Berktuğ
WT Yönetici
GreenCity tramvay aracı değil ki. Bombardier ile aynı sınıfta
Şöyle düşünün, bir bilgisayara ram takviyesi yapılsa dahi veya farklı bir parça takılsa dahi bazen darboğaz yapabiliyor. Bursaray hattında voltaj dönüştürücüyü taksalar bile yoğunluğu kaldıramayıp ek parça ekleseler bile yolda kalıp bu sefer tüm Bursaray hattını tıkayacak ki Acemler Aktarma yapılana kadar bu araçların satılmayıp Düwagları işletme dışına bile çıkarmamaları lazım.Sinyalizasyonu geçtim bu araçları sinyalizasyonu devre dışı bırakıp kara düzende dahi çalıştıramıyorsunuz.
Düwag'lar 750V DC, hattımız 1500V DC. Düwag'larda bu yüzden voltaj dönüştürücü kullanılıyor ve bu dönüştürücüler sıkıntı çıkarabiliyor.
Greencityler giderse ortada Siemens ile Düwaglar kalacak yeni araçlar gelene kadar da Bursaray hattının toparlanması zor olacak.
Abi hani hatta vagon noksanlığı vardı ben anlamadım bu işi bombardierler gidince yerine vagonda alınmıyor 40 adet vagonun 15 adedi sadece takviye amaçlı gelmiş olacak.İpekböcekleri gidiyorsa T2 hattı ne olacak kafada deli sorular.
T2 acaba metrobüse mi dönüştürülecek yoksa T1 ile entegre olup T2 Osmangazi İstasyonu'na bağlanıp HRS olarak mı işletilir Burulaş ve BBB birşey yapacak ama ne yapacak bakalım.Abi hani hatta vagon noksanlığı vardı ben anlamadım bu işi bombardierler gidince yerine vagonda alınmıyor 40 adet vagonun 15 adedi sadece takviye amaçlı gelmiş olacak.İpekböcekleri gidiyorsa T2 hattı ne olacak kafada deli sorular.
Çin malı olunca kötü olmuyor ki?Gözümüz aydın.
Şu haberin veriliş şekline bakın hele!
Belediyemiz şu kadar tasarruf etmiş.
Çin malı birinci sınıf araçlarla mutlu mesut yaşarız artık.
aslında metrobüse dönüştürmekte hiç fena değil diğer terminal hatları da geçer buradan ama hrs olması daha iyidirT2 acaba metrobüse mi dönüştürülecek yoksa T1 ile entegre olup T2 Osmangazi İstasyonu'na bağlanıp HRS olarak mı işletilir Burulaş ve BBB birşey yapacak ama ne yapacak bakalım.
eski ve hurda mı?Çin malı olunca kötü olmuyor ki?
Çin şuan teknoloji de dünya lideri?
Ayrıca eski, külüstür görünümlü araçları hurda yapmak yerine satmaları iyi bı şey![]()
Çin malı olunca kötü olmuyor ki?
Çin şuan teknoloji de dünya lideri?
Ayrıca eski, külüstür görünümlü araçları hurda yapmak yerine satmaları iyi bı şey![]()
bombardierlerin yerine gelicekse o zaman olur hem 138 araç var düwaglarda yer kaplıyor şuanda acemler depo kaldırmıyor düwaglardan kaç set var bilmiyorum ama kaldırmıyor üniveriste depo gelince 100 araçlık ileride iş görür ama satmaları akıl karı değilİlk iki cümlenin altına imzamı atarım ama Bombardier oldukça teknolojik bir araçtı.
Eski - külüstür görünümlü diyerek kast etmek istediğiniz araçlar Düwag SG2, bunlar da zaten işletimde değil, depoda yer işgal ediyor.
İlk iki cümlenin altına imzamı atarım ama Bombardier oldukça teknolojik bir araçtı.
Eski - külüstür görünümlü diyerek kast etmek istediğiniz araçlar Düwag SG2, bunlar da zaten işletimde değil, depoda yer işgal ediyor.
Yapmışken bursaraya dönüştürsünler ama pek sanmıyorum yeni tramvay seti alacaklar büyük ihtimal o setler gelene kadarda hatla ilgili düzenleme çalışmaları yapılabilir.T2 acaba metrobüse mi dönüştürülecek yoksa T1 ile entegre olup T2 Osmangazi İstasyonu'na bağlanıp HRS olarak mı işletilir Burulaş ve BBB birşey yapacak ama ne yapacak bakalım.
siemensler 24 yıldır kullanılıyor ve hiçbir şikayet gelmediEkli dosyayı görüntüle 49034
15 yıl kullanılmış bombardierler.
Eğer iyi durumda ise 4-5 yıl daha kullanılmalı.
Ama yeni araclar geldiğinde zaten kullanımdan kalkicaksa bı problem yok satilmasinda...
kesin bozankaya alırlarYapmışken bursaraya dönüştürsünler ama pek sanmıyorum yeni tramvay seti alacaklar büyük ihtimal o setler gelene kadarda hatla ilgili düzenleme çalışmaları yapılabilir.
siemensler 24 yıldır kullanılıyor ve hiçbir şikayet gelmedi
klimalarında sıkıntı var tek tük ama revize edilip kullanılıyor
yani bombardierin 15 yıl kullanılması satılması için gerekçe olmaz
izmirdede trenler 26-28 yıldır kullanılıyor
O zaman o araçlar takviye değil yenileme için alınmış oluyor.Büyük ihtimal siemens alt yapılı b80 ve greencitiyleri hatta bırakıp yeni gelecek araçları zaten sisteme uygun yaptırıp sorun yaşamamak amaçları olabilir.Yinede en az ek 20-32 aralığında vagon lazım bu kadar uzun bir hatta vagon az şaka gibiAma yeni araclar geldiğinde zaten kullanımdan kalkicaksa bı problem yok satilmasinda..
resmen dalga geçiyorlar bizle ilk başka sefer sıklığını 2 dk yapıcaz diyorlar sonra araçları satıyorlarO zaman o araçlar takviye değil yenileme için alınmış oluyor.Büyük ihtimal siemens alt yapılı b80 ve greencitiyleri hatta bırakıp yeni gelecek araçları zaten sisteme uygun yaptırıp sorun yaşamamak amaçları olabilir.Yinede en az ek 20-32 aralığında vagon lazım bu kadar uzun bir hatta vagon az şaka gibi
Diyecek söz yok ek sipariş verdilerse bozankayaya anlarım ama yoksa öyle birşey diyecek söz yok yine günü kurtarma amacındalarresmen dalga geçiyorlar bizle ilk başka sefer sıklığını 2 dk yapıcaz diyorlar sonra araçları satıyorlar![]()
ek sipariş varsa sıkıntı yok ama bilmiyom ya umudu kestim artık diyecek bir şey yokDiyecek söz yok ek sipariş verdilerse bozankayaya anlarım ama yoksa öyle birşey diyecek söz yok yine günü kurtarma amacındalar
Adamlar ciddi ciddi satıyor (Bombardier). Yanlışlık yapmışlardır, satılmaz dedik ama ilana çıkmış. Sistem araç artışı yönünde sıfıra sıfır elde var sıfır oldu. Bombardier'in yaşattığı sıkıntılar yeni vagonlarda olmayacağının garantisi yok. Bozankaya metro aracında Siemens ile ortaklaşa yaptığını düşünerek bize yapacakları aracında Durmazlar'da olduğu gibi Siemens altyapılı olacağını düşünüyorum. Peki Çinli firmanın araçları nasıl olacak? Bombardier'lerin ilk geldiği dönemde ki gibi sorunlar yaşamayacak mı?
15 yıl çok yaşlı demek değildir, araçlar taş gibiEkli dosyayı görüntüle 49034
15 yıl kullanılmış bombardierler.
Eğer iyi durumda ise 4-5 yıl daha kullanılmalı.
Ama yeni araclar geldiğinde zaten kullanımdan kalkicaksa bı problem yok satilmasinda...
Bence aldıkları 20 vagonun parasını burdan çıkardılar millete vagon aldık diye yutturacaklar15 yıl çok yaşlı demek değildir, araçlar taş gibi
15 yıl çok yaşlı demek değildir, araçlar taş gibi
o da yersenBence aldıkları 20 vagonun parasını burdan çıkardılar millete vagon aldık diye yutturacaklar![]()
Satılacak 37 araç bedeli KDV dahil 5 milyar 278 milyon TL, alınan araç bedeli 2 milyar 840 milyon TL (CRRC araç alım ihalesi)Bence aldıkları 20 vagonun parasını burdan çıkardılar millete vagon aldık diye yutturacaklar![]()