümün yer üstünden viyadük ile gitmesi bile olabilir

Yunuseli Terminal arasının birinci sınıf tarım arazi olduğunu düşünürsek ve su kaynaklarını da düşünürsek bu bölümün yer üstünden viyadük ile gitmesi bile olabilir
Olası muhtemel imalatlardan biride bu olabilir tünel açmaktan daha az maliyeli hem araziler korunur hemde az maliyet olur onu artık 1.etap bittikten sonra konuşuruz bu dönem başlarlarsa 1.etaba bursa tarihinde ilk kez tamamı yer altında gidecek şekilde bir hat yapılacak bakalım.

Hepsi yeraltından gider küçüksanayi-yunuseli arası yunuselinden sonraki 2.etapta yer üstü bir bölüm olabilir.O zaten bu dönem olacak iş değil artık 2.döneme kalır.
TBM kullanılırsa aslında bu dönem sonuna da yetişir. İnşallah TBM kullanırlar da hızlı hızlı tünelleri delip geçerler. İnşaata başlasınlar bu döneme yetişmesede olur. Belki etap etap metro hattını açmayı düşünüyorlardır. Küçük sanayi yunuseli arası bu dönem sonuna açılabilir.

Bahsedilen hat hrs hattı değil Metro hattı tamamen yer altından tbm ile kazılacak bir hat olacak diye tahmin ediyorum veya uygun bölgeler aç kapa şekilde imal edilebilir maliyeti düşürmek için fakat bu aç kapa yunuseli-terminal etabında yapılır.
Ben 240 m peron uzunluğu olan ağır raylı sistem yapacakalarını hiç sanmıyorum bursarayın yer altına alınmış versiyonu olacak bence o kadar maliyeti karşılayacak durumu yok zaten belediyenin hayırlısıyla bir başlasın bakalım ihalesi bir yapılsın.

240 metre peron uzunluğu zaten hayal 120 metre peron boyunda mevcut BursaRay dan farkı otonom şürüşü destekeleyecek şekilde gagway boru tipi araçların kullanılacağı bir hat olur diye tahmin ediyorum ben yani modern BursaRay
Otonom araç alacak para varmı ki:D Eldekilerden ek yaparlar kullanılar aha buraya yazdım dedi dersiniz.:D

Geri