Bursaray'a Alınacak Yeni Hrs Vagonları Hakkında

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Efe16
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Sinyalizasyonu geçtim bu araçları sinyalizasyonu devre dışı bırakıp kara düzende dahi çalıştıramıyorsunuz.

Düwag'lar 750V DC, hattımız 1500V DC. Düwag'larda bu yüzden voltaj dönüştürücü kullanılıyor ve bu dönüştürücüler sıkıntı çıkarabiliyor.
Şöyle düşünün, bir bilgisayara ram takviyesi yapılsa dahi veya farklı bir parça takılsa dahi bazen darboğaz yapabiliyor. Bursaray hattında voltaj dönüştürücüyü taksalar bile yoğunluğu kaldıramayıp ek parça ekleseler bile yolda kalıp bu sefer tüm Bursaray hattını tıkayacak ki Acemler Aktarma yapılana kadar bu araçların satılmayıp Düwagları işletme dışına bile çıkarmamaları lazım.

Bence T2 değil Greencitylerden 12 tanesini satacaklar.

İhale metni:

Ekli dosyayı görüntüle 49023
Abi hani hatta vagon noksanlığı vardı ben anlamadım bu işi bombardierler gidince yerine vagonda alınmıyor 40 adet vagonun 15 adedi sadece takviye amaçlı gelmiş olacak.İpekböcekleri gidiyorsa T2 hattı ne olacak kafada deli sorular.

Abi hani hatta vagon noksanlığı vardı ben anlamadım bu işi bombardierler gidince yerine vagonda alınmıyor 40 adet vagonun 15 adedi sadece takviye amaçlı gelmiş olacak.İpekböcekleri gidiyorsa T2 hattı ne olacak kafada deli sorular.
T2 acaba metrobüse mi dönüştürülecek yoksa T1 ile entegre olup T2 Osmangazi İstasyonu'na bağlanıp HRS olarak mı işletilir Burulaş ve BBB birşey yapacak ama ne yapacak bakalım.

Çin malı olunca kötü olmuyor ki?

Çin şuan teknoloji de dünya lideri?

Ayrıca eski, külüstür görünümlü araçları hurda yapmak yerine satmaları iyi bı şey 👍🏻
eski ve hurda mı?
bombardierler bursarayın en dayanklı ve yeni sayılabilicek araçlarından
neden satıyolarlar ki?
bombardierler ve ipekböceklerinin yerine gelicek ise olur o zaman yani 40 vagon alıncak 25 i gidicek ben bi şey anlamadım burdan

Çin malı olunca kötü olmuyor ki?

Çin şuan teknoloji de dünya lideri?

Ayrıca eski, külüstür görünümlü araçları hurda yapmak yerine satmaları iyi bı şey 👍🏻

İlk iki cümlenin altına imzamı atarım ama Bombardier oldukça teknolojik bir araçtı.

Eski - külüstür görünümlü diyerek kast etmek istediğiniz araçlar Düwag SG2, bunlar da zaten işletimde değil, depoda yer işgal ediyor.

İlk iki cümlenin altına imzamı atarım ama Bombardier oldukça teknolojik bir araçtı.

Eski - külüstür görünümlü diyerek kast etmek istediğiniz araçlar Düwag SG2, bunlar da zaten işletimde değil, depoda yer işgal ediyor.
bombardierlerin yerine gelicekse o zaman olur hem 138 araç var düwaglarda yer kaplıyor şuanda acemler depo kaldırmıyor düwaglardan kaç set var bilmiyorum ama kaldırmıyor üniveriste depo gelince 100 araçlık ileride iş görür ama satmaları akıl karı değil

1784286340582.webp
15 yıl kullanılmış bombardierler.
Eğer iyi durumda ise 4-5 yıl daha kullanılmalı.

Ama yeni araclar geldiğinde zaten kullanımdan kalkicaksa bı problem yok satilmasinda...

T2 acaba metrobüse mi dönüştürülecek yoksa T1 ile entegre olup T2 Osmangazi İstasyonu'na bağlanıp HRS olarak mı işletilir Burulaş ve BBB birşey yapacak ama ne yapacak bakalım.
Yapmışken bursaraya dönüştürsünler ama pek sanmıyorum yeni tramvay seti alacaklar büyük ihtimal o setler gelene kadarda hatla ilgili düzenleme çalışmaları yapılabilir.

Ekli dosyayı görüntüle 49034
15 yıl kullanılmış bombardierler.
Eğer iyi durumda ise 4-5 yıl daha kullanılmalı.

Ama yeni araclar geldiğinde zaten kullanımdan kalkicaksa bı problem yok satilmasinda...
siemensler 24 yıldır kullanılıyor ve hiçbir şikayet gelmedi
klimalarında sıkıntı var tek tük ama revize edilip kullanılıyor
yani bombardierin 15 yıl kullanılması satılması için gerekçe olmaz
izmirdede trenler 26-28 yıldır kullanılıyor
Yapmışken bursaraya dönüştürsünler ama pek sanmıyorum yeni tramvay seti alacaklar büyük ihtimal o setler gelene kadarda hatla ilgili düzenleme çalışmaları yapılabilir.
kesin bozankaya alırlar
keşke almışken 40 set alınsaydı çinlilerden

siemensler 24 yıldır kullanılıyor ve hiçbir şikayet gelmedi
klimalarında sıkıntı var tek tük ama revize edilip kullanılıyor
yani bombardierin 15 yıl kullanılması satılması için gerekçe olmaz
izmirdede trenler 26-28 yıldır kullanılıyor

Raylı sistem araçları için en az 30 yıl ömür biçilip testleri de ona göre yapılıyor. 24 yaşındaki Siemens'lerin dahi şu an en az 6 yıl kullanılması doğru olan.

Ama yeni araclar geldiğinde zaten kullanımdan kalkicaksa bı problem yok satilmasinda..
O zaman o araçlar takviye değil yenileme için alınmış oluyor.Büyük ihtimal siemens alt yapılı b80 ve greencitiyleri hatta bırakıp yeni gelecek araçları zaten sisteme uygun yaptırıp sorun yaşamamak amaçları olabilir.Yinede en az ek 20-32 aralığında vagon lazım bu kadar uzun bir hatta vagon az şaka gibi

O zaman o araçlar takviye değil yenileme için alınmış oluyor.Büyük ihtimal siemens alt yapılı b80 ve greencitiyleri hatta bırakıp yeni gelecek araçları zaten sisteme uygun yaptırıp sorun yaşamamak amaçları olabilir.Yinede en az ek 20-32 aralığında vagon lazım bu kadar uzun bir hatta vagon az şaka gibi
resmen dalga geçiyorlar bizle ilk başka sefer sıklığını 2 dk yapıcaz diyorlar sonra araçları satıyorlar :mad::mad:

Adamlar ciddi ciddi satıyor (Bombardier). Yanlışlık yapmışlardır, satılmaz dedik ama ilana çıkmış. Sistem araç artışı yönünde sıfıra sıfır elde var sıfır oldu. Bombardier'in yaşattığı sıkıntılar yeni vagonlarda olmayacağının garantisi yok. Bozankaya metro aracında Siemens ile ortaklaşa yaptığını düşünerek bize yapacakları aracında Durmazlar'da olduğu gibi Siemens altyapılı olacağını düşünüyorum. Peki Çinli firmanın araçları nasıl olacak? Bombardier'lerin ilk geldiği dönemde ki gibi sorunlar yaşamayacak mı?

Bu arada CRRC'nin kazandığı 2026/325012 numaralı ihalenin teknik şartlarına baktım. Bursaraydaki mevcut Siemens ve BBR sinyalizasyon altyapısının tüm detayları paylaşılmış ve üretici firmadan sinyalizasyon kısmında tam uygunluk istenmiş. O yüzden CRRC'lerde sinyalizasyona yönelik bir sorun yaşayacağımızı sanmıyorum.

Bence aldıkları 20 vagonun parasını burdan çıkardılar millete vagon aldık diye yutturacaklar :D
Satılacak 37 araç bedeli KDV dahil 5 milyar 278 milyon TL, alınan araç bedeli 2 milyar 840 milyon TL (CRRC araç alım ihalesi)

T2 hattı araçsız kalacak. Bu iki işlemden Belediyenin elinde kalacak para 2 milyar 438 milyon TL. Artık bu tutara da CRRC'den tramvay alırlar

Geri