Şimdi oldu abi.Bu modelin birde biraz daha alçak tabanı olsa onu da farklı hatlarda değerlendirirdik.Bu model maalesef olmaz bize ama güzel olmuş orası ayrı bize bundan lazım
Ekli dosyayı görüntüle 33485
Tam bursaraylık vagon siemens bu işi biliyor ya keşke büyükşehir bu modelden 48 adet alsa.Şimdi oldu abi.Bu modelin birde biraz daha alçak tabanı olsa onu da farklı hatlarda değerlendirirdik.
Şimdi soru şu: Siemens ihaleye katılır mı?Hadi hayırlı olsun.20 araç gayet iyi
Katılırsa o alsın valla araçları harikaŞimdi soru şu: Siemens ihaleye katılır mı?
Yabancı firmalardan umarım Siemens veya CRRC falan girer de güzel bir karma filo olur.Bakanlık'ın 20 adetlik araç ihalesinden sonra Büyükşehir'de kendisi 20 adetlik araç ihalesine çıktı:
HAFİF RAYLI SİSTEM ARACI SATIN ALINACAKTIR
20 Adet Hafif Raylı Sistem Aracı Temini Ve İşletmeye Alınması İşi mal alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecektir. İhaleye ilişkin ayrıntılı bilgiler aşağıda yer almaktadır:
-İhale Kayıt Numarası (İKN) : 2026/325012
-Tarih ve Saati : 27.03.2026 - 10:00
-Süresi/teslim tarihi : Sözleşmenin imzalanmasına takiben süre işe başlama tebligatı ile başlanır. Sözleşme imzalandıktan sonra 15 gün içerisinde Yüklenici iş programını idareye sunar ve onaylatır.
Araçların Teslim Programı; 20 adet HRS aracının tamamının teslimatı 23 (yirmiüçüncü) ayda tamamlanacaktır.
1. (birinci) araçtan 20. (yirminci) araca kadar olan teslimat işe başlama tarihinden itibaren 15. (onbeşinci) ayda başlayacak ve 23. (yirmiüçüncü) ayda tamamlanmış olacaktır. Son aracın teslimi sonrasında saha testleri ve geçici kabul faaliyetleri için 60 (altmış) gün, deneme işletmesi için ise 120 (yüzyirmi) gün olmak üzere toplamda 180 (yüzseksen) günlük süre kullanılacaktır.
Teslim Alma Programı: 15. ay 2 araç 16. ay 2 araç 17. ay 2 araç 18. ay 2 araç 19. ay 2 araç 20. ay 2 araç 21. ay 2 araç 22. ay 3 araç 23. ay 3 araç Yüklenici ilk araç ve son aracın teslim tarihi değişmemek kaydıyla diğer araçların teslim programında İdarenin onayını almak şartıyla en fazla 10 (on) güne kadar ek süre talep edebilir. Bu teslim süresini geçen araçlar için 34. Madde uyarınca gecikme cezası uygulanacaktır.
-İhale yerli ve yabancı tüm isteklilere açık olup yerli malı teklif eden istekliye ihalenin tamamında % 15 (yüzde on beş) oranında fiyat avantajı uygulanacaktır.
-Konsorsiyum olarak ihaleye teklif verilemez.
https://www.bursa.bel.tr/ihale_ek.php?id=3433
Bu teslim süresini ancak büyük şirketler yerine getirebilir bence siemens girerse kazanması muhtemelYabancı firmalardan umarım Siemens veya CRRC falan girer de güzel bir karma filo olur.
Hızlı üretim kapasitesine sahip firmalar alır bence. Bakalım hangi firma kazanacak ona göre tekrardan Bursaray'ın sinyalizasyon falan altyapısı iyileştirir.Bu teslim süresini ancak büyük şirketler yerine getirebilir bence siemens girerse kazanması muhtemel
Bu konuda tüm üyeler hemfikir olduğumuzu düşünüyorum.bakanlıkla beraber 40 adet vagon bursaray uzatmaları dahil sisteme ilaç olacaktır.
Siemens kazansın inşallah şu modeli getirelim bursayaBu konuda tüm üyeler hemfikir olduğumuzu düşünüyorum.
Bildiğim yurtdışı üreticiler:
Bombardier artık yok (Alstom satın aldı)
Siemens
Mitsubishi (eski AnsaldoBreda)
CAF
Yerli üreticiler:
Durmazlar artık yok (Alstom satın aldı)
Bozankaya
CRRC (fabrika Ankara'da)
Rotem (fabrika Sakarya'da)
Bu konuda tüm üyeler hemfikir olduğumuzu düşünüyorum.
Bildiğim yurtdışı üreticiler:
Bombardier artık yok (Alstom satın aldı)
Siemens
Mitsubishi (eski AnsaldoBreda)
CAF
Yerli üreticiler:
Durmazlar artık yok (Alstom satın aldı)
Bozankaya
CRRC (fabrika Ankara'da)
Rotem (fabrika Sakarya'da)
Bence yine bozankaya alacakta bir umut siemens alır diye umut ediyorum.Bursaray'da Siemens ekosistemi bozulalı yıllar oluyor o yüzden başka markaların alınması o kadar sorun olmaz.
iyide bozankaya alırsa para içerde kalır neden simens kazansın istiyorsunBence yine bozankaya alacakta bir umut siemens alır diye umut ediyorum.
Kalite farkı var para içeride kalacak diye belki 40 yıl kullanacağımız bir vagonu almak yerine 20-25 yıl kullanılacak bir vagon alacaksın bunlarıda düşünmek lazım örnek siemens b80 vagonları hala taş gibi bursada ama durmazların ürettiği greencity vagonlarının her yerinden trim sesi geliyor.iyide bozankaya alırsa para içerde kalır neden simens kazansın istiyorsun
ben katılmıyorum kesinlikle bozankaya alınmalı ki bozankaya gelecekte simens kalitesine dönüşebilsinKalite farkı var para içeride kalacak diye belki 40 yıl kullanacağımız bir vagonu almak yerine 20-25 yıl kullanılacak bir vagon alacaksın bunlarıda düşünmek lazım örnek siemens b80 vagonları hala taş gibi bursada ama durmazların ürettiği greencity vagonlarının her yerinden trim sesi geliyor.
Pardon yanlış yazmışım Emirhan Hitachi olacaktı.AnsaldoBreda'yı Hitachi aldı diye biliyordum Mitsubishi mi almış?
Bize gelecek değil şuan lazımben katılmıyorum kesinlikle bozankaya alınmalı ki bozankaya gelecekte simens kalitesine dönüşebilsin
Pardon yanlış yazmışım Emirhan Hitachi olacaktı.
bu mantıklaİleride siemens kalitesine ulaştımı
bu mantıklabursa almazsa kayseri almazsa ankara almazsa bu iş nasıl olacak
bozankaya inşallah alır dualarımla seninle bozankaya![]()
Alırlarsa sen ve @deger16 binmeyin durmazlarla bozankayaya binersinizNe bu Siemens merakı?