Bursaray'a Alınacak Yeni Hrs Vagonları Hakkında

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Efe16
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Satılacak 37 araç bedeli KDV dahil 5 milyar 278 milyon TL, alınan araç bedeli 2 milyar 840 milyon TL (CRRC araç alım ihalesi)

T2 hattı araçsız kalacak. Bu iki işlemden Belediyenin elinde kalacak para 2 milyar 438 milyon TL. Artık bu tutara da CRRC'den tramvay alırlar
yalnız 4 milyar bozankaya 2 milyarda crrc tutuyor keşke bakanlık almasaydı hepten crrc alsaydık keşke
yani giren yine bize giriyor

Satılacak 37 araç bedeli KDV dahil 5 milyar 278 milyon TL, alınan araç bedeli 2 milyar 840 milyon TL (CRRC araç alım ihalesi)

T2 hattı araçsız kalacak. Bu iki işlemden Belediyenin elinde kalacak para 2 milyar 438 milyon TL. Artık bu tutara da CRRC'den tramvay alırlar

Ya da bizim burada T2 için önerdiğimiz metrobüs fikirlerini okuyup mantıklı bulup hattı dönüştürecekler 😂

E o zaman T1 T2 Metro entegrasyon çalışması ne iş?

Bulmaca gibi yönetim 😅

sherlock holmes çözsün bakalım 😂

Mustafa abi herhangi bir yöneticinin çıkıp T2'yi sökeceğini belirtmesinin o yöneticinin yargılanmasına sebep olacağını söylüyor, hak vermiyor da değilim ancak burası Türkiye, burası Bursa. Burada artık hiçbir şeye şaşırmıyorum.

Vagon satışı için ihale açılsa da bu ihaleye teklif veren olmazsa ihalenin iptali de mümkün. Ya da başka sebeplerle ihalenin iptali de mümkün.

Bu yüzden ihale tarihine kadar ne konuşsak boş.

Mustafa abi herhangi bir yöneticinin çıkıp T2'yi sökeceğini belirtmesinin o yöneticinin yargılanmasına sebep olacağını söylüyor, hak vermiyor da değilim ancak burası Türkiye, burası Bursa. Burada artık hiçbir şeye şaşırmıyorum.

Vagon satışı için ihale açılsa da bu ihaleye teklif veren olmazsa ihalenin iptali de mümkün. Ya da başka sebeplerle ihalenin iptali de mümkün.

Bu yüzden ihale tarihine kadar ne konuşsak boş.
T2 yapılıp söküldükten sonra ki yapılırken masraf sökülürken de masraf olacak sökülmeden başka çözümler üreterek araç değişkliği gerek diğer hatlarla Bursaray,otobüs hatları ile entegrasyon yapılması lazım. T2'nin başında Bursaray yapılması belki daha iyi olacaktı bunu bilemeyiz. Şuan bu hatta yapılabilecekler araç eğer ışıklarda falan takılıyorsa Bat-çık şeklinde mesela Gençosman'a geçerken yer altından geçse sonra devam etse aynı şekilde Beşyol'du galiba orada da takılmasa belki olurdu.

Şimdi T2 tramvayları gidiyor, Fakat T1-T2 entegrasyonu yapılıyor

Yeni 2 vagon ihalesi açıldı ve yeni açılacak istasyonlarla birlikte bursaraydaki vagonların yetmeyeceği oyüzden yeni vagon ihaleleri açılacağı söylendi ve 2 alım ihalesi gördük

Şimdi de eldeki daha 5-10 sene kullanılabilecek vagonları ve entegrasyon yapacakları hattaki araçları satıyorlar

Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu

T2 yapılıp söküldükten sonra ki yapılırken masraf sökülürken de masraf olacak sökülmeden başka çözümler üreterek araç değişkliği gerek diğer hatlarla Bursaray,otobüs hatları ile entegrasyon yapılması lazım. T2'nin başında Bursaray yapılması belki daha iyi olacaktı bunu bilemeyiz. Şuan bu hatta yapılabilecekler araç eğer ışıklarda falan takılıyorsa Bat-çık şeklinde mesela Gençosman'a geçerken yer altından geçse sonra devam etse aynı şekilde Beşyol'du galiba orada da takılmasa belki olurdu.
beşyola köprülü kavşak yapılınca zaten orası kapandı
kent meydanına da yapılırsa aynısı olabilir ama gençosman tarafından bayağı aşağı gitmesi gerek

Şimdi T2 tramvayları gidiyor, Fakat T1-T2 entegrasyonu yapılıyor

Yeni 2 vagon ihalesi açıldı ve yeni açılacak istasyonlarla birlikte bursaraydaki vagonların yetmeyeceği oyüzden yeni vagon ihaleleri açılacağı söylendi ve 2 alım ihalesi gördük

Şimdi de eldeki daha 5-10 sene kullanılabilecek vagonları ve entegrasyon yapacakları hattaki araçları satıyorlar

Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu
Anlamak mümkün değil bu araçları satacakları için ihale yapmışlar demek oluyor bu kapasite falan artmayacak.Hele tramvay hattı ne olacak tam bir muamma Bozankaya trambüslerden alsalar bare :D

Burada yer alan habere göre Satış işlemiyle birlikte Bursa’daki raylı sistem filosunda kullanılan söz konusu araçların mülkiyetinin Burulaş’a geçirilmesi hedefleniyor. diye belirtilmiş.

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nde geçtiğimiz oturumlarda tartışma konusu olan araç satışıyla ilgili süreç, 16 Temmuz’da gerçekleştirilen meclis toplantısında Burulaş’ın sermaye artırımı yapmasının ardından resmiyet kazandı. Satış işleminin tamamlanmasıyla birlikte raylı sistem araçlarının sahibi Burulaş olacak ve işletme, bakım ve onarım süreçleri tek merkezden yürütülecek.

Çapar: “Araçların sahibi Burulaş olacak, bütünlüklü bir süreç yürüteceğiz”​

Burulaş Genel Müdürü Mehmet Kürşat Çapar, Bursa Saati’ne yaptığı açıklamada, araçların işletme sürecindeki bakım ve onarım çalışmalarının da yeni düzenlemeyle birlikte Burulaş tarafından yürütüleceğini söyledi.

Çapar, “Araçlarımızın işletmeci tarafından bakım ve onarımının yapılacağı bir düzenleme yapılmış olacak. 16 Temmuz’da gerçekleştirilen Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Burulaş’ın sermaye artırımı yapıldı. Şimdi araçlarımızın sahibi Burulaş olacak ve bütünlüklü bir süreç yürüyecek” ifadelerini kullandı.

Mecliste satış tartışması: “Başka bir şirketin satın almayacağını nasıl garanti edebilirsiniz?”​

Araçların Burulaş’a devri amacıyla hazırlanan süreç, Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nde de tartışmalara neden olmuştu.

CHP Grup Sözcüsü Yücel Akbulut, meclis toplantısında satış yöntemiyle ilgili eleştirilerini dile getirerek, ihalenin farklı bir şirket tarafından kazanılması ihtimaline dikkat çekmişti.

Akbulut, “Başka bir şirketin satın almayacağını nasıl garanti edebilirsiniz?” diyerek satış sürecine ilişkin itirazlarını gündeme getirmişti.

Olağan şartlarda Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Burulaş’ın planlanan ihale sürecini tamamlaması ve araçların Burulaş bünyesine geçmesi bekleniyor.

Moderatör tarafında düzenlendi:
https://www.bursasaati.com.tr/bursada-37-rayli-sistem-araci-icin-ihale-sureci-basladi Burada yer alan habere göre Satış işlemiyle birlikte Bursa’daki raylı sistem filosunda kullanılan söz konusu araçların mülkiyetinin Burulaş’a geçirilmesi hedefleniyor. diye belirtilmiş.
Adam akıllı haber yapan biri çıkmış. haber sitesini tebrik ederim, işte habercilik budur. Ayrıca haberi paylaştığınız için ayrıca size de @oguzhan16 teşekkür ederim. Sabahtan beri burada hepimiz kafayı yemiştik 😁

Adam akıllı haber yapan biri çıkmış. haber sitesini tebrik ederim, işte habercilik budur. Ayrıca haberi paylaştığınız için ayrıca size de @oguzhan16 teşekkür ederim. Sabahtan beri burada hepimiz kafayı yemiştik 😁
Baktım herkes celallenmiş :) bende durumu araştırınca forumdaki ilk mesajı atmış oldum. Belediye Burulaş'tan elde edeceği geliri inşallah raylı sistemleri geliştirmekte kullanır

Baktım herkes celallenmiş :) bende durumu araştırınca forumdaki ilk mesajı atmış oldum. Belediye Burulaş'tan elde edeceği geliri inşallah raylı sistemleri geliştirmekte kullanır
10 taksitte gelecek para, sanmıyorum dolaylı yoldan Burulaş'a aktarılsın.

O değil de ihaleye başka firma girip birde araçları elden alıyormuş 😁

Bunu ben de düşündüm bak şimdi 😂

Şehir içi raylı sistemin özelleştirilmesi konusunda ilk örnek olur bakarsın emsal teşkil eder.
ÖHO dan sonda ÖHRS olur Özel Halk Raylı Sistemleri diye özelleştirmeye girerse düşününce Bir Burulaş tramvayı bir ÖHRS tramvayı girdiğini düşünsenize.

Geri