İnşallah inşaat çalışmalarında TBM kullanılır.Çalı-Demirtaş raylı sistem hattıyla ilgili çalışmalara başlıyoruz. Tamamen metro sistemiyle düşündüğümüz bir proje.
İnşallah inşaat çalışmalarında TBM kullanılır.Çalı-Demirtaş raylı sistem hattıyla ilgili çalışmalara başlıyoruz. Tamamen metro sistemiyle düşündüğümüz bir proje.
Kazma vurulsun önemli olan o başlamak bitirmenin yarısıdır.Hattın 3 etap halinde yapılabilirliği var yoksa yapılamazdı ilk hat küçük sanayi-yunuseli olacak hayırlı olsun.
Evet aynen öyle çelebi mehmet bulvarını kullanarak gidecek diye düşünüyorum o bölgede oturanlar için iyi olacaktır.T5 tramvay hattı, demiryolu altı ve Ankara yolu altı mahallelerden geçecek bir proje diye anladım ben
Kentsel dönüşüm ile birlikte yapılırsa çok güzel olur, kentsel dönüşümde gençosman-sırameşeler hattı ile yakın çevre yolu arası 8-9 mahalle öncelikli denmişti Bozbey' in önceki sunumundaEvet aynen öyle çelebi mehmet bulvarını kullanarak gidecek diye düşünüyorum o bölgede oturanlar için iyi olacaktır.
Sunumlarda 1 tramvay hattından daha bahsedilmişti diye hatırlıyorum oda T4 olur.T5 adıyla böyle bir tramvay dile getirildiyse T4 ne olacak? T4 adıyla bir hat planı var mı yoksa T4 kodu atlanacak mı? Malum 3 tramvay hattımız var.
Şart zaten umarım yapılır geçen gün arkadaşlarla dolma döner yapan bir yer var çelebi mehmet bulvarinda oraya gittik dönüşte ara sokaklara girdi vallahi tüğlerim ürperdi o sokaklardan çıkış yok araba zor giriyor apartmanlar zaten ölmüş büyük yıkım olacak ne kadarını dönüştürürsek o kadar iyi biran önce başlanmalıKentsel dönüşüm ile birlikte yapılırsa çok güzel olur, kentsel dönüşümde gençosman-sırameşeler hattı ile yakın çevre yolu arası 8-9 mahalle öncelikli denmişti Bozbey' in önceki sunumunda
Şart zaten umarım yapılır geçen gün arkadaşlarla dolma döner yapan bir yer var çelebi mehmet bulvarinda oraya gittik dönüşte ara sokaklara girdi vallahi tüğlerim ürperdi o sokaklardan çıkış yok araba zor giriyor apartmanlar zaten ölmüş büyük yıkım olacak ne kadarını dönüştürürsek o kadar iyi biran önce başlanmalı
Hepsi yeraltından gider küçüksanayi-yunuseli arası yunuselinden sonraki 2.etapta yer üstü bir bölüm olabilir.O zaten bu dönem olacak iş değil artık 2.döneme kalır.Acaba hattın ne kadarı yer altından gidecek ne kadarı yer üstünden.
Yunuseli Terminal arasının birinci sınıf tarım arazi olduğunu düşünürsek ve su kaynaklarını da düşünürsek bu bölümün yer üstünden viyadük ile gitmesi bile olabilirHepsi yeraltından gider küçüksanayi-yunuseli arası yunuselinden sonraki 2.etapta yer üstü bir bölüm olabilir.O zaten bu dönem olacak iş değil artık 2.döneme kalır.
Olası muhtemel imalatlardan biride bu olabilir tünel açmaktan daha az maliyeli hem araziler korunur hemde az maliyet olur onu artık 1.etap bittikten sonra konuşuruz bu dönem başlarlarsa 1.etaba bursa tarihinde ilk kez tamamı yer altında gidecek şekilde bir hat yapılacak bakalım.Yunuseli Terminal arasının birinci sınıf tarım arazi olduğunu düşünürsek ve su kaynaklarını da düşünürsek bu bölümün yer üstünden viyadük ile gitmesi bile olabilir
TBM kullanılırsa aslında bu dönem sonuna da yetişir. İnşallah TBM kullanırlar da hızlı hızlı tünelleri delip geçerler. İnşaata başlasınlar bu döneme yetişmesede olur. Belki etap etap metro hattını açmayı düşünüyorlardır. Küçük sanayi yunuseli arası bu dönem sonuna açılabilir.Hepsi yeraltından gider küçüksanayi-yunuseli arası yunuselinden sonraki 2.etapta yer üstü bir bölüm olabilir.O zaten bu dönem olacak iş değil artık 2.döneme kalır.
Ben 240 m peron uzunluğu olan ağır raylı sistem yapacakalarını hiç sanmıyorum bursarayın yer altına alınmış versiyonu olacak bence o kadar maliyeti karşılayacak durumu yok zaten belediyenin hayırlısıyla bir başlasın bakalım ihalesi bir yapılsın.Bahsedilen hat hrs hattı değil Metro hattı tamamen yer altından tbm ile kazılacak bir hat olacak diye tahmin ediyorum veya uygun bölgeler aç kapa şekilde imal edilebilir maliyeti düşürmek için fakat bu aç kapa yunuseli-terminal etabında yapılır.
Otonom araç alacak para varmı ki240 metre peron uzunluğu zaten hayal 120 metre peron boyunda mevcut BursaRay dan farkı otonom şürüşü destekeleyecek şekilde gagway boru tipi araçların kullanılacağı bir hat olur diye tahmin ediyorum ben yani modern BursaRay
Otonom araç bu işin artık gerçekliği. Zamanında nasıl atlı tramvaydan elektrikliye geçildi ise bu otonom işi de oraya gidiyorOtonom araç alacak para varmı kiEldekilerden ek yaparlar kullanılar aha buraya yazdım dedi dersiniz.
![]()
Bizde kara düzen devam eder.Bozankaya hrs araçları vatmanlı şekildeOtonom araç bu işin artık gerçekliği. Zamanında nasıl atlı tramvaydan elektrikliye geçildi ise bu otonom işi de oraya gidiyor
Mevcut Bursaray çok daha uzun yıllar böyle devam eder.Bizde kara düzen devam eder.Bozankaya hrs araçları vatmanlı şekilde![]()
Yeni hatlarda öyle olacakMevcut Bursaray çok daha uzun yıllar böyle devam eder.
Kısa sürede sonuçlanacak dendi geçen günlerde bu hafta bir haber gelirBu hattın proje ihalesi yapılacaktı. Sonuçlandı mı.
Geçtiğimiz hafta bir haber gelmesi lazımdı gelmedi.Kısa sürede sonuçlanacak dendi geçen günlerde bu hafta bir haber gelir
İhaleler sonuçlanmıştır.Haber yapmadılar sadece belkide imzalar beklemiyordur.Geçtiğimiz hafta bir haber gelmesi lazımdı gelmedi.