Bursaray'a Alınacak Yeni Lrt Vagonları Hakkında

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Efe16
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
iyide bozankaya alırsa para içerde kalır neden simens kazansın istiyorsun
Soru; Bozankaya ilk yapacağı bu araçta kendi altyapısını mı kullanacak yoksa başka birinin altyapısını mı kullanacak?

Malum metro aracı üretimini Siemens ile birlikte yaptı, hatta Siemens'in taşeronluğunu yaptı diyebiliriz

Ben kaliteli vagona bakarım öyle yada böyle para dışarı gidiyor en azından uzun ömürlü olsun arıza yapmasın burulaşın en sevdiği😃

Burulaş daha çok ucuzluğun peşinde abi o yüzden Siemens'i unut derim 😀

Bak gör Habaş biraz daha bu satış fiyatını koruyarak palazlansın Burulaş filosunda Habaş görürüz.

Bunu burulaş almıyorki büyükşehir alıyor tabi en uygun fiyatı veren kazanır orasıda ayrı konu yine bozankaya bence favori

Büyükşehir de olsa sonuçta Burulaş sorumluluk alanındaki bir iş için alım olduğundan illa ki Burulaş'tan bir direktif alınır. Bu süreçte de aynı Durmazlar alımlarında olduğu gibi ucuz vagonlar tercih edilir.

efe artık yoruldu ve pes etti illallah etti bizden 😄

Aklın yolu bir. Siemens ilk Bursaray ihalesine konsorsiyum olarak girmişti. Şu an tek başına hayatta girmez. Girecek olsa 2. Bursaray vagon alımında Bombardier değil Siemens görürdük. 3. Bursaray alımında tamam maliyet göz önünde bulunduruldu ona değinmiyorum.

CRRC ve Hyundai Rotem bile olur ancak bakanlık ihalesini Bozankaya kazandığı için bütünlüğün bozulmaması açısından Bozankaya yüksek ihtimalle kazanır.

Büyükşehirin açtığı ihaleye Bozankaya girerse ki girer diye düşünüyorum ihaleyi kazanır diyorum. Bunu söylememin nedeni artık yabancı firmalardan araç alımı göremiyorum. Yerlilik kuralı nedeniyle artık yabancı firma göremeyiz.
Zaten %15 te indirim var toplam fiyatta elbet bozankaya şanslı olacak marka devamlılığı açısındanda önemli 20 adet alınan modele ek bi 20 adet daha gelirse filodaki model sayısıda 4 te kalacak başka model alınırsa 5 e çıkar.

HAFİF RAYLI SİSTEM ARACI SATIN ALINACAKTIR
20 Adet Hafif Raylı Sistem Aracı Temini Ve İşletmeye Alınması İşi mal alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecektir. İhaleye ilişkin ayrıntılı bilgiler aşağıda yer almaktadır:

-İhale Kayıt Numarası (İKN) : 2026/325012

-Tarih ve Saati : 27.03.2026 - 10:00
İhale tarihi değişmiş

ESKİ HALİ:

Madde 2.

İhale tarihi ve saati: 27.03.2026 Saat: 10:00

YENİ HALİ:

Madde 2.

İhale tarihi ve saati: 16.04.2026 Saat: 10:00

@deger16 gel beni yalnız bırakma 😂
geldimmmmmmm

Bozankaya’nın Yetkinlikleri ve Yükselişi 🎯 👑👑👑👑👑

Bozankaya'nın son yıllardaki başarısı, onu küresel bir oyuncu haline getirmiştir:

• Maliyet Avantajı ve Yerlilik: Bozankaya, özellikle Avrupa'daki (Romanya gibi) tramvay ihalelerinde, dev rakiplerine karşı fiyat ve teslimat hızı avantajıyla ihaleler kazanmaktadır.
  • Ar-Ge ve İnovasyon: Bataryalı tramvay teknolojisi ile Avrupa'da "Yılın İnovatif Şirketi" ödülünü alması, firmanın sadece bir "üretici" değil, aynı zamanda bir "teknoloji geliştirici" olduğunu kanıtlamıştır.
  • Üretim Kapasitesi: Ankara'daki 100.000 metrekarelik üretim merkezi, dünyadaki en modern raylı sistem tesislerinden biridir.

Geri